Βόρεια Ελλάδα Food & Drink

Ψαροταβέρνα «Ο Κάβος»: Ένας κρυμμένος «θησαυρός» στην Πλάκα Λιτοχώρου

Η θάλασσα στο πιάτο σας

 20/07/2023 12:30

Ψαροταβέρνα «Ο Κάβος»: Ένας κρυμμένος «θησαυρός» στην Πλάκα Λιτοχώρου

Η ψαροταβέρνα «Ο Κάβος» είναι μια κρυμμένη γωνιά, στην παραλία της Πλάκας Λιτοχώρου. Φρέσκα ψάρια και θαλασσινά και γεύσεις παραδοσιακές, με το κύμα κυριολεκτικά δίπλα σας και μία θάλασσα ιδανική για μπάνιο -πριν καθίσετε για ένα απολαυστικό γεύμα θαλασσινών- είναι ο συνδυασμός που εξασφαλίζει μία επίσκεψη για μία εμπειρία αξέχαστη. Γευστικές δημιουργίες που μυρίζουν θάλασσα κι άλλοι νόστιμοι μεζέδες, σας περιμένουν σε μια ονειρική τοποθεσία, με τραπεζάκια δίπλα στο νερό.

o-kavos2.jpg
o-kavos3.jpg

«Ο Κάβος» άνοιξε το 1989 από τον πατέρα του σημερινού ιδιοκτήτη. Από μία απλή καλύβα -για τη βάρκα που είχαν οι ίδιοι- κι από μια μικρή ψησταριά ψαροταβέρνα που ήταν αρχικά -με μια απλή βρύση δίπλα σε ένα πεύκο για να πλένονται τα πιάτα των θαμώνων που μαζεύονταν για θαλασσινούς μεζέδες- σήμερα έχει φτάσει να είναι μία καθαρή ψαροταβέρνα, που έχει αναλάβει εξ΄ ολοκλήρου ο γιος του αρχικού ιδιοκτήτη. O ίδιος έχει χρόνια εμπειρία ως μάγειρας σε καταστήματα της Αθήνας κι έχει φέρει έναν αέρα ανανέωσης στην επιχείρηση.

o-kavos4.jpg

Τραπεζάκια μπροστά στο κύμα

Τραπεζάκια δίπλα στη θάλασσα, κυριολεκτικά δίπλα στο κύμα, κάτω από μεγάλες ομπρέλες με παχιά σκιά, δημιουργούν το ιδανικό σκηνικό για γεύματα με άρωμα καλοκαιριού.

o-kavos5.jpg

Όλα τα ψάρια και τα θαλασσινά, εκλεκτοί θησαυροί της θάλασσας, ιδανικοί για όλη τη χρονιά, ακόμη και για τις περιόδους της νηστείας, προέρχονται από ντόπια νερά, από ψαράδες της περιοχής.

o-kavos6.jpg
o-kavos7.jpg

Κάθε γεύση είναι απόλυτα αυθεντική, ενώ το μενού αλλάζει, ανάλογα με τις εποχές του ψαρέματος. Λαϊκός χώρος, με πιο σύγχρονη πλέον κουζίνα, όπου ο πελάτης μπορεί να απολαύσει από σαρδέλα και γαρίδες στα κάρβουνα, μέχρι αχινούς, ανάλογα με την προτίμησή του.

o-kavos8.jpg

«Πλακιώτικος» ταβάς και η «τηγανιά του Καπετάνιου»

Πέρα από τα κλασσικά ψάρια και θαλασσινά, στην ψαροταβέρνα «Ο Κάβος» θα βρείτε τη σπεσιαλιτέ του καταστήματος, τον «πλακιώτικο» ταβά, τουρλού με φρέσκο φιλέτο ψαριού, που καθαρίζεται επί τόπου, «δένει» με λαχανικά από ιδιόκτητο μπαξέ και μαγειρεύεται σε κόκκινη σάλτσα.

o-kavos9.jpg

Δοκιμάστε οπωσδήποτε το μυδοπίλαφο, τα αχνιστά μύδια, το χταπόδι και την «τηγανιά του Καπετάνιου», πιάτο με ανάμεικτα ψάρια όλων των ειδών σε μία πιατέλα, που αλλάζει ανάλογα με την ψαριά κι αποτελεί τον καλύτερο μεζέ.

o-kavos10.jpg
o-kavos11.jpg

Στα πιο «σπέσιαλ» πιάτα θα βρείτε, εκτός από τις γαρίδες στη σχάρα ή σαγανάκι, γαριδομακαρονάδα, κριθαρότο και πεσκανδρίτσα αχνιστή, σε μερίδες χορταστικές και ιδανικές για κάθε ημέρα.

o-kavos12.jpg
o-kavos13.jpg
o-kavos14.jpg

Στα συνοδευτικά, μελιτζάνα ψητή στα κάρβουνα, χειροποίητος λευκός ταραμάς, γαύρος μαρινάτος και σκουμπρί στα κάρβουνα, όλα παρασκευασμένα στην κουζίνα του καταστήματος, έρχονται να ολοκληρώσουν τα πιο νόστιμα γεύματα.

o-kavos15.jpg

Με τη φιλοξενία των ψαράδων

Ξεκινώντας από τις 9 το πρωί, με καφέ της αρεσκείας σας, μέχρι και το βράδυ που κλείνει η κουζίνα, αλλά και στο μπαρ του καταστήματος, στην ψαροταβέρνα «Ο Κάβος», θα μπορέσετε να απολαύσετε ένα όμορφο καλοκαιρινό σκηνικό, μαζί με φαγητό και ποτό της αρεσκείας σας.

o-kavos16.jpg

Χωρίς υπερβολές και πάντα με τη φιλοξενία και το χαμόγελο των ψαράδων, κάτι που αποτελεί και το βασικό «μότο» της επιχείρησης. Έτσι ξεκίνησαν, άλλωστε και γι’ αυτό, ξέρουν να προσφέρουν ότι καλύτερο και πιο αυθεντικό.

o-kavos17.jpg

Tip 1: Το κατάστημα λειτουργεί από αρχές Φεβρουαρίου μέχρι τέλη Νοεμβρίου κι εφόσον ο καιρός είναι καλός και τα Χριστούγεννα. Οι ώρες λειτουργίας του είναι από τις 9.00 έως τις 23.30 (κλείνει η κουζίνα).

Tip 2: Ειδικά τα Σαββατοκύριακα, οι κρατήσεις επιβάλλονται και είναι καλό, να γίνονται δύο ημέρες νωρίτερα. Τις καθημερινές, η κράτηση συνίσταται εάν θέλετε να καθίσετε μπροστά στο κύμα.


Διεύθυνση: Πλάκα Λιτοχώρου

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 23520 21140

Facebook

Η ψαροταβέρνα «Ο Κάβος» είναι μια κρυμμένη γωνιά, στην παραλία της Πλάκας Λιτοχώρου. Φρέσκα ψάρια και θαλασσινά και γεύσεις παραδοσιακές, με το κύμα κυριολεκτικά δίπλα σας και μία θάλασσα ιδανική για μπάνιο -πριν καθίσετε για ένα απολαυστικό γεύμα θαλασσινών- είναι ο συνδυασμός που εξασφαλίζει μία επίσκεψη για μία εμπειρία αξέχαστη. Γευστικές δημιουργίες που μυρίζουν θάλασσα κι άλλοι νόστιμοι μεζέδες, σας περιμένουν σε μια ονειρική τοποθεσία, με τραπεζάκια δίπλα στο νερό.

o-kavos2.jpg
o-kavos3.jpg

«Ο Κάβος» άνοιξε το 1989 από τον πατέρα του σημερινού ιδιοκτήτη. Από μία απλή καλύβα -για τη βάρκα που είχαν οι ίδιοι- κι από μια μικρή ψησταριά ψαροταβέρνα που ήταν αρχικά -με μια απλή βρύση δίπλα σε ένα πεύκο για να πλένονται τα πιάτα των θαμώνων που μαζεύονταν για θαλασσινούς μεζέδες- σήμερα έχει φτάσει να είναι μία καθαρή ψαροταβέρνα, που έχει αναλάβει εξ΄ ολοκλήρου ο γιος του αρχικού ιδιοκτήτη. O ίδιος έχει χρόνια εμπειρία ως μάγειρας σε καταστήματα της Αθήνας κι έχει φέρει έναν αέρα ανανέωσης στην επιχείρηση.

o-kavos4.jpg

Τραπεζάκια μπροστά στο κύμα

Τραπεζάκια δίπλα στη θάλασσα, κυριολεκτικά δίπλα στο κύμα, κάτω από μεγάλες ομπρέλες με παχιά σκιά, δημιουργούν το ιδανικό σκηνικό για γεύματα με άρωμα καλοκαιριού.

o-kavos5.jpg

Όλα τα ψάρια και τα θαλασσινά, εκλεκτοί θησαυροί της θάλασσας, ιδανικοί για όλη τη χρονιά, ακόμη και για τις περιόδους της νηστείας, προέρχονται από ντόπια νερά, από ψαράδες της περιοχής.

o-kavos6.jpg
o-kavos7.jpg

Κάθε γεύση είναι απόλυτα αυθεντική, ενώ το μενού αλλάζει, ανάλογα με τις εποχές του ψαρέματος. Λαϊκός χώρος, με πιο σύγχρονη πλέον κουζίνα, όπου ο πελάτης μπορεί να απολαύσει από σαρδέλα και γαρίδες στα κάρβουνα, μέχρι αχινούς, ανάλογα με την προτίμησή του.

o-kavos8.jpg

«Πλακιώτικος» ταβάς και η «τηγανιά του Καπετάνιου»

Πέρα από τα κλασσικά ψάρια και θαλασσινά, στην ψαροταβέρνα «Ο Κάβος» θα βρείτε τη σπεσιαλιτέ του καταστήματος, τον «πλακιώτικο» ταβά, τουρλού με φρέσκο φιλέτο ψαριού, που καθαρίζεται επί τόπου, «δένει» με λαχανικά από ιδιόκτητο μπαξέ και μαγειρεύεται σε κόκκινη σάλτσα.

o-kavos9.jpg

Δοκιμάστε οπωσδήποτε το μυδοπίλαφο, τα αχνιστά μύδια, το χταπόδι και την «τηγανιά του Καπετάνιου», πιάτο με ανάμεικτα ψάρια όλων των ειδών σε μία πιατέλα, που αλλάζει ανάλογα με την ψαριά κι αποτελεί τον καλύτερο μεζέ.

o-kavos10.jpg
o-kavos11.jpg

Στα πιο «σπέσιαλ» πιάτα θα βρείτε, εκτός από τις γαρίδες στη σχάρα ή σαγανάκι, γαριδομακαρονάδα, κριθαρότο και πεσκανδρίτσα αχνιστή, σε μερίδες χορταστικές και ιδανικές για κάθε ημέρα.

o-kavos12.jpg
o-kavos13.jpg
o-kavos14.jpg

Στα συνοδευτικά, μελιτζάνα ψητή στα κάρβουνα, χειροποίητος λευκός ταραμάς, γαύρος μαρινάτος και σκουμπρί στα κάρβουνα, όλα παρασκευασμένα στην κουζίνα του καταστήματος, έρχονται να ολοκληρώσουν τα πιο νόστιμα γεύματα.

o-kavos15.jpg

Με τη φιλοξενία των ψαράδων

Ξεκινώντας από τις 9 το πρωί, με καφέ της αρεσκείας σας, μέχρι και το βράδυ που κλείνει η κουζίνα, αλλά και στο μπαρ του καταστήματος, στην ψαροταβέρνα «Ο Κάβος», θα μπορέσετε να απολαύσετε ένα όμορφο καλοκαιρινό σκηνικό, μαζί με φαγητό και ποτό της αρεσκείας σας.

o-kavos16.jpg

Χωρίς υπερβολές και πάντα με τη φιλοξενία και το χαμόγελο των ψαράδων, κάτι που αποτελεί και το βασικό «μότο» της επιχείρησης. Έτσι ξεκίνησαν, άλλωστε και γι’ αυτό, ξέρουν να προσφέρουν ότι καλύτερο και πιο αυθεντικό.

o-kavos17.jpg

Tip 1: Το κατάστημα λειτουργεί από αρχές Φεβρουαρίου μέχρι τέλη Νοεμβρίου κι εφόσον ο καιρός είναι καλός και τα Χριστούγεννα. Οι ώρες λειτουργίας του είναι από τις 9.00 έως τις 23.30 (κλείνει η κουζίνα).

Tip 2: Ειδικά τα Σαββατοκύριακα, οι κρατήσεις επιβάλλονται και είναι καλό, να γίνονται δύο ημέρες νωρίτερα. Τις καθημερινές, η κράτηση συνίσταται εάν θέλετε να καθίσετε μπροστά στο κύμα.


Διεύθυνση: Πλάκα Λιτοχώρου

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 23520 21140

Facebook

ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία