Λόγια του Βαρδάρη

  • Στην Παναγία Σουμελά της Τραπεζούντας ο Σάββας Αναστασιάδης
    18/08/2022 13:14

    Στην Παναγία Σουμελά της Τραπεζούντας ο Σάββας Αναστασιάδης

    Στην Παναγία Σουμελά της Τραπεζούντας βρέθηκε αυτές τις ημέρες ο Σάββας Αναστασιάδης. Ο Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής και βουλευτής της ΝΔ Β’ Θεσσαλονίκης εκπροσώπησε τη Βουλή των Ελλήνων στις φετινές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και παρακολούθησε την Πατριαρχική Θεία Λειτουργία που τελέστηκε από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίου, ενώ συλλειτούργησαν ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος και ο Επίσκοπος Αργυρουπόλεως Αμβρόσιο. Παρών στις εκδηλώσεις και ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας.

    «Στην ιστορική μονή της Παναγίας Σουμελά, που αποτελεί ανα τους αιώνες το θρησκευτικό και πνευματικό σύμβολο του ποντιακού ελληνισμού, προσευχηθήκαμε και προσκυνήσαμε τη Μεγαλόχαρη, στη βοήθεια της οποίας προστρέχουμε στις πιο δύσκολες στιγμές μας. Παράλληλα θέλησα να τιμήσω τη μνήμη των απόντων Ποντίων προγόνων μας και να στηρίξω το Οικουμενικό Πατριαρχείο στον τεράστιο αγώνα του να διατηρήσει και να αναδείξει τα μνημεία της Ορθοδοξίας στον Πόντο αλλά και σε ολόκληρη τη Μικρά Ασία», σημείωσε ο κ. Αναστασιάδης.

    Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στον Πόντο ο κ. Αναστασιάδης παρέστη στον Μέγα Εσπερινό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου που έγινε στον Ιερό Ναό της Αγίας Μαρίνας στην Τραπεζούντα, όπου χοροστάτησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης, ενώ έκανε και περιηγήσεις σε εκκλησίες χωριών της ευρύτερης περιοχής της Τραπεζούντας.