ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στη δίνη της «Μπάρμπαρα» η χώρα: Ραγδαία επιδείνωση με νέο κύμα χιονοπτώσεων και ισχυρού παγετού - «Παραλύει» η Αττική

Συνεχίζεται η κακοκαιρία Μπάρμπαρα με κύρια χαρακτηριστικά τις χαμηλές θερμοκρασίες, τα χιόνια και τους ανέμους - Κλειστά τα σχολεία στην Αττική, αποκλείστηκε η Εθνική Οδός - Πώς θα λειτουργήσουν ιδιωτικός και δημόσιος τομέας

 06/02/2023 07:00

Στη δίνη της «Μπάρμπαρα» η χώρα: Ραγδαία επιδείνωση με νέο κύμα  χιονοπτώσεων και ισχυρού παγετού - «Παραλύει» η Αττική

Χιονοπτώσεις και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν και σήμερα, Δευτέρα (6/2), λόγω της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα» που σαρώνει τη χώρα από το βράδυ του Σαββάτου. 

Το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε στις 03-02-2023/13:00 τοπική ώρα, επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία ως εξής:

Χιονοπτώσεις

1) Τη Δευτέρα (06/02/2023) χιονοπτώσεις κατά περιόδους πυκνές θα σημειωθούν στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τη Θράκη (τις πρωινές ώρες), τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά καθώς και σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές των Κυκλάδων και της Κρήτης και από αργά το βράδυ στην ανατολική Μαγνησία.

Ειδικά για την Αττική χιονοπτώσεις θα σημειωθούν ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, οι οποίες μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες θα είναι κατά τόπους πυκνές.

2) Την Τρίτη (07/02/2023) οι χιονοπτώσεις αναμένεται να συνεχιστούν στην ανατολική Ελλάδα από τη Θεσσαλία και νοτιότερα (προσήνεμες περιοχές) καθώς επίσης και στις Κυκλάδες και την Κρήτη, με μικρότερη όμως ένταση.

Παγετός

Ισχυρός παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά, ο οποίος στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ολικός (καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας αρνητικές θερμοκρασίες).

Θυελλώδεις Άνεμοι

Βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 8 με 9 μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο και από την Τρίτη (07/02/2023), σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι κατά περιόδους πυκνές χιονοπτώσεις στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τη Θράκη, τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά συμπεριλαμβανομένης της Αττικής, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Στις υπόλοιπες περιοχές παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά - ημιορεινά καθώς και σε περιοχές -στα κεντρικά και βόρεια- με χαμηλότερο υψόμετρο.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 4 με 5, στα ανατολικά 6 με 8 και στο Αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει μεταβολή και θα κυμαίνεται σε κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, ο οποίος στα κεντρικά και βόρεια θα είναι τοπικά ισχυρός και στα βορειοδυτικά και τα ορεινά τοπικά ολικός.

Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ:

ΑΤΤΙΚΗ

  • Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με χιονόνερο και κατά διαστήματα τοπικά πυκνές χιονοπτώσεις.
  • Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στα ανατολικά 7 τοπικά 8 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 01 έως 05 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

  • Καιρός: Λιγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες.
  • Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 5 με 6, πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες έως 7 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 00 (μηδέν) έως 04 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Στη Μακεδονία παροδικά αυξημένες νεφώσεις με χιονόνερο ή ασθενείς χιονοπτώσεις. Στη Θράκη χιονόνερο και κατά περιόδους πυκνές χιονοπτώσεις.
Ανεμοι: Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, στις υπόλοιπες περιοχές βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα θαλάσσια τμήματα τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -01 (μείον ένα) έως 06 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

  • Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Ασθενείς τοπικές βροχές στα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Πελοπόννησο και τη δυτική Στερεά και στα ορεινά - ημιορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις.
  • Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 03 έως 09 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

  • Καιρός: Στη Θεσσαλία κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις με χιονόνερο ή ασθενείς χιονοπτώσεις. Στην ανατολική Στερεά και τις Σποράδες πυκνές κατά περιόδους χιονοπτώσεις. Στην ανατολική Πελοπόννησο παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα ορεινά και ημιορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις.
  • Ανεμοι: Στα βόρεια βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ στρεφόμενοι από αργά το απόγευμα βαθμιαία σε βόρειους βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση. Στα υπόλοιπα βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά 7 τοπικά 8 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 01 έως 07 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

  • Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα ορεινά - ημιορεινά χιονοπτώσεις κατά περιόδους πυκνές.
  • Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 7 με 8, τοπικά έως 9 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 03 έως 09 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

  • Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου χιονόνερο και κατά περιόδους τοπικά πυκνές χιονοπτώσεις. Στα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές.
  • Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 7 με 8, τοπικά έως 9 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 06 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ

  • Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με χιονόνερο ή κατά περιόδους πυκνές χιονοπτώσεις.
  • Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7, στα νότια τοπικά 8 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 00 (μηδέν) έως 05 βαθμούς Κελσίου.

Κλειστά σχολεία και δικαστήρια, τι ισχύει για τα καταστήματα στην Αττική – Επί ποδός ο κρατικός μηχανισμός

Από τα ξημερώματα της Δευτέρας, έχει κλείσει η Εθνική οδός Αθηνών - Λαμίας λόγω δυσμενών καιρικών φαινομένων. Η Αστυνομία έχει προχωρήσει για λόγους ασφαλείας και για την αποφυγή πρόκλησης κυκλοφοριακών προβλημάτων σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων σε δρόμους της Αττικής.

Συγκεκριμένα κλειστή είναι η εθνική οδός Αθηνών-Λαμίας από την γέφυρα Καλυφτάκη μέχρι τον κόμβο των Οινοφύτων, και από την 261,280 Χ/Θ έως την 56,728 Χ/Θ και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Παράλληλα, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην λεωφόρο Πάρνηθος από το ύψος της οδού Νούση προς Πάρνηθα, ενώ στην επαρχιακή οδό Μεγάρων-Αλεποχωρίου στο ύψος της περιοχής Λούμπα προς Αλεποχώρι η κυκλοφορία διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στη λεωφόρο Κατεχάκη

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στη λεωφόρο Κατεχάκη, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Τροχαία Αττικής. Η λεωφόρος είχε κλείσει από τις 07:25 το πρώι και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της από το ύψος της λεωφόρου Μεσογείων έως την Ελευθερίου Βενιζέλου στην Ηλιούπολη.

Κλειστά τα σχολεία στην Αττική

Κλειστοί θα είναι και όλοι οι παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί της Αττικής, κατόπιν ομόφωνης απόφαση των Δημάρχων των οποίων είναι αρμοδιότητα τους. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, η διεξαγωγή των μαθημάτων θα γίνει διαδικτυακά.

Την ίδια στιγμή με τηλεργασία θα εργαστούν σήμερα, Δευτέρα (06/02), οι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα, ενώ υπάρχει ισχυρή σύσταση για τηλεργασία και στον ιδιωτικό, όπως ανακοινώθηκε από τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννη Αρτοποιό.

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία επίσης

Καλάβρυτα

Κλειστά θα παραμείνουν τη Δευτέρα, με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας, Χαράλαμπου Μπονάνου, τα σχολεία του δήμου Καλαβρύτων. Η απόφαση ελήφθη, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή και των κινδύνων που δημιουργούνται για τις μετακινήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών, προς και από τις σχολικές μονάδες.

Πειραιάς

Μετά από απόφαση της Περιφέρειας Αττικής, κλειστά θα παραμείνουν και στον Δήμο Πειραιά, τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου, όλα τα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, λόγω των δύσκολων καιρικών συνθηκών.

Επιπλέον, μετά από πρόταση του Προέδρου της ΠΕΔΑ κ. Μαρκόπουλου και με σύμφωνη γνώμη του Δημάρχου κ. Μώραλη θα παραμείνουν κλειστοί αύριο και οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου Πειραιά, όπως και όλων των δήμων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κακοκαιρία Barbara: Πού είναι κλειστά τα σχολεία σε όλη τη χώρα - Με τηλεκπαίδευση τα μαθήματα

Κλειστά καταστήματα στην Αττική - Τι ισχύει για σούπερ μάρκετ, delivery και φαρμακεία - Πώς θα λειτουργήσει το Δημόσιο

Δήμος Καντάνου - Σελίνου

Κλειστά θα παραμείνουν τη Δευτέρα τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί στον Δήμο Καντάνου - Σελίνου εξαιτίας της κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει την περιοχή.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του δήμου , "εν όψει της επερχόμενης κακοκαιρίας Barbara, όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου καθώς και Παιδικοί Σταθμοί θα παραμείνουν κλειστά την Δευτέρα 06.02.2023, με απόφαση Δημάρχου".

Δήμος Οροπεδίου

Με απόφαση του δημάρχου Οροπεδίου Γιάννη Στεφανάκη, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών θα παραμείνουν κλειστά οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης στο δήμο, ενώ δεν θα λειτουργήσουν και οι παιδικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί. Θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση για την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου.

Δήμος Ανωγείων

Ο Δήμος Ανωγείων ενημερώνει ότι τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023 όλες οι σχολικές μονάδες και ο παιδικός σταθμός θα παραμείνουν κλειστά λόγω του χιονιού και των χαμηλών θερμοκρασιών. Επίσης θα παραμείνουν κλειστές οι δομές του ΚΗΦΗ και ΚΔΑΠ. Οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου θα φροντίσουν για την επιμέλεια των ηλικιωμένων. Ανάλογα την πορεία της κακοκαιρίας θα υπάρξει ανακοίνωση για τις επόμενες ημέρες.

Δήμος Καστοριάς

Αργότερα θα ξεκινήσουν τα μαθήματα στα σχολεία του δήμου Καστοριάς, τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023, εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών. Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου Καστοριάς, με απόφαση του δημάρχου θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους στις 09:15 το πρωί.

Εύβοια και Φθιώτιδα

Aποφασίστηκε από τον αντιπεριφερειάρχη της Εύβοιας Γιώργο Κελαϊδίτη και από τον αντιπεριφερειάρχη της Φθιώτιδας Ηλία Σανίδα να κλείσουν όλα τα σχολεία για ένα διήμερο λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών καθώς εκτός από την πυκνή χιονόπτωση επικρατεί ισχυρός παγετός.

Σε ότι αφορά την Βοιωτία μέχρι το βράδυ αναμένεται να εκδοθούν αποφάσεις από τους Δημάρχους για ορισμένες περιοχές όπου θα κλείσουν τα σχολεία και το ίδιο αναμένεται να ύπαρξη και για τη Φωκίδα καθώς δεν κρίνεται αναγκαίο να κλείσουν όλα τα σχολεία σε όλο το νομό.

