Λόγια του Βαρδάρη

 • Σ. Σιμόπουλος για ΤΙΤΑΝ : Η τοπική κοινωνία χρειάζεται ενημέρωση, όχι… επαγγελματίες οικολόγους
  22/04/2020 18:39

  Σ. Σιμόπουλος για ΤΙΤΑΝ : Η τοπική κοινωνία χρειάζεται ενημέρωση, όχι… επαγγελματίες οικολόγους

  Στο θέμα της επίμαχης αδειοδότηση χρησιμοποίησης από την τσιμεντοβιομηχανία ΤΙΤΑΝ στη Θεσσαλονίκη του εναλλακτικού καυσίμου RDF – SRF, επανέρχεται ο βουλευτής της Α΄ Θεσσαλονίκης της Ν.Δ, Στράτος Σιμόπουλος, ζητώντας την περαιτέρω ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας από την εταιρεία.

  Ο βουλευτής αναγνωρίζει το γεγονός ότι η εταιρεία έκανε ήδη ορισμένες κινήσεις ενημέρωσης της τοπικής κοινωνίας με δημιουργία σχετικού διαδραστικού σάιτ, εξαγγελία κατασκευής σταθμών μέτρησης ρύπων με δημόσιο έλεγχο και δέσμευση για την υλική και οργανωτική υποδομή για την ανακύκλωση στο δήμο Παύλου Μελά, ωστόσο την καλεί να προσκαλέσει στις εγκαταστάσεις της τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων του δήμου Παύλου Μελά και να τους ενημερώσει εξαντλητικά και δια ζώσης.

  Παράλληλα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του το ΤΙΤΑΝ, θα πρέπει να διοργανώσει μια επίσκεψη σε αντίστοιχες εγκαταστάσεις στην Ευρώπη και να τους δώσει επίσης την ευκαιρία να συζητήσουν με τις εκεί τοπικές κοινωνίες.

  Ο κ. Σιμόπουλος καλεί μάλιστα και την πλευρά των εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης να ενημερωθεί σε βάθος, παίρνοντας υπόψη τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

  «Μόνο έτσι μπορεί να λάβει για το θέμα την αρμόζουσα θέση προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, χωρίς να παρασύρεται από κατ’επάγγελμα οικολογούντες και μονίμως αντιπολιτευόμενους σε κάθε επένδυση» σχολίασε χαρακτηριστικά.


Δείτε ακόμα