Λόγια του Βαρδάρη

 • Πρόταση στήριξης για τα καταστήματα εστίασης από τον Δερμεντζόπουλο
  30/04/2020 22:31

  Πρόταση στήριξης για τα καταστήματα εστίασης από τον Δερμεντζόπουλο

  Να παραχωρήσουν επιπλέον κοινόχρηστο χώρο στα καταστήματα εστίασης, προτείνει στους δημάρχους ο βουλευτής Έβρου της ΝΔ Χρήστος Δερμεντζόπουλος.

  Ο βουλευτής, έστειλε επιστολή προς όλους τους δημάρχους και τους προέδρους των δημοτικών συμβουλίων του νομού Έβρου, παροτρύνοντας να υιοθετήσουν το μέτρο στήριξης για τα καταστήματα εστίασης. Όπως επισημαίνει, με αυτό τον τρόπο, θα εξασφαλιστεί η τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας που επιβάλουν οι υγειονομικοί κανόνες, θα μειωθεί η οικονομική πίεση στις επιχειρήσεις του κλάδου, ενώ παράλληλα θα προστατευθούν και εκατοντάδες θέσεις εργασίας.

  Η επιστολή: 

  Κε Δήμαρχε,

  Kε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου,

  Η παγκόσμια εξάπλωση της πανδημίας του COVID-19 και οι επιπτώσεις της τόσο σε υγειονομικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο, δοκιμάζουν έντονα το σύνολο της ανθρωπότητας συμπεριλαμβανομένης και της χώρας μας. Ωστόσο, η έως τώρα, επιτυχής αντιμετώπιση του υγειονομικού σκέλους της κρίσης από τη χώρα μας, μας επιτρέπει σήμερα να εστιάσουμε στη διαχείριση των συνεπειών της πανδημίας στην οικονομία.

  Σε αυτή τη νέα φάση ζητούμενο είναι η ομαλή επανεκκίνηση της εθνικής οικονομίας. Προς αυτή την κατεύθυνση κινείται η κυβέρνηση με μία σειρά από μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων και των εργαζομένων, όπως η διευκόλυνση παροχής δανείων με εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου, η καταβολή της επιστρεπτέας προκαταβολής ύψους 1 δισεκατομμυρίου ευρώ, αλλά και οι ενισχύσεις στο πλαίσιο του πακέτου που αποφάσισε το Eurogroup. Για πρώτη φορά, θα υπάρξει ευρείας κλίμακας ενίσχυση των εργαζομένων στη χώρα μας από το Κράτος, πέρα από τους ανέργους, με την αξιοποίηση του νέου ευρωπαϊκού προγράμματος SURE.

  Επιπρόσθετα, πολύ σύντομα θα ανακοινωθεί και μια νέα δέσμη μέτρων που θα ξεκινήσουν το Μάιο και θα ανακουφίσουν όσες επιχειρήσεις θα δουν το τζίρο τους να μειώνεται. Ωστόσο, για τη μεγιστοποίηση της απόδοσης των κυβερνητικών μέτρων, θα ήταν χρήσιμη η πλαισίωση τους και από τοπικές πρωτοβουλίες στήριξης οικονομικών κλάδων με πολλαπλασιαστικό αναπτυξιακό αποτύπωμα όπως είναι ο χώρος της εστίασης.

  Γι’ αυτό τον λόγο σας προτείνω, αν κρίνετε και εσείς σκόπιμο, να εξετάσετε στο δημοτικό συμβούλιο, σε συνεννόηση φυσικά με τους εκπροσώπους της εστίασης της περιοχής, την παραχώρηση επιπλέον κοινόχρηστου χώρου στα καταστήματα εστίασης. Με την υιοθέτηση του παραπάνω μέτρου θα εξασφαλιστεί η τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας που επιβάλουν οι υγειονομικοί κανόνες, θα μειωθεί η οικονομική πίεση στις επιχειρήσεις του κλάδου, ενώ παράλληλα θα προστατευθούν και εκατοντάδες θέσεις εργασίας.

  Η προαναφερθείσα πρόταση, θα πρέπει φυσικά να τελεί με την προϋπόθεση διασφάλισης του σεβασμού στο δημόσιο χώρο και της ασφαλούς μετακίνησης των πολιτών. Τέλος, η παραπάνω παρέμβαση θα μπορούσε να ισχύει μέχρι να παύσουν τα μέτρα για την προστασία από την εξάπλωση του ιού. Για να κερδίσει η χώρα μας και ο Έβρος το στοίχημα της ανάκαμψης, θα πρέπει να επιδείξουμε όλοι ευελιξία, διορατικότητα και αποφασιστικότητα.

  Στο χέρι μας είναι να το πράξουμε.


Δείτε ακόμα