Δήμος Ιλίου

Κλειστά θα παραμείνουν τα Σχολεία και οι Παιδικοί Σταθμού του Δήμου Ιλίου τη Δευτέρα 06.02.2023

Ο Δήμος Ιλίου ενημερώνει ότι, με απόφαση της Περιφέρειας Αττικής κλειστά θα παραμείνουν τα Σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Αττική τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023, λόγω της κακοκαιρίας "Μπάρμπαρα", καθώς και οι Παιδικοί Σταθμοί για προληπτικούς λόγους, με απόφαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ), η οποία έχει την αρμοδιότητα.

Δήμος Βόλου

Κλειστά θα είναι τη Δευτέρα, όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης επίσης στο Δήμο Βόλου, με απόφαση του Δημάρχου Βόλου προκειμένου να δοθεί ο αναγκαίος χρόνος για πλήρη και ασφαλή καθαρισμό των σχολείων,όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Στην υπόλοιπη Μαγνησία κλειστά θα μείνουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων στις περιφέρειες των Δήμων Ζαγοράς-Μουρεσίου, Νοτίου Πηλίου και Αλμυρού λόγω της συνεχούς χιονόπτωσης στις περιοχές τους, με αποφάσεις των τοπικών δημοτικών Αρχών.

Λέσβος

Με απόφαση των δυο Δημάρχων του νησιού, κλειστά θα είναι τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου σε όλη τη Λέσβο, όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης λόγω των αναμενόμενων στο νησί, ιδιαίτερα δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Με εντολή του Δημάρχου Μυτιλήνης, η κλιματιζόμενη αίθουσα αναμονής, που βρίσκεται στο επιβατικό λιμάνι της Μυτιλήνης, θα παραμείνει ανοιχτή από σήμερα και για όσο χρειαστεί, έως την βελτίωση των καιρικών συνθηκών, για να φιλοξενήσει όσους έχουν ανάγκη.

Επίσης εξασφαλίστηκαν δωμάτια σε ξενοδοχείο της Μυτιλήνης προκειμένου να μεταβούν και να καταλύσουν εκεί καθ' όλη τη διάρκεια της κακοκαιρίας, χωρίς οικονομική επιβάρυνση όσοι έχουν ανάγκη (άστεγοι ή άποροι) μπορούν.

Με τηλεκπαίδευση το μάθημα

Το γραφείο του Γενικού Γραμματέα Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αλέξανδρου Κόπτση, ανακοινώνει: "αύριο, Δευτέρα 06.02.2023, σε όλες τις περιοχές της χώρας στις οποίες αναστέλλεται η δια ζώσης λειτουργία των σχολικών μονάδων μετά από αποφάσεις Δήμων ή Περιφερειών, θα πραγματοποιηθεί τηλεκπαίδευση.

Όπως διευκρινίζεται "έχουν ενημερωθεί σχετικά όλοι οι Διευθυντές και οι εκπαιδευτικοί των σχολείων να μεριμνήσουν ώστε να αποσταλούν εντός της ημέρας στους μαθητές και τις μαθήτριες οι σχετικοί σύνδεσμοι σύνδεσης καθώς και τα προγράμματα που θα πραγματοποιηθούν την αυριανή ημέρα.

Διακοπή κυκλοφορίας του Μετρό από και προς Αεροδρόμιο - ΟΑΣΑ: Πώς θα εκτελεστούν τα δρομολόγια λεωφορείων

Διακόπηκε η κυκλοφορία των συρμών του Μετρό στο τμήμα προς και από το Αεροδρόμιο, έπειτα από σχετική ενημέρωση από τον ΟΣΕ λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων.

Σύμφωνα με ενημέρωση της ΣΤΑΣΥ, οι επιβάτες του Μετρό με κατεύθυνση το αεροδρόμιο, μετεπιβιβάζονται στον σταθμό «Δουκίσσης Πλακεντίας» στον Προαστιακό σιδηρόδρομο.

Επίσης, με γνώμονα την ασφάλεια του επιβατικού κοινού, ο ΟΑΣΑ ανακοίνωσε ότι σήμερα τα δρομολόγια στις λεωφορειακές γραμμές θα ξεκινήσουν να εκτελούνται σταδιακά μετά τις 06.30 το πρωί εκτός από τις παρακάτω γραμμές των όποιων η έναρξη θα καθυστερήσει λόγω των καιρικών φαινομένων και του παγετού που σημειώνεται σε ορισμένες περιοχές.

Λεωφορειακές Γραμμές :

301-301Β, 304-305, 306, 307, 308, 314, 319, 324, 326, 535, 535Α , 861, 861Β, 749, 723, 537, 862, 712, 709, 805, 036, 235, 203, 214,242, 204, 250, 301,301Β, 302, 402, 211, 410, 409. 411, 416, 421,, 444, 446,608, 220-221, 651,653, Α5, Β5, Ε14, Α7, Χ97, 450-451, 460-461, 405, 024, 420, 421, 444, 057, 700, 054, 719, 720, 604, 605, 730, 732, 501, 527, 541, 560, 747, 748, 755, 821, 822, 823, 706, Α7, Α8, Α11, Β11, 701, 704, 705, 731, 602, 642.

Υπενθυμίζεται πως σε ό,τι αφορά τη λειτουργία των λεωφορείων και των τρόλεϊ σήμερα θα ισχύει ειδικό πρόγραμμα δρομολογίων. Το επιβατικό κοινό θα μπορεί να ενημερώνεται για το ημερήσιο ειδικό πρόγραμμα εκτέλεσης δρομολογίων για κάθε γραμμή από την εφαρμογή OASA Telemetics καθώς και από το πληροφοριακό κέντρο 11185.


Δεν ανοίγουν τα καταστήματα στη βόρεια Αττική

Παράλληλα, κλειστά θα παραμείνουν σήμερα, Δευτέρα, τα εμπορικά καταστήματα στις περιοχές της βόρειας και βορειοανατολικής Αττικής.

Συγκεκριμένα, κλειστά θα είναι τα καταστήματα σε:

  • -Άγιο Στέφανο/ Άνοιξη/ Σταμάτα/ Δροσιά/ Κηφισιά/ Εκάλη/ Θρακομακεδόνες
  • -Λυκόβρυση/ Κεφαλάρι/ Αγία Παρασκευή/ Αχαρνές/ Μαρούσι
  • -Πεντέλη/ Νέα Ερυθραία/ Βαρυμπόμπη/ Τατόι/ Πεύκη
  • -Ηράκλειο/ Χολαργό/ Ολυμπιακό Χωριό/ Παπάγου/ Φιλοθέη
  • -Ψυχικό/ Βριλήσσια/ Χαλάνδρι/ Μεταμόρφωση/ Νέα Ιωνία
  • -Μελίσσια/ Γέρακα/ Παλλήνη/ Σπάτα/ Κορωπί / Μαρκόπουλο

Μέχρι τις 18:00 θα παραμείνουν ανοιχτά τα φαρμακεία, τα καταστήματα τροφίμων, τα supermarket, τα πρατήρια καυσίμων, καθώς και καταστήματα πώλησης εργαλείων και αλυσίδων χιονιού για τα οχήματα. Σημειώνεται ότι μετά τις 18:00 της Δευτέρας ισχύει ρητή απαγόρευση για μεταφορά και πώληση αγαθών μέσω υπηρεσιών delivery ή courier.

Ακόμη, δεν θα λειτουργήσουν αύριο οι λαϊκές αγορές της Αττικής, ενώ κλειστά θα παραμείνουν τα δικαστήρια της Αττικής, της Βοιωτίας, της Εύβοιας και της Στερεάς Ελλάδας τη Δευτέρα και την Τρίτη.

Στις 10:00 το πρωί η έναρξη λειτουργίας των δημόσιων υπηρεσιών

Στις 10:00 το πρωί θα ανοίξουν σήμερα οι δημόσιες υπηρεσίες λόγω των έκτακτων καιρικών συνθηκών, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών, ειδικά για την Περιφέρεια Αττικής.

Η απόφαση αφορά τους υπαλλήλους που δεν μπορούν να παράσχουν εργασία εξ αποστάσεως και δεν κάνουν χρήση άδειας.

Προς αποφυγή της ταλαιπωρίας των πολιτών, διευκρινίζεται ότι τυχόν ραντεβού με Δημόσιες υπηρεσίες που έχουν προγραμματιστεί πριν τις 10 π.μ., δεν θα πραγματοποιηθούν και οι δημόσιες υπηρεσίες αυτές θα πρέπει να ενημερώσουν με κάθε πρόσφορο τρόπο τους ενδιαφερομένους πολίτες σχετικά και να μεριμνήσουν άμεσα για τον επαναπρογραμματισμό νέου ραντεβού.

Τα ως άνω δεν τυγχάνουν εφαρμογής σε εκείνους τους υπαλλήλους τα καθήκοντα των οποίων συνδέονται άμεσα με την αντιμετώπιση των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Για τους υπαλλήλους αυτούς, αρμόδιοι να παρέχουν οδηγίες για τον τρόπο παροχής εργασίας είναι οι επικεφαλής των υπηρεσιών αιχμής, στην οποία ανήκουν οργανικά, ιδίως αρμόδιος επικεφαλής των ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού, νοσηλευτικών ιδρυμάτων κλπ.

Με αλυσίδες στην Εύβοια - Κλειστή η υψηλή γέφυρα Χαλκίδας

Πυκνή χιονόπτωση σημειώνεται από χθες στην Εύβοια με την κακοκαιρία Μπάρμπαρα να κάνει αισθητή την παρουσία της.

Κλειστοί είναι πολλοί δρόμοι, ενώ με αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία σε πολλές περιοχές. Οπως αναφέρει το eviatop κλειστή για τους οδηγούς είναι η υψηλή γέφυρα Χαλκίδας ακόμα και για τους οδηγούς με αλυσίδες.

Πού χρειάζονται αλυσίδες στην Εύβοια

• Εθνικής Οδού Χαλκίδας – Αιδηψού από την 16η χ/θ (Καστέλα) έως την 42η χ/θ (Δερβένι)

• Εθνικής Οδού Χαλκίδας – Αιδηψού από την 70η χ/θ (Αγία Άννα) έως την 82η χ/θ (Παπάδες)

• Επαρχιακής Οδού Αρτάκης - Κύμης, από την 22η χ/θ (Κάτω Στενή) έως την 40η χ/θ (Στρόπωνες)

• Επαρχιακής Οδού Βουτά – Ροβιών

• Επαρχιακής Οδού Βουτά – Παπάδων

• Επαρχιακής Οδού Γουβών – Παπάδων

• Επαρχιακής οδού Λεπούρων-Καρύστου, από 18η χ/θ 18 (Αλμυροπόταμος) μέχρι τη 57η χ/θ (διασταύρωση Μαρμαρίου)

• Οδικό δίκτυο Δήμου Κύμης-Αλιβερίου

Σχετικά Άρθρα

Χιονοπτώσεις και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν και σήμερα, Δευτέρα (6/2), λόγω της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα» που σαρώνει τη χώρα από το βράδυ του Σαββάτου. 

Το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε στις 03-02-2023/13:00 τοπική ώρα, επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία ως εξής:

Χιονοπτώσεις

1) Τη Δευτέρα (06/02/2023) χιονοπτώσεις κατά περιόδους πυκνές θα σημειωθούν στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τη Θράκη (τις πρωινές ώρες), τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά καθώς και σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές των Κυκλάδων και της Κρήτης και από αργά το βράδυ στην ανατολική Μαγνησία.

Ειδικά για την Αττική χιονοπτώσεις θα σημειωθούν ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, οι οποίες μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες θα είναι κατά τόπους πυκνές.

2) Την Τρίτη (07/02/2023) οι χιονοπτώσεις αναμένεται να συνεχιστούν στην ανατολική Ελλάδα από τη Θεσσαλία και νοτιότερα (προσήνεμες περιοχές) καθώς επίσης και στις Κυκλάδες και την Κρήτη, με μικρότερη όμως ένταση.

Παγετός

Ισχυρός παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά, ο οποίος στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ολικός (καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας αρνητικές θερμοκρασίες).

Θυελλώδεις Άνεμοι

Βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 8 με 9 μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο και από την Τρίτη (07/02/2023), σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι κατά περιόδους πυκνές χιονοπτώσεις στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τη Θράκη, τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά συμπεριλαμβανομένης της Αττικής, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Στις υπόλοιπες περιοχές παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά - ημιορεινά καθώς και σε περιοχές -στα κεντρικά και βόρεια- με χαμηλότερο υψόμετρο.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 4 με 5, στα ανατολικά 6 με 8 και στο Αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει μεταβολή και θα κυμαίνεται σε κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, ο οποίος στα κεντρικά και βόρεια θα είναι τοπικά ισχυρός και στα βορειοδυτικά και τα ορεινά τοπικά ολικός.

Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ:

ΑΤΤΙΚΗ

  • Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με χιονόνερο και κατά διαστήματα τοπικά πυκνές χιονοπτώσεις.
  • Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στα ανατολικά 7 τοπικά 8 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 01 έως 05 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

  • Καιρός: Λιγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες.
  • Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 5 με 6, πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες έως 7 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 00 (μηδέν) έως 04 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Στη Μακεδονία παροδικά αυξημένες νεφώσεις με χιονόνερο ή ασθενείς χιονοπτώσεις. Στη Θράκη χιονόνερο και κατά περιόδους πυκνές χιονοπτώσεις.
Ανεμοι: Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, στις υπόλοιπες περιοχές βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα θαλάσσια τμήματα τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -01 (μείον ένα) έως 06 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

  • Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Ασθενείς τοπικές βροχές στα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Πελοπόννησο και τη δυτική Στερεά και στα ορεινά - ημιορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις.
  • Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 03 έως 09 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

  • Καιρός: Στη Θεσσαλία κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις με χιονόνερο ή ασθενείς χιονοπτώσεις. Στην ανατολική Στερεά και τις Σποράδες πυκνές κατά περιόδους χιονοπτώσεις. Στην ανατολική Πελοπόννησο παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα ορεινά και ημιορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις.
  • Ανεμοι: Στα βόρεια βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ στρεφόμενοι από αργά το απόγευμα βαθμιαία σε βόρειους βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση. Στα υπόλοιπα βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά 7 τοπικά 8 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 01 έως 07 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

  • Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα ορεινά - ημιορεινά χιονοπτώσεις κατά περιόδους πυκνές.
  • Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 7 με 8, τοπικά έως 9 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 03 έως 09 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

  • Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου χιονόνερο και κατά περιόδους τοπικά πυκνές χιονοπτώσεις. Στα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές.
  • Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 7 με 8, τοπικά έως 9 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 06 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ

  • Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με χιονόνερο ή κατά περιόδους πυκνές χιονοπτώσεις.
  • Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7, στα νότια τοπικά 8 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 00 (μηδέν) έως 05 βαθμούς Κελσίου.

Κλειστά σχολεία και δικαστήρια, τι ισχύει για τα καταστήματα στην Αττική – Επί ποδός ο κρατικός μηχανισμός

Από τα ξημερώματα της Δευτέρας, έχει κλείσει η Εθνική οδός Αθηνών - Λαμίας λόγω δυσμενών καιρικών φαινομένων. Η Αστυνομία έχει προχωρήσει για λόγους ασφαλείας και για την αποφυγή πρόκλησης κυκλοφοριακών προβλημάτων σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων σε δρόμους της Αττικής.

Συγκεκριμένα κλειστή είναι η εθνική οδός Αθηνών-Λαμίας από την γέφυρα Καλυφτάκη μέχρι τον κόμβο των Οινοφύτων, και από την 261,280 Χ/Θ έως την 56,728 Χ/Θ και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Παράλληλα, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην λεωφόρο Πάρνηθος από το ύψος της οδού Νούση προς Πάρνηθα, ενώ στην επαρχιακή οδό Μεγάρων-Αλεποχωρίου στο ύψος της περιοχής Λούμπα προς Αλεποχώρι η κυκλοφορία διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στη λεωφόρο Κατεχάκη

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στη λεωφόρο Κατεχάκη, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Τροχαία Αττικής. Η λεωφόρος είχε κλείσει από τις 07:25 το πρώι και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της από το ύψος της λεωφόρου Μεσογείων έως την Ελευθερίου Βενιζέλου στην Ηλιούπολη.

Κλειστά τα σχολεία στην Αττική

Κλειστοί θα είναι και όλοι οι παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί της Αττικής, κατόπιν ομόφωνης απόφαση των Δημάρχων των οποίων είναι αρμοδιότητα τους. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, η διεξαγωγή των μαθημάτων θα γίνει διαδικτυακά.

Την ίδια στιγμή με τηλεργασία θα εργαστούν σήμερα, Δευτέρα (06/02), οι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα, ενώ υπάρχει ισχυρή σύσταση για τηλεργασία και στον ιδιωτικό, όπως ανακοινώθηκε από τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννη Αρτοποιό.

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία επίσης

Καλάβρυτα

Κλειστά θα παραμείνουν τη Δευτέρα, με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας, Χαράλαμπου Μπονάνου, τα σχολεία του δήμου Καλαβρύτων. Η απόφαση ελήφθη, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή και των κινδύνων που δημιουργούνται για τις μετακινήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών, προς και από τις σχολικές μονάδες.

Πειραιάς

Μετά από απόφαση της Περιφέρειας Αττικής, κλειστά θα παραμείνουν και στον Δήμο Πειραιά, τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου, όλα τα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, λόγω των δύσκολων καιρικών συνθηκών.

Επιπλέον, μετά από πρόταση του Προέδρου της ΠΕΔΑ κ. Μαρκόπουλου και με σύμφωνη γνώμη του Δημάρχου κ. Μώραλη θα παραμείνουν κλειστοί αύριο και οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου Πειραιά, όπως και όλων των δήμων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κακοκαιρία Barbara: Πού είναι κλειστά τα σχολεία σε όλη τη χώρα - Με τηλεκπαίδευση τα μαθήματα

Κλειστά καταστήματα στην Αττική - Τι ισχύει για σούπερ μάρκετ, delivery και φαρμακεία - Πώς θα λειτουργήσει το Δημόσιο

Δήμος Καντάνου - Σελίνου

Κλειστά θα παραμείνουν τη Δευτέρα τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί στον Δήμο Καντάνου - Σελίνου εξαιτίας της κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει την περιοχή.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του δήμου , "εν όψει της επερχόμενης κακοκαιρίας Barbara, όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου καθώς και Παιδικοί Σταθμοί θα παραμείνουν κλειστά την Δευτέρα 06.02.2023, με απόφαση Δημάρχου".

Δήμος Οροπεδίου

Με απόφαση του δημάρχου Οροπεδίου Γιάννη Στεφανάκη, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών θα παραμείνουν κλειστά οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης στο δήμο, ενώ δεν θα λειτουργήσουν και οι παιδικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί. Θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση για την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου.

Δήμος Ανωγείων

Ο Δήμος Ανωγείων ενημερώνει ότι τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023 όλες οι σχολικές μονάδες και ο παιδικός σταθμός θα παραμείνουν κλειστά λόγω του χιονιού και των χαμηλών θερμοκρασιών. Επίσης θα παραμείνουν κλειστές οι δομές του ΚΗΦΗ και ΚΔΑΠ. Οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου θα φροντίσουν για την επιμέλεια των ηλικιωμένων. Ανάλογα την πορεία της κακοκαιρίας θα υπάρξει ανακοίνωση για τις επόμενες ημέρες.

Δήμος Καστοριάς

Αργότερα θα ξεκινήσουν τα μαθήματα στα σχολεία του δήμου Καστοριάς, τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023, εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών. Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου Καστοριάς, με απόφαση του δημάρχου θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους στις 09:15 το πρωί.

Εύβοια και Φθιώτιδα

Aποφασίστηκε από τον αντιπεριφερειάρχη της Εύβοιας Γιώργο Κελαϊδίτη και από τον αντιπεριφερειάρχη της Φθιώτιδας Ηλία Σανίδα να κλείσουν όλα τα σχολεία για ένα διήμερο λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών καθώς εκτός από την πυκνή χιονόπτωση επικρατεί ισχυρός παγετός.

Σε ότι αφορά την Βοιωτία μέχρι το βράδυ αναμένεται να εκδοθούν αποφάσεις από τους Δημάρχους για ορισμένες περιοχές όπου θα κλείσουν τα σχολεία και το ίδιο αναμένεται να ύπαρξη και για τη Φωκίδα καθώς δεν κρίνεται αναγκαίο να κλείσουν όλα τα σχολεία σε όλο το νομό.

Δήμος Ιλίου

Κλειστά θα παραμείνουν τα Σχολεία και οι Παιδικοί Σταθμού του Δήμου Ιλίου τη Δευτέρα 06.02.2023

Ο Δήμος Ιλίου ενημερώνει ότι, με απόφαση της Περιφέρειας Αττικής κλειστά θα παραμείνουν τα Σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Αττική τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023, λόγω της κακοκαιρίας "Μπάρμπαρα", καθώς και οι Παιδικοί Σταθμοί για προληπτικούς λόγους, με απόφαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ), η οποία έχει την αρμοδιότητα.

Δήμος Βόλου

Κλειστά θα είναι τη Δευτέρα, όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης επίσης στο Δήμο Βόλου, με απόφαση του Δημάρχου Βόλου προκειμένου να δοθεί ο αναγκαίος χρόνος για πλήρη και ασφαλή καθαρισμό των σχολείων,όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Στην υπόλοιπη Μαγνησία κλειστά θα μείνουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων στις περιφέρειες των Δήμων Ζαγοράς-Μουρεσίου, Νοτίου Πηλίου και Αλμυρού λόγω της συνεχούς χιονόπτωσης στις περιοχές τους, με αποφάσεις των τοπικών δημοτικών Αρχών.

Λέσβος

Με απόφαση των δυο Δημάρχων του νησιού, κλειστά θα είναι τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου σε όλη τη Λέσβο, όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης λόγω των αναμενόμενων στο νησί, ιδιαίτερα δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Με εντολή του Δημάρχου Μυτιλήνης, η κλιματιζόμενη αίθουσα αναμονής, που βρίσκεται στο επιβατικό λιμάνι της Μυτιλήνης, θα παραμείνει ανοιχτή από σήμερα και για όσο χρειαστεί, έως την βελτίωση των καιρικών συνθηκών, για να φιλοξενήσει όσους έχουν ανάγκη.

Επίσης εξασφαλίστηκαν δωμάτια σε ξενοδοχείο της Μυτιλήνης προκειμένου να μεταβούν και να καταλύσουν εκεί καθ' όλη τη διάρκεια της κακοκαιρίας, χωρίς οικονομική επιβάρυνση όσοι έχουν ανάγκη (άστεγοι ή άποροι) μπορούν.

Με τηλεκπαίδευση το μάθημα

Το γραφείο του Γενικού Γραμματέα Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αλέξανδρου Κόπτση, ανακοινώνει: "αύριο, Δευτέρα 06.02.2023, σε όλες τις περιοχές της χώρας στις οποίες αναστέλλεται η δια ζώσης λειτουργία των σχολικών μονάδων μετά από αποφάσεις Δήμων ή Περιφερειών, θα πραγματοποιηθεί τηλεκπαίδευση.

Όπως διευκρινίζεται "έχουν ενημερωθεί σχετικά όλοι οι Διευθυντές και οι εκπαιδευτικοί των σχολείων να μεριμνήσουν ώστε να αποσταλούν εντός της ημέρας στους μαθητές και τις μαθήτριες οι σχετικοί σύνδεσμοι σύνδεσης καθώς και τα προγράμματα που θα πραγματοποιηθούν την αυριανή ημέρα.

Διακοπή κυκλοφορίας του Μετρό από και προς Αεροδρόμιο - ΟΑΣΑ: Πώς θα εκτελεστούν τα δρομολόγια λεωφορείων

Διακόπηκε η κυκλοφορία των συρμών του Μετρό στο τμήμα προς και από το Αεροδρόμιο, έπειτα από σχετική ενημέρωση από τον ΟΣΕ λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων.

Σύμφωνα με ενημέρωση της ΣΤΑΣΥ, οι επιβάτες του Μετρό με κατεύθυνση το αεροδρόμιο, μετεπιβιβάζονται στον σταθμό «Δουκίσσης Πλακεντίας» στον Προαστιακό σιδηρόδρομο.

Επίσης, με γνώμονα την ασφάλεια του επιβατικού κοινού, ο ΟΑΣΑ ανακοίνωσε ότι σήμερα τα δρομολόγια στις λεωφορειακές γραμμές θα ξεκινήσουν να εκτελούνται σταδιακά μετά τις 06.30 το πρωί εκτός από τις παρακάτω γραμμές των όποιων η έναρξη θα καθυστερήσει λόγω των καιρικών φαινομένων και του παγετού που σημειώνεται σε ορισμένες περιοχές.

Λεωφορειακές Γραμμές :

301-301Β, 304-305, 306, 307, 308, 314, 319, 324, 326, 535, 535Α , 861, 861Β, 749, 723, 537, 862, 712, 709, 805, 036, 235, 203, 214,242, 204, 250, 301,301Β, 302, 402, 211, 410, 409. 411, 416, 421,, 444, 446,608, 220-221, 651,653, Α5, Β5, Ε14, Α7, Χ97, 450-451, 460-461, 405, 024, 420, 421, 444, 057, 700, 054, 719, 720, 604, 605, 730, 732, 501, 527, 541, 560, 747, 748, 755, 821, 822, 823, 706, Α7, Α8, Α11, Β11, 701, 704, 705, 731, 602, 642.

Υπενθυμίζεται πως σε ό,τι αφορά τη λειτουργία των λεωφορείων και των τρόλεϊ σήμερα θα ισχύει ειδικό πρόγραμμα δρομολογίων. Το επιβατικό κοινό θα μπορεί να ενημερώνεται για το ημερήσιο ειδικό πρόγραμμα εκτέλεσης δρομολογίων για κάθε γραμμή από την εφαρμογή OASA Telemetics καθώς και από το πληροφοριακό κέντρο 11185.


Δεν ανοίγουν τα καταστήματα στη βόρεια Αττική

Παράλληλα, κλειστά θα παραμείνουν σήμερα, Δευτέρα, τα εμπορικά καταστήματα στις περιοχές της βόρειας και βορειοανατολικής Αττικής.

Συγκεκριμένα, κλειστά θα είναι τα καταστήματα σε:

  • -Άγιο Στέφανο/ Άνοιξη/ Σταμάτα/ Δροσιά/ Κηφισιά/ Εκάλη/ Θρακομακεδόνες
  • -Λυκόβρυση/ Κεφαλάρι/ Αγία Παρασκευή/ Αχαρνές/ Μαρούσι
  • -Πεντέλη/ Νέα Ερυθραία/ Βαρυμπόμπη/ Τατόι/ Πεύκη
  • -Ηράκλειο/ Χολαργό/ Ολυμπιακό Χωριό/ Παπάγου/ Φιλοθέη
  • -Ψυχικό/ Βριλήσσια/ Χαλάνδρι/ Μεταμόρφωση/ Νέα Ιωνία
  • -Μελίσσια/ Γέρακα/ Παλλήνη/ Σπάτα/ Κορωπί / Μαρκόπουλο

Μέχρι τις 18:00 θα παραμείνουν ανοιχτά τα φαρμακεία, τα καταστήματα τροφίμων, τα supermarket, τα πρατήρια καυσίμων, καθώς και καταστήματα πώλησης εργαλείων και αλυσίδων χιονιού για τα οχήματα. Σημειώνεται ότι μετά τις 18:00 της Δευτέρας ισχύει ρητή απαγόρευση για μεταφορά και πώληση αγαθών μέσω υπηρεσιών delivery ή courier.

Ακόμη, δεν θα λειτουργήσουν αύριο οι λαϊκές αγορές της Αττικής, ενώ κλειστά θα παραμείνουν τα δικαστήρια της Αττικής, της Βοιωτίας, της Εύβοιας και της Στερεάς Ελλάδας τη Δευτέρα και την Τρίτη.

Στις 10:00 το πρωί η έναρξη λειτουργίας των δημόσιων υπηρεσιών

Στις 10:00 το πρωί θα ανοίξουν σήμερα οι δημόσιες υπηρεσίες λόγω των έκτακτων καιρικών συνθηκών, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών, ειδικά για την Περιφέρεια Αττικής.

Η απόφαση αφορά τους υπαλλήλους που δεν μπορούν να παράσχουν εργασία εξ αποστάσεως και δεν κάνουν χρήση άδειας.

Προς αποφυγή της ταλαιπωρίας των πολιτών, διευκρινίζεται ότι τυχόν ραντεβού με Δημόσιες υπηρεσίες που έχουν προγραμματιστεί πριν τις 10 π.μ., δεν θα πραγματοποιηθούν και οι δημόσιες υπηρεσίες αυτές θα πρέπει να ενημερώσουν με κάθε πρόσφορο τρόπο τους ενδιαφερομένους πολίτες σχετικά και να μεριμνήσουν άμεσα για τον επαναπρογραμματισμό νέου ραντεβού.

Τα ως άνω δεν τυγχάνουν εφαρμογής σε εκείνους τους υπαλλήλους τα καθήκοντα των οποίων συνδέονται άμεσα με την αντιμετώπιση των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Για τους υπαλλήλους αυτούς, αρμόδιοι να παρέχουν οδηγίες για τον τρόπο παροχής εργασίας είναι οι επικεφαλής των υπηρεσιών αιχμής, στην οποία ανήκουν οργανικά, ιδίως αρμόδιος επικεφαλής των ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού, νοσηλευτικών ιδρυμάτων κλπ.

Με αλυσίδες στην Εύβοια - Κλειστή η υψηλή γέφυρα Χαλκίδας

Πυκνή χιονόπτωση σημειώνεται από χθες στην Εύβοια με την κακοκαιρία Μπάρμπαρα να κάνει αισθητή την παρουσία της.

Κλειστοί είναι πολλοί δρόμοι, ενώ με αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία σε πολλές περιοχές. Οπως αναφέρει το eviatop κλειστή για τους οδηγούς είναι η υψηλή γέφυρα Χαλκίδας ακόμα και για τους οδηγούς με αλυσίδες.

Πού χρειάζονται αλυσίδες στην Εύβοια

• Εθνικής Οδού Χαλκίδας – Αιδηψού από την 16η χ/θ (Καστέλα) έως την 42η χ/θ (Δερβένι)

• Εθνικής Οδού Χαλκίδας – Αιδηψού από την 70η χ/θ (Αγία Άννα) έως την 82η χ/θ (Παπάδες)

• Επαρχιακής Οδού Αρτάκης - Κύμης, από την 22η χ/θ (Κάτω Στενή) έως την 40η χ/θ (Στρόπωνες)

• Επαρχιακής Οδού Βουτά – Ροβιών

• Επαρχιακής Οδού Βουτά – Παπάδων

• Επαρχιακής Οδού Γουβών – Παπάδων

• Επαρχιακής οδού Λεπούρων-Καρύστου, από 18η χ/θ 18 (Αλμυροπόταμος) μέχρι τη 57η χ/θ (διασταύρωση Μαρμαρίου)

• Οδικό δίκτυο Δήμου Κύμης-Αλιβερίου

ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία