ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ρέμπε για ΠΑΟΚ: "Αυτό είναι το πλάνο, εμπιστοσύνη στο ρόστερ" (βίντεο)

Ο Γερμανός τεχνικός διευθυντής τοποθετήθηκε επί παντός του επιστητού και υπερασπίστηκε τις επιλογές της ΠΑΕ

 14/10/2020 17:19

Ρέμπε για ΠΑΟΚ: "Αυτό είναι το πλάνο, εμπιστοσύνη στο ρόστερ" (βίντεο)

Ο Όλαφ Ρέμπε μίλησε για πρώτη φορά για την παρουσία του στον ΠΑΟΚ. Ο Γερμανός τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ δέχθηκε καταιγισμό ερωτήσεων, αρκετές εκ των οποίων πηγάζουν από την κριτική που ασκείται στη διοίκηση και με τις απαντήσεις του προσπάθησε να υπεραμυνθεί των επιλογών του συλλόγου σε όλα τα ζητήματα που αφορούν στο ποδοσφαιρικό τμήμα.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, που διήρκεσε περισσότερες από δύο ώρες, ο Ρέμπε είπε ότι πιθανότατα δεν θα γίνει άλλη μεταγραφή, αναφέρθηκε σε αρκετά πρόσωπα, σχολίασε τη σχέση του με την οικογένεια Σαββίδη και προσπάθησε να επεξηγήσει το πλάνο που ακολουθήθηκε για την παραχώρηση και την απόκτηση ποδοσφαιριστών.

Αρχικά ο Γερμανός είπε: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος που έχω την ευκαιρία να σας εξηγήσω τι συμβαίνει το διάστημα που είμαι εδώ. Δεν είναι κάτι που άπτεται αποκλειστικά σε εμένα, είναι χρήσιμο να υπάρχει επικοινωνία για να μαθαίνει ο κόσμος. Ήταν να γίνει νωρίτερα αλλά έπρεπε να παρθούν κάποιες αποφάσεις πρώτα και προτιμήσαμε να κάνουμε αυτό και μετέπειτα να μιλήσουμε».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε όλα τα ζητήματα που ενδιαφέρουν τον κόσμο της ομάδας.

Για τον Άκπομ: «Ο Τσούμπα είναι ένας καταπληκτικός άνθρωπος και η αλήθεια είναι ότι όταν ξεκίνησε η προετοιμασία, ήρθε και μας είπε ότι θέλει να φύγει. Εμείς από την δική μας πλευρά προσπαθήσαμε να τον μεταπείσουμε. Εγώ προσωπικά είμαι χαρούμενος που έκατσε μέχρι και το παιχνίδι με την Μπενφίκα, αλλά ήταν απόφασή του να φύγει. Το ότι έφυγε πριν τα παιχνίδια με την Κρασνοντάρ, εγώ από την πλευρά μου θέλω να παίρνω αποφάσεις και να κρίνομαι με βάση την πραγματικότητα. Εμείς παίρνουμε αποφάσεις που είναι κατάλληλες για εμάς σεβόμενοι και τα θέλω του παίκτη. Θεωρώ ότι πάρθηκε η καλύτερη απόφαση και για τον ΠΑΟΚ και για τον παίκτη».

Για τον Μάτος: «Είναι ένα έμπειρος ποδοσφαιριστής, έχει προσφέρει πάρα πολλά στην ομάδα και χαιρόμαστε που τον έχουμε μαζί μας. Υπήρχαν πάρα πολλές συζητήσεις που έγιναν αλλά δεν είναι καλό να βγουν όλα στην φόρα. Ο Λέο Μάτος είναι πολύ καλά, είναι στο 100% και εμείς χαιρόμαστε που τον έχουμε μαζί μας, αλλά δεν είναι δίκαιο να λέμε ότι αποκλειστήκαμε από την Κρασνοντάρ επειδή δεν είχαμε τον Μάτος ή τον Άκπομ. Ο Μάτος ποτέ δεν είχε τεθεί εκτός ομάδας. Δεν είμαστε ανοιχτό βιβλίο, υπήρχαν διάφορες συζητήσεις που έγιναν. Έχασε ένα σημαντικό κομμάτι της προετοιμασίας, επειδή είχε ένα πρόβλημα και έπρεπε να πάει στη Βραζιλία. Πρέπει να υπάρχει μια ταύτιση μεταξύ αυτών που ζητάνε η ομάδα και ο παίκτης».

Για την έλλειψη φορ: «Παίξαμε πολύ καλά με την Κρασνοντάρ, θα μπορούσαμε να σκοράρουμε και είναι απόφαση του προπονητή για τους παίκτες που θα χρησιμοποιήσει. Ο Κρέσπο ήταν εξαιρετικός, μπορεί να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του. Καταλαβαίνω την ερώτησή σας, σέβομαι την άποψή σας, έχω την δική μου και θα σταματήσουμε εδώ πέρα».

Για τον Μαουρίσιο: «Πρόκειται για έναν εκπληκτικό άνθρωπο. Η αλήθεια είναι ότι στον σχεδιασμό της φετινής σεζόν δεν ήταν στο πλάνο μας και γι' αυτό έμεινε ελεύθερος. Ο ιδιοκτήτης θέλησε μετά το τέλος των μεταγραφών να τον ενημερώσουμε, πως αν δεν έχει ομάδα, η πόρτα μας είναι ανοιχτή. Ο παίκτης είχε άλλα σχέδια και το σεβόμαστε. Τελικά ο ποδοσφαιριστής έκλεισε στον Παναθηναϊκό και το θέμα θεωρείται λήξαν. Δεν έχω κάτι αρνητικό να προσάψω. Ο ΠΑΟΚ έδειξε σεβασμό, μίλησα και χθες με τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή. Εμείς είμαστε χαρούμενοι με το ρόστερ που έχουμε, ο παίκτης με την επιλογή του, οπότε δεν υπάρχει κάτι παραπάνω».

