Πολυπολιτισμικότητα: Τι εννοεί ο ποιητής;

 05/07/2020 22:10

konstantopouloi.jpg

Θέλω να είμαι σαφής εξαρχής: Όταν ένας όρος χωράει το σύμπαν όλο εντός του, εγώ θέλω να ξέρω τα όρια του! Ακόμη κι αν ο όρος είναι άδολα θετικός όπως «Αγάπη» θέλω να μου εξηγήσουν τι δεν περιλαμβάνει , που δηλαδή η «Αγάπη» παύει να είναι άδολη αλλά «ζητά τα εαυτής» για να θυμηθούμε την ΙΓ προς Κορινθίους… Λοιπόν είμαι ένθερμη υποστηρικτής της πολυπολιτισμικότητας στον βαθμό που ο πολιτισμός των άλλων δεν θίγει θεμελιώδη δικά μου δικαιώματα και κεκτημένα. Αν δηλαδή μου εμφανιστεί π.χ .το μοντέλο των Μορμόνων ή των ultra Orthodox Εβραίων ή των πιστών του Ισλάμ ή των υστερικών made in USA φεμινιστριών στην αυλή μου για να μπολιαστώ πολυπολιτισμικά, λυπάμαι αλλά δεν... Ποια είναι τα κεκτημένα μου; Ότι δεν κρίθηκα ως γυναίκα από την παρθενία μου μέχρι το γάμο ούτε από την υπακοή μου στον κύριο και αφέντη μου μετά τον γάμο. Ότι αν δεν πέτυχα τον άντρα της ζωής μου στον γάμο μου, έχω το δικαίωμα να χωρίσω χωρίς να καταστραφεί η υπόλοιπη ζωή μου είτε ξαναπαντρευτώ είτε μείνω single γιατί έτσι μ αρέσει. Ότι δεν χρειάζομαι την υπογραφή του πατρός ή του συζύγου μου για τα επιχειρηματικά τα περιουσιακά ή τα παιδιά μου ( να ξέρετε ότι την χρειαζόμουν όταν ήμουν εγώ νέα) Ότι σπούδασα και εργάζομαι ισότιμα με τον μεγαλύτερο αδελφό μου ο οποίος με τη σειρά του δεν φορτώθηκε στην πλάτη του την «καημένη χήρα αδελφή με τα δύο παιδιά» καταστρέφοντας τη δική του ζωή (να ξέρετε ότι αυτό συνέβη στον θείο μου και τις αδελφές του ). Ότι δεν φοβήθηκα ποτέ μα ποτέ ότι θα μου επιτεθεί κάποιος νταής λιγούρης επειδή φορούσα κολλητό φόρεμα και γύριζα σπίτι μου μεταμεσονύκτια μόνη μου (ξέρετε ότι αυτό ήδη συμβαίνει σε κάποιες περιοχές). Ότι οι συνάδελφοι μου στη δουλειά με σέβονταν όπως ακριβώς τους σεβόμουν κι εγώ κι ότι ποτέ μα ποτέ δεν με προσέβαλαν με οποιοδήποτε τρόπο που είχε να κάνει με το φύλο μου. Ότι τσακωνόμουν επί ίσοις όροις με τους συναδέλφους μου αλλά και γλένταγα επί ίσοις όροις μαζί τους χωρίς κόμπλεξ και χωρίς υπερευαισθησίες της συμφοράς. Ότι απόλαυσα το φλερτ και την ελευθερία στις διαπροσωπικές σχέσεις των ‘70s, ‘80s, ‘90s χωρίς να νοιώθω τους άντρες εχθρούς μου (ξέρετε ότι αυτό ήδη συμβαίνει σε άλλες χώρες). Ότι για κανέναν μα κανέναν λόγο δεν θα επιτρέψω- στον βαθμό που μπορώ να επηρεάσω - η εγγονή μου η Μαριάνα να ζήσει με λιγότερες ελευθερίες ως γυναίκα ή να μεταλλαχθεί σε υστερικό κακέκτυπο γυναίκας του 19ου αιώνα... Όποιος ή όποια έρχεται στην αυλή μου θα ζει με τους δικούς μου κανόνες με τη δική μου αντίληψη πολιτισμικών προτύπων και θα σέβεται την εγγονή μου που με τη σειρά της θα σέβεται τον εαυτό της και τους άλλους. Τα χαζά περί διαφορετικότητας των πολιτισμών όταν μπαίνουν από την κερκόπορτα κάθε λογής δηλητηριώδη φρούτα ξένων Παραδείσων, κομμένα! Όπως κι αν ονομάζεται ο «Παράδεισος»

Ο Τσάρος

vladimir-putin.jpg


Τον Μάρτιο του 2020 ένα μήνα πριν το δημοψήφισμα της 22ας Απριλίου για την Συνταγματική Αναθεώρηση- που τελικά αναβλήθηκε λόγω κορονοϊού- η Βαλεντίνα Τερεσκόβα βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος «Ενωμένη Ρωσία» κατέθεσε συμπληρωματική πρόταση για το όριο των δύο συναπτών προεδρικών θητειών. Έτσι γράφτηκε η πρώτη πράξη για την οριστική μετατροπή του Βλαντιμίρ Πουτιν σε Τσάρο ή ισόβιο ηγέτη... Τότε η Δούμα έδωσε αμέσως την έγκριση της με 382 ψήφους υπέρ, καμία κατά και 44 αποχές. Τι ενέκρινε; Ότι στις προεδρικές εκλογές του 2024 όταν λήξει δηλαδή η θητεία Πούτιν , με το νέο πλέον Σύνταγμα σε ισχύ, θα μπορεί να διεκδικήσει ξανά την εξουσία καθώς δεν θα υπάρχει πια το όριο των δύο θητειών (12 χρόνια) αλλά το «κοντέρ» θα μηδενίσει και θα μπορεί να μείνει για άλλα 12 χρόνια στην εξουσία αν φυσικά τον ψηφίζουν οι Ρώσοι πολίτες. Η γνωμοδότηση του Συνταγματικού Δικαστηρίου φυσικά ήταν θετική και στο προχτεσινό δημοψήφισμα που αφορούσε σε όλες τις προτάσεις συνταγματικής αναθεώρησης η συντριπτική πλειοψηφία είπε «ναι». Έτσι ο 67χρονος Βλαντιμίρ μπορεί να κοιμάται ήσυχος σε σχέση με τα τυπικά εμπόδια στο σχέδιο του για μια ισόβια Προεδρία. Για όσους δεν καταλαβαίνουν πώς λειτουργεί το σύστημα στην Ρωσία, μια πολύ απλή παρατήρηση μπορεί να βοηθήσει: Η Ρωσία, η ΕΣΣΔ στη συνέχεια και ξανά η Ρωσία μετά το 1990 δεν κυβερνήθηκαν ποτέ μα ποτέ δημοκρατικά. Οι Ρώσοι γνωρίζουν από Δημοκρατία όσα εμείς από Αποικιοκρατία. Τίποτε!

Ο Πούτιν είναι ένας ισχυρός πολιτικός μιας χώρας με πολλούς και εξαιρετικά σημαντικούς εχθρούς, είναι μια φιγούρα εξαιρετικά πατερναλιστική σε μια χώρα που ο λαός της ξέρει μόνον από «πατερούληδες» ακόμη κι αν αυτοί ήταν Γ.Γ. του Κόμματος και κυρίως καμία Δυτική χώρα ή Ένωση χωρών δεν προσέφερε στην Ρωσία πραγματικό κλάδο ελαίας μετά το 90’. Οπότε προς τι η έκπληξη;

Ο μπαμπάς του Μπόρις

boris-father.jpg


Κάτι είχαμε ακούσει για το εξοχικό του μπαμπά Τζόνσον στο Πήλιο, αλλά τώρα μάθαμε τα πάντα. Ο Στάνλεϊ Τζόνσον μπαμπάς του Βρετανού πρωθυπουργού φρόντισε να μας κάνει τα νεύρα τσατάλια καθώς έφτασε στην Ελλάδα και μιλώντας στην «Daily Mail», από το μπαλκόνι του σπιτιού του, είπε: «Είμαι στο Πήλιο για δουλειές, προσπαθώντας να κάνω την κατοικία μου covid-free, ενόψει της επερχόμενης τουριστικής σεζόν. Πρέπει να πάρω τα απαραίτητα μέτρα στο κατάλυμα, γιατί παίρνουν πολύ σοβαρά τον κορονοϊό εδώ. Οι Έλληνες προσπαθούν να σταματήσουν τις μαζικές αφίξεις από το Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά είναι πολύ χαρούμενοι που ήρθα εδώ. Το μόνο που ήθελαν να ξέρουν είναι από που ερχόμουν και τι θα έκανα. Με θερμομέτρησαν και μου έκαναν τεστ. έρχομαι. Όλοι ήθελαν να μάθουν από πού ήρθα και τι έκανα. Πρέπει να εισαγάγουμε αυτές τις αερογέφυρες το συντομότερο δυνατόν. Απ’ ό,τι έχω δει, η άφιξη των Βρετανών δεν θα αποτελέσει κίνδυνο για τους Έλληνες, γιατί είναι πολύ προσεκτικοί εδώ». Μόλις έγινε γνωστό το ταξιδάκι Τζόνσον στην Ελλάδα προκλήθηκε εύλογα αντίδραση στη Βουλή των Κοινοτήτων, Μάλιστα η βουλευτής Ροζένα Άλιν Κάν του Εργατικού κόμματος, είπε: «Οι περισσότεροι άνθρωποι ακολουθούν τις οδηγίες - δεν θα πάνε όλοι φέτος διακοπές. Φαίνεται πως αυτοί που είναι πιο κοντά στον πρωθυπουργό έχουν διαφορετικούς κανόνες». Ο βουλευτής των Φιλελευθέρων Δημοκρατών Τζέιμι Στόουν είπε ότι το περιστατικό «βρωμάει. Δε γίνεται να ισχύουν άλλοι κανόνες για αυτούς που είναι κοντά στον Τζόνσον (με σαφή υπαινιγμό και για τον στενό συνεργάτη του Βρετανού πρωθυπουργού Ντομινίκ Κάμινγκς) και άλλοι για τους υπόλοιπους από εμάς». Όσο για τις εδώ αντιδράσεις; Ο δήμαρχος του νότιου Πηλίου, Μιχαήλ Μιτζικός δήλωσε ότι αν ο Στάνλεϊ Τζόνσον ήρθε παράνομα, θα το κρίνουν οι ελληνικές αρχές και επεσήμανε ότι και ο πατέρας του Βρετανού πρωθυπουργού οφείλει να συμμορφωθεί στις υποδείξεις καθώς τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό, «τηρούνται ευλαβικά από τους 2.000 καταγεγραμμένους κατοίκους του χωριού.

Οικογενειακώς το μαχαίρωμα

konstantopouloi-GFsJw.jpg


Όλη η οικογένεια Κωνσταντοπούλου εναντίον του Αλέξη Τσίπρα. Ασφαλώς πρώτη η πρώην πρόεδρος της Βουλής κατά την πρώτη περίοδο διακυβέρνησής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου η οποία , ξεκίνησε την επίθεση ώρα που συνεδρίαζε το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ υπό το βάρος των αποκαλύψεων του Σάμπι Μιωνή για τον Νίκο Παππά. Μέσω των social media λοιπόν έφτασε ως το... Ειδικό Δικαστήριο «Όταν εγώ έλεγα ότι ο #Παππάς κινείται με όρους Μαφίας, αλλά ακόμη και η Μαφία έχει κανόνες, έσπερνα την διχόνοια... Η Ελλάδα δεν είναι #μαγαζάκι #Ειδικό_Δικαστήριο» Και την άλλη ημέρα συνέχισε σε ακόμη πιο σκληρό ύφος «Εδώ ο Τσίπρας «ανέλαβε την πολιτική ευθύνη» για το Μάτι και πήγε διακοπές με το κότερο, στον Παππά θα κολλούσε; #μαγαζάκι #Ειδικό_Δικαστήριο». Παράλληλα ο Νίκος Κωνσταντόπουλος μιλώντας στο Action24, είπε ότι είναι πολιτική ύβρις να μιλάει ο Αλέξης Τσίπρας για νέο ’89, προσθέτοντας ότι το να συγκρίνει τα όσα συνέβησαν τότε με τα σημερινά γεγονότα αποτελεί δυσφήμιση των αγώνων της Αριστεράς. Παράλληλα έκανε λόγο για «δρακογενιά των παραγόντων», μίλησε για «ηθική εξαχρείωση», είπε ότι «ο Νίκος Παππάς θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί» και χαρακτήρισε «καραγκιοζιλίκια τα περί πολιτικής ευθύνης». Όπως πάντα το μαχαίρι μπαίνει πάντα πιο βαθιά όταν στο χώνουν πρώην φίλοι!

* Δημοσιεύτηκε στη "ΜτΚ" στις 05.07.2020.

konstantopouloi.jpg

Θέλω να είμαι σαφής εξαρχής: Όταν ένας όρος χωράει το σύμπαν όλο εντός του, εγώ θέλω να ξέρω τα όρια του! Ακόμη κι αν ο όρος είναι άδολα θετικός όπως «Αγάπη» θέλω να μου εξηγήσουν τι δεν περιλαμβάνει , που δηλαδή η «Αγάπη» παύει να είναι άδολη αλλά «ζητά τα εαυτής» για να θυμηθούμε την ΙΓ προς Κορινθίους… Λοιπόν είμαι ένθερμη υποστηρικτής της πολυπολιτισμικότητας στον βαθμό που ο πολιτισμός των άλλων δεν θίγει θεμελιώδη δικά μου δικαιώματα και κεκτημένα. Αν δηλαδή μου εμφανιστεί π.χ .το μοντέλο των Μορμόνων ή των ultra Orthodox Εβραίων ή των πιστών του Ισλάμ ή των υστερικών made in USA φεμινιστριών στην αυλή μου για να μπολιαστώ πολυπολιτισμικά, λυπάμαι αλλά δεν... Ποια είναι τα κεκτημένα μου; Ότι δεν κρίθηκα ως γυναίκα από την παρθενία μου μέχρι το γάμο ούτε από την υπακοή μου στον κύριο και αφέντη μου μετά τον γάμο. Ότι αν δεν πέτυχα τον άντρα της ζωής μου στον γάμο μου, έχω το δικαίωμα να χωρίσω χωρίς να καταστραφεί η υπόλοιπη ζωή μου είτε ξαναπαντρευτώ είτε μείνω single γιατί έτσι μ αρέσει. Ότι δεν χρειάζομαι την υπογραφή του πατρός ή του συζύγου μου για τα επιχειρηματικά τα περιουσιακά ή τα παιδιά μου ( να ξέρετε ότι την χρειαζόμουν όταν ήμουν εγώ νέα) Ότι σπούδασα και εργάζομαι ισότιμα με τον μεγαλύτερο αδελφό μου ο οποίος με τη σειρά του δεν φορτώθηκε στην πλάτη του την «καημένη χήρα αδελφή με τα δύο παιδιά» καταστρέφοντας τη δική του ζωή (να ξέρετε ότι αυτό συνέβη στον θείο μου και τις αδελφές του ). Ότι δεν φοβήθηκα ποτέ μα ποτέ ότι θα μου επιτεθεί κάποιος νταής λιγούρης επειδή φορούσα κολλητό φόρεμα και γύριζα σπίτι μου μεταμεσονύκτια μόνη μου (ξέρετε ότι αυτό ήδη συμβαίνει σε κάποιες περιοχές). Ότι οι συνάδελφοι μου στη δουλειά με σέβονταν όπως ακριβώς τους σεβόμουν κι εγώ κι ότι ποτέ μα ποτέ δεν με προσέβαλαν με οποιοδήποτε τρόπο που είχε να κάνει με το φύλο μου. Ότι τσακωνόμουν επί ίσοις όροις με τους συναδέλφους μου αλλά και γλένταγα επί ίσοις όροις μαζί τους χωρίς κόμπλεξ και χωρίς υπερευαισθησίες της συμφοράς. Ότι απόλαυσα το φλερτ και την ελευθερία στις διαπροσωπικές σχέσεις των ‘70s, ‘80s, ‘90s χωρίς να νοιώθω τους άντρες εχθρούς μου (ξέρετε ότι αυτό ήδη συμβαίνει σε άλλες χώρες). Ότι για κανέναν μα κανέναν λόγο δεν θα επιτρέψω- στον βαθμό που μπορώ να επηρεάσω - η εγγονή μου η Μαριάνα να ζήσει με λιγότερες ελευθερίες ως γυναίκα ή να μεταλλαχθεί σε υστερικό κακέκτυπο γυναίκας του 19ου αιώνα... Όποιος ή όποια έρχεται στην αυλή μου θα ζει με τους δικούς μου κανόνες με τη δική μου αντίληψη πολιτισμικών προτύπων και θα σέβεται την εγγονή μου που με τη σειρά της θα σέβεται τον εαυτό της και τους άλλους. Τα χαζά περί διαφορετικότητας των πολιτισμών όταν μπαίνουν από την κερκόπορτα κάθε λογής δηλητηριώδη φρούτα ξένων Παραδείσων, κομμένα! Όπως κι αν ονομάζεται ο «Παράδεισος»

Ο Τσάρος

vladimir-putin.jpg


Τον Μάρτιο του 2020 ένα μήνα πριν το δημοψήφισμα της 22ας Απριλίου για την Συνταγματική Αναθεώρηση- που τελικά αναβλήθηκε λόγω κορονοϊού- η Βαλεντίνα Τερεσκόβα βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος «Ενωμένη Ρωσία» κατέθεσε συμπληρωματική πρόταση για το όριο των δύο συναπτών προεδρικών θητειών. Έτσι γράφτηκε η πρώτη πράξη για την οριστική μετατροπή του Βλαντιμίρ Πουτιν σε Τσάρο ή ισόβιο ηγέτη... Τότε η Δούμα έδωσε αμέσως την έγκριση της με 382 ψήφους υπέρ, καμία κατά και 44 αποχές. Τι ενέκρινε; Ότι στις προεδρικές εκλογές του 2024 όταν λήξει δηλαδή η θητεία Πούτιν , με το νέο πλέον Σύνταγμα σε ισχύ, θα μπορεί να διεκδικήσει ξανά την εξουσία καθώς δεν θα υπάρχει πια το όριο των δύο θητειών (12 χρόνια) αλλά το «κοντέρ» θα μηδενίσει και θα μπορεί να μείνει για άλλα 12 χρόνια στην εξουσία αν φυσικά τον ψηφίζουν οι Ρώσοι πολίτες. Η γνωμοδότηση του Συνταγματικού Δικαστηρίου φυσικά ήταν θετική και στο προχτεσινό δημοψήφισμα που αφορούσε σε όλες τις προτάσεις συνταγματικής αναθεώρησης η συντριπτική πλειοψηφία είπε «ναι». Έτσι ο 67χρονος Βλαντιμίρ μπορεί να κοιμάται ήσυχος σε σχέση με τα τυπικά εμπόδια στο σχέδιο του για μια ισόβια Προεδρία. Για όσους δεν καταλαβαίνουν πώς λειτουργεί το σύστημα στην Ρωσία, μια πολύ απλή παρατήρηση μπορεί να βοηθήσει: Η Ρωσία, η ΕΣΣΔ στη συνέχεια και ξανά η Ρωσία μετά το 1990 δεν κυβερνήθηκαν ποτέ μα ποτέ δημοκρατικά. Οι Ρώσοι γνωρίζουν από Δημοκρατία όσα εμείς από Αποικιοκρατία. Τίποτε!

Ο Πούτιν είναι ένας ισχυρός πολιτικός μιας χώρας με πολλούς και εξαιρετικά σημαντικούς εχθρούς, είναι μια φιγούρα εξαιρετικά πατερναλιστική σε μια χώρα που ο λαός της ξέρει μόνον από «πατερούληδες» ακόμη κι αν αυτοί ήταν Γ.Γ. του Κόμματος και κυρίως καμία Δυτική χώρα ή Ένωση χωρών δεν προσέφερε στην Ρωσία πραγματικό κλάδο ελαίας μετά το 90’. Οπότε προς τι η έκπληξη;

Ο μπαμπάς του Μπόρις

boris-father.jpg


Κάτι είχαμε ακούσει για το εξοχικό του μπαμπά Τζόνσον στο Πήλιο, αλλά τώρα μάθαμε τα πάντα. Ο Στάνλεϊ Τζόνσον μπαμπάς του Βρετανού πρωθυπουργού φρόντισε να μας κάνει τα νεύρα τσατάλια καθώς έφτασε στην Ελλάδα και μιλώντας στην «Daily Mail», από το μπαλκόνι του σπιτιού του, είπε: «Είμαι στο Πήλιο για δουλειές, προσπαθώντας να κάνω την κατοικία μου covid-free, ενόψει της επερχόμενης τουριστικής σεζόν. Πρέπει να πάρω τα απαραίτητα μέτρα στο κατάλυμα, γιατί παίρνουν πολύ σοβαρά τον κορονοϊό εδώ. Οι Έλληνες προσπαθούν να σταματήσουν τις μαζικές αφίξεις από το Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά είναι πολύ χαρούμενοι που ήρθα εδώ. Το μόνο που ήθελαν να ξέρουν είναι από που ερχόμουν και τι θα έκανα. Με θερμομέτρησαν και μου έκαναν τεστ. έρχομαι. Όλοι ήθελαν να μάθουν από πού ήρθα και τι έκανα. Πρέπει να εισαγάγουμε αυτές τις αερογέφυρες το συντομότερο δυνατόν. Απ’ ό,τι έχω δει, η άφιξη των Βρετανών δεν θα αποτελέσει κίνδυνο για τους Έλληνες, γιατί είναι πολύ προσεκτικοί εδώ». Μόλις έγινε γνωστό το ταξιδάκι Τζόνσον στην Ελλάδα προκλήθηκε εύλογα αντίδραση στη Βουλή των Κοινοτήτων, Μάλιστα η βουλευτής Ροζένα Άλιν Κάν του Εργατικού κόμματος, είπε: «Οι περισσότεροι άνθρωποι ακολουθούν τις οδηγίες - δεν θα πάνε όλοι φέτος διακοπές. Φαίνεται πως αυτοί που είναι πιο κοντά στον πρωθυπουργό έχουν διαφορετικούς κανόνες». Ο βουλευτής των Φιλελευθέρων Δημοκρατών Τζέιμι Στόουν είπε ότι το περιστατικό «βρωμάει. Δε γίνεται να ισχύουν άλλοι κανόνες για αυτούς που είναι κοντά στον Τζόνσον (με σαφή υπαινιγμό και για τον στενό συνεργάτη του Βρετανού πρωθυπουργού Ντομινίκ Κάμινγκς) και άλλοι για τους υπόλοιπους από εμάς». Όσο για τις εδώ αντιδράσεις; Ο δήμαρχος του νότιου Πηλίου, Μιχαήλ Μιτζικός δήλωσε ότι αν ο Στάνλεϊ Τζόνσον ήρθε παράνομα, θα το κρίνουν οι ελληνικές αρχές και επεσήμανε ότι και ο πατέρας του Βρετανού πρωθυπουργού οφείλει να συμμορφωθεί στις υποδείξεις καθώς τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό, «τηρούνται ευλαβικά από τους 2.000 καταγεγραμμένους κατοίκους του χωριού.

Οικογενειακώς το μαχαίρωμα

konstantopouloi-GFsJw.jpg


Όλη η οικογένεια Κωνσταντοπούλου εναντίον του Αλέξη Τσίπρα. Ασφαλώς πρώτη η πρώην πρόεδρος της Βουλής κατά την πρώτη περίοδο διακυβέρνησής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου η οποία , ξεκίνησε την επίθεση ώρα που συνεδρίαζε το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ υπό το βάρος των αποκαλύψεων του Σάμπι Μιωνή για τον Νίκο Παππά. Μέσω των social media λοιπόν έφτασε ως το... Ειδικό Δικαστήριο «Όταν εγώ έλεγα ότι ο #Παππάς κινείται με όρους Μαφίας, αλλά ακόμη και η Μαφία έχει κανόνες, έσπερνα την διχόνοια... Η Ελλάδα δεν είναι #μαγαζάκι #Ειδικό_Δικαστήριο» Και την άλλη ημέρα συνέχισε σε ακόμη πιο σκληρό ύφος «Εδώ ο Τσίπρας «ανέλαβε την πολιτική ευθύνη» για το Μάτι και πήγε διακοπές με το κότερο, στον Παππά θα κολλούσε; #μαγαζάκι #Ειδικό_Δικαστήριο». Παράλληλα ο Νίκος Κωνσταντόπουλος μιλώντας στο Action24, είπε ότι είναι πολιτική ύβρις να μιλάει ο Αλέξης Τσίπρας για νέο ’89, προσθέτοντας ότι το να συγκρίνει τα όσα συνέβησαν τότε με τα σημερινά γεγονότα αποτελεί δυσφήμιση των αγώνων της Αριστεράς. Παράλληλα έκανε λόγο για «δρακογενιά των παραγόντων», μίλησε για «ηθική εξαχρείωση», είπε ότι «ο Νίκος Παππάς θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί» και χαρακτήρισε «καραγκιοζιλίκια τα περί πολιτικής ευθύνης». Όπως πάντα το μαχαίρι μπαίνει πάντα πιο βαθιά όταν στο χώνουν πρώην φίλοι!

* Δημοσιεύτηκε στη "ΜτΚ" στις 05.07.2020.

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επιλέξτε Κατηγορία