ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Σαφάρι ελέγχων στα σχολικά κυλικεία με το πρώτο κουδούνι

Όλα έτοιμα για τον αυριανό καθιερωμένο αγιασμό

 10/09/2018 15:38

Σαφάρι ελέγχων στα σχολικά κυλικεία με το πρώτο κουδούνι

Φανή Σοβιτσλή

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται τα σχολεία στους δήμους της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να υποδεχθούν τους μαθητές τους, καθώς το προηγούμενο διάστημα δημοτικά συνεργεία, μαζί με τις κατά τόπους σχολικές επιτροπές, έδωσαν μάχη για να ολοκληρώσουν τις απαραίτητες παρεμβάσεις για τη συντήρηση των σχολικών κτιρίων, την ασφάλεια και την υγιεινή των μαθητών, αλλά και την αναβάθμιση του σχολικού περιβάλλοντος. Την ίδια ώρα σε ετοιμότητα βρίσκονται και οι αρμόδιες υπηρεσίες της Κεντρικής Μακεδονίας, προκειμένου να αρχίσουν σαφάρι ελέγχων σε όλα τα σχολικά κυλικεία, ώστε να διαπιστώσουν αν τηρείται η λίστα με τα προς διάθεση προϊόντα.

Παρά τα πενιχρά κονδύλια που κατανεμήθηκαν για τη νέα χρονιά στις σχολικές επιτροπές για τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων, οι δήμοι κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε το πρώτο κουδούνι να τα βρει έτοιμα από κάθε άποψη. Στα σχολικά κτίρια οι δήμοι με τα συνεργεία τους προσπάθησαν να  επιλύσουν και να αντιμετωπίσουν όλα τα προβλήματα και τα ζητήματα που καταγράφηκαν κατά τη λειτουργία τους, ενώ οι παρεμβάσεις στις περισσότερες περιπτώσεις ήταν ευρείες, και αφορούσαν σε στεγανοποιήσεις, αλλαγές-συντηρήσεις κουφωμάτων, ελαιοχρωματισμούς, εργασίες ηλεκτρομηχανολογικές, σε συντηρήσεις υδραυλικών εγκαταστάσεων, σε επισκευές στους αύλειους χώρους και τις περιφράξεις κ.ά.

Ο καθιερωμένος αγιασμός θα πραγματοποιηθεί αύριο από τις 8.30 το πρωί σε όλα τα σχολεία, από τους δημάρχους και τους αντιδημάρχους Παιδείας.

Έτοιμα τα σχολεία στο δήμο Θεσσαλονίκης

Έτοιμα για να υποδεχθούν τους χιλιάδες μαθητές είναι τα σχολεία του δήμου Θεσσαλονίκη. Τις προηγούμενες ημέρες ολοκληρώθηκαν οι εργασίες επισκευής των κτιρίων, απολύμανσης και απεντόμωσης στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, έγινε η αναγκαία συντήρηση των καυστήρων, ενώ διανεμήθηκε η γραφική ύλη.

Στον κεντρικό δήμο θα λειτουργήσουν 156 νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία, για τα οποία σύμφωνα με εκπροσώπους της σχολικής επιτροπής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, οι λειτουργικές δαπάνες είναι αυξημένες εξαιτίας της παλαιότητας των κτιρίων.

Τα γυμνάσια και τα λύκεια ανέρχονται περίπου σε 80 και είναι όλα έτοιμα για τη νέα σχολική χρονιά, ενώ σύμφωνα με τη σχολική επιτροπή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης τις επόμενες ημέρες θα ρυθμιστεί και η οφειλή με το φυσικό αέριο που προήλθε λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων και της χιονόπτωσης του περασμένου χειμώνα.

Για τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά ήδη εγκρίθηκε έκτακτη επιχορήγηση ύψους 80.000 ευρώ, ενώ στην προσεχή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου θα συζητηθεί η έγκριση έκτακτης επιχορήγησης ποσού 150.000 ευρώ για τα γυμνάσια και τα λύκεια.

Οι παρεμβάσεις στα σχολεία πραγματοποιήθηκαν καθ' όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, ενώ οι συντηρήσεις και οι επισκευές θα συνεχιστούν και κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, όπου κριθεί απαραίτητο.

Την ίδια ώρα ο σχεδιασμός του Δήμου αφορά και αναδιαμόρφωση αύλειων χώρων και σχολικούς δακτύλιους με στόχο την ασφαλή πρόσβαση των παιδιών στα σχολικά συγκροτήματα.

Σε ετοιμότητα και ο δήμος Καλαμαριάς

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται και ο δήμος Καλαμαριάς, συνεργεία του οποίου πραγματοποίησαν εργασίες για την επισκευή όλων των σχολικών μονάδων της περιοχής. Σύμφωνα με το δήμαρχο Θεοδόση Μπακογλίδη οι εργασίες έγιναν καθ΄ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, προκειμένου οι μαθητές να μπουν σε σχολεία και αίθουσες που διασφαλίζουν την ομαλή λειτουργία των μαθημάτων και των άλλων εκδηλώσεων.

Στο δήμο Καλαμαριάς λειτουργούν  19 δημοτικά, 10 γυμνάσια, 7 λύκεια, , 1 ΕΠΑΛ, 1 εσπερινό ΕΠΑΛ και 27 νηπιαγωγεία. «Εμείς ως δήμος κάναμε ό,τι ήταν δυνατόν για τη συντήρηση και επισκευή των σχολικών συγκροτημάτων και θεωρούμε ότι θα είναι μία χρονιά με τα λιγότερα προβλήματα» ανέφερε ο δήμαρχος Καλαμαριάς.

neapolh.jpg

Λίφτιγκ σε όλα σχολεία του δήμου Νεάπολης - Συκεών

«Μάχη» με το χρόνο και την πρόκληση να παραδώσουν στις σχολικές κοινότητες σχολεία και χώρους άθλησης με την καλύτερη εικόνα έδιναν στην καρδιά του καλοκαιριού τα συνεργεία του δήμου Νεάπολης - Συκεών, τα οποία ανέλαβαν να εκτελέσουν εκτεταμένες εργασίες επισκευών και συντηρήσεων.

Οι παρεμβάσεις στις περισσότερες περιπτώσεις ήταν ευρείες, και αφορούσαν σε στεγανοποιήσεις, αλλαγές-συντηρήσεις κουφωμάτων, ελαιοχρωματισμούς, εργασίες ηλεκτρομηχανολογικές, σε συντηρήσεις υδραυλικών εγκαταστάσεων, σε επισκευές στους αύλειους χώρους και τις περιφράξεις, σε βελτιώσεις δαπέδων και γυμναστηρίων κ.ά., με το συνολικό κόστος να καλύπτεται εξ ολοκλήρου από το δημοτικό ταμείο.

Συμπεριέλαβαν ακόμη ανανεωμένους χρωματισμούς σε μεγάλο αριθμό σχολικών μονάδων, με πρωτότυπους συνδυασμούς χρωμάτων και επιλογή οικολογικών υλικών κατάλληλων για την εκπαιδευτική διαδικασία. Παράλληλα πραγματοποιούνταν αντικατάσταση και επισκευή σε παλαιότερα φθαρμένα υλικά.

«Το ενδιαφέρον μας για τη δημόσια εκπαίδευση των παιδιών μας είναι δεδομένο και σταθερά βρίσκεται στην πρώτη προτεραιότητα του δήμου μας. Στηρίζουμε το δημόσιο σχολείο με έργα και όχι κούφια λόγια. Αγωνιζόμαστε για σύγχρονα και πλήρως εξοπλισμένα σχολεία, για ένα ασφαλές και όμορφο περιβάλλον, που θα εμπνέει μαθητές και εκπαιδευτικούς και θα τους παροτρύνει να ανεβάζουν τον πήχη της γνώσης, της μάθησης και της μόρφωσης όλο και ψηλότερα», δηλώνει ο δήμαρχος Νεάπολης - Συκεών Σίμος Δανιηλίδης.

Ειδικότερα οι εργασίες αφορούσαν σε συνολικά 24 σχολικές μονάδες και εγκαταστάσεις, οι οποίες είναι: Συκιές: 4ο γυμνάσιο, 2ο λύκειο, 1ο γυμνάσιο, 3ο γυμνάσιο, 11ο νηπιαγωγείο, 2ο δημ. σχολείο, 10ο νηπιαγωγείο, 4ο δημ. σχολείο, παιδικός σταθμός Αγ. Χαραλάμπους, 1ο δημ. σχολείο, 5ο δημ. σχολείο, 16ο νηπιαγωγείο, 1ο λύκειο, 2ο νηπιαγωγείο, 15ο νηπιαγωγείο, παιδικός σταθμός «Ακροπόλ», 11ο δημ. σχολείο. Νεάπολη: ΕΠΑΛ Νεάπολης, 1ο γυμνάσιο, 3ο γυμνάσιο, 2ο νηπιαγωγείο. Πεύκα: Παιδικός σταθμός Αναγεννήσεως, παιδικός σταθμός Ειρήνης, γυμνάσιο, 3o δημ. σχολείο και Άγιος Παύλος: 2ο δημ. σχολείο Ευαγγελίστριας.

Στον δήμο Κορδελιού – Ευόσμου

Σε μια περιοχή, όπως ο δήμος Κορδελιού – Ευόσμου, όπου ο μαθητικός πληθυσμός αγγίζει τους 18.500 μαθητές όλων των βαθμίδων, η δημοτική αρχή κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια ώστε αύριο, με το πρώτο κουδούνι, να είναι όλα έτοιμα για τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς. 

Το σύνολο των σχολικών μονάδων στις δυο δημοτικές ενότητες, Κορδελιό και Εύοσμος, είναι 107, όπου καθ' όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού τα δημοτικά συνεργεία δούλεψαν πυρετωδώς, για να ολοκληρώσουν τις απαιτούμενες εργασίες, όπως ελαιοχρωματισμοί, εργασίες ηλεκτρομηχανολογικές, συντηρήσεις υδραυλικών εγκαταστάσεων, επισκευές στους αύλειους χώρους κ.α

paylos-melas-2jLAr.jpg

Νέες σχολικές μονάδες στο δήμο Παύλου Μελά

Σημαντικές ήταν οι παρεμβάσεις της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών  του δήμου Παύλου Μελά σχετικά με συντηρήσεις και βελτιώσεις των σχολικών κτιρίων Σταυρούπολης, Πολίχνης, Ευκαρπίας. Στόχος ήταν να διασφαλιστεί η λειτουργικότητα όλων των σχολικών κτιρίων, η υγιεινή μαθητών και εκπαιδευτικών και να δημιουργηθεί ένα καλύτερο και ασφαλέστερο περιβάλλον για τα παιδιά.

Συγκεκριμένα, έγιναν επισκευές - συντηρήσεις σχολικών κτιρίων, προϋπολογισμού 600.000 ευρώ σε σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ ολοκληρώθηκαν οικοδομικές και μηχανολογικές εργασίες αναμόρφωσης σχολικών κτιρίων και σχολικών αυλών.

