Λόγια του Βαρδάρη

  • Στη μνήμη του Αδάμ Ρεγκούζα…
    01/02/2021 15:53

    Στη μνήμη του Αδάμ Ρεγκούζα…

    Ενός λεπτού σιγή τήρησε σήμερα η Βουλή στη μνήμη του Αδάμ Ρεγκούζα, ενός κοινοβουλευτικού που θήτευσε στα έδρανά της για 13 χρόνια και ο οποίος την Κυριακή το πρωί έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 75 ετών.

    Την ίδια ώρα που στη Θεσσαλονίκη ολοκληρώνονταν η νεκρώσιμη ακολουθία, που τελέστηκε στον Άγιο Ελευθέριο της Θεσσαλονίκης, τα μέλη της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, που συνεδρίασαν για να συζητήσουν το σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών όσον αφορά στις επείγουσες ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας, σηκώθηκαν όρθιοι και τίμησαν τον Αδάμ Ρεγκούζα, που για πολλά χρόνια ήταν μέλος αυτής της ίδιας Επιτροπής. Μάλιστα η πρόταση ήρθε από το εισηγητή του νομοσχεδίου και παλιό του αντίπαλο στην Β’ Θεσσαλονίκης Θόδωρο Καράογλου, που με αυτόν τον τρόπο εξέφρασε τη συνολική συμπάθεια και την υπερκομματική αναγνώριση για την αξία του κοινοβουλευτικού που έφυγε από τη ζωή.

    Θετικές και ιδιαίτερα συγκινητικές ήταν και οι αναρτήσεις που έκαναν τόσο ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ της Β’ Θεσσαλονίκης Θωμάς Βράνος, ο βασικός του αντίπαλος στη μάχη του σταυρού Γιώργος Σαλαγκούδης και ο επί πολλά χρόνια στενός συνεργάτης του Αδάμ Ρεγκούζα Θόδωρος Δοϊρανλής, όσο και ο παλιός του συνάδελφος στη Βουλή και πρώην βουλευτής της Β’ Θεσσαλονίκης Δημήτρης Γαλαμάτης. Ο τελευταίος θυμήθηκε μια ιστορία που διαδραματίστηκε την 1η Φεβρουαρίου (τι σύμπτωση: Σα σήμερα πριν από 17 χρόνια) κατά την προεκλογική περίοδο του 2004, όταν ο Αδάμ Ρεγκούζας είχε έρθει στη δική του συγκέντρωση και είχε καλέσει τους παρευρισκομένους να μην ψηφίσουν Ρεγκούζα αλλά Γαλαμάτη!