ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Σάββας Καμπερίδης: "Να φέρουμε τον κόσμο του Άρη κοντά στην ομάδα"

Ο προπονητής της ομάδας μπάσκετ των κιτρινόμαυρων μιλάει για τη νέα προσπάθεια

 14/10/2020 09:30

Σάββας Καμπερίδης: "Να φέρουμε τον κόσμο του Άρη κοντά στην ομάδα"

Ελένη Τσαλκατίδου

Ο Σάββας Καμπερίδης πήρε το χρίσμα τον περασμένο Δεκέμβριο να οδηγήσει ως πρώτος προπονητής του Άρη την ομάδα στα δύσκολα μονοπάτια της περσινής σεζόν, η οποία δεν έληξε ποτέ λόγω του κορονοϊού. «Παιδί» του κιτρινόμαυρου συλλόγου, υπήρξε παίκτης του Άρη τη σεζόν 2005-06, αλλά και μέλος του τεχνικού του τιμ από το 2012 έως τον Μάιο του 2019. Φέτος, παρά τις δυσκολίες του καλοκαιριού, δημιούργησε ένα σύνολο με πολλά νέα πρόσωπα και ευελπιστεί σε καλύτερες ημέρες για τον σύλλογο.

Δεύτερη χρονιά στον πάγκο του Άρη και μία ομάδα που στήθηκε με αρκετά νέα πρόσωπα. Με ποιο κριτήριο έγιναν οι μεταγραφές και ποιο είναι το πρόσωπο που θέλετε να παρουσιάσει ο Άρης μέσα στο γήπεδο;

Η ομάδα, όπως είναι γνωστό, είχε έναν σοβαρό περιορισμό στο κομμάτι των μεταγραφών και με δεδομένο ότι μπορούσε να πάρει μόνο συγκεκριμένους παίκτες, κάναμε τις ανάλογες κινήσεις. Όπως γίνεται αντιληπτό, κάτω από αυτές τις συνθήκες δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα για έναν προπονητή να στελεχώσει μια ομάδα όπως θα ήθελε. Ωστόσο, έγινε μία πολύ μεγάλη προσπάθεια, ήρθαν συγκεκριμένοι παίκτες, που θεωρούμε ότι θα μας βοηθήσουν. Το βασικό μας κριτήριο στην επιλογή τους ήταν να έρθουν παιδιά με ομαδικό πνεύμα και κίνητρο.

Ποια είναι η φιλοσοφία σας;

Πάντα η φιλοσοφία του προπονητή πρέπει να προσαρμόζεται στους παίκτες, στα ειδικά τους χαρακτηριστικά. Θεωρώ ότι είμαστε μια ομάδα που έχει την εμπειρία να διαχειριστεί με σωστό τρόπο και να διαβάσει σωστά τις φάσεις και τις συνθήκες που υπάρχουν μέσα στο παιχνίδι. Όσον αφορά στην ένταση, το πάθος, τον ενθουσιασμό, υπάρχουν κάποιοι παίκτες, οι οποίοι είναι σε θέση να μας τα προσφέρουν και αυτά.

Πιστεύετε ότι θα είναι καλύτερος ο φετινός Άρης;

Έτσι θέλουμε να πιστεύουμε και με αυτόν τον γνώμονα πορευόμαστε και δουλεύουμε. Όλοι και όλα κρίνονται από το αποτέλεσμα και αυτό είναι που εντέλει θα τα καθορίσει. Έχω εμπιστοσύνη στην ομάδα μου.

Ο Άρης χρειάστηκε να ξεπεράσει σκοπέλους το φετινό καλοκαίρι. Πόσο εύκολο είναι για έναν προπονητή να μείνει συγκεντρωμένος στη δουλειά του και το έργο του;

Ήταν αδύνατο να μείνω συγκεντρωμένος μόνο στη δική μου δουλειά και γι’ αυτό όλοι όσοι εργαζόμαστε για την ομάδα, έπρεπε να κάνουμε και κάτι παραπάνω. Και αυτό έγινε. Όλοι μας προσπαθήσαμε να συμβάλλουμε, ο καθένας με τον τρόπο, ώστε να ξεπεραστούν οι δυσκολίες και να ορθοποδήσει ο σύλλογος. Καλώς ή κακώς, θα πρέπει να συνεχίσουμε έτσι. Γιατί τα προβλήματα συνεχίζουν να υπάρχουν, αλλά οπωσδήποτε ό,τι έγινε το καλοκαίρι, ήταν μεγάλο επίτευγμα.

Βρισκόμαστε μία εβδομάδα πριν από την έναρξη του φετινού πρωταθλήματος, όπου ο Άρης καλείται να αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον Χαρίλαο Τρικούπη στην πρεμιέρα, ενώ ακολουθεί το τοπικό ντέρμπι με τον Ηρακλή. Θα είναι έτοιμη η ομάδα;

Θεωρώ ότι καμία δεν θα είναι έτοιμη στην αρχή του πρωταθλήματος, όχι μόνο η δικιά μας. Ο βαθμός ετοιμότητας ενός συνόλου έχει να κάνει με το πόσο γρήγορα έχουν έρθει και προπονούνται όλοι μαζί οι παίκτες. Επίσης, κάτω από τις συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας με το θέμα του κορονοϊού, δυσκολευτήκαμε να βρούμε φιλικά παιχνίδια, τα οποία θα μας βοηθούσαν να έχουν ένα ρυθμό. Ωστόσο, για μένα σημασία έχει ότι πρέπει όλοι οι παίκτες να αντιληφθούν ότι είτε η ομάδα είναι έτοιμη είτε η ομάδα είναι ανέτοιμη, θα πρέπει να μπαίνουν μέσα στο γήπεδο για να κερδίζουν.

Πώς είδατε τη νέα κλήρωση και το πρόγραμμα των αγώνων για την ομάδα σας;

Η δεύτερη κλήρωση είναι ελαφρώς πιο βατή από την πρώτη, καθώς σύμφωνα με την τελευταία παίζαμε όλα τα ματς με τους πρωτοπόρους στην έδρα μας και χωρίς κόσμο, άρα δεν ήταν εύκολο να πάρεις το αποτέλεσμα που θέλεις. Βέβαια, όπως είπα και παραπάνω, το πόσο εύκολη ή δύσκολη είναι τελικά η κλήρωση θα αποδειχθεί μέσα στο γήπεδο και θα έχει να κάνει με τον βαθμό ετοιμότητας των παικτών.

Πώς βλέπετε το φετινό πρωτάθλημα βάσει των κινήσεων και της εικόνας που παρουσιάζουν οι άλλες ομάδες;

Θεωρώ ότι το φετινό πρωτάθλημα θα έχει ενδιαφέρον. Είδαμε και στους αγώνες του Σούπερ Καπ ότι θα υπάρχει ανταγωνισμός μετά από αρκετό καιρό και στην κορυφή της βαθμολογίας. Πέραν των τεσσάρων πρώτων, οι υπόλοιπες ομάδες είναι πολύ κοντά και αναμένουμε αμφίρροπους αγώνες.

Πριν από λίγες ημέρες, ο Άρης έμεινε εκτός της συνέχειας του κυπέλλου λόγω της ήττας του από τον Ιωνικό. Πόσο σας επηρέασε αυτό και κατά πόσο το αρνητικό αυτό αποτέλεσμα θα είναι μάθημα για τη συνέχεια;

Το αποτέλεσμα ως αποτέλεσμα είναι σίγουρα κακό. Αυτό, όμως, που μας προβλημάτισε περισσότερο, ήταν η εικόνα και ο τρόπος που αντιδράσαμε. Μέσα από το παιχνίδι με τον Ιωνικό και τη συνακόλουθη ήττα, το μοναδικό κέρδος που μπορώ να βρω είναι ότι η ομάδα μπορεί να καταλάβει ότι ακόμα και κάτω από τέτοιες συνθήκες θα πρέπει να βρίσκει τον τρόπο να κερδίζει. Στο μπάσκετ δεν είναι πάντα ζητούμενο να παίζεις καλά για να κερδίζεις. Είναι να κερδίζεις ακόμα και αν δεν παίζεις καλά.

Ποιος είναι ο φετινός στόχος του Άρη;

Πρώτος μας στόχος είναι να εξασφαλίσουμε τη σωτηρία μας όσο το δυνατόν συντομότερα. Εξάλλου, όπως έχουμε δει, οι περισσότερες ομάδες είναι πολύ κοντά όσον αφορά στη δυναμική τους. Επίσης, δουλεύουμε ώστε να μπορέσουμε να έχουμε μια όσο το δυνατόν σταθερότερη απόδοση, αλλά πρωτίστως για να συμβεί αυτό, θα πρέπει να έχουμε την υγεία μας.

Η δύναμη του Άρη είναι ο κόσμος του και με δεδομένο ότι είναι άγνωστο το πότε θα γίνει η επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα, θεωρείτε ότι η απουσία τους θα σας επηρεάσει;

Είναι πρωτόγνωρες οι συνθήκες που βιώνουμε στον αθλητισμό όλοι μας λόγω του κορονοϊού και ως εκ τούτου δεν έχουμε δεδομένα από προηγούμενες καταστάσεις. Όπως φάνηκε, όμως, από τα μέχρι τώρα επίσημα παιχνίδια οι παίκτες και οι ομάδες έχουν επηρεαστεί αρκετά. Συνεπώς, είναι θέμα συγκέντρωσης και ετοιμότητας πώς θα μπορέσουμε να διαχειριστούμε αυτήν την κατάσταση. Ελπίζουμε να προσαρμοστούμε σύντομα και να επιστρέψει ο κόσμος γρήγορα στα γήπεδα.

Ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να στείλετε στον κόσμο του Άρη;

Καταρχάς, επειδή είμαι χρόνια στην ομάδα και αφουγκράζομαι την ανάγκη του κόσμου να δει μια ομάδα αξιόμαχη, αλλά και τον κορεσμό του, καθώς έχει κουραστεί να ακούει μεγάλα λόγια, θα έλεγα ότι δική μας δουλειά είναι να φέρουμε τον κόσμο κοντά στην ομάδα. Ίσως αυτός είναι ο πιο σωστός τρόπος από το να ζητάμε να είναι ο κόσμος κοντά μας. Ο Άρης χρειάζεται τον κόσμο του. Από το να υποσχόμαστε, όμως, ας προσπαθήσουμε καλύτερα να κάνουμε πράξη τα όσα λέμε για να έρθει ο κόσμος και να είναι δίπλα μας.

"ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΕΓΙΝΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ"

Πρόσφατα, ο Άρης όρθωσε το ανάστημά του στον ΕΣΑΚΕ στο θέμα της κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων και κατάφερε να τον πείσει με επιχειρήματα ότι δικαιούται μεγαλύτερο κομμάτι στην πίτα των χρημάτων που προσφέρει η ΕΡΤ. «Ήταν πολύ σωστή η προσέγγιση της διοίκησης», σχολίασε αρχικά ο Σάββας Καμπερίδης, για να εξηγήσει: «Το κριτήριο της τηλεθέασης των αγώνων είναι τελείως διαφορετικό από το κριτήριο της βαθμολογικής θέση στην οποία έχει τερματίσει η ομάδα την προηγούμενη σεζόν. Ο Άρης είναι μια ομάδα, που είναι δημοφιλής και το ξέρουμε αυτό από τα προηγούμενα χρόνια. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και τον αγώνα του κυπέλλου με τον Ιωνικό τον παρακολούθησε πολύς περισσότερος κόσμος απ’ ό,τι άλλα παιχνίδια. Συνεπώς, το κριτήριο ‘τηλεθέαση’ ήταν πιο ορθόδοξο από τα υπόλοιπα κριτήρια που έλαβε υπόψη του ο ΕΣΑΚΕ».

Και κατέληξε λέγοντας: «Θεωρώ ότι τελικώς έγινε αυτό που έπρεπε και ο Άρης πήρε αυτό που άξιζε. Ίσως η απόφαση αυτή να ανοίξει τον δρόμο και για το μέλλον».

"ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΑΛΕΝΤΑ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΠΑΣΚΕΤ"

Ο Άρης τα τελευταία χρόνια έχει βγάλει παίκτες από τα σπλάχνα του, διαθέτοντας εξάλλου οργανωμένες ακαδημίες, οι οποίες λειτουργούν σε επαγγελματικά πρότυπα και κάθε χρόνο πρωταγωνιστούν στα αντίστοιχα πρωταθλήματα της ΕΚΑΣΘ. Υπάρχουν, όμως, ταλέντα στο σύνολο του ελληνικού μπάσκετ σήμερα ή κάθε χρόνο οι ομάδες θα πρέπει να επενδύουν ποσά σε ξένους αθλητές;

«Υπάρχουν αρκετά ταλέντα γενικότερα στο ελληνικό μπάσκετ. Ωστόσο, το μεγάλο πρόβλημα αυτήν την στιγμή είναι ότι όλα αυτά τα παιδιά έχουν 90% αρνητικές επιρροές και 10% θετικές. Αυτό τούς κάνει να είναι ανυπόμονα, να ψάχνουν άλλοθι, αντί να δουλεύουν όσο περισσότερο μπορούν, για να ξεπεράσουν τους σκοπέλους. Αυτός είναι και ο βασικότερος λόγος που κάποια από αυτά τα παιδιά σε βάθος χρόνου δεν παίζουν αυτό που θα έπρεπε», απάντησε ο Σάββας Καμπερίδης, που αναφέρθηκε και στους πιτσιρικάδες του Άρη: «Εμείς αυτήν την στιγμή έχουμε στην ομάδα δύο παιδιά που προέρχονται από το εφηβικό τμήμα, τα οποία προπονούνται μαζί μας και τα οποία κάνουν εξαιρετική δουλειά. Δεν τους αντιμετωπίζουμε σαν εφήβους, αλλά σαν κανονικούς παίκτες και θέλουμε να τους δώσουμε ευκαιρίες. Επίσης, έχουμε και έναν παίκτη από τις ακαδημίες, τον Αλέξανδρο Καλαϊτζάκη, τον οποίο παρακολουθούμε σε συνεργασία με τον προπονητή του και θα τον δούμε στο μέλλον».

* Δημοσιεύτηκε στη "ΜτΚ" στις 11/10/2020

Ο Σάββας Καμπερίδης πήρε το χρίσμα τον περασμένο Δεκέμβριο να οδηγήσει ως πρώτος προπονητής του Άρη την ομάδα στα δύσκολα μονοπάτια της περσινής σεζόν, η οποία δεν έληξε ποτέ λόγω του κορονοϊού. «Παιδί» του κιτρινόμαυρου συλλόγου, υπήρξε παίκτης του Άρη τη σεζόν 2005-06, αλλά και μέλος του τεχνικού του τιμ από το 2012 έως τον Μάιο του 2019. Φέτος, παρά τις δυσκολίες του καλοκαιριού, δημιούργησε ένα σύνολο με πολλά νέα πρόσωπα και ευελπιστεί σε καλύτερες ημέρες για τον σύλλογο.

Δεύτερη χρονιά στον πάγκο του Άρη και μία ομάδα που στήθηκε με αρκετά νέα πρόσωπα. Με ποιο κριτήριο έγιναν οι μεταγραφές και ποιο είναι το πρόσωπο που θέλετε να παρουσιάσει ο Άρης μέσα στο γήπεδο;

Η ομάδα, όπως είναι γνωστό, είχε έναν σοβαρό περιορισμό στο κομμάτι των μεταγραφών και με δεδομένο ότι μπορούσε να πάρει μόνο συγκεκριμένους παίκτες, κάναμε τις ανάλογες κινήσεις. Όπως γίνεται αντιληπτό, κάτω από αυτές τις συνθήκες δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα για έναν προπονητή να στελεχώσει μια ομάδα όπως θα ήθελε. Ωστόσο, έγινε μία πολύ μεγάλη προσπάθεια, ήρθαν συγκεκριμένοι παίκτες, που θεωρούμε ότι θα μας βοηθήσουν. Το βασικό μας κριτήριο στην επιλογή τους ήταν να έρθουν παιδιά με ομαδικό πνεύμα και κίνητρο.

Ποια είναι η φιλοσοφία σας;

Πάντα η φιλοσοφία του προπονητή πρέπει να προσαρμόζεται στους παίκτες, στα ειδικά τους χαρακτηριστικά. Θεωρώ ότι είμαστε μια ομάδα που έχει την εμπειρία να διαχειριστεί με σωστό τρόπο και να διαβάσει σωστά τις φάσεις και τις συνθήκες που υπάρχουν μέσα στο παιχνίδι. Όσον αφορά στην ένταση, το πάθος, τον ενθουσιασμό, υπάρχουν κάποιοι παίκτες, οι οποίοι είναι σε θέση να μας τα προσφέρουν και αυτά.

Πιστεύετε ότι θα είναι καλύτερος ο φετινός Άρης;

Έτσι θέλουμε να πιστεύουμε και με αυτόν τον γνώμονα πορευόμαστε και δουλεύουμε. Όλοι και όλα κρίνονται από το αποτέλεσμα και αυτό είναι που εντέλει θα τα καθορίσει. Έχω εμπιστοσύνη στην ομάδα μου.

Ο Άρης χρειάστηκε να ξεπεράσει σκοπέλους το φετινό καλοκαίρι. Πόσο εύκολο είναι για έναν προπονητή να μείνει συγκεντρωμένος στη δουλειά του και το έργο του;

Ήταν αδύνατο να μείνω συγκεντρωμένος μόνο στη δική μου δουλειά και γι’ αυτό όλοι όσοι εργαζόμαστε για την ομάδα, έπρεπε να κάνουμε και κάτι παραπάνω. Και αυτό έγινε. Όλοι μας προσπαθήσαμε να συμβάλλουμε, ο καθένας με τον τρόπο, ώστε να ξεπεραστούν οι δυσκολίες και να ορθοποδήσει ο σύλλογος. Καλώς ή κακώς, θα πρέπει να συνεχίσουμε έτσι. Γιατί τα προβλήματα συνεχίζουν να υπάρχουν, αλλά οπωσδήποτε ό,τι έγινε το καλοκαίρι, ήταν μεγάλο επίτευγμα.

Βρισκόμαστε μία εβδομάδα πριν από την έναρξη του φετινού πρωταθλήματος, όπου ο Άρης καλείται να αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον Χαρίλαο Τρικούπη στην πρεμιέρα, ενώ ακολουθεί το τοπικό ντέρμπι με τον Ηρακλή. Θα είναι έτοιμη η ομάδα;

Θεωρώ ότι καμία δεν θα είναι έτοιμη στην αρχή του πρωταθλήματος, όχι μόνο η δικιά μας. Ο βαθμός ετοιμότητας ενός συνόλου έχει να κάνει με το πόσο γρήγορα έχουν έρθει και προπονούνται όλοι μαζί οι παίκτες. Επίσης, κάτω από τις συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας με το θέμα του κορονοϊού, δυσκολευτήκαμε να βρούμε φιλικά παιχνίδια, τα οποία θα μας βοηθούσαν να έχουν ένα ρυθμό. Ωστόσο, για μένα σημασία έχει ότι πρέπει όλοι οι παίκτες να αντιληφθούν ότι είτε η ομάδα είναι έτοιμη είτε η ομάδα είναι ανέτοιμη, θα πρέπει να μπαίνουν μέσα στο γήπεδο για να κερδίζουν.

Πώς είδατε τη νέα κλήρωση και το πρόγραμμα των αγώνων για την ομάδα σας;

Η δεύτερη κλήρωση είναι ελαφρώς πιο βατή από την πρώτη, καθώς σύμφωνα με την τελευταία παίζαμε όλα τα ματς με τους πρωτοπόρους στην έδρα μας και χωρίς κόσμο, άρα δεν ήταν εύκολο να πάρεις το αποτέλεσμα που θέλεις. Βέβαια, όπως είπα και παραπάνω, το πόσο εύκολη ή δύσκολη είναι τελικά η κλήρωση θα αποδειχθεί μέσα στο γήπεδο και θα έχει να κάνει με τον βαθμό ετοιμότητας των παικτών.

Πώς βλέπετε το φετινό πρωτάθλημα βάσει των κινήσεων και της εικόνας που παρουσιάζουν οι άλλες ομάδες;

Θεωρώ ότι το φετινό πρωτάθλημα θα έχει ενδιαφέρον. Είδαμε και στους αγώνες του Σούπερ Καπ ότι θα υπάρχει ανταγωνισμός μετά από αρκετό καιρό και στην κορυφή της βαθμολογίας. Πέραν των τεσσάρων πρώτων, οι υπόλοιπες ομάδες είναι πολύ κοντά και αναμένουμε αμφίρροπους αγώνες.

Πριν από λίγες ημέρες, ο Άρης έμεινε εκτός της συνέχειας του κυπέλλου λόγω της ήττας του από τον Ιωνικό. Πόσο σας επηρέασε αυτό και κατά πόσο το αρνητικό αυτό αποτέλεσμα θα είναι μάθημα για τη συνέχεια;

Το αποτέλεσμα ως αποτέλεσμα είναι σίγουρα κακό. Αυτό, όμως, που μας προβλημάτισε περισσότερο, ήταν η εικόνα και ο τρόπος που αντιδράσαμε. Μέσα από το παιχνίδι με τον Ιωνικό και τη συνακόλουθη ήττα, το μοναδικό κέρδος που μπορώ να βρω είναι ότι η ομάδα μπορεί να καταλάβει ότι ακόμα και κάτω από τέτοιες συνθήκες θα πρέπει να βρίσκει τον τρόπο να κερδίζει. Στο μπάσκετ δεν είναι πάντα ζητούμενο να παίζεις καλά για να κερδίζεις. Είναι να κερδίζεις ακόμα και αν δεν παίζεις καλά.

Ποιος είναι ο φετινός στόχος του Άρη;

Πρώτος μας στόχος είναι να εξασφαλίσουμε τη σωτηρία μας όσο το δυνατόν συντομότερα. Εξάλλου, όπως έχουμε δει, οι περισσότερες ομάδες είναι πολύ κοντά όσον αφορά στη δυναμική τους. Επίσης, δουλεύουμε ώστε να μπορέσουμε να έχουμε μια όσο το δυνατόν σταθερότερη απόδοση, αλλά πρωτίστως για να συμβεί αυτό, θα πρέπει να έχουμε την υγεία μας.

Η δύναμη του Άρη είναι ο κόσμος του και με δεδομένο ότι είναι άγνωστο το πότε θα γίνει η επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα, θεωρείτε ότι η απουσία τους θα σας επηρεάσει;

Είναι πρωτόγνωρες οι συνθήκες που βιώνουμε στον αθλητισμό όλοι μας λόγω του κορονοϊού και ως εκ τούτου δεν έχουμε δεδομένα από προηγούμενες καταστάσεις. Όπως φάνηκε, όμως, από τα μέχρι τώρα επίσημα παιχνίδια οι παίκτες και οι ομάδες έχουν επηρεαστεί αρκετά. Συνεπώς, είναι θέμα συγκέντρωσης και ετοιμότητας πώς θα μπορέσουμε να διαχειριστούμε αυτήν την κατάσταση. Ελπίζουμε να προσαρμοστούμε σύντομα και να επιστρέψει ο κόσμος γρήγορα στα γήπεδα.

Ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να στείλετε στον κόσμο του Άρη;

Καταρχάς, επειδή είμαι χρόνια στην ομάδα και αφουγκράζομαι την ανάγκη του κόσμου να δει μια ομάδα αξιόμαχη, αλλά και τον κορεσμό του, καθώς έχει κουραστεί να ακούει μεγάλα λόγια, θα έλεγα ότι δική μας δουλειά είναι να φέρουμε τον κόσμο κοντά στην ομάδα. Ίσως αυτός είναι ο πιο σωστός τρόπος από το να ζητάμε να είναι ο κόσμος κοντά μας. Ο Άρης χρειάζεται τον κόσμο του. Από το να υποσχόμαστε, όμως, ας προσπαθήσουμε καλύτερα να κάνουμε πράξη τα όσα λέμε για να έρθει ο κόσμος και να είναι δίπλα μας.

"ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΕΓΙΝΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ"

Πρόσφατα, ο Άρης όρθωσε το ανάστημά του στον ΕΣΑΚΕ στο θέμα της κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων και κατάφερε να τον πείσει με επιχειρήματα ότι δικαιούται μεγαλύτερο κομμάτι στην πίτα των χρημάτων που προσφέρει η ΕΡΤ. «Ήταν πολύ σωστή η προσέγγιση της διοίκησης», σχολίασε αρχικά ο Σάββας Καμπερίδης, για να εξηγήσει: «Το κριτήριο της τηλεθέασης των αγώνων είναι τελείως διαφορετικό από το κριτήριο της βαθμολογικής θέση στην οποία έχει τερματίσει η ομάδα την προηγούμενη σεζόν. Ο Άρης είναι μια ομάδα, που είναι δημοφιλής και το ξέρουμε αυτό από τα προηγούμενα χρόνια. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και τον αγώνα του κυπέλλου με τον Ιωνικό τον παρακολούθησε πολύς περισσότερος κόσμος απ’ ό,τι άλλα παιχνίδια. Συνεπώς, το κριτήριο ‘τηλεθέαση’ ήταν πιο ορθόδοξο από τα υπόλοιπα κριτήρια που έλαβε υπόψη του ο ΕΣΑΚΕ».

Και κατέληξε λέγοντας: «Θεωρώ ότι τελικώς έγινε αυτό που έπρεπε και ο Άρης πήρε αυτό που άξιζε. Ίσως η απόφαση αυτή να ανοίξει τον δρόμο και για το μέλλον».

"ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΑΛΕΝΤΑ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΠΑΣΚΕΤ"

Ο Άρης τα τελευταία χρόνια έχει βγάλει παίκτες από τα σπλάχνα του, διαθέτοντας εξάλλου οργανωμένες ακαδημίες, οι οποίες λειτουργούν σε επαγγελματικά πρότυπα και κάθε χρόνο πρωταγωνιστούν στα αντίστοιχα πρωταθλήματα της ΕΚΑΣΘ. Υπάρχουν, όμως, ταλέντα στο σύνολο του ελληνικού μπάσκετ σήμερα ή κάθε χρόνο οι ομάδες θα πρέπει να επενδύουν ποσά σε ξένους αθλητές;

«Υπάρχουν αρκετά ταλέντα γενικότερα στο ελληνικό μπάσκετ. Ωστόσο, το μεγάλο πρόβλημα αυτήν την στιγμή είναι ότι όλα αυτά τα παιδιά έχουν 90% αρνητικές επιρροές και 10% θετικές. Αυτό τούς κάνει να είναι ανυπόμονα, να ψάχνουν άλλοθι, αντί να δουλεύουν όσο περισσότερο μπορούν, για να ξεπεράσουν τους σκοπέλους. Αυτός είναι και ο βασικότερος λόγος που κάποια από αυτά τα παιδιά σε βάθος χρόνου δεν παίζουν αυτό που θα έπρεπε», απάντησε ο Σάββας Καμπερίδης, που αναφέρθηκε και στους πιτσιρικάδες του Άρη: «Εμείς αυτήν την στιγμή έχουμε στην ομάδα δύο παιδιά που προέρχονται από το εφηβικό τμήμα, τα οποία προπονούνται μαζί μας και τα οποία κάνουν εξαιρετική δουλειά. Δεν τους αντιμετωπίζουμε σαν εφήβους, αλλά σαν κανονικούς παίκτες και θέλουμε να τους δώσουμε ευκαιρίες. Επίσης, έχουμε και έναν παίκτη από τις ακαδημίες, τον Αλέξανδρο Καλαϊτζάκη, τον οποίο παρακολουθούμε σε συνεργασία με τον προπονητή του και θα τον δούμε στο μέλλον».

* Δημοσιεύτηκε στη "ΜτΚ" στις 11/10/2020

ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία