ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκέρτσος: Φυσικά και θα κρατήσει την έδρα της Θεσσαλονίκης ο πρωθυπουργός

Οι 5 ειδήσεις που έδωσε για την Θεσσαλονίκη

 18/05/2023 13:49

Σκέρτσος: Φυσικά και θα κρατήσει την έδρα της Θεσσαλονίκης ο πρωθυπουργός

Νίκος Οικονόμου

«Φυσικά και θα κρατήσει την έδρα της Θεσσαλονίκης ο πρωθυπουργός». Με τη δήλωση αυτή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Άκης Σκέρτσος, στη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών που έκανε από τη Θεσσαλονίκη, ξεκαθάρισε, πως ο πρωθυπουργός θα κρατήσει την έδρα της Θεσσαλονίκης σε κάθε περίπτωση.

Η δήλωση έκανε αίσθηση, και οι δημοσιογράφοι έθεσαν το ερώτημα δύο φορές στον κυβερνητικό εκπρόσωπο για να πάρουν την ίδια απάντηση.

Ο κ. Σκέρτσος στη διάρκεια του μπριφινγκ έκανε απολογισμό της κυβερνητικής θητείας ενώ αναφέρθηκε και στα έργα που έγιναν από την κυβέρνηση στη Θεσσαλονίκη.

Στην εισήγησή του ο κ. Σκέρτσος έδωσε και 5 ειδήσεις για τη Θεσσαλονίκη

Είδηση 1η: Ξεκινά από σήμερα η υποβολή αιτήσεων από τις επιχειρήσεις για επιπλέον 5.000 θέσεις του «Προγράμματος απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας για άνεργους νέους 18-29 ετών, στις Περιφέρειες Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας». Το πρόγραμμα έχει διάρκεια 7 μήνες και η ΔΥΠΑ καταβάλλει μηνιαία αποζημίωση ίση με τον κατώτατο μισθό ,με πλήρεις ασφαλιστικές εισφορές, καθώς και αναλογία δώρων εορτών και επιδόματος αδείας.

Είδηση 2η: Ικανοποιείται ένα διαχρονικό αίτημα των πολιτών του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης για την κατασκευή κολυμβητηρίου και για να επιταχύνουμε το έργο, το εντάξαμε στο τεχνικό δελτίο αστικών παρεμβάσεων με βιοκλιματικά στοιχεία, με χρηματοδότηση της υλοποίησης από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Είδηση 3η: Παραχωρείται πλέον στην Εκκλησία η κυριότητα του οικοπέδου στο Ποσείδι Χαλκιδικής όπου η Μητρόπολη Νεάπολης είχε μέχρι σήμερα τη χρήση του και είχε δημιουργήσει εξαιρετικές εγκαταστάσεις κατασκήνωσης για τα παιδιά της Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Είδηση 4η: Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η απόφαση για τη μετεγκατάσταση είκοσι οικογενειών Ρομά από τον Δενδροπόταμο και εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση για την ανέγερση σπιτιών-ιδιοκτησίας του Δήμου- που θα τους παραχωρηθεί η χρήση. Δίνουμε έτσι λύση για ένα σημαντικό πρόβλημα της περιοχής και αξιοποιούμε το στρατόπεδο Ζιάκα για την ανέγερση κοινωνικής κατοικίας.

Και είδηση 5η: Στάλθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας για έλεγχο το Προεδρικό Διάταγμα για την ανάπλαση και αποκατάσταση ενός εμβληματικού ακινήτου της πόλης, έκτασης 81,5 στρ. του διατηρητέου κτιριακού συγκροτήματος Κεραμεία Αλλατίνη το οποίο θα διαμορφωθεί σε κοινόχρηστο χώρο με τεράστιο πάρκο με εγκαταστάσεις εστίασης και αναψυχής, με σύγχρονες κατοικίες, εμπορικά καταστήματα και πάρκινγκ, για τον χαίρονται οι πολίτες και οι επισκέπτες της Θεσσαλονίκης. Μια ιδιωτική επένδυση 120 εκατ. ευρώ.

«Πιστεύουμε ότι ποτέ πριν η Θεσσαλονίκη δεν είχε τόση προσοχή από το κεντρικό κράτος όση δέχθηκε τα τελευταία τέσσερα χρόνια», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος παρουσίασε τον απολογισμό της κυβέρνησης σε όλα τα μέτωπα σημειώνοντας ότι «κοιτάμε μπροστά. Όραμα μας είναι μια Ελλάδα που κατά το κοινώς λεγόμενο «Δεν είναι μόνο η Αθήνα. Μια Ελλάδα που κάθε Περιφέρεια, κάθε γωνιά της Πατρίδας μας έχει το δικό της δίκαιο μερίδιο από τη δυναμική ανάκαμψη της οικονομίας».

Ο συνολικός σχεδιασμός για την κεντρική Μακεδονία του 2030 είναι ένα σχέδιο με περισσότερα από 1000 μικρά, μεσαία και μεγάλα έργα που καθιστούν την μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας και την περιφέρεια με το μεγαλύτερο σε χρηματοδότηση αναπτυξιακό σχέδιο της χώρας συνολικού ύψους 12 δισ. ευρώ. «Αυτό που διαφοροποιεί το σχέδιο μας είναι ότι έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, έχει φορείς υλοποίησης για κάθε έργο, έχει συγκεκριμένη δέσμευση παράδοσης. Άρα δεσμευόμαστε απέναντι στους πολίτες και ελεγχόμαστε για τη συνέπεια μας να παραδώσουμε στον χρόνο που πρέπει, το κάθε έργο, σημείωσε.

Το σχέδιο για την Κεντρική Μακεδονία του 2030 διαρθρώνεται σε 4 άξονες:

-Σύγχρονα δίκτυα και υποδομές με 193 έργα ύψους 7,15 δισ. ευρώ.

-Επενδύσεις σε υγεία, παιδεία, ασφάλεια και ποιότητα ζωής με 117 έργα ύψους 1,1 δισ. ευρώ.

-Στήριξη των ιδιωτικών επενδύσεων σε όλους τους κλάδους της οικονομίας με 68 έργα ύψους 603 εκατ. ευρώ.

-Επενδύσεις στην ενέργεια και την πράσινη μετάβαση με 671 έργα συνολικού προϋπολογισμού 3,17 δισ. ευρώ.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έλαβε γενναία στήριξη στη διάρκεια της πανδημίας και της ενεργειακής κρίσης με σχεδόν 3 δισ. ευρώ προς επιχειρήσεις και εργαζομένους ενώ η ανεργία -που παραμένει δυστυχώς υψηλή- σημείωσε πτώση 5 μονάδων σε σύγκριση με το 2019.

Στις αναπλάσεις της Θεσσαλονίκης ανέφερε:

-Ανάπλαση Δ.Ε.Θ.

-Η ειδική χρηματοοικονομική μελέτη θα υποβληθεί στην Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού (ΓΔΑ) της Ε.Ε., για την έγκρισή της.

-Μουσείο Ολοκαυτώματος

-Στις 22/02/2023, η Πολεοδομία εξέδωσε τη Προέγκριση για την Οικοδομική Άδεια του Έργου, ενώ εντός της επόμενης εβδομάδας θα γίνει η παρουσίαση της μουσειολογικής μελέτης ως έχει (75% της Ά Φάσης).

-Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο παραλιακού μετώπου του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Θεσσαλονίκης

-Ολοκληρώθηκε η διαβούλευση της ΣΜΠΕ και εκκρεμεί η έκδοση της εγκριτικής απόφασης.

-Δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου- Στρατόπεδο Παύλου Μελά

-Σε εξέλιξη οι εργασίες δικτύων άρδευσης- ύδρευσης και πεζοδρόμησης στον χώρο του Πάρκου. Ολοκληρώθηκε η μελέτη για την αποκατάσταση του χώρου μουσείου Ευρημάτων Μετρό και η προμελέτη του Μουσείου για τον Προσφυγικό Ελληνισμό Σε εξέλιξη οι εργασίες στο κτήριο Στρατωνισμού Α2, το οποίο θα φιλοξενήσει τις υπηρεσίες του δήμου και το Μουσείο της Εθνικής Αντίστασης.

-Νέες αστικές αναπλάσεις Δήμων ΠΕ Θεσσαλονίκης

-Το νέο Κολυμβητήριο εντάσσεται στο τεχνικό δελτίο του έργου των αστικών παρεμβάσεων με βιοκλιματικά στοιχεία του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης.

-Νέα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια Δήμων ΠΕ Θεσσαλονίκης

-Εγκρίθηκαν από το Κεντρικό Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων τα τεύχη δημοπράτησης των ΤΠΣ Δήμων Βόλβης, Θέρμης, Χαλκηδόνος, Ωραιοκάστρου, Δέλτα, Λαγκαδά, Κορδελιού-Ευόσμου, Πυλαίας-Χορτιάτη και Θερμαϊκού, συν. εκτιμώμενης αξίας 8,5 εκατ. ευρώ και ακολουθεί ο έλεγχος του Ελεγκτικού Συμβουλίου.

-Στρατόπεδο Ζιάκα – Κοινωνική Αντιπαροχή και πάρκο πρασίνου

-Εκδόθηκε το ΦΕΚ μετεγκατάστασης 20 οικογενειών Ρομά που κατοικούν σε παρακείμενη θέση.

-Περιαστικό δάσος Θεσσαλονίκης (Σέιχ-Σου) και Περιαστικό δάσος Ευκαρπίας

-Έχουν ολοκληρωθεί οι φυτεύσεις στο Σέιχ Σου και ξεκίνησε η συντήρηση, ενώ αναμένεται η υποβολή των μελετών αναδάσωσης, και ερμηνείας περιβάλλοντος – αναψυχής από τον δωρητή για το δάσος Ευκαρπίας.

«Θέλουμε και εργαζόμαστε να γίνει η Μακεδονία η αναπτυξιακή ναυαρχίδα της χώρας μας με τη Θεσσαλονίκη να έχει τον ηγετικό ρόλο σ’ αυτή την προσπάθεια», σημείωσε ο κ. Σκέρτσος.

Επίθεση σε Τσίπρα και Ανδρουλάκη

Στα αμιγώς πολιτικά σημείωσε: «Ρωτάμε τους πολίτες που θέλουν να πάμε μπροστά, αν θα ρισκάρουν να γυρίσουμε πίσω σε μέρες και χρόνια σε εποχές που θα θέλαμε να ξεχάσουμε, αλλά η νάρκη της απλής αναλογικής που φύτεψε συνειδητά ο ΣΥΡΙΖΑ, τα επαναφέρει ως βεβαιότητα με μια κυβέρνηση συνεργασίας υπό οποιαδήποτε μορφή σαν αυτές που απεργάζεται ο κ. Τσίπρας και όσοι είναι πρόθυμοι να τον ακολουθήσουν, όσο και αν δημοσίως λένε άλλα. Οι μάσκες βέβαια έπεσαν, δυστυχώς για τον κ. Τσίπρα και από εκεί που μιλούσε για προοδευτική διακυβέρνηση μακράς πνοής διαψεύδοντας τα περί κυβέρνησης ηττημένων, τώρα δεν το αποκλείει μιλώντας ακόμα και για βραχύβια κυβέρνηση ειδικού σκοπού. Μας λέει, δηλαδή, σε μια εποχή μεγάλων διεθνών κρίσεων, εθνικών προκλήσεων και αδήριτης ανάγκης για σταθερότητα και ισχυρή ηγεσία προκειμένου η χώρα να κάνει άλματα όπως ζητούν οι πολίτες, ότι εκείνος είναι ανοιχτός σε οποιοδήποτε εκτρωματικό σχέδιο διακυβέρνησης εξυπηρετεί τις τυφλές του επιδιώξεις για να παραμείνει στην καρέκλα του», σημείωσε.

Όσο για την κυβέρνηση ειδικού σκοπού είπε: «Τι σημαίνει αυτό; Θα ασχολείται μόνο με ένα θέμα – «πώς να βάλει στη φυλακή τον Μητσοτάκη»- και παγώνει κάθε άλλο μείζον ζήτημα που απασχολεί τη χώρα και την ελληνική κοινωνία όπως για παράδειγμα την ασφάλεια έναντι της τουρκικής απειλής και των υβριδικών επιθέσεων στα σύνορα, οι επενδύσεις -άρα δουλειές και καλύτεροι μισθοί- η κατάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας -αρα τον φθηνότερο δανεισμό για νοικοκυριά και επιχειρήσεις- οι εκταμιεύσεις του Ταμείου Ανάκαμψης που είναι τόσο αναγκαίες για τη χρηματοδότηση της οικονομίας -άρα θα πάνε περίπατο απαραίτητα έργα υποδομών και μεταρρυθμίσεις- η αναβάθμιση του δημόσιου συστήματος Υγείας.

Φανταστείτε ακόμη πώς θα λειτουργούσε ένα τέτοιο σχήμα σε περίπτωση απειλών στο πεδίο από τους ασταθείς γείτονες μας; Αυτό προτείνει ο κ. Τσίπρας στους Έλληνες πολίτες να φρενάρουν τις ζωές τους για να μην κλονιστεί από την καρέκλα του. Γι αυτό λέμε ότι η ψήφος στη ΝΔ είναι η καλύτερη απάντηση στους άφρονες τυχοδιωκτισμούς του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ και των εν δυνάμει εταίρων του κυρίων Ανδρουλάκη, Βαρουφάκη και Βελόπουλου. Μόνο το ΚΚΕ έκλεισε ερμητικά την πόρτα στη «μούφα» όπως αποκαλεί, «προοδευτική διακυβέρνηση» που ορέγεται ο κ. Τσίπρας και τα άλλα κόμματα της Αντιπολίτευσης».

Όσο για το άνοιγμα του κ. Τσίπρα προς τους ψήφους του κόμματος Κασιδιάρη σχολίασε: «Είναι εκεί που τα άκρα συναντιούνται. Θέλω να σας διαβάσω τη δήλωση του κ. Τσίπρα και να μου πείτε τι θα γινόταν αν αυτή τη δήλωση την έκανε ο κ. Μητσοτάκης. Είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ: «Στόχος δικός μας είναι αυτούς τους ανθρώπους που θα ψήφιζαν τη Χρυσή, να τους πάρουμε να τους κερδίσουμε από τις γραμμές της ακροδεξιάς και από τις γραμμές της αντιδημοκρατικής ιδεολογίας και στάσης… δίνουμε έναν καθημερινό αγώνα να τους κερδίσουμε δεν τους βάζουμε απέναντι». Ο κ. Τσίπρας είναι δυστυχώς ένας καιροσκόπος και αδίστακτος πολιτικός. Αναρωτιέμαι αν μπορεί να κοιτάξει στα μάτια τη μάνα του Παύλου Φύσσα και να πει ξανά τα ίδια λόγια».

Για το ΠΑΣΟΚ σχολίασε: «Ακούμε από το ΠΑΣΟΚ του κ. Ανδρουλάκη κάποιες σοσιαλίζουσες αοριστίες που δεν μπορούν καν να κοστολογηθούν, ο κ. Βαρουφάκης κομίζει το σχέδιο «Δημητρα» και ονειρεύεται να ανατινάξει το τραπεζικό σύστημα στον αέρα, ενώ ο κ. Βελοπουλος θα απολύσει δημοσίους υπαλλήλους και συμφωνεί με τα τοπικά νομίσματα του κ. Τσακαλώτου και με τη νέα φοροεπιδρομή στα εισοδήματα των ελεύθερων επαγγελματιών με επαναφορά του νόμου Κατρούγκαλου. Χθες βράδυ αποκαλύφθηκε άλλη μια κρυφή πτυχή του προγράμματος ΣΥΡΙΖΑ -δεν είναι στο επίσημο πρόγραμμα- που οδηγεί σε σχεδόν διπλάσιες ασφαλιστικές κρατήσεις στα εισοδήματα των ελεύθερων επαγγελματιών. Για να δώσουμε ένα παράδειγμα ένας ελεύθερος επαγγελματίας με εισόδημα 30.000 ευρώ σήμερα πληρώνει 230 ευρώ το μήνα, ενώ με το νόμο Κατρούγκαλου θα πληρώνει 684 ευρώ το μήνα, σχεδόν το τριπλάσιο».

Και κατέληξε: «Αυτοί θέλουν να κυβερνήσουν την Ελλάδα. Θα το επιτρέψουν οι πολίτες; Μια χαλαρή ψήφος, μια ψήφος δυσαρέσκειας προς τη ΝΔ στις 21 Μαΐου μπορεί να βγάλει από την κάλπη μια κυβερνητική σύμπραξη της συμφοράς. Και δεν κινδυνολογώ, απλώς παρουσιάζω πως έχουν τα πράγματα

«Φυσικά και θα κρατήσει την έδρα της Θεσσαλονίκης ο πρωθυπουργός». Με τη δήλωση αυτή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Άκης Σκέρτσος, στη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών που έκανε από τη Θεσσαλονίκη, ξεκαθάρισε, πως ο πρωθυπουργός θα κρατήσει την έδρα της Θεσσαλονίκης σε κάθε περίπτωση.

Η δήλωση έκανε αίσθηση, και οι δημοσιογράφοι έθεσαν το ερώτημα δύο φορές στον κυβερνητικό εκπρόσωπο για να πάρουν την ίδια απάντηση.

Ο κ. Σκέρτσος στη διάρκεια του μπριφινγκ έκανε απολογισμό της κυβερνητικής θητείας ενώ αναφέρθηκε και στα έργα που έγιναν από την κυβέρνηση στη Θεσσαλονίκη.

Στην εισήγησή του ο κ. Σκέρτσος έδωσε και 5 ειδήσεις για τη Θεσσαλονίκη

Είδηση 1η: Ξεκινά από σήμερα η υποβολή αιτήσεων από τις επιχειρήσεις για επιπλέον 5.000 θέσεις του «Προγράμματος απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας για άνεργους νέους 18-29 ετών, στις Περιφέρειες Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας». Το πρόγραμμα έχει διάρκεια 7 μήνες και η ΔΥΠΑ καταβάλλει μηνιαία αποζημίωση ίση με τον κατώτατο μισθό ,με πλήρεις ασφαλιστικές εισφορές, καθώς και αναλογία δώρων εορτών και επιδόματος αδείας.

Είδηση 2η: Ικανοποιείται ένα διαχρονικό αίτημα των πολιτών του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης για την κατασκευή κολυμβητηρίου και για να επιταχύνουμε το έργο, το εντάξαμε στο τεχνικό δελτίο αστικών παρεμβάσεων με βιοκλιματικά στοιχεία, με χρηματοδότηση της υλοποίησης από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Είδηση 3η: Παραχωρείται πλέον στην Εκκλησία η κυριότητα του οικοπέδου στο Ποσείδι Χαλκιδικής όπου η Μητρόπολη Νεάπολης είχε μέχρι σήμερα τη χρήση του και είχε δημιουργήσει εξαιρετικές εγκαταστάσεις κατασκήνωσης για τα παιδιά της Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Είδηση 4η: Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η απόφαση για τη μετεγκατάσταση είκοσι οικογενειών Ρομά από τον Δενδροπόταμο και εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση για την ανέγερση σπιτιών-ιδιοκτησίας του Δήμου- που θα τους παραχωρηθεί η χρήση. Δίνουμε έτσι λύση για ένα σημαντικό πρόβλημα της περιοχής και αξιοποιούμε το στρατόπεδο Ζιάκα για την ανέγερση κοινωνικής κατοικίας.

Και είδηση 5η: Στάλθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας για έλεγχο το Προεδρικό Διάταγμα για την ανάπλαση και αποκατάσταση ενός εμβληματικού ακινήτου της πόλης, έκτασης 81,5 στρ. του διατηρητέου κτιριακού συγκροτήματος Κεραμεία Αλλατίνη το οποίο θα διαμορφωθεί σε κοινόχρηστο χώρο με τεράστιο πάρκο με εγκαταστάσεις εστίασης και αναψυχής, με σύγχρονες κατοικίες, εμπορικά καταστήματα και πάρκινγκ, για τον χαίρονται οι πολίτες και οι επισκέπτες της Θεσσαλονίκης. Μια ιδιωτική επένδυση 120 εκατ. ευρώ.

«Πιστεύουμε ότι ποτέ πριν η Θεσσαλονίκη δεν είχε τόση προσοχή από το κεντρικό κράτος όση δέχθηκε τα τελευταία τέσσερα χρόνια», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος παρουσίασε τον απολογισμό της κυβέρνησης σε όλα τα μέτωπα σημειώνοντας ότι «κοιτάμε μπροστά. Όραμα μας είναι μια Ελλάδα που κατά το κοινώς λεγόμενο «Δεν είναι μόνο η Αθήνα. Μια Ελλάδα που κάθε Περιφέρεια, κάθε γωνιά της Πατρίδας μας έχει το δικό της δίκαιο μερίδιο από τη δυναμική ανάκαμψη της οικονομίας».

Ο συνολικός σχεδιασμός για την κεντρική Μακεδονία του 2030 είναι ένα σχέδιο με περισσότερα από 1000 μικρά, μεσαία και μεγάλα έργα που καθιστούν την μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας και την περιφέρεια με το μεγαλύτερο σε χρηματοδότηση αναπτυξιακό σχέδιο της χώρας συνολικού ύψους 12 δισ. ευρώ. «Αυτό που διαφοροποιεί το σχέδιο μας είναι ότι έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, έχει φορείς υλοποίησης για κάθε έργο, έχει συγκεκριμένη δέσμευση παράδοσης. Άρα δεσμευόμαστε απέναντι στους πολίτες και ελεγχόμαστε για τη συνέπεια μας να παραδώσουμε στον χρόνο που πρέπει, το κάθε έργο, σημείωσε.

Το σχέδιο για την Κεντρική Μακεδονία του 2030 διαρθρώνεται σε 4 άξονες:

-Σύγχρονα δίκτυα και υποδομές με 193 έργα ύψους 7,15 δισ. ευρώ.

-Επενδύσεις σε υγεία, παιδεία, ασφάλεια και ποιότητα ζωής με 117 έργα ύψους 1,1 δισ. ευρώ.

-Στήριξη των ιδιωτικών επενδύσεων σε όλους τους κλάδους της οικονομίας με 68 έργα ύψους 603 εκατ. ευρώ.

-Επενδύσεις στην ενέργεια και την πράσινη μετάβαση με 671 έργα συνολικού προϋπολογισμού 3,17 δισ. ευρώ.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έλαβε γενναία στήριξη στη διάρκεια της πανδημίας και της ενεργειακής κρίσης με σχεδόν 3 δισ. ευρώ προς επιχειρήσεις και εργαζομένους ενώ η ανεργία -που παραμένει δυστυχώς υψηλή- σημείωσε πτώση 5 μονάδων σε σύγκριση με το 2019.

Στις αναπλάσεις της Θεσσαλονίκης ανέφερε:

-Ανάπλαση Δ.Ε.Θ.

-Η ειδική χρηματοοικονομική μελέτη θα υποβληθεί στην Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού (ΓΔΑ) της Ε.Ε., για την έγκρισή της.

-Μουσείο Ολοκαυτώματος

-Στις 22/02/2023, η Πολεοδομία εξέδωσε τη Προέγκριση για την Οικοδομική Άδεια του Έργου, ενώ εντός της επόμενης εβδομάδας θα γίνει η παρουσίαση της μουσειολογικής μελέτης ως έχει (75% της Ά Φάσης).

-Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο παραλιακού μετώπου του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Θεσσαλονίκης

-Ολοκληρώθηκε η διαβούλευση της ΣΜΠΕ και εκκρεμεί η έκδοση της εγκριτικής απόφασης.

-Δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου- Στρατόπεδο Παύλου Μελά

-Σε εξέλιξη οι εργασίες δικτύων άρδευσης- ύδρευσης και πεζοδρόμησης στον χώρο του Πάρκου. Ολοκληρώθηκε η μελέτη για την αποκατάσταση του χώρου μουσείου Ευρημάτων Μετρό και η προμελέτη του Μουσείου για τον Προσφυγικό Ελληνισμό Σε εξέλιξη οι εργασίες στο κτήριο Στρατωνισμού Α2, το οποίο θα φιλοξενήσει τις υπηρεσίες του δήμου και το Μουσείο της Εθνικής Αντίστασης.

-Νέες αστικές αναπλάσεις Δήμων ΠΕ Θεσσαλονίκης

-Το νέο Κολυμβητήριο εντάσσεται στο τεχνικό δελτίο του έργου των αστικών παρεμβάσεων με βιοκλιματικά στοιχεία του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης.

-Νέα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια Δήμων ΠΕ Θεσσαλονίκης

-Εγκρίθηκαν από το Κεντρικό Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων τα τεύχη δημοπράτησης των ΤΠΣ Δήμων Βόλβης, Θέρμης, Χαλκηδόνος, Ωραιοκάστρου, Δέλτα, Λαγκαδά, Κορδελιού-Ευόσμου, Πυλαίας-Χορτιάτη και Θερμαϊκού, συν. εκτιμώμενης αξίας 8,5 εκατ. ευρώ και ακολουθεί ο έλεγχος του Ελεγκτικού Συμβουλίου.

-Στρατόπεδο Ζιάκα – Κοινωνική Αντιπαροχή και πάρκο πρασίνου

-Εκδόθηκε το ΦΕΚ μετεγκατάστασης 20 οικογενειών Ρομά που κατοικούν σε παρακείμενη θέση.

-Περιαστικό δάσος Θεσσαλονίκης (Σέιχ-Σου) και Περιαστικό δάσος Ευκαρπίας

-Έχουν ολοκληρωθεί οι φυτεύσεις στο Σέιχ Σου και ξεκίνησε η συντήρηση, ενώ αναμένεται η υποβολή των μελετών αναδάσωσης, και ερμηνείας περιβάλλοντος – αναψυχής από τον δωρητή για το δάσος Ευκαρπίας.

«Θέλουμε και εργαζόμαστε να γίνει η Μακεδονία η αναπτυξιακή ναυαρχίδα της χώρας μας με τη Θεσσαλονίκη να έχει τον ηγετικό ρόλο σ’ αυτή την προσπάθεια», σημείωσε ο κ. Σκέρτσος.

Επίθεση σε Τσίπρα και Ανδρουλάκη

Στα αμιγώς πολιτικά σημείωσε: «Ρωτάμε τους πολίτες που θέλουν να πάμε μπροστά, αν θα ρισκάρουν να γυρίσουμε πίσω σε μέρες και χρόνια σε εποχές που θα θέλαμε να ξεχάσουμε, αλλά η νάρκη της απλής αναλογικής που φύτεψε συνειδητά ο ΣΥΡΙΖΑ, τα επαναφέρει ως βεβαιότητα με μια κυβέρνηση συνεργασίας υπό οποιαδήποτε μορφή σαν αυτές που απεργάζεται ο κ. Τσίπρας και όσοι είναι πρόθυμοι να τον ακολουθήσουν, όσο και αν δημοσίως λένε άλλα. Οι μάσκες βέβαια έπεσαν, δυστυχώς για τον κ. Τσίπρα και από εκεί που μιλούσε για προοδευτική διακυβέρνηση μακράς πνοής διαψεύδοντας τα περί κυβέρνησης ηττημένων, τώρα δεν το αποκλείει μιλώντας ακόμα και για βραχύβια κυβέρνηση ειδικού σκοπού. Μας λέει, δηλαδή, σε μια εποχή μεγάλων διεθνών κρίσεων, εθνικών προκλήσεων και αδήριτης ανάγκης για σταθερότητα και ισχυρή ηγεσία προκειμένου η χώρα να κάνει άλματα όπως ζητούν οι πολίτες, ότι εκείνος είναι ανοιχτός σε οποιοδήποτε εκτρωματικό σχέδιο διακυβέρνησης εξυπηρετεί τις τυφλές του επιδιώξεις για να παραμείνει στην καρέκλα του», σημείωσε.

Όσο για την κυβέρνηση ειδικού σκοπού είπε: «Τι σημαίνει αυτό; Θα ασχολείται μόνο με ένα θέμα – «πώς να βάλει στη φυλακή τον Μητσοτάκη»- και παγώνει κάθε άλλο μείζον ζήτημα που απασχολεί τη χώρα και την ελληνική κοινωνία όπως για παράδειγμα την ασφάλεια έναντι της τουρκικής απειλής και των υβριδικών επιθέσεων στα σύνορα, οι επενδύσεις -άρα δουλειές και καλύτεροι μισθοί- η κατάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας -αρα τον φθηνότερο δανεισμό για νοικοκυριά και επιχειρήσεις- οι εκταμιεύσεις του Ταμείου Ανάκαμψης που είναι τόσο αναγκαίες για τη χρηματοδότηση της οικονομίας -άρα θα πάνε περίπατο απαραίτητα έργα υποδομών και μεταρρυθμίσεις- η αναβάθμιση του δημόσιου συστήματος Υγείας.

Φανταστείτε ακόμη πώς θα λειτουργούσε ένα τέτοιο σχήμα σε περίπτωση απειλών στο πεδίο από τους ασταθείς γείτονες μας; Αυτό προτείνει ο κ. Τσίπρας στους Έλληνες πολίτες να φρενάρουν τις ζωές τους για να μην κλονιστεί από την καρέκλα του. Γι αυτό λέμε ότι η ψήφος στη ΝΔ είναι η καλύτερη απάντηση στους άφρονες τυχοδιωκτισμούς του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ και των εν δυνάμει εταίρων του κυρίων Ανδρουλάκη, Βαρουφάκη και Βελόπουλου. Μόνο το ΚΚΕ έκλεισε ερμητικά την πόρτα στη «μούφα» όπως αποκαλεί, «προοδευτική διακυβέρνηση» που ορέγεται ο κ. Τσίπρας και τα άλλα κόμματα της Αντιπολίτευσης».

Όσο για το άνοιγμα του κ. Τσίπρα προς τους ψήφους του κόμματος Κασιδιάρη σχολίασε: «Είναι εκεί που τα άκρα συναντιούνται. Θέλω να σας διαβάσω τη δήλωση του κ. Τσίπρα και να μου πείτε τι θα γινόταν αν αυτή τη δήλωση την έκανε ο κ. Μητσοτάκης. Είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ: «Στόχος δικός μας είναι αυτούς τους ανθρώπους που θα ψήφιζαν τη Χρυσή, να τους πάρουμε να τους κερδίσουμε από τις γραμμές της ακροδεξιάς και από τις γραμμές της αντιδημοκρατικής ιδεολογίας και στάσης… δίνουμε έναν καθημερινό αγώνα να τους κερδίσουμε δεν τους βάζουμε απέναντι». Ο κ. Τσίπρας είναι δυστυχώς ένας καιροσκόπος και αδίστακτος πολιτικός. Αναρωτιέμαι αν μπορεί να κοιτάξει στα μάτια τη μάνα του Παύλου Φύσσα και να πει ξανά τα ίδια λόγια».

Για το ΠΑΣΟΚ σχολίασε: «Ακούμε από το ΠΑΣΟΚ του κ. Ανδρουλάκη κάποιες σοσιαλίζουσες αοριστίες που δεν μπορούν καν να κοστολογηθούν, ο κ. Βαρουφάκης κομίζει το σχέδιο «Δημητρα» και ονειρεύεται να ανατινάξει το τραπεζικό σύστημα στον αέρα, ενώ ο κ. Βελοπουλος θα απολύσει δημοσίους υπαλλήλους και συμφωνεί με τα τοπικά νομίσματα του κ. Τσακαλώτου και με τη νέα φοροεπιδρομή στα εισοδήματα των ελεύθερων επαγγελματιών με επαναφορά του νόμου Κατρούγκαλου. Χθες βράδυ αποκαλύφθηκε άλλη μια κρυφή πτυχή του προγράμματος ΣΥΡΙΖΑ -δεν είναι στο επίσημο πρόγραμμα- που οδηγεί σε σχεδόν διπλάσιες ασφαλιστικές κρατήσεις στα εισοδήματα των ελεύθερων επαγγελματιών. Για να δώσουμε ένα παράδειγμα ένας ελεύθερος επαγγελματίας με εισόδημα 30.000 ευρώ σήμερα πληρώνει 230 ευρώ το μήνα, ενώ με το νόμο Κατρούγκαλου θα πληρώνει 684 ευρώ το μήνα, σχεδόν το τριπλάσιο».

Και κατέληξε: «Αυτοί θέλουν να κυβερνήσουν την Ελλάδα. Θα το επιτρέψουν οι πολίτες; Μια χαλαρή ψήφος, μια ψήφος δυσαρέσκειας προς τη ΝΔ στις 21 Μαΐου μπορεί να βγάλει από την κάλπη μια κυβερνητική σύμπραξη της συμφοράς. Και δεν κινδυνολογώ, απλώς παρουσιάζω πως έχουν τα πράγματα

ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία