Patisserie

«Πουτίγκα Μαμαδίστικα Γλυκά»: Το μαγικό «γλυκό» μαγαζάκι της Πλατείας Άθωνος μας περιμένει και το Πάσχα

Γλυκά στο χέρι, σαν της γιαγιάς και της μαμάς!

 07/04/2023 12:15

«Πουτίγκα Μαμαδίστικα Γλυκά»: Το μαγικό «γλυκό» μαγαζάκι της Πλατείας Άθωνος μας περιμένει και το Πάσχα

Στον πεζόδρομο της Παπαμάρκου -από τους κεντρικούς δρόμους της Πλατείας Άθωνος- στην πλευρά του που αγγίζει την πλατεία Αριστοτέλους, έχει ανοίξει εδώ κι έναν χρόνο ένα μαγαζάκι ιδιαίτερο και πραγματικά ξεχωριστό, το «Πουτίγκα Μαμαδίστικα Γλυκά».

mamadistika-glika2.jpg

Μικρό αλλά… θαυματουργό, οικείο και ζεστό, σαν να μπαίνουμε στην κουζίνα ενός σπιτιού, μας μυεί σε γλυκά που φτιάχνονται απευθείας στο χέρι, με απόλυτα αγνά και φυσικά υλικά, όπως ακριβώς τα φτιάχνει η δημιουργός τους, για τα παιδιά και τα εγγόνια της – κι όπως δεν θα βρούμε, σε πολλά άλλα σημεία του κέντρου της πόλης. Πάμε μία βόλτα μέχρι την Παπαμάρκου; Αξίζουν και το πέρασμα κι ο προορισμός!

Μαμαδίστικες γεύσεις στην πόλη της Θεσσαλονίκης, δεν θα μπορούσαν παρά να ταιριάζουν με ένα σημείο όμορφο, ήσυχο και σε ένα πολύ ιστορικό κομμάτι της πόλης, την περιοχή της Άθωνος. Εδώ, κάθε σημείο «μυρίζει» παράδοση που μπλέκει με τη σύγχρονη παραγωγή, οι γεύσεις απλώνονται από στενό σε στενό, το πλακόστρωτο σοκάκι, μας πηγαίνει σε άλλες εποχές και κάνει τη βόλτα μας πραγματικά ευχάριστη.

mamadistika-glika3.jpg

Οι αδερφές Καλλιόπη και Ανθή Ριζοπούλου – η μία στα οργανωτικά της επιχείρησης και η δεύτερη επί της αποκλειστικά χειροποίητης παραγωγής και της γενικότερης δημιουργικότητας στο χώρο, αφού τον επιμελείται ακόμη και… εικαστικά - επέλεξαν έναν χρόνο πριν το συγκεκριμένο σημείο της πόλης ως μία περιοχή ήσυχη κι όμορφη, με κτήρια που το καθένα έχει το δικό του χαρακτήρα. Όπως κι αυτό της «Πουτίγκα Μαμαδίστικα Γλυκά», ενός χώρου μικρού μεν, φιλόξενου και πολλά υποσχόμενου δε, με την πιο όμορφη είσοδο.

Πώς φτιάχνονται τα γλυκά

Η κα Ανθή, εμπνευστής και δημιουργός των γεύσεων του «Πουτίγκα Μαμαδίστικα Γλυκά», ετοιμάζει τα γλυκά όπως θα τα ετοίμαζε και στο σπίτι της, για τα παιδιά και τα εγγόνια της.

Η πουτίγκα, βασικό προϊόν του καταστήματος κι αφορμή της δημιουργίας του, βασίζεται σε μία συνταγή 20 και πλέον ετών, που εμπλουτίστηκε όλα αυτά τα χρόνια, μέχρι να φτάσει να παράγει τη σημερινή νοστιμιά, που θα τη βρούμε καθημερινά στη βιτρίνα του ιδιαίτερου αυτού μαγαζιού παρασκευασμένη, όπως όλα τα υπόλοιπα είδη, αποκλειστικά από φρέσκα υλικά, χωρίς έτοιμες σκόνες ή κρέμες.

mamadistika-glika4.jpg

Με τον ίδιο τρόπο -ακολουθώντας από παλιά βασικές συνταγές για τα γλυκά της, που μετά «πείραζε»- ετοιμάζει κι όλα τα άλλα γλυκά. Cheese cake με μαρμελάδα βερίκοκο δικής τους παρασκευής, αλλά και με φράουλα ή αποκλειστικά με σοκολάτα και τιραμισού με μασκαρπόνε κι όλα τα υλικά της αυθεντικής συνταγής.

mamadistika-glika5.jpg
mamadistika-glika6.jpg

Κέικ καρύδι με επικάλυψη καραμέλας, μυρωδάτο κέικ μήλου με άρωμα κανέλας ή κέικ φρούτα του δάσους με επικάλυψη βουτυρόκρεμας και μασκαρπόνε, ζουμερό κέικ σοκολάτας με επικάλυψη σοκολάτας, αλλά και κέικ καρότο με βουτυρόκρεμα, σιροπιασμένο με χυμό και σάλτσα εσπεριδοειδών, βγαίνουν καθημερινά ολόφρεσκα στη βιτρίνα του «Πουτίγκα Μαμαδίστικα Γλυκά» και μας καλούν σε γλυκές απολαύσεις, μαζί με τον καφέ ή το τσάι μας, στα τραπεζάκια έξω από το κατάστημα.

mamadistika-glika7.jpg
mamadistika-glika8.jpg
mamadistika-glika9.jpg

Μαζί και οι νόστιμες τούρτες τους, όπως η καραμέλα και η red velvet, τα cinnamon rolls – ζουμερά ρολάκια κανέλας, με επικάλυψη γλυκιάς κρέμας τυριού - κι άλλες δημιουργίες, με βρώσιμα λουλούδια και παρθένα, αγνά υλικά, που αποτελούν ζαχαροπλαστικά κοσμήματα! Τακτικά θα βρούμε και νέα προϊόντα, όπως banoffee ή εκμέκ κανταΐφι.

mamadistika-glika10.jpg
mamadistika-glika11.jpg
mamadistika-glika12.jpg

Για τις ημέρες της Λαμπρής

Όλα τα παραπάνω, είναι ιδανικές προτάσεις για τις ημέρες της Λαμπρής, είτε για κέρασμα στους αγαπημένους μας με τον καφέ, είτε για μετά τα γεύματα και το πασχαλινό τραπέζι, είτε φυσικά ως δώρα, σε κάθε μας επίσκεψη.

Ειδικά τις γιορτινές ημέρες, φυσικά, αυτό που επικρατεί στο ζαχαροπλαστείο των αδερφών Ριζοπούλου είναι τα πασχαλινά τσουρέκια, που βγαίνουν στην κλασική γεύση, αλλά και με γεύση σοκολάτα ή ξηρούς καρπούς κι έρχονται να γλυκάνουν κάθε μας ημέρα.

mamadistika-glika13.jpg
mamadistika-glika14.jpg

Για τις ημέρες των γιορτών, όπως και τις άλλες ημέρες του χρόνου, υπάρχει η δυνατότητα προμήθειας της πουτίγκας κι άλλων γλυκών και σε οικογενειακή συσκευασία, κατόπιν παραγγελίας. Και φυσικά, επειδή η κίνηση θα είναι αυξημένη, είναι καλό να κάνουμε τις παραγγελίες μας εγκαίρως.

Αυτό που σίγουρα επιβάλλεται, είναι ένας ανοιξιάτικος καφές στο στενό της Παπαμάρκου, συνοδεία προϊόντων του «Πουτίγκα Μαμαδίστικα Γλυκά». Θα είναι μοναδική εμπειρία!

mamadistika-glika15.jpg

Tip 1: Το κατάστημα παραμένει ανοιχτό κάθε Δευτέρα έως Τετάρτη, από τις 10.00 έως τις 18.30 και Πέμπτη έως Σάββατο, από τις 10.00 έως τις 20.30.

Τip 2: Όλος ο κατάλογος των προϊόντων του ζαχαροπλαστείου, βρίσκεται και διατίθεται και μέσω e-food.

mamadistika-glika16.jpg
mamadistika-glika17.jpg


Διεύθυνση: Παπαμάρκου 6, Πλατεία Άθωνος 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 230795

Facebook

Instagram





Στον πεζόδρομο της Παπαμάρκου -από τους κεντρικούς δρόμους της Πλατείας Άθωνος- στην πλευρά του που αγγίζει την πλατεία Αριστοτέλους, έχει ανοίξει εδώ κι έναν χρόνο ένα μαγαζάκι ιδιαίτερο και πραγματικά ξεχωριστό, το «Πουτίγκα Μαμαδίστικα Γλυκά».

mamadistika-glika2.jpg

Μικρό αλλά… θαυματουργό, οικείο και ζεστό, σαν να μπαίνουμε στην κουζίνα ενός σπιτιού, μας μυεί σε γλυκά που φτιάχνονται απευθείας στο χέρι, με απόλυτα αγνά και φυσικά υλικά, όπως ακριβώς τα φτιάχνει η δημιουργός τους, για τα παιδιά και τα εγγόνια της – κι όπως δεν θα βρούμε, σε πολλά άλλα σημεία του κέντρου της πόλης. Πάμε μία βόλτα μέχρι την Παπαμάρκου; Αξίζουν και το πέρασμα κι ο προορισμός!

Μαμαδίστικες γεύσεις στην πόλη της Θεσσαλονίκης, δεν θα μπορούσαν παρά να ταιριάζουν με ένα σημείο όμορφο, ήσυχο και σε ένα πολύ ιστορικό κομμάτι της πόλης, την περιοχή της Άθωνος. Εδώ, κάθε σημείο «μυρίζει» παράδοση που μπλέκει με τη σύγχρονη παραγωγή, οι γεύσεις απλώνονται από στενό σε στενό, το πλακόστρωτο σοκάκι, μας πηγαίνει σε άλλες εποχές και κάνει τη βόλτα μας πραγματικά ευχάριστη.

mamadistika-glika3.jpg

Οι αδερφές Καλλιόπη και Ανθή Ριζοπούλου – η μία στα οργανωτικά της επιχείρησης και η δεύτερη επί της αποκλειστικά χειροποίητης παραγωγής και της γενικότερης δημιουργικότητας στο χώρο, αφού τον επιμελείται ακόμη και… εικαστικά - επέλεξαν έναν χρόνο πριν το συγκεκριμένο σημείο της πόλης ως μία περιοχή ήσυχη κι όμορφη, με κτήρια που το καθένα έχει το δικό του χαρακτήρα. Όπως κι αυτό της «Πουτίγκα Μαμαδίστικα Γλυκά», ενός χώρου μικρού μεν, φιλόξενου και πολλά υποσχόμενου δε, με την πιο όμορφη είσοδο.

Πώς φτιάχνονται τα γλυκά

Η κα Ανθή, εμπνευστής και δημιουργός των γεύσεων του «Πουτίγκα Μαμαδίστικα Γλυκά», ετοιμάζει τα γλυκά όπως θα τα ετοίμαζε και στο σπίτι της, για τα παιδιά και τα εγγόνια της.

Η πουτίγκα, βασικό προϊόν του καταστήματος κι αφορμή της δημιουργίας του, βασίζεται σε μία συνταγή 20 και πλέον ετών, που εμπλουτίστηκε όλα αυτά τα χρόνια, μέχρι να φτάσει να παράγει τη σημερινή νοστιμιά, που θα τη βρούμε καθημερινά στη βιτρίνα του ιδιαίτερου αυτού μαγαζιού παρασκευασμένη, όπως όλα τα υπόλοιπα είδη, αποκλειστικά από φρέσκα υλικά, χωρίς έτοιμες σκόνες ή κρέμες.

mamadistika-glika4.jpg

Με τον ίδιο τρόπο -ακολουθώντας από παλιά βασικές συνταγές για τα γλυκά της, που μετά «πείραζε»- ετοιμάζει κι όλα τα άλλα γλυκά. Cheese cake με μαρμελάδα βερίκοκο δικής τους παρασκευής, αλλά και με φράουλα ή αποκλειστικά με σοκολάτα και τιραμισού με μασκαρπόνε κι όλα τα υλικά της αυθεντικής συνταγής.

mamadistika-glika5.jpg
mamadistika-glika6.jpg

Κέικ καρύδι με επικάλυψη καραμέλας, μυρωδάτο κέικ μήλου με άρωμα κανέλας ή κέικ φρούτα του δάσους με επικάλυψη βουτυρόκρεμας και μασκαρπόνε, ζουμερό κέικ σοκολάτας με επικάλυψη σοκολάτας, αλλά και κέικ καρότο με βουτυρόκρεμα, σιροπιασμένο με χυμό και σάλτσα εσπεριδοειδών, βγαίνουν καθημερινά ολόφρεσκα στη βιτρίνα του «Πουτίγκα Μαμαδίστικα Γλυκά» και μας καλούν σε γλυκές απολαύσεις, μαζί με τον καφέ ή το τσάι μας, στα τραπεζάκια έξω από το κατάστημα.

mamadistika-glika7.jpg
mamadistika-glika8.jpg
mamadistika-glika9.jpg

Μαζί και οι νόστιμες τούρτες τους, όπως η καραμέλα και η red velvet, τα cinnamon rolls – ζουμερά ρολάκια κανέλας, με επικάλυψη γλυκιάς κρέμας τυριού - κι άλλες δημιουργίες, με βρώσιμα λουλούδια και παρθένα, αγνά υλικά, που αποτελούν ζαχαροπλαστικά κοσμήματα! Τακτικά θα βρούμε και νέα προϊόντα, όπως banoffee ή εκμέκ κανταΐφι.

mamadistika-glika10.jpg
mamadistika-glika11.jpg
mamadistika-glika12.jpg

Για τις ημέρες της Λαμπρής

Όλα τα παραπάνω, είναι ιδανικές προτάσεις για τις ημέρες της Λαμπρής, είτε για κέρασμα στους αγαπημένους μας με τον καφέ, είτε για μετά τα γεύματα και το πασχαλινό τραπέζι, είτε φυσικά ως δώρα, σε κάθε μας επίσκεψη.

Ειδικά τις γιορτινές ημέρες, φυσικά, αυτό που επικρατεί στο ζαχαροπλαστείο των αδερφών Ριζοπούλου είναι τα πασχαλινά τσουρέκια, που βγαίνουν στην κλασική γεύση, αλλά και με γεύση σοκολάτα ή ξηρούς καρπούς κι έρχονται να γλυκάνουν κάθε μας ημέρα.

mamadistika-glika13.jpg
mamadistika-glika14.jpg

Για τις ημέρες των γιορτών, όπως και τις άλλες ημέρες του χρόνου, υπάρχει η δυνατότητα προμήθειας της πουτίγκας κι άλλων γλυκών και σε οικογενειακή συσκευασία, κατόπιν παραγγελίας. Και φυσικά, επειδή η κίνηση θα είναι αυξημένη, είναι καλό να κάνουμε τις παραγγελίες μας εγκαίρως.

Αυτό που σίγουρα επιβάλλεται, είναι ένας ανοιξιάτικος καφές στο στενό της Παπαμάρκου, συνοδεία προϊόντων του «Πουτίγκα Μαμαδίστικα Γλυκά». Θα είναι μοναδική εμπειρία!

mamadistika-glika15.jpg

Tip 1: Το κατάστημα παραμένει ανοιχτό κάθε Δευτέρα έως Τετάρτη, από τις 10.00 έως τις 18.30 και Πέμπτη έως Σάββατο, από τις 10.00 έως τις 20.30.

Τip 2: Όλος ο κατάλογος των προϊόντων του ζαχαροπλαστείου, βρίσκεται και διατίθεται και μέσω e-food.

mamadistika-glika16.jpg
mamadistika-glika17.jpg


Διεύθυνση: Παπαμάρκου 6, Πλατεία Άθωνος 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 230795

Facebook

Instagram





ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία