Λόγια του Βαρδάρη

  • Σιμόπουλος: Δύσκολη η απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει τις εκκλησίες
    15/04/2020 20:28

    Σιμόπουλος: Δύσκολη η απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει τις εκκλησίες

    Για δύσκολη απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει τις εκκλησίες όλη την Μεγάλη Εβδομάδα κάνει λόγο ο βουλευτής της ΝΔ Α’ Θεσσαλονίκης, Στράτος Σιμόπουλος.

    «Ήδη, αρκετοί κυβερνητικοί βουλευτές δεχθήκαμε πολλά τηλεφωνήματα, μηνύματα και emails με προτροπές να πιέσουμε την κυβέρνηση να αλλάξει απόφαση. Εδώ λοιπόν, μορφοποιείται και η ευθύνη όλων όσοι κατέχουμε δημόσιο αξίωμα, ιδιαίτερα των βουλευτών. Πρέπει να λειτουργήσουμε, επιτρέψτε μου τον όρο, παιδευτικά και μακρυά από εκλογικούς μικροσχεδιασμούς» ανέφερε σε άρθρο του.

    «Ειδικά στη Θεσσαλονίκη, οι βουλευτές δεχθήκαμε δεκάδες πανομοιότυπες επιστολές, σε ήπιους τόνους, για την ανάγκη ανοίγματος των εκκλησιών για τους πιστούς με προϋποθέσεις. Σε προσωπικό επίπεδο, από την άλλη πλευρά, με αφορμή τις επιστολές, ήρθα σε επαφή με εκκλησιαστικές οργανώσεις και με έκπληξη διαπίστωσα ότι αποδέχονται στην πλειοψηφία τους τα μέτρα. Προτείνω λοιπόν, να απαντήσουμε μετά την κρίση συλλογικά. Οι περισσότεροι πολίτες είναι πλέον «εκπαιδευμένοι» όχι μόνο από την κρίση αλλά και από μια πολιτική ηγεσία ισχυρή και πορευόμενη χωρίς λαϊκισμούς.
    Επιπλέον πιστεύω ότι η συμπεριφορά των πολιτών απέναντι στο πολιτικό προσωπικό αλλάζει. Αλήθειες επιθυμούν, πολιτικές θέσεις και πολιτικό έργο» σημειώνει ο κ. Σιμόπουλος.