Λόγια του Βαρδάρη

  • Στην Αμφίπολη ο Πάιατ τον Αύγουστο
    09/07/2020 16:28

    Στην Αμφίπολη ο Πάιατ τον Αύγουστο

    Το μνημείο του Τύμβου Καστά, στην Αμφίπολη Σερρών θα επισκεφτεί τον Αύγουστο ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, προκειμένου να δει από κοντά την πρόοδο των εργασιών στο ταφικό συγκρότημα.

    Την πρόσκληση απηύθυνε σήμερα στον κ. Πάιατ, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος υποδέχθηκε σήμερα τον Αμερικανό πρέσβη στο νέο κτίριο της ΠΚΜ στη δυτική είσοδο της Θεσσαλονίκης.

    Λίγο μετά το πέρας της ενδιαφέρουσας συνάντησης των δύο ανδρών, ο περιφερειάρχης ευχήθηκε καλή συνέχεια στο έργο του κ. Πάιατ, λέγοντας χαρακτηριστικά: «τον θέλουμε και τον χρειαζόμαστε στην Ελλάδα σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που διανύουμε και περιμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον τον Αύγουστο που θα μας ξαναεπισκεφτεί να τον ξεναγήσουμε σε ένα τόπο που η ΠΚΜ έχει κάνει ένα πολύ σπουδαίο έργο και που πιστεύουμε ότι βάζει μια σειρά από σημαντικά πολιτιστικά χαρακτηριστικά στο επίκεντρο. Αναφέρομαι φυσικά στην Αμφίπολη, όπου προσκάλεσα τον Αμερικανό πρέσβη να την επισκεφτούμε την επόμενη φορά που θα βρεθεί στην Κεντρική Μακεδονία» .