Λόγια του Βαρδάρη

  • Στα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής καθαρίζουν για να… ξαναβρομίσουν! (βίντεο)
    25/09/2023 13:37

    Στα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής καθαρίζουν για να… ξαναβρομίσουν! (βίντεο)

    Στην περιοχή της μαρίνας των Νέων Μουδανιών, ένα σημείο «φιλέτο» για την κωμόπολη του δήμου Νέας Προποντίδας, το οποίο εξακολουθεί να παραμένει αναξιοποίητο αφού πολλά χρόνια μετά τη δημιουργία του μεγάλου αυτού έργου είναι… ξέφραγο αμπέλι χωρίς νερό και με σκάφη να ελλιμενίζονται ανεξέλεγκτα και δωρεάν, αυτές τις μέρες αποφάσισαν να καθαρίσουν. Τέσσερις υπάλληλοι λοιπόν, μάλλον του δήμου Νέας Προποντίδας όπως κατάλαβαν οι περίοικοι, αμολήθηκαν πρωινιάτικα στους δρόμους για να ξεβουλώσουν φρεάτιο της γειτονιάς.

    Ως εδώ καλά και… προεκλογικά τα πράγματα. Ποιο είναι το αδιανόητο και ασύλληπτο της όλης υπόθεσης; Οι βρομιές του φρεατίου (και ας μην αναφερθούμε για ευνόητους λόγους στη σύστασή τους) φορτώθηκαν από έναν υπάλληλο σε ένα καροτσάκι και, ω του θαύματος, πετάχτηκαν μεγαλειωδώς! Πού; Στον ακριβώς απέναντι περίβολο δημόσιου κτηρίου της πόλης που και αυτό παραμένει αναξιοποίητο εδώ και χρόνια. 

    Και όταν δημότης παρακείμενου διαμερίσματος που το μπαλκόνι του βλέπει φάτσα κάρτα στο «καθαρό αυτό περιβάλλον» και ως εκ τούτου πρέπει να υποστεί μια εξαιρετικά δυσώδη ατμόσφαιρα ρώτησε τον υπάλληλο «είναι σκουπιδότοπος εδώ και τα πετάτε αυτά;», εκείνος αρκέστηκε να απαντήσει ειρωνικά με ένα απλό, «δυναμικό» και ξερό «Ναι».

    Πολλοί είναι αυτοί που λένε ότι αυτά συμβαίνουν σε πόλεις όπου οι δήμαρχοι παίζουν… μπάλα μόνοι τους αφού είναι και οι μοναδικοί υποψήφιοι. Εμείς ούτε κακόβουλοι είμαστε, ούτε καχύποπτοι. Το μόνο που θα θέλαμε να επισημάνουμε, παρόλα αυτά, είναι πως δεν πρόκειται για την πρώτη φορά που τους δημότες της συγκεκριμένης γειτονιάς απασχολεί το πρόβλημα της καθαριότητας. Ούτε και η τελευταία βέβαια που θα ασχοληθούμε με το συγκεκριμένο θέμα αν ο δήμος δεν αποφασίσει να βρει μια σοβαρή λύση σε όλο αυτό το χάλι. 

    Για του λόγου το αληθές παρακολουθήστε το βίντεο