Για το ρόστερ: «Δημιουργήσαμε ένα νέο ρόστερ με έμπειρους και ταλαντούχους παίκτες με μεγάλη προοπτική. Μπορεί να μην είναι στο τοπ επίπεδό τους, αλλά ελπίζουμε να φτάσουν όσο πιο γρήγορα γίνεται. Είναι νωρίς να μιλάμε για το τι θα πάρουμε. Έχουμε δουλέψει πολύ σκληρά για να είμαστε έτοιμοι στα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Έχουμε βελτιώσει την οργάνωση της ομάδας σε όλους τους τομείς και πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια στους ανθρώπους που εργάζονται. Είμαι τρεις μήνες εδώ, δεν νομίζω να υπάρχει κανείς που πιστεύει ότι είμαι μάγος. Προσπαθήσαμε να αναλύσουμε τα πράγματα που υπήρχαν, δεν πήγαιναν όλα στραβά υπήρχαν και αρκετά καλά. Προσπαθήσαμε να διορθώσουμε κάποια πράγματα. Φέραμε έναν νέο συνεργάτη για τον προπονητή».

Για τον Μπίσεσβαρ: «Δεν έχω όλες τις πληροφορίες για τον σύλλογο που τον προσέγγισε, αυτό που πρέπει να κάνουμε εμείς από την πλευρά μας είναι να τον φέρουμε στο 100% της απόδοσής του και αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι έχει μεγαλύτερες ευθύνες στα αποδυτήρια, γιατί είναι από τους πιο έμπειρους και θα βοηθήσει πολύ τους νεότερους».

Για τον Βιεϊρίνια: «Υπάρχουν δύο κεφάλαια. Υπάρχει το κεφάλαιο της φιλίας και υπάρχει και το κεφάλαιο του επαγγελματία. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει οικονομική συμφωνία με τον Βιεϊρίνια, στο μέλλον μπορεί να υπάρξει. Είναι ένας άνθρωπος που έχει πετύχει πάρα πολλά με τον ΠΑΟΚ, είναι ένα ξεχωριστό κεφάλαιο για τον ΠΑΟΚ, αλλά αυτή τη στιγμή έτσι έχουν τα δεδομένα».

Για τον Τσόλακ: «Υπήρχε στον σχεδιασμό μας η απόκτηση του Τσόλακ, αλλά υπάρχουν πολλοί παράγοντες και ενέργειες που πρέπει να γίνουν. Σε κάθε περίπτωση αυτό που έχω να πω είναι ότι όταν έρχεται ένας νέος ποδοσφαιριστής, είναι δύσκολο να προσαρμοστεί και να είναι στο 100%. Ο Τσόλακ είναι μια μεταγραφή που την θέλαμε και είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι που είναι εδώ».

Για τις πωλήσεις ποδοσφαιριστών: «Όσοι έφυγαν θα μπορούσαν να φύγουν χωρίς χρήματα τον Ιανουάριο. Είναι καλά τα λεφτά που πήραμε σε σχέση με την κατάσταση του συμβολαίου τους. Οι πιθανότητες να ανανεώσουμε τα συμβόλαιά τους ήταν μικρές. Για να πάρεις μια απόφαση, πρέπει να ζυγίσεις όλα τα δεδομένα. Υπάρχει η κρίση του κορονοϊού και υπάρχει και η κρίση του ΠΑΟΚ στο οικονομικό. Κλήθηκα να φέρω χρήματα στην ομάδα, να βρω παίκτες που θα φέρουν χρήματα. Ψάξαμε τις καλύτερες δυνατές λύσεις».

Για το ενδιαφέρον για Γιαννούλη και Σφιντέρσκι: «Δεν είμαστε απελπισμένοι γιατί έχουμε έναν από τους καλύτερους αριστερούς μπακ στην Ευρώπη και παρότι είχαμε προσφορές, δεν πουλήθηκε. Σίγουρα είναι πιθανό να ανανεωθεί το συμβόλαιο, μπορεί να μείνει ως έχει. Επίσης είχαμε προσφορές και για τον Σφιντέρσκι, ο οποίος είναι ακόμα εδώ. Προσπαθούμε να πάρουμε τις καλύτερες δυνατές αποφάσεις. Ανανεώσαμε κάποιους ποδοσφαιριστές που ήδη είχαν μπει στα ραντάρ ομάδων χωρίς κάποια ρήτρα, άρα εμείς θα αποφασίσουμε τι θα γίνει στο μέλλον. Υπάρχουν ακόμα δύο-τρία θέματα που δεν μπορούμε να τα πούμε εδώ, γιατί θα ξεκινήσουμε νέα θέματα».

Για τον Φερέιρα: «Τον ήξερα από την Μπράγκα. Τον γνώριζα, το στιλ παιχνιδιού του. Όταν ήρθα στη Θεσσαλονίκη, σοκαρίστηκα από την αρνητική ενέργεια που υπήρχε προς το πρόσωπό του. Εγώ τον σεβάστηκα, τον στήριξα και τον προσέγγισα. Είναι άνθρωπος που κάνει διαφορετικά τα πράγματα σε σχέση με αυτό που έχουμε συνηθίσει. Δουλεύει 24 ώρες το 24ωρο για τον ΠΑΟΚ για την βελτίωση της ομάδας. Ποτέ δεν τέθηκε για μένα θέμα Φερέιρα και όσο είμαι εδώ θα τον στηρίζω όσο πιο δυνατά γίνεται για να πετύχει και ο σύλλογος και ο ίδιος.

Η σταθερότητα σε μία ομάδα δεν αγγίζει μόνο το οικονομικό κομμάτι, αλλά και το αγωνιστικό. Όλοι πρέπει να είμαστε μαζί σε όλα τα ζητήματα. Η αλήθεια είναι πως δεν είμαι συνηθισμένος στην λογική πως πρέπει να κερδίσουμε όλους τους αγώνες. Καταλαβαίνω πως υπάρχει πίεση για αποτελέσματα. Θα πρέπει να σεβαστούμε τη δουλειά του προπονητή. Ο Αμπέλ είναι εδώ στο 100%, θα υπάρξουν και φορές που θα διαφωνήσουμε, πάντα όμως με σεβασμό και στο γεγονός πως θέλουμε το καλύτερο για τον σύλλογο. Κάνουμε ότι είναι δυνατόν να βοηθήσουμε τον προπονητή, πιστεύουμε ότι έχει ένα ρόστερ που μπορεί να ανταποκριθεί στις διοργανώσεις. Όπως εγώ σέβομαι τα θέλω του, σέβεται την επιθυμία μου να μην φέρουμε κάποιον άλλο ποδοσφαιριστή και αυτό είναι το σημαντικό».

Για την επιλογή μεταγραφικών στόχων: «Υπάρχει μία ξεκάθαρη δομή για το πως λειτουργούμε. Έξι μήνες πριν το τέλος κάθε σεζόν, υπάρχει ένας πρώτος σχεδιασμός με βάση τα θέλω του προπονητή. Έτσι έγινε, ο προπονητής μου έδωσε ένα πλάνο με τις επιθυμίες του. Υπάρχει μεγάλος διάλογος πλέον σε αυτό τον διάλογο μπαίνει και το τμήμα σκάουτινγκ της ομάδας. Τσεκάρουμε κάθε παίκτη όσο πιο πολύ γίνεται, μέσω βίντεο ή ζωντανά, για να είμαστε 100% σίγουροι πως αγωνιστικά μας κάνει. Μετά διασταυρώνουμε πηγές και τότε πηγαίνουμε στον ιδιοκτήτη για το αν είναι αναγκαίος, για το αν η τιμή της διαπραγμάτευσης είναι λογική και αν υπάρχει σύμφωνη γνώμη όλων, τότε προχωρούμε στην απόκτησή του.

Παράλληλα συνεχίζονται οι πληροφορίες που παίρνουμε ακόμα και μέσω instagram, για να δούμε πώς ζει και εκτός γηπέδου. Αν όλα γίνουν όπως είπαμε, τότε προχωράμε. Συνήθως προσπαθούμε να τον συναντήσουμε και από κοντά, να τον δούμε σε προπόνηση, να τον δούμε με την οικογένειά του. Βέβαια, αυτό φέτος ήταν δύσκολο, ωστόσο προσπαθούμε να είμαστε καλυμμένοι απ' όλες τις πλευρές. Θεωρώ πως φέτος έχουμε φέρει καλούς ποδοσφαιριστές και χαρακτήρες στην ομάδα».

Για τη συνεργασία με την οικογένεια Σαββίδη: «Είναι μια επαγγελματική σχέση, αρκετά στενή. Ακόμα δεν συνάντησα τον ιδιοκτήτη της ομάδας αλλά είχαμε επαφή. Συναντήθηκα με τον Γιώργο Σαββίδη στο Κρασνοντάρ. Ήμουν ικανοποιημένος από αυτά που άκουσα από την οικογένεια Σαββίδη. Οι ίδιοι νιώθουν μεγάλη ευθύνη απέναντι στον κόσμο. Θέλουν να δημιουργήσουν έναν υγιή σύλλογο, που να μην μένει στάσιμος και να πετυχαίνει πράγματα στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. Εκτιμώ το γεγονός ότι έχουμε ελευθερία κινήσεων. Ο τελευταίος λόγος ανήκει στον κ. Σαββίδη, αλλά στο αγωνιστικό εγώ και ο προπονητής απολαμβάνουμε εμπιστοσύνη. Του λείπει το γεγονός ότι δεν μπορεί να έρθει στην Ελλάδα και να δείξει τη στήριξή του στην ομάδα».

Για ενδεχόμενη περαιτέρω μεταγραφική ενίσχυση: «Ποτέ μη λες ποτέ, αλλά είμαι ευχαριστημένος με το ρόστερ και τους παίκτες που έχουμε. Σε κάθε θέση έχουμε τουλάχιστον δύο ποδοσφαιριστές και σε κάποιες παραπάνω από δύο. Καταλαβαίνω ότι είναι ελκυστικό να μιλάμε για μεταγραφές, αλλά νιώθω άνετα αν μείνουμε έτσι. Αλλά, ποτέ μη λες ποτέ».

Για τον αποκλεισμό Περέιρα, Ζαμπά και Ρέι από την ευρωπαϊκή λίστα: «Ο Περέιρα είναι ένα μεγάλο ταλέντο, που μπορεί να αποτελέσει το μέλλον. Πρέπει να σκεφτούμε και βραχυπρόθεσμα. Ήταν μια δύσκολη απόφαση του προπονητή γιατί είναι νεαρός και θα χρειαστεί χρόνο προσαρμογής. Θεωρήθηκε από τον προπονητή πως υπάρχουν λύσεις, που αν χρειαστεί, θα μπορέσουν να καλύψουν το κενό του Γιαννούλη. Βέβαια, η λίστα είναι μέχρι το τέλος του χρόνου, ευελπιστώ πως θα μπορέσει να διεκδικήσει μια θέση. Τον Ζαμπά πρέπει να τον βοηθήσουμε να επανέλθει και να βοηθήσει. Υπάρχει και ο Ρέι, που έμεινε εκτός, για να συμπεριληφθούν κάποιοι άλλοι παίκτες. Καταλαβαίνω ότι δεν είναι χαρούμενοι, αλλά εμείς είμαστε εδώ για να τους βοηθήσουμε».

Για τον Μίσιτς: «Έκανε μια εκπληκτική σεζόν, αλλά είναι δύσκολο να μιλήσουμε για κάποια θέματα. Ο σύλλογος έχει κάνει τα πάντα για να τον βοηθήσει, να του παρέχει κάθε θεραπεία. Ο ίδιος έχει μια καλή σχέση και με τους συμπαίκτες του, χαρήκαμε που τον είδαμε να μας επισκέπτεται με τον γιό του. Είναι σε συνεχή επαφή με τους φυσιοθεραπευτές για το τι πρέπει να κάνει. Αυτό είναι το ένα κομμάτι. Το άλλο είναι το τεχνικό που λέει ότι ο Μίσιτς ήταν δανεικός, ανήκει στη Σπόρτινγκ και δεν είναι κρυφό πως έχουμε ξεκινήσει συζητήσεις να τον αποκτήσουμε και πάλι δανεικό τον Ιανουάριο. Ο ίδιος θέλει να επιστρέψει στον ΠΑΟΚ, περνάει εξαιρετικά στη Θεσσαλονίκη. Χθες σε βιντεοσυνομιλία τον είδα σε καλή διάθεση και γι’ αυτό πιστεύω πως σύντομα θα είναι κοντά μας».

Για τον Πέλκα: «Είναι ένα παιδί του ΠΑΟΚ, όλη τη ζωή του ήταν εδώ. Ο ίδιος ήθελε να κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του, να αλλάξει παραστάσεις. Η ομάδα δεν του στάθηκε εμπόδιο, τον βοήθησε, όπως βοήθησε και ο ίδιος τον εαυτό του. Όλες οι πλευρές έμειναν ικανοποιημένες. Έφυγαν Έλληνες παίκτες, ωστόσο μη ξεχνάμε πως έχουμε κι άλλους νέους παίκτες που ήρθαν στην πρώτη ομάδα, όπως οι Μιχαηλίδης και ο Τζόλης που έχουν ενεργό ρόλο στον σύλλογο».

Για τα τμήματα υποδομής: «Ξέχασα και πρέπει να αναφέρω και τον Βρακά, τον Κούτσια, είμαι υπερήφανος για όλους. Ο Πάμπλο Γκαρσία κάνει εξαιρετική δουλειά στην ομάδα νέων. Έχουμε μία φανταστική ακαδημία. Είμαι περήφανος για τα παιδιά αυτά, έρχονται κι άλλοι παίκτες από πίσω. Γίνεται τρομερά καλή δουλειά στην ακαδημία του ΠΑΟΚ, είμαστε σε εξαιρετικό επίπεδο ως σύλλογος και σύντομα θα φανούν κι άλλα βήματα της δουλειάς που γίνεται. Είναι πρόκληση να ενώσουμε αυτά τα δύο κομμάτια: της πρώτης και της ακαδημίας. Καταλαβαίνω πως είμαι σε μια χώρα όπου θέλουμε μόνο τη νίκη, αλλά από την άλλη δεν μπορώ να μην είμαι περήφανος που ο Κούτσιας που είναι μόλις 16 ετών έχει ήδη παίξει στη Super League».

Για τους Ελ Καντουρί και Κρέσπο: «Με τον Ομάρ έχουν υπάρξει συζητήσεις. Είναι καλός ποδοσφαιριστής, έχει και άλλες προσφορές και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε. Ο Κρέσπο είναι ένας από τους ηγέτες της ομάδας, αποτελεί πρότυπο. Προσπαθούμε να φερόμαστε με τον απαραίτητο σεβασμό».

Κυριάκος: «Ο σύλλογος δεν έχει να απολογηθεί σε κανέναν»

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου τον λόγο ξαναπήρε ο Κυριάκος Κυριάκος, που μίλησε εκ νέου για το θέμα Βιεϊρίνια.

«Στα συμβόλαια που έδινε ο ΠΑΟΚ ήταν εμποτισμένος με σεβασμό προς αυτούς. Επειδή η κουβέντα γίνεται πάνω σε συγκεκριμένα ζητήματα και ιδίως πάνω στον Αντρέ. Ο σεβασμός ενός συλλόγου φαίνεται από την προσέγγιση, τις προσφορές, τη συμπεριφορά και θέλω να πιστεύω πως όταν δεν είναι οι σχέσεις απευθείας μπορεί να υπάρξουν και παρεξηγήσεις. Ο κ. Σαββίδης δεν μπορούσε να διανοηθεί πως ο Μαουρίσιο θα έμενε χωρίς ομάδα όταν έληγαν οι μεταγραφές. Και με το συγκεκριμένο παίκτη και τους ποδοσφαιριστές έχουμε κάνει προτάσεις που έχουν απορριφθεί. Τους λατρεύουμε όλους όσοι μας έφεραν πρωταθλήματα. Αν πληρώνεις μόνο το συναίσθημα, παύεις να είσαι ομάδα, είσαι ίδρυμα. Όλοι οφείλουμε να τους ζητήσουμε και συγγνώμη αν έχουμε κάνει λάθη. Νομίζω πως ο σύλλογος δεν έχει να απολογηθεί σε κανέναν», είπε ο Β’ αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

«Οι όροι του Financial Fair Play δεν μπορούν να καλυφθούν μόνο με μια μεταγραφή ή την συμμετοχή στην Ευρώπη. Πλέον όμως είναι πάρα πολύ πιο εύκολα ελεγχόμενη η κατάσταση. Τα ακριβή στοιχεία τα αναλύουμε στις γενικές συνελεύσεις», πρόσθεσε.

Ο Όλαφ Ρέμπε μίλησε για πρώτη φορά για την παρουσία του στον ΠΑΟΚ. Ο Γερμανός τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ δέχθηκε καταιγισμό ερωτήσεων, αρκετές εκ των οποίων πηγάζουν από την κριτική που ασκείται στη διοίκηση και με τις απαντήσεις του προσπάθησε να υπεραμυνθεί των επιλογών του συλλόγου σε όλα τα ζητήματα που αφορούν στο ποδοσφαιρικό τμήμα.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, που διήρκεσε περισσότερες από δύο ώρες, ο Ρέμπε είπε ότι πιθανότατα δεν θα γίνει άλλη μεταγραφή, αναφέρθηκε σε αρκετά πρόσωπα, σχολίασε τη σχέση του με την οικογένεια Σαββίδη και προσπάθησε να επεξηγήσει το πλάνο που ακολουθήθηκε για την παραχώρηση και την απόκτηση ποδοσφαιριστών.

Αρχικά ο Γερμανός είπε: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος που έχω την ευκαιρία να σας εξηγήσω τι συμβαίνει το διάστημα που είμαι εδώ. Δεν είναι κάτι που άπτεται αποκλειστικά σε εμένα, είναι χρήσιμο να υπάρχει επικοινωνία για να μαθαίνει ο κόσμος. Ήταν να γίνει νωρίτερα αλλά έπρεπε να παρθούν κάποιες αποφάσεις πρώτα και προτιμήσαμε να κάνουμε αυτό και μετέπειτα να μιλήσουμε».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε όλα τα ζητήματα που ενδιαφέρουν τον κόσμο της ομάδας.

Για τον Άκπομ: «Ο Τσούμπα είναι ένας καταπληκτικός άνθρωπος και η αλήθεια είναι ότι όταν ξεκίνησε η προετοιμασία, ήρθε και μας είπε ότι θέλει να φύγει. Εμείς από την δική μας πλευρά προσπαθήσαμε να τον μεταπείσουμε. Εγώ προσωπικά είμαι χαρούμενος που έκατσε μέχρι και το παιχνίδι με την Μπενφίκα, αλλά ήταν απόφασή του να φύγει. Το ότι έφυγε πριν τα παιχνίδια με την Κρασνοντάρ, εγώ από την πλευρά μου θέλω να παίρνω αποφάσεις και να κρίνομαι με βάση την πραγματικότητα. Εμείς παίρνουμε αποφάσεις που είναι κατάλληλες για εμάς σεβόμενοι και τα θέλω του παίκτη. Θεωρώ ότι πάρθηκε η καλύτερη απόφαση και για τον ΠΑΟΚ και για τον παίκτη».

Για τον Μάτος: «Είναι ένα έμπειρος ποδοσφαιριστής, έχει προσφέρει πάρα πολλά στην ομάδα και χαιρόμαστε που τον έχουμε μαζί μας. Υπήρχαν πάρα πολλές συζητήσεις που έγιναν αλλά δεν είναι καλό να βγουν όλα στην φόρα. Ο Λέο Μάτος είναι πολύ καλά, είναι στο 100% και εμείς χαιρόμαστε που τον έχουμε μαζί μας, αλλά δεν είναι δίκαιο να λέμε ότι αποκλειστήκαμε από την Κρασνοντάρ επειδή δεν είχαμε τον Μάτος ή τον Άκπομ. Ο Μάτος ποτέ δεν είχε τεθεί εκτός ομάδας. Δεν είμαστε ανοιχτό βιβλίο, υπήρχαν διάφορες συζητήσεις που έγιναν. Έχασε ένα σημαντικό κομμάτι της προετοιμασίας, επειδή είχε ένα πρόβλημα και έπρεπε να πάει στη Βραζιλία. Πρέπει να υπάρχει μια ταύτιση μεταξύ αυτών που ζητάνε η ομάδα και ο παίκτης».

Για την έλλειψη φορ: «Παίξαμε πολύ καλά με την Κρασνοντάρ, θα μπορούσαμε να σκοράρουμε και είναι απόφαση του προπονητή για τους παίκτες που θα χρησιμοποιήσει. Ο Κρέσπο ήταν εξαιρετικός, μπορεί να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του. Καταλαβαίνω την ερώτησή σας, σέβομαι την άποψή σας, έχω την δική μου και θα σταματήσουμε εδώ πέρα».

Για τον Μαουρίσιο: «Πρόκειται για έναν εκπληκτικό άνθρωπο. Η αλήθεια είναι ότι στον σχεδιασμό της φετινής σεζόν δεν ήταν στο πλάνο μας και γι' αυτό έμεινε ελεύθερος. Ο ιδιοκτήτης θέλησε μετά το τέλος των μεταγραφών να τον ενημερώσουμε, πως αν δεν έχει ομάδα, η πόρτα μας είναι ανοιχτή. Ο παίκτης είχε άλλα σχέδια και το σεβόμαστε. Τελικά ο ποδοσφαιριστής έκλεισε στον Παναθηναϊκό και το θέμα θεωρείται λήξαν. Δεν έχω κάτι αρνητικό να προσάψω. Ο ΠΑΟΚ έδειξε σεβασμό, μίλησα και χθες με τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή. Εμείς είμαστε χαρούμενοι με το ρόστερ που έχουμε, ο παίκτης με την επιλογή του, οπότε δεν υπάρχει κάτι παραπάνω».

Για το ρόστερ: «Δημιουργήσαμε ένα νέο ρόστερ με έμπειρους και ταλαντούχους παίκτες με μεγάλη προοπτική. Μπορεί να μην είναι στο τοπ επίπεδό τους, αλλά ελπίζουμε να φτάσουν όσο πιο γρήγορα γίνεται. Είναι νωρίς να μιλάμε για το τι θα πάρουμε. Έχουμε δουλέψει πολύ σκληρά για να είμαστε έτοιμοι στα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Έχουμε βελτιώσει την οργάνωση της ομάδας σε όλους τους τομείς και πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια στους ανθρώπους που εργάζονται. Είμαι τρεις μήνες εδώ, δεν νομίζω να υπάρχει κανείς που πιστεύει ότι είμαι μάγος. Προσπαθήσαμε να αναλύσουμε τα πράγματα που υπήρχαν, δεν πήγαιναν όλα στραβά υπήρχαν και αρκετά καλά. Προσπαθήσαμε να διορθώσουμε κάποια πράγματα. Φέραμε έναν νέο συνεργάτη για τον προπονητή».

Για τον Μπίσεσβαρ: «Δεν έχω όλες τις πληροφορίες για τον σύλλογο που τον προσέγγισε, αυτό που πρέπει να κάνουμε εμείς από την πλευρά μας είναι να τον φέρουμε στο 100% της απόδοσής του και αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι έχει μεγαλύτερες ευθύνες στα αποδυτήρια, γιατί είναι από τους πιο έμπειρους και θα βοηθήσει πολύ τους νεότερους».

Για τον Βιεϊρίνια: «Υπάρχουν δύο κεφάλαια. Υπάρχει το κεφάλαιο της φιλίας και υπάρχει και το κεφάλαιο του επαγγελματία. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει οικονομική συμφωνία με τον Βιεϊρίνια, στο μέλλον μπορεί να υπάρξει. Είναι ένας άνθρωπος που έχει πετύχει πάρα πολλά με τον ΠΑΟΚ, είναι ένα ξεχωριστό κεφάλαιο για τον ΠΑΟΚ, αλλά αυτή τη στιγμή έτσι έχουν τα δεδομένα».

Για τον Τσόλακ: «Υπήρχε στον σχεδιασμό μας η απόκτηση του Τσόλακ, αλλά υπάρχουν πολλοί παράγοντες και ενέργειες που πρέπει να γίνουν. Σε κάθε περίπτωση αυτό που έχω να πω είναι ότι όταν έρχεται ένας νέος ποδοσφαιριστής, είναι δύσκολο να προσαρμοστεί και να είναι στο 100%. Ο Τσόλακ είναι μια μεταγραφή που την θέλαμε και είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι που είναι εδώ».

Για τις πωλήσεις ποδοσφαιριστών: «Όσοι έφυγαν θα μπορούσαν να φύγουν χωρίς χρήματα τον Ιανουάριο. Είναι καλά τα λεφτά που πήραμε σε σχέση με την κατάσταση του συμβολαίου τους. Οι πιθανότητες να ανανεώσουμε τα συμβόλαιά τους ήταν μικρές. Για να πάρεις μια απόφαση, πρέπει να ζυγίσεις όλα τα δεδομένα. Υπάρχει η κρίση του κορονοϊού και υπάρχει και η κρίση του ΠΑΟΚ στο οικονομικό. Κλήθηκα να φέρω χρήματα στην ομάδα, να βρω παίκτες που θα φέρουν χρήματα. Ψάξαμε τις καλύτερες δυνατές λύσεις».

Για το ενδιαφέρον για Γιαννούλη και Σφιντέρσκι: «Δεν είμαστε απελπισμένοι γιατί έχουμε έναν από τους καλύτερους αριστερούς μπακ στην Ευρώπη και παρότι είχαμε προσφορές, δεν πουλήθηκε. Σίγουρα είναι πιθανό να ανανεωθεί το συμβόλαιο, μπορεί να μείνει ως έχει. Επίσης είχαμε προσφορές και για τον Σφιντέρσκι, ο οποίος είναι ακόμα εδώ. Προσπαθούμε να πάρουμε τις καλύτερες δυνατές αποφάσεις. Ανανεώσαμε κάποιους ποδοσφαιριστές που ήδη είχαν μπει στα ραντάρ ομάδων χωρίς κάποια ρήτρα, άρα εμείς θα αποφασίσουμε τι θα γίνει στο μέλλον. Υπάρχουν ακόμα δύο-τρία θέματα που δεν μπορούμε να τα πούμε εδώ, γιατί θα ξεκινήσουμε νέα θέματα».

Για τον Φερέιρα: «Τον ήξερα από την Μπράγκα. Τον γνώριζα, το στιλ παιχνιδιού του. Όταν ήρθα στη Θεσσαλονίκη, σοκαρίστηκα από την αρνητική ενέργεια που υπήρχε προς το πρόσωπό του. Εγώ τον σεβάστηκα, τον στήριξα και τον προσέγγισα. Είναι άνθρωπος που κάνει διαφορετικά τα πράγματα σε σχέση με αυτό που έχουμε συνηθίσει. Δουλεύει 24 ώρες το 24ωρο για τον ΠΑΟΚ για την βελτίωση της ομάδας. Ποτέ δεν τέθηκε για μένα θέμα Φερέιρα και όσο είμαι εδώ θα τον στηρίζω όσο πιο δυνατά γίνεται για να πετύχει και ο σύλλογος και ο ίδιος.

Η σταθερότητα σε μία ομάδα δεν αγγίζει μόνο το οικονομικό κομμάτι, αλλά και το αγωνιστικό. Όλοι πρέπει να είμαστε μαζί σε όλα τα ζητήματα. Η αλήθεια είναι πως δεν είμαι συνηθισμένος στην λογική πως πρέπει να κερδίσουμε όλους τους αγώνες. Καταλαβαίνω πως υπάρχει πίεση για αποτελέσματα. Θα πρέπει να σεβαστούμε τη δουλειά του προπονητή. Ο Αμπέλ είναι εδώ στο 100%, θα υπάρξουν και φορές που θα διαφωνήσουμε, πάντα όμως με σεβασμό και στο γεγονός πως θέλουμε το καλύτερο για τον σύλλογο. Κάνουμε ότι είναι δυνατόν να βοηθήσουμε τον προπονητή, πιστεύουμε ότι έχει ένα ρόστερ που μπορεί να ανταποκριθεί στις διοργανώσεις. Όπως εγώ σέβομαι τα θέλω του, σέβεται την επιθυμία μου να μην φέρουμε κάποιον άλλο ποδοσφαιριστή και αυτό είναι το σημαντικό».

Για την επιλογή μεταγραφικών στόχων: «Υπάρχει μία ξεκάθαρη δομή για το πως λειτουργούμε. Έξι μήνες πριν το τέλος κάθε σεζόν, υπάρχει ένας πρώτος σχεδιασμός με βάση τα θέλω του προπονητή. Έτσι έγινε, ο προπονητής μου έδωσε ένα πλάνο με τις επιθυμίες του. Υπάρχει μεγάλος διάλογος πλέον σε αυτό τον διάλογο μπαίνει και το τμήμα σκάουτινγκ της ομάδας. Τσεκάρουμε κάθε παίκτη όσο πιο πολύ γίνεται, μέσω βίντεο ή ζωντανά, για να είμαστε 100% σίγουροι πως αγωνιστικά μας κάνει. Μετά διασταυρώνουμε πηγές και τότε πηγαίνουμε στον ιδιοκτήτη για το αν είναι αναγκαίος, για το αν η τιμή της διαπραγμάτευσης είναι λογική και αν υπάρχει σύμφωνη γνώμη όλων, τότε προχωρούμε στην απόκτησή του.

Παράλληλα συνεχίζονται οι πληροφορίες που παίρνουμε ακόμα και μέσω instagram, για να δούμε πώς ζει και εκτός γηπέδου. Αν όλα γίνουν όπως είπαμε, τότε προχωράμε. Συνήθως προσπαθούμε να τον συναντήσουμε και από κοντά, να τον δούμε σε προπόνηση, να τον δούμε με την οικογένειά του. Βέβαια, αυτό φέτος ήταν δύσκολο, ωστόσο προσπαθούμε να είμαστε καλυμμένοι απ' όλες τις πλευρές. Θεωρώ πως φέτος έχουμε φέρει καλούς ποδοσφαιριστές και χαρακτήρες στην ομάδα».

Για τη συνεργασία με την οικογένεια Σαββίδη: «Είναι μια επαγγελματική σχέση, αρκετά στενή. Ακόμα δεν συνάντησα τον ιδιοκτήτη της ομάδας αλλά είχαμε επαφή. Συναντήθηκα με τον Γιώργο Σαββίδη στο Κρασνοντάρ. Ήμουν ικανοποιημένος από αυτά που άκουσα από την οικογένεια Σαββίδη. Οι ίδιοι νιώθουν μεγάλη ευθύνη απέναντι στον κόσμο. Θέλουν να δημιουργήσουν έναν υγιή σύλλογο, που να μην μένει στάσιμος και να πετυχαίνει πράγματα στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. Εκτιμώ το γεγονός ότι έχουμε ελευθερία κινήσεων. Ο τελευταίος λόγος ανήκει στον κ. Σαββίδη, αλλά στο αγωνιστικό εγώ και ο προπονητής απολαμβάνουμε εμπιστοσύνη. Του λείπει το γεγονός ότι δεν μπορεί να έρθει στην Ελλάδα και να δείξει τη στήριξή του στην ομάδα».

Για ενδεχόμενη περαιτέρω μεταγραφική ενίσχυση: «Ποτέ μη λες ποτέ, αλλά είμαι ευχαριστημένος με το ρόστερ και τους παίκτες που έχουμε. Σε κάθε θέση έχουμε τουλάχιστον δύο ποδοσφαιριστές και σε κάποιες παραπάνω από δύο. Καταλαβαίνω ότι είναι ελκυστικό να μιλάμε για μεταγραφές, αλλά νιώθω άνετα αν μείνουμε έτσι. Αλλά, ποτέ μη λες ποτέ».

Για τον αποκλεισμό Περέιρα, Ζαμπά και Ρέι από την ευρωπαϊκή λίστα: «Ο Περέιρα είναι ένα μεγάλο ταλέντο, που μπορεί να αποτελέσει το μέλλον. Πρέπει να σκεφτούμε και βραχυπρόθεσμα. Ήταν μια δύσκολη απόφαση του προπονητή γιατί είναι νεαρός και θα χρειαστεί χρόνο προσαρμογής. Θεωρήθηκε από τον προπονητή πως υπάρχουν λύσεις, που αν χρειαστεί, θα μπορέσουν να καλύψουν το κενό του Γιαννούλη. Βέβαια, η λίστα είναι μέχρι το τέλος του χρόνου, ευελπιστώ πως θα μπορέσει να διεκδικήσει μια θέση. Τον Ζαμπά πρέπει να τον βοηθήσουμε να επανέλθει και να βοηθήσει. Υπάρχει και ο Ρέι, που έμεινε εκτός, για να συμπεριληφθούν κάποιοι άλλοι παίκτες. Καταλαβαίνω ότι δεν είναι χαρούμενοι, αλλά εμείς είμαστε εδώ για να τους βοηθήσουμε».

Για τον Μίσιτς: «Έκανε μια εκπληκτική σεζόν, αλλά είναι δύσκολο να μιλήσουμε για κάποια θέματα. Ο σύλλογος έχει κάνει τα πάντα για να τον βοηθήσει, να του παρέχει κάθε θεραπεία. Ο ίδιος έχει μια καλή σχέση και με τους συμπαίκτες του, χαρήκαμε που τον είδαμε να μας επισκέπτεται με τον γιό του. Είναι σε συνεχή επαφή με τους φυσιοθεραπευτές για το τι πρέπει να κάνει. Αυτό είναι το ένα κομμάτι. Το άλλο είναι το τεχνικό που λέει ότι ο Μίσιτς ήταν δανεικός, ανήκει στη Σπόρτινγκ και δεν είναι κρυφό πως έχουμε ξεκινήσει συζητήσεις να τον αποκτήσουμε και πάλι δανεικό τον Ιανουάριο. Ο ίδιος θέλει να επιστρέψει στον ΠΑΟΚ, περνάει εξαιρετικά στη Θεσσαλονίκη. Χθες σε βιντεοσυνομιλία τον είδα σε καλή διάθεση και γι’ αυτό πιστεύω πως σύντομα θα είναι κοντά μας».

Για τον Πέλκα: «Είναι ένα παιδί του ΠΑΟΚ, όλη τη ζωή του ήταν εδώ. Ο ίδιος ήθελε να κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του, να αλλάξει παραστάσεις. Η ομάδα δεν του στάθηκε εμπόδιο, τον βοήθησε, όπως βοήθησε και ο ίδιος τον εαυτό του. Όλες οι πλευρές έμειναν ικανοποιημένες. Έφυγαν Έλληνες παίκτες, ωστόσο μη ξεχνάμε πως έχουμε κι άλλους νέους παίκτες που ήρθαν στην πρώτη ομάδα, όπως οι Μιχαηλίδης και ο Τζόλης που έχουν ενεργό ρόλο στον σύλλογο».

Για τα τμήματα υποδομής: «Ξέχασα και πρέπει να αναφέρω και τον Βρακά, τον Κούτσια, είμαι υπερήφανος για όλους. Ο Πάμπλο Γκαρσία κάνει εξαιρετική δουλειά στην ομάδα νέων. Έχουμε μία φανταστική ακαδημία. Είμαι περήφανος για τα παιδιά αυτά, έρχονται κι άλλοι παίκτες από πίσω. Γίνεται τρομερά καλή δουλειά στην ακαδημία του ΠΑΟΚ, είμαστε σε εξαιρετικό επίπεδο ως σύλλογος και σύντομα θα φανούν κι άλλα βήματα της δουλειάς που γίνεται. Είναι πρόκληση να ενώσουμε αυτά τα δύο κομμάτια: της πρώτης και της ακαδημίας. Καταλαβαίνω πως είμαι σε μια χώρα όπου θέλουμε μόνο τη νίκη, αλλά από την άλλη δεν μπορώ να μην είμαι περήφανος που ο Κούτσιας που είναι μόλις 16 ετών έχει ήδη παίξει στη Super League».

Για τους Ελ Καντουρί και Κρέσπο: «Με τον Ομάρ έχουν υπάρξει συζητήσεις. Είναι καλός ποδοσφαιριστής, έχει και άλλες προσφορές και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε. Ο Κρέσπο είναι ένας από τους ηγέτες της ομάδας, αποτελεί πρότυπο. Προσπαθούμε να φερόμαστε με τον απαραίτητο σεβασμό».

Κυριάκος: «Ο σύλλογος δεν έχει να απολογηθεί σε κανέναν»

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου τον λόγο ξαναπήρε ο Κυριάκος Κυριάκος, που μίλησε εκ νέου για το θέμα Βιεϊρίνια.

«Στα συμβόλαια που έδινε ο ΠΑΟΚ ήταν εμποτισμένος με σεβασμό προς αυτούς. Επειδή η κουβέντα γίνεται πάνω σε συγκεκριμένα ζητήματα και ιδίως πάνω στον Αντρέ. Ο σεβασμός ενός συλλόγου φαίνεται από την προσέγγιση, τις προσφορές, τη συμπεριφορά και θέλω να πιστεύω πως όταν δεν είναι οι σχέσεις απευθείας μπορεί να υπάρξουν και παρεξηγήσεις. Ο κ. Σαββίδης δεν μπορούσε να διανοηθεί πως ο Μαουρίσιο θα έμενε χωρίς ομάδα όταν έληγαν οι μεταγραφές. Και με το συγκεκριμένο παίκτη και τους ποδοσφαιριστές έχουμε κάνει προτάσεις που έχουν απορριφθεί. Τους λατρεύουμε όλους όσοι μας έφεραν πρωταθλήματα. Αν πληρώνεις μόνο το συναίσθημα, παύεις να είσαι ομάδα, είσαι ίδρυμα. Όλοι οφείλουμε να τους ζητήσουμε και συγγνώμη αν έχουμε κάνει λάθη. Νομίζω πως ο σύλλογος δεν έχει να απολογηθεί σε κανέναν», είπε ο Β’ αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

«Οι όροι του Financial Fair Play δεν μπορούν να καλυφθούν μόνο με μια μεταγραφή ή την συμμετοχή στην Ευρώπη. Πλέον όμως είναι πάρα πολύ πιο εύκολα ελεγχόμενη η κατάσταση. Τα ακριβή στοιχεία τα αναλύουμε στις γενικές συνελεύσεις», πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία