ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πολιτιστική Ατζέντα Τριημέρου

Θέατρο, σινεμά, μουσική περιλαμβάνουν οι προτάσεις του makthes.gr

 02/08/2019 10:00

Πολιτιστική Ατζέντα Τριημέρου

Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Καντόγλου


Θέατρο


«Βικτόρ ή Τα παιδιά στην εξουσία!» του Ροζέ Βιτράκ στο ΚΘΒΕ

viktor-ta-paidia-stin-exousia.jpg


Το σουρεαλιστικό πρωτότυπο έργο του Ροζέ Βιτράκ «Βικτόρ ή Τα παιδιά στην εξουσία!» σε σκηνοθεσία του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ, Γιάννη Αναστασάκη, και σε μετάφραση Παύλου Μάτεσις, κάνει πρεμιέρα στις 12 Ιουλίου 2019 στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, και θα μας κρατήσει συντροφιά σε όσους μείνουν το καλοκαίρι στην πόλη, αλλά και στους ξένους επισκέπτες, καθώς οι παραστάσεις στην ΕΜΣ θα είναι όλες υπερτιτλισμένες στα αγγλικά. Ο Βασίλης Ντάρμας, που το χειμώνα κέρδισε κοινό και κριτικούς με την ερμηνεία του στην παράσταση της Νεανικής σκηνής «Ποιος σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα», θα ενσαρκώσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Βικτόρ, ενός εννιάχρονου αγοριού με πληθωρική ευαισθησία και ασυμβίβαστη προσωπικότητα. Στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών (Εθνικής Αμύνης 2, τηλέφωνο επικοινωνίας 2315 200200) Παρασκευή 2 Αυγούστου στις 21:00.

«Ο Κατά Φαντασίαν Ασθενής» του Μολιέρου στο Αμφιθέατρο Νέων Μουδανιών

kata-fantasian-asthenis.jpg


Ο Πέτρος Φιλιππίδης σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στον «Κατά Φαντασίαν Ασθενή» , του Μολιέρου και την Δευτέρα 29 Ιουλίου στις 21:30 θα ανέβει στο Αμφιθέατρο Νέων Μουδανιών για μία παράσταση συμμετέχοντας στο Φεστιβάλ Θάλασσας 2019. Το τελευταίο έργο του κορυφαίου Γάλλου δραματουργού σκηνοθετεί ο Πέτρος Φιλιππίδης, ο οποίος υπογράφει τη μετάφραση μαζί με τον Δημήτρη Φιλιππίδη, κρατώντας παράλληλα τον πρωταγωνιστικό ρόλο, με έναν εξαιρετικό θίασο στο πλευρό του, που θα περιοδεύσει μαζί του σε μεγάλα φεστιβάλ ανά την Ελλάδα. Η κωμωδία του Μολιέρου αποτελεί ένα από τα δημοφιλέστερα θεατρικά κείμενα και γοητεύει αιώνες το κοινό, καθώς αγγίζει την ανθρώπινη ψυχή προσπαθώντας να ξορκίσει μέσα από το γέλιο φόβους και αμφιβολίες. Στο Αμφιθέατρο Νέων Μουδανιών (Διόδωρου και Κωνσταντινουπόλεως, Νέα Μουδανιά, τηλέφωνο επικοινωνίας 2373350200)

Κινηματογράφος


Σχέδιο Απόδρασης: Προσωπική Υπόθεση (Escape Plan: The Extractors)

Θέλοντας να εκδικηθούν τον δημιουργό της φυλακής υψηλής τεχνολογίας από την οποία μόλις απέδρασαν, ο Ρέι Μπρέσλιν και η ομάδα του διασταυρώνονται με τον Σεν, έναν ακόμα περιβόητο δραπέτη και σύμμαχο που αναζητά την απαχθείσα κόρη ενός Κινέζου δισεκατομμυριούχου. Η δίψα τους για εκδίκηση και η νέα τους αποστολή θα συγκρουστούν όταν διαρρήξουν το Devil’s Station, μια αδιαπέραστη γοτθική φυλακή, όπου το κορίτσι κρατείται όμηρος. Μια σκοτεινή φυλακή που δημιουργήθηκε από τον ορκισμένο εχθρό του

Sex και ψυχανάλυση (Sibyl)
Η Σιμπίλ είναι μια ψυχοθεραπεύτρια που έχει κουραστεί να κάνει αυτή τη δουλειά και αποφασίζει να τα παρατήσει και να επιστρέψει σε αυτό που την παθιάζει όσο τίποτα, την συγγραφή. Όμως η τελευταία της ασθενής, η Μαργκό, μια μπερδεμένη ανερχόμενη ηθοποιός αποδεικνύεται ότι αποτελεί μια πολύ ενδιαφέρουσα πηγή έμπνευσης για το βιβλίο της. Ενθουσιασμένη σε βαθμό εμμονής, η Σιμπίλ εμπλέκεται όλο και περισσότερο στην θυελλώδη ζωή της Μαργκό.


Δεσμοί Αίματος (Common Blood)

common-blood.jpg


Μετά το θάνατο της συζύγου του Ελίας, η κάποτε στενά δεμένη οικογένεια δοκιμάζεται. Eνας ασφυκτικός ιστός υφαίνεται, όλα μοιάζουν ύποπτα και η αμφιβολία κυριαρχεί.


Η Πτώση της Αμερικανικής Αυτοκρατορίας (The Fall of the American Empire)

fall-of-the-american-empire.jpg


Ο 36χρονος Πιερ-Πολ Νταούστ, ένας διανοούμενος με διδακτορικό στη φιλοσοφία, αναγκάζεται να εργαστεί ως κούριερ για να τα βγάλει πέρα. Μία μέρα, εν ώρα εργασίας, γίνεται αυτόπτης μάρτυρας μίας ένοπλης ληστείας που πάει στραβά: δύο νεκροί και τσάντες γεμάτες εκατομμύρια πεταμένες κάτω. O Πιερ-Πολ έρχεται αντιμέτωπος με το δίλημμα του να φύγει με άδεια χέρια ή να πάρει τα λεφτά και να φύγει.

Η Έβδομη Σφραγίδα (The Seventh Seal)

evdomi-sfragida.jpg


Τον 14ο αιώνα, ο ιππότης Αντώνιος Μπλοκ μαζί με τον ιπποκόμο του Γιονς επιστρέφουν από τις σταυροφορίες στην πατρίδα απ’ όπου έλειψαν για εννέα χρόνια. Στο δρόμο συναντούν τον Θάνατο μεταμφιεσμένο σε μαυροντυμένο άντρα, ο οποίος θα ζητήσει από τον ιππότη να τον ακολουθήσει. Ο ιππότης με τη σειρά του θα του προτείνει να παίξουν μια παρτίδα σκάκι: Αν ο ιππότης κερδίσει την παρτίδα, κερδίζει και τη ζωή του.


Ποια νομίζεις ότι είμαι (Celle que vous croyez / Who You Think I Am)

Η Κλαιρ μια 50χρονη χωρισμένη δασκάλα δημιουργεί ένα ψεύτικο προφίλ στο facebook ως μια 24χρονη γυναίκα. Βρίσκει τη φωτογραφία μιας ελκυστικής μελαχρινής γυναίκας και τη χρησιμοποιεί και έτσι καταλήγει να δημιουργήσει μια απόλυτα πλασματική ζωή για τον χαρακτήρα της στα social media. Η μοναδική Ζιλιέτ Μπινός σε ένα καλοκουρδισμένο θρίλερ που θέλει να αφηγηθεί μια επίκαιρη ιστορία για τον χρόνο που περνά, τις σχέσεις και την ερωτική επιθυμία, στην εποχή όπου βασιλιάς είναι ένας: το Διαδίκτυο.


Η Ληστεία της Στοκχόλμης (Stockholm)

Στοκχόλμη, 1973. O Λαρς, ένας Αμερικανός πρώην κατάδικος, εισβάλλει στη μεγαλύτερη τράπεζα της Σουηδικής πρωτεύουσας με σκοπό, όχι μόνο να αδειάσει το χρηματοκιβώτιο, αλλά και να απαιτήσει από τις αρχές να ελευθερώσουν τον φυλακισμένο φίλο του.

Γοητεύοντας σταδιακά τους όμηρους υπαλλήλους της τράπεζας με την χαρισματική, ευαίσθητη, αλλά και λίγο ανισόρροπη προσωπικότητά του, θα τους κάνει, όχι μόνο να τον υπερασπιστούν, αλλά να θελήσουν να τον βοηθήσουν να ξεφύγει απ’ τον στενό κλοιό της αστυνομίας και να δραπετεύσει με εκατομμύρια. Μία από τις υπαλλήλους μάλιστα, θα αρχίσει να τρέφει αισθήματα απέναντί του.Βασισμένη στη απίστευτη κι όμως αληθινή ιστορία που δημιούργησε τον ψυχολογικό όρο «Σύνδρομο της Στοκχόλμης» η ταινία του Ρόμπερτ Μπουντρό, είναι ένα αγωνιώδες αστυνομικό θρίλερ με ανατροπές και χιούμορ, που θα μας κάνει να ξεχάσουμε όλα τα heist movies που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια.


Η Ληστεία της Μαφίας (Vault)

Το 1975, μια ομάδα μικροεγκληματιών επιχειρεί να κάνει τη μεγαλύτερη ληστεία στην αμερικανική ιστορία, κλέβοντας πάνω από 30 εκατομμύρια δολάρια από την ντόπια μαφία του μικρότερου κράτους των ΗΠΑ, του Ρόουντ Αϊλαντ.


Η Κούκλα του Σατανά (Child’s Play)

Η κλασική ταινία τρόμου του 1988 «Η Κούκλα του Σατανά» επιστρέφει πιο εφιαλτική από ποτέ. Όλα ξεκινούν όταν μια νεαρή μητέρα, η Κάρεν (Όμπρεϊ Πλάζα), δωρίζει στον γιο της Άντι (Γκάμπριελ Μπέιτμαν) μια κούκλα Buddi, μη γνωρίζοντας την απειλητική και δολοφονική φύση που κρύβεται μέσα της. H αιμοδιψής κούκλα, που πλέον διαθέτει τεχνητή νοημοσύνη, επιστρέφει για να σκορπίσει τον τρόμο και τον θάνατο, στοιχειώνοντας σκέψεις, ψυχές και παιχνίδια.


Θεέ μου τι σου Κάναμε; 2 (Qu’est-ce qu’on a encore fait au bon Dieu?)

Μετά τους τέσσερις γάμους που κλυδώνισαν την οικογένειά τους, ο Κλοντ και η Μαρί Βερνέιγ έχουν να αντιμετωπίσουν ένα καινούργιο πρόβλημα. Οι τέσσερις γαμπροί τους έχουν αποφασίσει να φύγουν από τη Γαλλία με τις συζύγους και τα παιδιά τους και να δοκιμάσουν την τύχη τους στο εξωτερικό. Ανίκανοι να φανταστούν ότι η οικογένειά τους δεν θα είναι κοντά, ο Κλοντ και η Μαρί προσπαθούν απεγνωσμένα να τους κρατήσουν δίπλα τους.


Spider-Man: Μακριά από τον Τόπο του (Spider-Man: Far from Home)

O φιλικός και παιδί-της-διπλανής-πόρτας υπέρ-ήρωας αποφασίζει να ακολουθήσει τους φίλους του Νεντ, MJ και την υπόλοιπη «τάξη» σε διακοπές στην Ευρώπη. Αν και τα σχέδια του Πίτερ είναι να αφήσει για λίγο πίσω του τις υπέρ-ηρωικές του ενασχολήσεις, ξαφνικά θα χαλάσουν όταν θα χρειαστεί να βοηθήσει τον Νικ Φιούρι και μαζί να ξεσκεπάσουν το μυστήριο επιθέσεων περίεργων πλασμάτων, που προκαλούν το χάος στην ήσυχη ήπειρο.


Διακοπές στη Βενετία (Venice Calling)

Ο 14χρονος Εμίλ παλεύει να μεγαλώσει φυσιολογικά, αλλά βρίσκεται εγκλωβισμένος σε ένα παλιό τροχόσπιτο, όπου ζει με τον αλλοπρόσαλλο, μεγαλύτερο αδελφό του και τους ανορθόδοξους γονείς του, ένα εκκεντρικό ζευγάρι που βρίσκει πάντα τρόπο να τον φέρνει σε δύσκολη θέση. Όταν η Πολίν, ο μεγάλος του έρωτας από το σχολείο, τον προσκαλεί στο κονσέρτο της στη Βενετία, ο πατέρας ανακοινώνει ότι πρόκειται για την τέλεια ευκαιρία να κάνουν ένα οικογενειακό ταξίδι. Με προορισμό τη Βενετία, αυτή η δυσλειτουργική ομάδα ξεκινάει ένα ταξίδι με το τροχόσπιτο, που θα εξελιχθεί σε μία απίστευτη, ξεκαρδιστική και καταλυτική περιπέτεια.


Toy Story 4

Ο Woody ήταν πάντα σίγουρος για τη θέση του στον κόσμο και το ότι προτεραιότητα του είναι η φροντίδα του παιδιού του, είτε είναι ο Andy είτε η Bonnie. Οπότε όταν το καινούριο παιχνίδι της Bonnie, που είναι καρπός χειροτεχνίας και ακούει στο όνομα Forky, αυτοαποκαλείται «σκουπίδι», ο Woody αναλαμβάνει να του δείξει ότι πρέπει να αγκαλιάσει το γεγονός ότι είναι ένα παιχνίδι. Όταν η Bonnie παίρνει την παρέα σε οικογενειακή εκδρομή, ο Woody καταλήγει σε μία απρόσμενη παράκαμψη που του επιφυλάσσει τη συνάντηση με τη χαμένη του φίλη Βο Peep. Μετά από χρόνια μοναχικής περιπλάνησης, το περιπετειώδες πνεύμα της Bonnie και οι εμπειρίες της στον δρόμο έρχονται σε αντίθεση με την ντελικάτη, πορσελάνινη επίστρωση της. Πάνω που ο Woody και η Βο συνειδητοποιούν ότι οι κόσμοι τους είναι μακριά σε ό,τι αφορά τη ζωή τους ως παιχνίδια, την ίδια στιγμή καταλαβαίνουν ότι αυτή είναι η πιο ασήμαντη έγνοια τους.


Αλαντίν (Aladdin)

Η καινούργια εντυπωσιακή live-action μεταφορά από ένα κλασσικό παραμύθι της Disney, είναι αυτή τη φορά ο «Αλαντίν», που ακολουθεί την ιστορία του γοητευτικού αλητάκου του δρόμου Αλαντίν (Μένα Μασούντ), της θαρραλέας και αποφασιστικής Τζάσμιν (Ναόμι Σκοτ) και του Τζίνι (Γουίλ Σμιθ) που μπορεί να είναι και εκείνο που θα ξεκλειδώσει το μέλλον τους.

Μουσική


Οι Πυξ Λαξ στο 20ο Φεστιβάλ Βαρβάρας

lax.jpg


Συνεχίζοντας την καλοκαιρινή περιοδεία τους οι Πυξ Λαξ το Σάββατο 3 Αυγούστου 2019 θα είναι στη Βαρβάρα Χαλκιδικής για μια καλοκαιρινή συναυλία στα πλαίσια του 20ου Φεστιβάλ Βαρβάρας. Οι «παλιές αγάπες» μας, πέρυσι συμπλήρωσαν 30 χρόνια από την ίδρυση της μπάντας και ανακοίνωσαν σε χιλιάδες φίλους και οπαδούς του ότι οι Πυξ Λαξ είναι ξανά ενεργοί! Φέτος η γιορτή συνεχίζεται σε όλη τη διάρκεια της περιοδείας τους και θα έχουμε την ευκαιρία να τους απολαύσουμε κάτω από τον καλοκαιρινό ουρανό της Χαλκιδικής για μια μαγευτική βραδιά! Η μπάντα των Πυξ Λαξ έχει αλλάξει την εγχώρια μουσική άρδην και αυτό το καταλαβαίνει όποιος έχει την τύχη να τους απολαύσει live, ακούγοντας δημιουργίες από όλη την τριαντάχρονη πορεία τους. Στη Βαρβάρα (Δήμος Αρναίας, Χαλκιδική) Σάββατο 3 Αυγούστου από τις 21:00.

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης στο Φεστιβάλ Θάλασσας

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης το Σάββατο 3 Αυγούστου 2019 μας προσκαλεί σε μία μοναδική καλοκαιρινή συναυλία στο Αμφιθέατρο Νέων Μουδανίων στη Χαλκιδική. Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης ένας από τους σημαντικότερους δημιουργούς και ερμηνευτές της σύγχρονης μουσικής σκηνής, μετά από ένα δημιουργικό χειμώνα που έφερε νέα τραγούδια και καινούριες συνεργασίες συνεχίζει και αυτό το καλοκαίρι το μουσικό ταξίδι του με μια σειρά συναυλιών σε Ελλάδα και Κύπρο. Από το «Άγγιγμα Ψυχής», το « Μόνο στα Όνειρα», «Χωρίς Αναπνοή»και το «Πάρτι», το «Δεν Φεύγω», το «Για Σένα» και το «Όλα ή Τίποτα», «το Καλοκαίρι μου» ,μέχρι το «Έρωτας Αγκάθι», την «Σαϊτιά» από την συνεργασία του με την Λίνα Νικολακοπούλου αλλά και το «Ένα Πρωινό» και «Άνοιξη» (Da Capo, Από την Αρχή). Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης μας προσκαλεί σε μια βραδιά γεμάτη από μουσική, μελωδίες, όμορφα συναισθήματα και καλή διάθεση. Στο Αμφιθέατρο Νέων Μουδανιών (Διόδωρου και Κωνσταντινουπόλεως, Νέα Μουδανιά, τηλέφωνο επικοινωνίας 2373350200 Σάββατο 3 Αυγούστου στις 21:30.

Ο Γιάννης Πάριος για μία μοναδική συναυλία στο Αμφιθέατρο Σίβηρης στη Χαλκιδική

O Γιάννης Πάριος, ο τροβαδούρος του έρωτα, θα βρεθεί την Παρασκευή 2 Αυγούστου στη Χαλκιδική για μία μοναδική συναυλία στο Αμφιθέατρο Σίβηρης. Το όνομά του είναι συνδεδεμένο με τις λέξεις έρωτας, αγάπη, επιτυχία, ταλέντο. Το «φαινόμενο Πάριος», με τη συγκινητική απήχηση στον κόσμο, έχει εμφανιστεί στα μεγαλύτερα θέατρα του κόσμου και δείχνοντας μεγάλο σεβασμό και αφοσίωση σε αυτό που κάνει, έχει καταφέρει να είναι χαραγμένος στη συνείδηση όλων, τόσο ο ίδιος ως καλλιτέχνης, όσο και τα τραγούδια του. Έχει τραγουδήσει τον έρωτα, γράφει στίχους και μουσική και τα τραγούδια του έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες. Στο Αμφιθέατρο Σίβηρης (Σίβηρη, Κασσάνδρεια, τηλέφωνο επικοινωνίας 2374023997) Παρασκευή 2 Αυγούστου στις 21:30.

Ελευθερία Αρβανιτάκη & Γιάννης Κότσιρας μαζί στο Φεστιβάλ Βαρβάρας

Η Ελευθερία Αρβανιτάκη και ο Γιάννης Κότσιρας δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις καθώς είναι από τους πολύ αγαπημένους καλλιτέχνες του ελληνικού κοινού. Φέτος, ξανασυναντήθηκαν επί σκηνής μετά από μία εικοσαετία και παρουσίασαν ένα πρόγραμμα γεμάτο από τις μεγάλες τους επιτυχίες, αλλά και από τραγούδια που αγαπούν και μας έκαναν να τα αγαπήσουμε ακόμα περισσότερο από τις ερμηνείες τους. Θα τους απολαύσουμε σε μία μοναδική συναυλία στην Χαλκιδική την Παρασκευή 2 Αυγούστου στις 21:30 στα πλαίσια του Φεστιβάλ Βαρβάρας (Δήμος Αρναίας, Χαλκιδική)


Live Events-Dj Sets


Evi Sidiropoulou Early Sundays

Οι Κυριακές στη πόλη αποκτούν άλλο ρυθμό. ‘’Early Sundays’’ στο #RoofTop (Ταράτσα) του WonderWall Cafe Bar κάθε Κυριακή. Δροσιστικά cocktails, μεθυστικά ηλιοβασιλέματα και καλοκαιρινές μελωδίες. Τη Κυριακή 04/08, η Evi Sidiropoulou (Radio Producer, Best Radio 92.6) επιστρέφει πίσω στη πόλη όπου όλα ξεκίνησαν. Aνεβαίνει στο #RoofTop (Ταράτσα) του WonderWall Cafe Bar για να υποδεχτεί τη πρώτη Κυριακή του Αυγούστου με τις μοναδικές μουσικές της επιλογές, απολαμβάνοντας το ηλιοβασίλεμα με ξεχωριστά cocktails. Στο Wonderwall face-bar ( Αιγύπτου 18, τηλέφωνο επικοινωνίας 694 228 8346) Κυριακή 4 Αυγούστου στις 19:00.

Special K. At Wonderwall RoofTop

special-k.jpg


Το Σάββατο 3 Αυγούστου, από τις 21:00 και μετά, το Wonderwall υποδέχεται στην ταράτσα του WonderWall Cafe Bar την Special K. για ακόμα ένα τροπικό και καλοκαιρινό DJ Set, όπως μόνο αυτή ξέρει. Wonderwall café-Bar ( Αιγύπτου 18, τηλέφωνο επικοινωνίας 694 228 8346)

Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Καντόγλου


Θέατρο


«Βικτόρ ή Τα παιδιά στην εξουσία!» του Ροζέ Βιτράκ στο ΚΘΒΕ

viktor-ta-paidia-stin-exousia.jpg


Το σουρεαλιστικό πρωτότυπο έργο του Ροζέ Βιτράκ «Βικτόρ ή Τα παιδιά στην εξουσία!» σε σκηνοθεσία του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ, Γιάννη Αναστασάκη, και σε μετάφραση Παύλου Μάτεσις, κάνει πρεμιέρα στις 12 Ιουλίου 2019 στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, και θα μας κρατήσει συντροφιά σε όσους μείνουν το καλοκαίρι στην πόλη, αλλά και στους ξένους επισκέπτες, καθώς οι παραστάσεις στην ΕΜΣ θα είναι όλες υπερτιτλισμένες στα αγγλικά. Ο Βασίλης Ντάρμας, που το χειμώνα κέρδισε κοινό και κριτικούς με την ερμηνεία του στην παράσταση της Νεανικής σκηνής «Ποιος σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα», θα ενσαρκώσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Βικτόρ, ενός εννιάχρονου αγοριού με πληθωρική ευαισθησία και ασυμβίβαστη προσωπικότητα. Στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών (Εθνικής Αμύνης 2, τηλέφωνο επικοινωνίας 2315 200200) Παρασκευή 2 Αυγούστου στις 21:00.

«Ο Κατά Φαντασίαν Ασθενής» του Μολιέρου στο Αμφιθέατρο Νέων Μουδανιών

kata-fantasian-asthenis.jpg


Ο Πέτρος Φιλιππίδης σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στον «Κατά Φαντασίαν Ασθενή» , του Μολιέρου και την Δευτέρα 29 Ιουλίου στις 21:30 θα ανέβει στο Αμφιθέατρο Νέων Μουδανιών για μία παράσταση συμμετέχοντας στο Φεστιβάλ Θάλασσας 2019. Το τελευταίο έργο του κορυφαίου Γάλλου δραματουργού σκηνοθετεί ο Πέτρος Φιλιππίδης, ο οποίος υπογράφει τη μετάφραση μαζί με τον Δημήτρη Φιλιππίδη, κρατώντας παράλληλα τον πρωταγωνιστικό ρόλο, με έναν εξαιρετικό θίασο στο πλευρό του, που θα περιοδεύσει μαζί του σε μεγάλα φεστιβάλ ανά την Ελλάδα. Η κωμωδία του Μολιέρου αποτελεί ένα από τα δημοφιλέστερα θεατρικά κείμενα και γοητεύει αιώνες το κοινό, καθώς αγγίζει την ανθρώπινη ψυχή προσπαθώντας να ξορκίσει μέσα από το γέλιο φόβους και αμφιβολίες. Στο Αμφιθέατρο Νέων Μουδανιών (Διόδωρου και Κωνσταντινουπόλεως, Νέα Μουδανιά, τηλέφωνο επικοινωνίας 2373350200)

Κινηματογράφος


Σχέδιο Απόδρασης: Προσωπική Υπόθεση (Escape Plan: The Extractors)

Θέλοντας να εκδικηθούν τον δημιουργό της φυλακής υψηλής τεχνολογίας από την οποία μόλις απέδρασαν, ο Ρέι Μπρέσλιν και η ομάδα του διασταυρώνονται με τον Σεν, έναν ακόμα περιβόητο δραπέτη και σύμμαχο που αναζητά την απαχθείσα κόρη ενός Κινέζου δισεκατομμυριούχου. Η δίψα τους για εκδίκηση και η νέα τους αποστολή θα συγκρουστούν όταν διαρρήξουν το Devil’s Station, μια αδιαπέραστη γοτθική φυλακή, όπου το κορίτσι κρατείται όμηρος. Μια σκοτεινή φυλακή που δημιουργήθηκε από τον ορκισμένο εχθρό του

Sex και ψυχανάλυση (Sibyl)
Η Σιμπίλ είναι μια ψυχοθεραπεύτρια που έχει κουραστεί να κάνει αυτή τη δουλειά και αποφασίζει να τα παρατήσει και να επιστρέψει σε αυτό που την παθιάζει όσο τίποτα, την συγγραφή. Όμως η τελευταία της ασθενής, η Μαργκό, μια μπερδεμένη ανερχόμενη ηθοποιός αποδεικνύεται ότι αποτελεί μια πολύ ενδιαφέρουσα πηγή έμπνευσης για το βιβλίο της. Ενθουσιασμένη σε βαθμό εμμονής, η Σιμπίλ εμπλέκεται όλο και περισσότερο στην θυελλώδη ζωή της Μαργκό.


Δεσμοί Αίματος (Common Blood)

common-blood.jpg


Μετά το θάνατο της συζύγου του Ελίας, η κάποτε στενά δεμένη οικογένεια δοκιμάζεται. Eνας ασφυκτικός ιστός υφαίνεται, όλα μοιάζουν ύποπτα και η αμφιβολία κυριαρχεί.


Η Πτώση της Αμερικανικής Αυτοκρατορίας (The Fall of the American Empire)

fall-of-the-american-empire.jpg


Ο 36χρονος Πιερ-Πολ Νταούστ, ένας διανοούμενος με διδακτορικό στη φιλοσοφία, αναγκάζεται να εργαστεί ως κούριερ για να τα βγάλει πέρα. Μία μέρα, εν ώρα εργασίας, γίνεται αυτόπτης μάρτυρας μίας ένοπλης ληστείας που πάει στραβά: δύο νεκροί και τσάντες γεμάτες εκατομμύρια πεταμένες κάτω. O Πιερ-Πολ έρχεται αντιμέτωπος με το δίλημμα του να φύγει με άδεια χέρια ή να πάρει τα λεφτά και να φύγει.

Η Έβδομη Σφραγίδα (The Seventh Seal)

evdomi-sfragida.jpg


Τον 14ο αιώνα, ο ιππότης Αντώνιος Μπλοκ μαζί με τον ιπποκόμο του Γιονς επιστρέφουν από τις σταυροφορίες στην πατρίδα απ’ όπου έλειψαν για εννέα χρόνια. Στο δρόμο συναντούν τον Θάνατο μεταμφιεσμένο σε μαυροντυμένο άντρα, ο οποίος θα ζητήσει από τον ιππότη να τον ακολουθήσει. Ο ιππότης με τη σειρά του θα του προτείνει να παίξουν μια παρτίδα σκάκι: Αν ο ιππότης κερδίσει την παρτίδα, κερδίζει και τη ζωή του.


Ποια νομίζεις ότι είμαι (Celle que vous croyez / Who You Think I Am)

Η Κλαιρ μια 50χρονη χωρισμένη δασκάλα δημιουργεί ένα ψεύτικο προφίλ στο facebook ως μια 24χρονη γυναίκα. Βρίσκει τη φωτογραφία μιας ελκυστικής μελαχρινής γυναίκας και τη χρησιμοποιεί και έτσι καταλήγει να δημιουργήσει μια απόλυτα πλασματική ζωή για τον χαρακτήρα της στα social media. Η μοναδική Ζιλιέτ Μπινός σε ένα καλοκουρδισμένο θρίλερ που θέλει να αφηγηθεί μια επίκαιρη ιστορία για τον χρόνο που περνά, τις σχέσεις και την ερωτική επιθυμία, στην εποχή όπου βασιλιάς είναι ένας: το Διαδίκτυο.


Η Ληστεία της Στοκχόλμης (Stockholm)

Στοκχόλμη, 1973. O Λαρς, ένας Αμερικανός πρώην κατάδικος, εισβάλλει στη μεγαλύτερη τράπεζα της Σουηδικής πρωτεύουσας με σκοπό, όχι μόνο να αδειάσει το χρηματοκιβώτιο, αλλά και να απαιτήσει από τις αρχές να ελευθερώσουν τον φυλακισμένο φίλο του.

Γοητεύοντας σταδιακά τους όμηρους υπαλλήλους της τράπεζας με την χαρισματική, ευαίσθητη, αλλά και λίγο ανισόρροπη προσωπικότητά του, θα τους κάνει, όχι μόνο να τον υπερασπιστούν, αλλά να θελήσουν να τον βοηθήσουν να ξεφύγει απ’ τον στενό κλοιό της αστυνομίας και να δραπετεύσει με εκατομμύρια. Μία από τις υπαλλήλους μάλιστα, θα αρχίσει να τρέφει αισθήματα απέναντί του.Βασισμένη στη απίστευτη κι όμως αληθινή ιστορία που δημιούργησε τον ψυχολογικό όρο «Σύνδρομο της Στοκχόλμης» η ταινία του Ρόμπερτ Μπουντρό, είναι ένα αγωνιώδες αστυνομικό θρίλερ με ανατροπές και χιούμορ, που θα μας κάνει να ξεχάσουμε όλα τα heist movies που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια.


Η Ληστεία της Μαφίας (Vault)

Το 1975, μια ομάδα μικροεγκληματιών επιχειρεί να κάνει τη μεγαλύτερη ληστεία στην αμερικανική ιστορία, κλέβοντας πάνω από 30 εκατομμύρια δολάρια από την ντόπια μαφία του μικρότερου κράτους των ΗΠΑ, του Ρόουντ Αϊλαντ.


Η Κούκλα του Σατανά (Child’s Play)

Η κλασική ταινία τρόμου του 1988 «Η Κούκλα του Σατανά» επιστρέφει πιο εφιαλτική από ποτέ. Όλα ξεκινούν όταν μια νεαρή μητέρα, η Κάρεν (Όμπρεϊ Πλάζα), δωρίζει στον γιο της Άντι (Γκάμπριελ Μπέιτμαν) μια κούκλα Buddi, μη γνωρίζοντας την απειλητική και δολοφονική φύση που κρύβεται μέσα της. H αιμοδιψής κούκλα, που πλέον διαθέτει τεχνητή νοημοσύνη, επιστρέφει για να σκορπίσει τον τρόμο και τον θάνατο, στοιχειώνοντας σκέψεις, ψυχές και παιχνίδια.


Θεέ μου τι σου Κάναμε; 2 (Qu’est-ce qu’on a encore fait au bon Dieu?)

Μετά τους τέσσερις γάμους που κλυδώνισαν την οικογένειά τους, ο Κλοντ και η Μαρί Βερνέιγ έχουν να αντιμετωπίσουν ένα καινούργιο πρόβλημα. Οι τέσσερις γαμπροί τους έχουν αποφασίσει να φύγουν από τη Γαλλία με τις συζύγους και τα παιδιά τους και να δοκιμάσουν την τύχη τους στο εξωτερικό. Ανίκανοι να φανταστούν ότι η οικογένειά τους δεν θα είναι κοντά, ο Κλοντ και η Μαρί προσπαθούν απεγνωσμένα να τους κρατήσουν δίπλα τους.


Spider-Man: Μακριά από τον Τόπο του (Spider-Man: Far from Home)

O φιλικός και παιδί-της-διπλανής-πόρτας υπέρ-ήρωας αποφασίζει να ακολουθήσει τους φίλους του Νεντ, MJ και την υπόλοιπη «τάξη» σε διακοπές στην Ευρώπη. Αν και τα σχέδια του Πίτερ είναι να αφήσει για λίγο πίσω του τις υπέρ-ηρωικές του ενασχολήσεις, ξαφνικά θα χαλάσουν όταν θα χρειαστεί να βοηθήσει τον Νικ Φιούρι και μαζί να ξεσκεπάσουν το μυστήριο επιθέσεων περίεργων πλασμάτων, που προκαλούν το χάος στην ήσυχη ήπειρο.


Διακοπές στη Βενετία (Venice Calling)

Ο 14χρονος Εμίλ παλεύει να μεγαλώσει φυσιολογικά, αλλά βρίσκεται εγκλωβισμένος σε ένα παλιό τροχόσπιτο, όπου ζει με τον αλλοπρόσαλλο, μεγαλύτερο αδελφό του και τους ανορθόδοξους γονείς του, ένα εκκεντρικό ζευγάρι που βρίσκει πάντα τρόπο να τον φέρνει σε δύσκολη θέση. Όταν η Πολίν, ο μεγάλος του έρωτας από το σχολείο, τον προσκαλεί στο κονσέρτο της στη Βενετία, ο πατέρας ανακοινώνει ότι πρόκειται για την τέλεια ευκαιρία να κάνουν ένα οικογενειακό ταξίδι. Με προορισμό τη Βενετία, αυτή η δυσλειτουργική ομάδα ξεκινάει ένα ταξίδι με το τροχόσπιτο, που θα εξελιχθεί σε μία απίστευτη, ξεκαρδιστική και καταλυτική περιπέτεια.


Toy Story 4

Ο Woody ήταν πάντα σίγουρος για τη θέση του στον κόσμο και το ότι προτεραιότητα του είναι η φροντίδα του παιδιού του, είτε είναι ο Andy είτε η Bonnie. Οπότε όταν το καινούριο παιχνίδι της Bonnie, που είναι καρπός χειροτεχνίας και ακούει στο όνομα Forky, αυτοαποκαλείται «σκουπίδι», ο Woody αναλαμβάνει να του δείξει ότι πρέπει να αγκαλιάσει το γεγονός ότι είναι ένα παιχνίδι. Όταν η Bonnie παίρνει την παρέα σε οικογενειακή εκδρομή, ο Woody καταλήγει σε μία απρόσμενη παράκαμψη που του επιφυλάσσει τη συνάντηση με τη χαμένη του φίλη Βο Peep. Μετά από χρόνια μοναχικής περιπλάνησης, το περιπετειώδες πνεύμα της Bonnie και οι εμπειρίες της στον δρόμο έρχονται σε αντίθεση με την ντελικάτη, πορσελάνινη επίστρωση της. Πάνω που ο Woody και η Βο συνειδητοποιούν ότι οι κόσμοι τους είναι μακριά σε ό,τι αφορά τη ζωή τους ως παιχνίδια, την ίδια στιγμή καταλαβαίνουν ότι αυτή είναι η πιο ασήμαντη έγνοια τους.


Αλαντίν (Aladdin)

Η καινούργια εντυπωσιακή live-action μεταφορά από ένα κλασσικό παραμύθι της Disney, είναι αυτή τη φορά ο «Αλαντίν», που ακολουθεί την ιστορία του γοητευτικού αλητάκου του δρόμου Αλαντίν (Μένα Μασούντ), της θαρραλέας και αποφασιστικής Τζάσμιν (Ναόμι Σκοτ) και του Τζίνι (Γουίλ Σμιθ) που μπορεί να είναι και εκείνο που θα ξεκλειδώσει το μέλλον τους.

Μουσική


Οι Πυξ Λαξ στο 20ο Φεστιβάλ Βαρβάρας

lax.jpg


Συνεχίζοντας την καλοκαιρινή περιοδεία τους οι Πυξ Λαξ το Σάββατο 3 Αυγούστου 2019 θα είναι στη Βαρβάρα Χαλκιδικής για μια καλοκαιρινή συναυλία στα πλαίσια του 20ου Φεστιβάλ Βαρβάρας. Οι «παλιές αγάπες» μας, πέρυσι συμπλήρωσαν 30 χρόνια από την ίδρυση της μπάντας και ανακοίνωσαν σε χιλιάδες φίλους και οπαδούς του ότι οι Πυξ Λαξ είναι ξανά ενεργοί! Φέτος η γιορτή συνεχίζεται σε όλη τη διάρκεια της περιοδείας τους και θα έχουμε την ευκαιρία να τους απολαύσουμε κάτω από τον καλοκαιρινό ουρανό της Χαλκιδικής για μια μαγευτική βραδιά! Η μπάντα των Πυξ Λαξ έχει αλλάξει την εγχώρια μουσική άρδην και αυτό το καταλαβαίνει όποιος έχει την τύχη να τους απολαύσει live, ακούγοντας δημιουργίες από όλη την τριαντάχρονη πορεία τους. Στη Βαρβάρα (Δήμος Αρναίας, Χαλκιδική) Σάββατο 3 Αυγούστου από τις 21:00.

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης στο Φεστιβάλ Θάλασσας

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης το Σάββατο 3 Αυγούστου 2019 μας προσκαλεί σε μία μοναδική καλοκαιρινή συναυλία στο Αμφιθέατρο Νέων Μουδανίων στη Χαλκιδική. Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης ένας από τους σημαντικότερους δημιουργούς και ερμηνευτές της σύγχρονης μουσικής σκηνής, μετά από ένα δημιουργικό χειμώνα που έφερε νέα τραγούδια και καινούριες συνεργασίες συνεχίζει και αυτό το καλοκαίρι το μουσικό ταξίδι του με μια σειρά συναυλιών σε Ελλάδα και Κύπρο. Από το «Άγγιγμα Ψυχής», το « Μόνο στα Όνειρα», «Χωρίς Αναπνοή»και το «Πάρτι», το «Δεν Φεύγω», το «Για Σένα» και το «Όλα ή Τίποτα», «το Καλοκαίρι μου» ,μέχρι το «Έρωτας Αγκάθι», την «Σαϊτιά» από την συνεργασία του με την Λίνα Νικολακοπούλου αλλά και το «Ένα Πρωινό» και «Άνοιξη» (Da Capo, Από την Αρχή). Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης μας προσκαλεί σε μια βραδιά γεμάτη από μουσική, μελωδίες, όμορφα συναισθήματα και καλή διάθεση. Στο Αμφιθέατρο Νέων Μουδανιών (Διόδωρου και Κωνσταντινουπόλεως, Νέα Μουδανιά, τηλέφωνο επικοινωνίας 2373350200 Σάββατο 3 Αυγούστου στις 21:30.

Ο Γιάννης Πάριος για μία μοναδική συναυλία στο Αμφιθέατρο Σίβηρης στη Χαλκιδική

O Γιάννης Πάριος, ο τροβαδούρος του έρωτα, θα βρεθεί την Παρασκευή 2 Αυγούστου στη Χαλκιδική για μία μοναδική συναυλία στο Αμφιθέατρο Σίβηρης. Το όνομά του είναι συνδεδεμένο με τις λέξεις έρωτας, αγάπη, επιτυχία, ταλέντο. Το «φαινόμενο Πάριος», με τη συγκινητική απήχηση στον κόσμο, έχει εμφανιστεί στα μεγαλύτερα θέατρα του κόσμου και δείχνοντας μεγάλο σεβασμό και αφοσίωση σε αυτό που κάνει, έχει καταφέρει να είναι χαραγμένος στη συνείδηση όλων, τόσο ο ίδιος ως καλλιτέχνης, όσο και τα τραγούδια του. Έχει τραγουδήσει τον έρωτα, γράφει στίχους και μουσική και τα τραγούδια του έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες. Στο Αμφιθέατρο Σίβηρης (Σίβηρη, Κασσάνδρεια, τηλέφωνο επικοινωνίας 2374023997) Παρασκευή 2 Αυγούστου στις 21:30.

Ελευθερία Αρβανιτάκη & Γιάννης Κότσιρας μαζί στο Φεστιβάλ Βαρβάρας

Η Ελευθερία Αρβανιτάκη και ο Γιάννης Κότσιρας δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις καθώς είναι από τους πολύ αγαπημένους καλλιτέχνες του ελληνικού κοινού. Φέτος, ξανασυναντήθηκαν επί σκηνής μετά από μία εικοσαετία και παρουσίασαν ένα πρόγραμμα γεμάτο από τις μεγάλες τους επιτυχίες, αλλά και από τραγούδια που αγαπούν και μας έκαναν να τα αγαπήσουμε ακόμα περισσότερο από τις ερμηνείες τους. Θα τους απολαύσουμε σε μία μοναδική συναυλία στην Χαλκιδική την Παρασκευή 2 Αυγούστου στις 21:30 στα πλαίσια του Φεστιβάλ Βαρβάρας (Δήμος Αρναίας, Χαλκιδική)


Live Events-Dj Sets


Evi Sidiropoulou Early Sundays

Οι Κυριακές στη πόλη αποκτούν άλλο ρυθμό. ‘’Early Sundays’’ στο #RoofTop (Ταράτσα) του WonderWall Cafe Bar κάθε Κυριακή. Δροσιστικά cocktails, μεθυστικά ηλιοβασιλέματα και καλοκαιρινές μελωδίες. Τη Κυριακή 04/08, η Evi Sidiropoulou (Radio Producer, Best Radio 92.6) επιστρέφει πίσω στη πόλη όπου όλα ξεκίνησαν. Aνεβαίνει στο #RoofTop (Ταράτσα) του WonderWall Cafe Bar για να υποδεχτεί τη πρώτη Κυριακή του Αυγούστου με τις μοναδικές μουσικές της επιλογές, απολαμβάνοντας το ηλιοβασίλεμα με ξεχωριστά cocktails. Στο Wonderwall face-bar ( Αιγύπτου 18, τηλέφωνο επικοινωνίας 694 228 8346) Κυριακή 4 Αυγούστου στις 19:00.

Special K. At Wonderwall RoofTop

special-k.jpg


Το Σάββατο 3 Αυγούστου, από τις 21:00 και μετά, το Wonderwall υποδέχεται στην ταράτσα του WonderWall Cafe Bar την Special K. για ακόμα ένα τροπικό και καλοκαιρινό DJ Set, όπως μόνο αυτή ξέρει. Wonderwall café-Bar ( Αιγύπτου 18, τηλέφωνο επικοινωνίας 694 228 8346)

ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία