Λόγια του Βαρδάρη

  • Συνεχίζονται οι... παραφωνίες ενόψει των εσωκομματικών εκλογών του ΚΙΝΑΛ- Νέα επιστολή για "παραβιάσεις καταστατικού"
    05/05/2022 19:52

    Συνεχίζονται οι... παραφωνίες ενόψει των εσωκομματικών εκλογών του ΚΙΝΑΛ- Νέα επιστολή για "παραβιάσεις καταστατικού"

    Πριν καλά καλά στεγνώσει το μελάνι της πρώτης επιστολής παραίτησης μέλους από την Επιτροπή Δεοντολογία, Εφαρμογή Καταστατικού και Πιστοποίησης κάνοντας λόγο μάλιστα για «αντικαταστατικές διαδικασίες» (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ) ενόψει των εσωκομματικών εκλογών της 8ης Μαΐου για την εκλογή νέων μελών νομαρχιακών επιτροπών, συντονιστικών επιτροπών, συνέδρων για το 3ο Συνέδριο του ΚΙΝΑΛ αλλά και την επιλογή του νέου ονόματος, έρχεται και δεύτερη επιστολή αποχώρησης από τις συνεδριάσεις του οργάνου.

    Στην επιστολή του, το νέο μέλος της ΕΔΕΚΑΠ κάνει λόγο για «παραβιάσεις καταστατικού».

    «Δεν συγκλήθηκε το ΠΣ και η ΚΠΕ προκειμένου να θέσουν το πολιτικό και διαδικαστικό πλαίσιο για την πορεία προς το συνέδριο. Δεν υπήρξαν εισηγήσεις και προσυνεδριακός διάλογος. Εκτός από το ΠΣ αγνοήθηκε η ΕΔΕΚΑΠ κι ο Γραμματέας του Κινήματος, καθώς οι σχετικές εγκύκλιοι υπεγράφησαν από πρόσωπα θεσμικά αναρμόδια. Αποφασίσθηκε (με την ά εγκύκλιο)τ ο μητρώο να μείνει ανοιχτό μέχρι το τέλος χωρίς να διασφαλιστεί το αδιάβλητο της ψηφοφορίας όταν το 2019 το μητρώο έκλεισε μια εβδομάδα πριν».

    Και συνεχίζει: «Χθες συνέβησαν πράγματα που «ξεχείλισαν το ποτήρι».

    «Με βάση την Α’ εγκύκλιο η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων έληγε στίς 4/05/2022 στις 14. 00. Με email μου το μεσημέρι πριν τη λήξη της προθεσμίας ζήτησα από όλα τα μέλη της ΕΔΕΚΑΠ να δοθούν στην ΕΔΕΚΑΠ οι καταστάσεις των υποψηφίων μέχρι τις 14 00 ανά Νομό! Στις 14:30 ο πρόεδρος της ΕΔΕΚΑΠ με ενημέρωσε ότι: Θα δοθεί παράταση μέχρι τις18. 00, θα πάρουμε τις καταστάσεις που ζήτησα καθώς κ τις συμπληρωματικές από τις1 4 00 -18 00 κ μετά θα συνεδριάσουμε!

    Δυστυχώς τίποτα από αυτά δεν συνέβη. Δόθηκε παράταση στα μουλωχτά, χωρίς να αναρτηθεί ούτε στο site του Κινήματος, χωρίς να σταλεί ένα email στις ΝΟΕΣ, χωρίς να ενημερωθούν θεσμικά όλοι οι ενδιαφερόμενοι..

    Βέβαια όσοι από τις 14 00 είχαν στα χέρια τους την πληροφόρηση ανά νομό για το ποιοί κ πόσοι είναι υποψήφιοι μπορούσαν να αξιοποιήσουν αυτήν ποικιλοτρόπως γιά να επιτύχουν τους στόχους τους!

    Για όλους τους παραπάνω λόγους, σεβόμενος την ιστορική μου διαδρομή και αξιοπρέπεια,δεν μπορώ πλέον να συμμετάσχω στις συνεδριάσεις της ΕΔΕΚΑΠ για το 3ο συνέδριό μας» αναφέρεται στην επιστολή του.