Περατώθηκε το έργο για τη διαμόρφωση αύλειων χώρων σχολείων προϋπολογισμού 170.000 ευρώ. Επίσης βρίσκεται σε εξέλιξη το έργο διαμόρφωση χώρων διδακτηρίου για τη στέγαση ειδικού σχολείου προϋπολογισμού 110.000 ευρώ, ενώ έγιναν όλες οι απαραίτητες και απαιτούμενες εργασίες, σύμφωνα με το κτιριολογικό πρόγραμμα του υπουργείου Παιδείας.  Με την αποπεράτωση εργασιών στο γυμναστήριο του γυμνασίου - λυκείου Ευκαρπίας, προϋπολογισμού 960.000 ευρώ, οι μαθητές αποκτούν αίθουσα πολλαπλών χρήσεων – γυμναστήριο, σύγχρονων προδιαγραφών, με ράμπα για ΑΜΕΑ.  Ακόμη βρίσκεται σε εξέλιξη η προμήθεια - εγκατάσταση καυστήρων φυσικού αερίου προϋπολογισμού 122.747 για εγκαταστάσεις φυσικού αερίου σε επτά σχολικές μονάδες που αφορούν το 18ο νηπιαγωγείο Νικόπολης, το 6ο γυμνάσιο Νικόπολης, το 18ο δημοτικό Νικόπολης, το 11ο νηπιαγωγείο Σταυρούπολης, το 4ο δημοτικό Ευκαρπίας, το 2ο δημοτικό Μετεώρων και το 3ο δυμνάσιο Πολίχνης.

Έλεγχοι σε σχολικά κυλικεία 

Με την έναρξη των σχολείω, αρχίζουν και οι έλεγχοι των εποπτών των υπηρεσιών υγείας της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στα σχολικά κυλικεία. Κλιμάκια της αρμόδια διεύθυνσης είναι σε πλήρη ετοιμότητα για τη διενέργεια συστηματικών, αλλά αιφνιδιαστικών ελέγχων, προκειμένου να εντοπίσουν τυχόν παρατυπίες.
Και φέτος οι έλεγχοι στα σχολικά κυλικεία θα είναι αυστηροί και οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να τηρούν συγκεκριμένα μέτρα ως προς τη λίστα με τα προς πώληση είδη στους μαθητές. Η λίστα με τα τρόφιμα που είναι διαθέσιμα είναι συγκεκριμένη και περιλαμβάνει πολλά φρούτα και λαχανικά αλλά και χυμούς χωρίς ζάχαρη. Οι ελεγκτές έχουν βάλει στο μικροσκόπιο την τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας των μαθητών, ενώ ειδικό βάρος θα δοθεί στο αν και κατά πόσο τα κυλικεία διαθέτουν τα προβλεπόμενα από το νόμο είδη.

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται τα σχολεία στους δήμους της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να υποδεχθούν τους μαθητές τους, καθώς το προηγούμενο διάστημα δημοτικά συνεργεία, μαζί με τις κατά τόπους σχολικές επιτροπές, έδωσαν μάχη για να ολοκληρώσουν τις απαραίτητες παρεμβάσεις για τη συντήρηση των σχολικών κτιρίων, την ασφάλεια και την υγιεινή των μαθητών, αλλά και την αναβάθμιση του σχολικού περιβάλλοντος. Την ίδια ώρα σε ετοιμότητα βρίσκονται και οι αρμόδιες υπηρεσίες της Κεντρικής Μακεδονίας, προκειμένου να αρχίσουν σαφάρι ελέγχων σε όλα τα σχολικά κυλικεία, ώστε να διαπιστώσουν αν τηρείται η λίστα με τα προς διάθεση προϊόντα.

Παρά τα πενιχρά κονδύλια που κατανεμήθηκαν για τη νέα χρονιά στις σχολικές επιτροπές για τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων, οι δήμοι κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε το πρώτο κουδούνι να τα βρει έτοιμα από κάθε άποψη. Στα σχολικά κτίρια οι δήμοι με τα συνεργεία τους προσπάθησαν να  επιλύσουν και να αντιμετωπίσουν όλα τα προβλήματα και τα ζητήματα που καταγράφηκαν κατά τη λειτουργία τους, ενώ οι παρεμβάσεις στις περισσότερες περιπτώσεις ήταν ευρείες, και αφορούσαν σε στεγανοποιήσεις, αλλαγές-συντηρήσεις κουφωμάτων, ελαιοχρωματισμούς, εργασίες ηλεκτρομηχανολογικές, σε συντηρήσεις υδραυλικών εγκαταστάσεων, σε επισκευές στους αύλειους χώρους και τις περιφράξεις κ.ά.

Ο καθιερωμένος αγιασμός θα πραγματοποιηθεί αύριο από τις 8.30 το πρωί σε όλα τα σχολεία, από τους δημάρχους και τους αντιδημάρχους Παιδείας.

Έτοιμα τα σχολεία στο δήμο Θεσσαλονίκης

Έτοιμα για να υποδεχθούν τους χιλιάδες μαθητές είναι τα σχολεία του δήμου Θεσσαλονίκη. Τις προηγούμενες ημέρες ολοκληρώθηκαν οι εργασίες επισκευής των κτιρίων, απολύμανσης και απεντόμωσης στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, έγινε η αναγκαία συντήρηση των καυστήρων, ενώ διανεμήθηκε η γραφική ύλη.

Στον κεντρικό δήμο θα λειτουργήσουν 156 νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία, για τα οποία σύμφωνα με εκπροσώπους της σχολικής επιτροπής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, οι λειτουργικές δαπάνες είναι αυξημένες εξαιτίας της παλαιότητας των κτιρίων.

Τα γυμνάσια και τα λύκεια ανέρχονται περίπου σε 80 και είναι όλα έτοιμα για τη νέα σχολική χρονιά, ενώ σύμφωνα με τη σχολική επιτροπή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης τις επόμενες ημέρες θα ρυθμιστεί και η οφειλή με το φυσικό αέριο που προήλθε λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων και της χιονόπτωσης του περασμένου χειμώνα.

Για τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά ήδη εγκρίθηκε έκτακτη επιχορήγηση ύψους 80.000 ευρώ, ενώ στην προσεχή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου θα συζητηθεί η έγκριση έκτακτης επιχορήγησης ποσού 150.000 ευρώ για τα γυμνάσια και τα λύκεια.

Οι παρεμβάσεις στα σχολεία πραγματοποιήθηκαν καθ' όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, ενώ οι συντηρήσεις και οι επισκευές θα συνεχιστούν και κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, όπου κριθεί απαραίτητο.

Την ίδια ώρα ο σχεδιασμός του Δήμου αφορά και αναδιαμόρφωση αύλειων χώρων και σχολικούς δακτύλιους με στόχο την ασφαλή πρόσβαση των παιδιών στα σχολικά συγκροτήματα.

Σε ετοιμότητα και ο δήμος Καλαμαριάς

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται και ο δήμος Καλαμαριάς, συνεργεία του οποίου πραγματοποίησαν εργασίες για την επισκευή όλων των σχολικών μονάδων της περιοχής. Σύμφωνα με το δήμαρχο Θεοδόση Μπακογλίδη οι εργασίες έγιναν καθ΄ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, προκειμένου οι μαθητές να μπουν σε σχολεία και αίθουσες που διασφαλίζουν την ομαλή λειτουργία των μαθημάτων και των άλλων εκδηλώσεων.

Στο δήμο Καλαμαριάς λειτουργούν  19 δημοτικά, 10 γυμνάσια, 7 λύκεια, , 1 ΕΠΑΛ, 1 εσπερινό ΕΠΑΛ και 27 νηπιαγωγεία. «Εμείς ως δήμος κάναμε ό,τι ήταν δυνατόν για τη συντήρηση και επισκευή των σχολικών συγκροτημάτων και θεωρούμε ότι θα είναι μία χρονιά με τα λιγότερα προβλήματα» ανέφερε ο δήμαρχος Καλαμαριάς.

neapolh.jpg

Λίφτιγκ σε όλα σχολεία του δήμου Νεάπολης - Συκεών

«Μάχη» με το χρόνο και την πρόκληση να παραδώσουν στις σχολικές κοινότητες σχολεία και χώρους άθλησης με την καλύτερη εικόνα έδιναν στην καρδιά του καλοκαιριού τα συνεργεία του δήμου Νεάπολης - Συκεών, τα οποία ανέλαβαν να εκτελέσουν εκτεταμένες εργασίες επισκευών και συντηρήσεων.

Οι παρεμβάσεις στις περισσότερες περιπτώσεις ήταν ευρείες, και αφορούσαν σε στεγανοποιήσεις, αλλαγές-συντηρήσεις κουφωμάτων, ελαιοχρωματισμούς, εργασίες ηλεκτρομηχανολογικές, σε συντηρήσεις υδραυλικών εγκαταστάσεων, σε επισκευές στους αύλειους χώρους και τις περιφράξεις, σε βελτιώσεις δαπέδων και γυμναστηρίων κ.ά., με το συνολικό κόστος να καλύπτεται εξ ολοκλήρου από το δημοτικό ταμείο.

Συμπεριέλαβαν ακόμη ανανεωμένους χρωματισμούς σε μεγάλο αριθμό σχολικών μονάδων, με πρωτότυπους συνδυασμούς χρωμάτων και επιλογή οικολογικών υλικών κατάλληλων για την εκπαιδευτική διαδικασία. Παράλληλα πραγματοποιούνταν αντικατάσταση και επισκευή σε παλαιότερα φθαρμένα υλικά.

«Το ενδιαφέρον μας για τη δημόσια εκπαίδευση των παιδιών μας είναι δεδομένο και σταθερά βρίσκεται στην πρώτη προτεραιότητα του δήμου μας. Στηρίζουμε το δημόσιο σχολείο με έργα και όχι κούφια λόγια. Αγωνιζόμαστε για σύγχρονα και πλήρως εξοπλισμένα σχολεία, για ένα ασφαλές και όμορφο περιβάλλον, που θα εμπνέει μαθητές και εκπαιδευτικούς και θα τους παροτρύνει να ανεβάζουν τον πήχη της γνώσης, της μάθησης και της μόρφωσης όλο και ψηλότερα», δηλώνει ο δήμαρχος Νεάπολης - Συκεών Σίμος Δανιηλίδης.

Ειδικότερα οι εργασίες αφορούσαν σε συνολικά 24 σχολικές μονάδες και εγκαταστάσεις, οι οποίες είναι: Συκιές: 4ο γυμνάσιο, 2ο λύκειο, 1ο γυμνάσιο, 3ο γυμνάσιο, 11ο νηπιαγωγείο, 2ο δημ. σχολείο, 10ο νηπιαγωγείο, 4ο δημ. σχολείο, παιδικός σταθμός Αγ. Χαραλάμπους, 1ο δημ. σχολείο, 5ο δημ. σχολείο, 16ο νηπιαγωγείο, 1ο λύκειο, 2ο νηπιαγωγείο, 15ο νηπιαγωγείο, παιδικός σταθμός «Ακροπόλ», 11ο δημ. σχολείο. Νεάπολη: ΕΠΑΛ Νεάπολης, 1ο γυμνάσιο, 3ο γυμνάσιο, 2ο νηπιαγωγείο. Πεύκα: Παιδικός σταθμός Αναγεννήσεως, παιδικός σταθμός Ειρήνης, γυμνάσιο, 3o δημ. σχολείο και Άγιος Παύλος: 2ο δημ. σχολείο Ευαγγελίστριας.

Στον δήμο Κορδελιού – Ευόσμου

Σε μια περιοχή, όπως ο δήμος Κορδελιού – Ευόσμου, όπου ο μαθητικός πληθυσμός αγγίζει τους 18.500 μαθητές όλων των βαθμίδων, η δημοτική αρχή κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια ώστε αύριο, με το πρώτο κουδούνι, να είναι όλα έτοιμα για τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς. 

Το σύνολο των σχολικών μονάδων στις δυο δημοτικές ενότητες, Κορδελιό και Εύοσμος, είναι 107, όπου καθ' όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού τα δημοτικά συνεργεία δούλεψαν πυρετωδώς, για να ολοκληρώσουν τις απαιτούμενες εργασίες, όπως ελαιοχρωματισμοί, εργασίες ηλεκτρομηχανολογικές, συντηρήσεις υδραυλικών εγκαταστάσεων, επισκευές στους αύλειους χώρους κ.α

paylos-melas-2jLAr.jpg

Νέες σχολικές μονάδες στο δήμο Παύλου Μελά

Σημαντικές ήταν οι παρεμβάσεις της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών  του δήμου Παύλου Μελά σχετικά με συντηρήσεις και βελτιώσεις των σχολικών κτιρίων Σταυρούπολης, Πολίχνης, Ευκαρπίας. Στόχος ήταν να διασφαλιστεί η λειτουργικότητα όλων των σχολικών κτιρίων, η υγιεινή μαθητών και εκπαιδευτικών και να δημιουργηθεί ένα καλύτερο και ασφαλέστερο περιβάλλον για τα παιδιά.

Συγκεκριμένα, έγιναν επισκευές - συντηρήσεις σχολικών κτιρίων, προϋπολογισμού 600.000 ευρώ σε σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ ολοκληρώθηκαν οικοδομικές και μηχανολογικές εργασίες αναμόρφωσης σχολικών κτιρίων και σχολικών αυλών.

Περατώθηκε το έργο για τη διαμόρφωση αύλειων χώρων σχολείων προϋπολογισμού 170.000 ευρώ. Επίσης βρίσκεται σε εξέλιξη το έργο διαμόρφωση χώρων διδακτηρίου για τη στέγαση ειδικού σχολείου προϋπολογισμού 110.000 ευρώ, ενώ έγιναν όλες οι απαραίτητες και απαιτούμενες εργασίες, σύμφωνα με το κτιριολογικό πρόγραμμα του υπουργείου Παιδείας.  Με την αποπεράτωση εργασιών στο γυμναστήριο του γυμνασίου - λυκείου Ευκαρπίας, προϋπολογισμού 960.000 ευρώ, οι μαθητές αποκτούν αίθουσα πολλαπλών χρήσεων – γυμναστήριο, σύγχρονων προδιαγραφών, με ράμπα για ΑΜΕΑ.  Ακόμη βρίσκεται σε εξέλιξη η προμήθεια - εγκατάσταση καυστήρων φυσικού αερίου προϋπολογισμού 122.747 για εγκαταστάσεις φυσικού αερίου σε επτά σχολικές μονάδες που αφορούν το 18ο νηπιαγωγείο Νικόπολης, το 6ο γυμνάσιο Νικόπολης, το 18ο δημοτικό Νικόπολης, το 11ο νηπιαγωγείο Σταυρούπολης, το 4ο δημοτικό Ευκαρπίας, το 2ο δημοτικό Μετεώρων και το 3ο δυμνάσιο Πολίχνης.

Έλεγχοι σε σχολικά κυλικεία 

Με την έναρξη των σχολείω, αρχίζουν και οι έλεγχοι των εποπτών των υπηρεσιών υγείας της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στα σχολικά κυλικεία. Κλιμάκια της αρμόδια διεύθυνσης είναι σε πλήρη ετοιμότητα για τη διενέργεια συστηματικών, αλλά αιφνιδιαστικών ελέγχων, προκειμένου να εντοπίσουν τυχόν παρατυπίες.
Και φέτος οι έλεγχοι στα σχολικά κυλικεία θα είναι αυστηροί και οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να τηρούν συγκεκριμένα μέτρα ως προς τη λίστα με τα προς πώληση είδη στους μαθητές. Η λίστα με τα τρόφιμα που είναι διαθέσιμα είναι συγκεκριμένη και περιλαμβάνει πολλά φρούτα και λαχανικά αλλά και χυμούς χωρίς ζάχαρη. Οι ελεγκτές έχουν βάλει στο μικροσκόπιο την τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας των μαθητών, ενώ ειδικό βάρος θα δοθεί στο αν και κατά πόσο τα κυλικεία διαθέτουν τα προβλεπόμενα από το νόμο είδη.

ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία