ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Διαδήλωση σήμερα κατά του «εθνικισμού και του σκοταδισμού» στη Θεσσαλονίκη

Η «Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης» αναφέρεται στον τρόπο διαχείρισης και προβολής συγκεκριμένων θεμάτων από την κυβέρνηση, την εκκλησία και ακροδεξιές ομάδες

 16/02/2020 08:30

Διαδήλωση σήμερα κατά του «εθνικισμού και του σκοταδισμού» στη Θεσσαλονίκη
Φωτογραφία από indymedia

Συγκέντρωση κατά του εθνικισμού και του σκοταδισμού θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Κυριακή στις 16:00 στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Ναυαρίνου, από μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Η «Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης» η οποία αποτελεί μέλος της Αναρχικής Ομοσπονδίας, αναφέρει σε ανακοίνωση που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα indymedia ότι η συμφωνία των Πρεσπών, η «λαθρομετανάστευση» και το «δημογραφικό» αποτελούν ζητήματα της εκδήλωσης με τίτλο «Εμείς δεν συμφωνήσαμε» που διοργανώνεται στο Βελλίδειο από χριστιανικά σωματεία.

Σύμφωνα με την «Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης», «οι παραπάνω άξονες συγκροτούν τη βασική ιδεολογική ατζέντα του συντηρητικού και ακροδεξιού τόξου. Επί του παρόντος, η συγκεκριμένη ατζέντα προωθείται από κυβέρνηση, εκκλησία, θρησκευτικές και παραθρησκευτικές ομάδες, φασιστικές οργανώσεις και αστικά κόμματα της δεξιάς και της άκρας δεξιάς».

Επιπλέον στην ανακοίνωση επισημαίνεται πως «οι ακροδεξιές κορόνες συνεχίζονται στο προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα» για το οποίο η ανακοίνωση κατηγορεί την εκκλησία ότι «δεν είναι απλά αδιάφορη απέναντι στις συνθήκες διαβίωσης, τα καθημερινά δυστυχήματα και τις αυτοκτονίες στα άθλια κέντρα κράτησης. Κάτι τέτοιο απλά θα επιβεβαίωνε την επιλεκτική φιλανθρωπική δράση της που καμία έκπληξη δεν προκαλεί ότι εξαιρεί τους “αλλόθρησκους”. Όμως δε μένει εκεί. Επικαλούμενοι την «ισλαμοποίηση της πατρίδας» κάθε λογής κληρικοί και θρησκόληπτοι δίνουν τον τόνο για πογκρόμ κατά προσφύγων και μεταναστών. Αποκαλούν λαθραίους, ανθρώπους που έχουν δεχθεί ήδη τη βία των ισχυρότερων κρατών του πλανήτη, είτε μέσω στρατιωτικών ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, είτε μέσω της επέκτασης της οικονομικής κυριαρχίας των μεγάλων δυνάμεων».

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Τι κοινό μπορεί να έχουν η συμφωνία των Πρεσπών, η «λαθρομετανάστευση», και το «δημογραφικό»; Κατ’ αρχήν, αποτελούν τα θέματα της εκδήλωσης με τίτλο «Εμείς δε συμφωνήσαμε», η οποία διοργανώνεται από 22 χριστιανικά σωματεία στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Οι παραπάνω άξονες συγκροτούν τη βασική ιδεολογική ατζέντα του συντηρητικού και ακροδεξιού τόξου. Επί του παρόντος, η συγκεκριμένη ατζέντα προωθείται από κυβέρνηση, εκκλησία, θρησκευτικές και παραθρησκευτικές ομάδες, φασιστικές οργανώσεις και αστικά κόμματα της δεξιάς και της άκρας δεξιάς. Από τις εξαγγελίες της υπουργού παιδείας περί απόκτησης “εθνικής συνείδησης” στο σχολείο και τους υποχρεωτικούς εκκλησιασμούς, τη στέρηση βασικών ανθρώπινων “αστικών δικαιωμάτων” από πρόσφυγες και μετανάστες, μέχρι τις εκδηλώσεις με την ευλογία της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης, τις σκοταδιστικές αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου για την άμβλωση, την στοχοποίηση των γυναικών που την επιλέγουν, κράτος και εκκλησία επιχειρούν χέρι-χέρι να προωθήσουν τη συντηρητικοποίηση και τον εκφασισμό της κοινωνίας. Από αυτό δεν ωφελούνται μόνο αυτοί οι κύκλοι αλλά σχεδόν το σύνολο της κυριαρχίας, καθώς η εξάπλωση του εθνικιστικού δηλητηρίου κατακερματίζει την κοινωνική βάση και την αποπροσανατολίζει από τα πραγματικά της προβλήματα και συμφέροντα, ειδικά σε περιόδους καπιταλιστικής κρίσης.

Η συμφωνία των Πρεσπών αρχικά έδωσε το πάτημα σε όλον αυτόν τον ακροδεξιό συρφετό, για να ανέλθει στον «αφρό» της δημόσιας σφαίρας. Ένωσε την τότε αντιπολίτευση της ΝΔ με αρχιεπισκόπους, πατριωτικές ενώσεις και φασιστικά τάγματα εφόδου. Με μπροστάρηδες τους τελευταίους κατέλαβαν δημόσιο λόγο και χώρο, καλλιέργησαν το μίσος προς τους γειτονικούς μας λαούς και επιτέθηκαν σε κοινωνικούς χώρους και καταλήψεις. Απαίτησή τους να έχουν τον πρώτο λόγο στην ονομασία ενός άλλου έθνους-κράτους. Το ελληνικό κράτος, κοντά σε αυτή τη λογική, προσπαθεί για δεκαετίες να επεκτείνει την κυριαρχία του στα Βαλκάνια και την ανατολική Μεσόγειο. Έτσι, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε σε αυτήν τη συμφωνία με τις ευλογίες της ΕΕ, που θέλει να εντάξει τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, πλέον, στους κόλπους της και του ΝΑΤΟ, που επεκτείνει τη σφαίρα επιρροής του στα Βαλκάνια. Ο εθνικισμός και στις δύο πλευρές των συνόρων πήρε τα πάνω του. Στην Ελλάδα κομβικό ρόλο έπαιξε η εκκλησία (όχι που δε θα έπαιζε), θυμίζοντας στους ακόλουθούς της να διαδηλώσουν, ναυλώνοντας πούλμαν για τα εθνικιστικά πανηγύρια και αναπαράγοντας καθημερινά κραυγές εθνικής υπερηφάνειας.

Οι ακροδεξιές κορόνες συνεχίζονται στο προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα. Ένα ακόμα ζήτημα στο οποίο η νέα κυβέρνηση δεν μπόρεσε να ικανοποιήσει το ακροδεξιό της κοινό, παρ΄ όλη την προσπάθεια που καταβάλλει καθημερινά. Η εκκλησία δεν είναι απλά αδιάφορη απέναντι στις συνθήκες διαβίωσης, τα καθημερινά δυστυχήματα και τις αυτοκτονίες στα άθλια κέντρα κράτησης. Κάτι τέτοιο απλά θα επιβεβαίωνε την επιλεκτική φιλανθρωπική δράση της που καμία έκπληξη δεν προκαλεί ότι εξαιρεί τους “αλλόθρησκους”. Όμως δε μένει εκεί. Επικαλούμενοι την «ισλαμοποίηση της πατρίδας» κάθε λογής κληρικοί και θρησκόληπτοι δίνουν τον τόνο για πογκρόμ κατά προσφύγων και μεταναστών. Αποκαλούν λαθραίους, ανθρώπους που έχουν δεχθεί ήδη τη βία των ισχυρότερων κρατών του πλανήτη, είτε μέσω στρατιωτικών ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, είτε μέσω της επέκτασης της οικονομικής κυριαρχίας των μεγάλων δυνάμεων. Αποκαλούν “βιαστές” και “τρομοκράτες” πρόσφυγες και μετανάστες που έρχονται στην χώρα μας, αδιαφορώντας φυσικά που απολύτως κανένα στοιχείο και καμία πραγματικότητα δε στηρίζει την αντίληψη τους αυτή (αντίληψη που -μη γελιόμαστε- πηγάζει αποκλειστικά και μόνο από τα ξενοφοβικά και ρατσιστικά τους συναισθήματα), κάτι που τους καθιστά ηθικούς αυτουργούς καθημερινών ρατσιστικών επιθέσεων. Έχουν άλλωστε αυτό που θέλουν. Την επιρροή στις πολιτικές του ελληνικού κράτους και τη διαρκή αύξηση της.

Και ενώ κάποιος θα μπορούσε να φανταστεί πως η κατάσταση των προηγούμενων ετών με την εκκλησία να έχει άποψη στο ποιος θα μπαινοβγαίνει στη χώρα ή πως θα λέγεται ένα γειτονικό κράτος ήταν ήδη αδιανόητα κωμικοτραγική για ένα υποτιθέμενο κοσμικό κράτος, τους τελευταίους μήνες βλέπουμε την εκκλησία να ξαναβγαίνει στο προσκήνιο, αυτή την φορά με την άποψη της για τον έλεγχο των γεννήσεων και των σωμάτων των γυναικών! Η Ιερά Σύνοδος, η οποία μάλλον δεν πολύ-ενδιαφέρεται για επιστήμες, βιολογίες και άλλα τέτοια “δευτερεύοντα” (!), πρόσφατα χαρακτήρισε το έμβρυο ως “άνθρωπο” και την έκτρωση ως “δολοφονία”. Αρχιεπίσκοποι, ιερείς και χριστιανικά σωματεία που έχουν σχέση με την εγκυμοσύνη και τη μητρότητα όσο με την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη, δηλαδή απολύτως καμία, θέλουν να απαγορεύσουν τις εκτρώσεις. Με πρόσχημα τον επερχόμενο… “αφανισμό του ελληνικού έθνους” δικάζουν καθημερινά τις γυναίκες που κάνουν το αυτονόητο, δηλαδή επιλέγουν οι ίδιες τι θα κάνουν με το σώμα τους.

Όλα αυτά, από την πλευρά της εκκλησίας είναι απολύτως λογικά. Θέλουν να γυρίσουν το χρόνο πίσω, να επιβάλλουν το σκοταδισμό, θέλουν και πάλι να διευρύνουν τη σφαίρα ελέγχου τους. Προσπαθούν να μη χάνουν έδαφος όσο το δόγμα τους ξεγυμνώνεται κάθε μέρα κι από λίγο, να διαμορφώσουν μια άκρως συντηρητική κοινωνία, περήφανη και καθαρή για την πίστη και την καταγωγή της.

ΔΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ. Φτάνει πια με τις παρεμβάσεις της εκκλησίας στις ζωές και τα σώματά μας. Είναι καιρός να σωπάσουν! Είναι καιρός να εμποδίσουμε την προσπάθειά τους να επιβάλλουν το σκοταδισμό και τον εθνικισμό, να διεκδικήσουμε επιτέλους το αυτονόητο, την αυτοδιάθεση των σωμάτων μας, την κυριότητα των εαυτών μας, την ελευθερία μας.

ΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΥΤΕ ΜΗΧΑΝΕΣ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ, ΟΥΤΕ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΝΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΩΝ ΤΟΥΣ

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΕΣ/ ΟΛΟΥΣ

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟΥΣ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΟΙ ΚΥΡΙΑΡΧΟΙ ΝΑ ΑΝΤΙΤΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΑΞΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΗ ΑΝΤΙΚΡΑΤΙΚΗ-ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΑΛΗ

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟ:

Κυριακή 16/2, 16:00, Ναυαρίνου με Τσιμισκή

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης (μέλος της Αναρχικής Ομοσπονδίας)

lib_thess@hotmail.com

libertasalonica.wordpress.com», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθεί η αφίσα της εκδήλωσης:

diadilosi-enantia-ston-ethnikismo.jpg

Συγκέντρωση κατά του εθνικισμού και του σκοταδισμού θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Κυριακή στις 16:00 στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Ναυαρίνου, από μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Η «Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης» η οποία αποτελεί μέλος της Αναρχικής Ομοσπονδίας, αναφέρει σε ανακοίνωση που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα indymedia ότι η συμφωνία των Πρεσπών, η «λαθρομετανάστευση» και το «δημογραφικό» αποτελούν ζητήματα της εκδήλωσης με τίτλο «Εμείς δεν συμφωνήσαμε» που διοργανώνεται στο Βελλίδειο από χριστιανικά σωματεία.

Σύμφωνα με την «Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης», «οι παραπάνω άξονες συγκροτούν τη βασική ιδεολογική ατζέντα του συντηρητικού και ακροδεξιού τόξου. Επί του παρόντος, η συγκεκριμένη ατζέντα προωθείται από κυβέρνηση, εκκλησία, θρησκευτικές και παραθρησκευτικές ομάδες, φασιστικές οργανώσεις και αστικά κόμματα της δεξιάς και της άκρας δεξιάς».

Επιπλέον στην ανακοίνωση επισημαίνεται πως «οι ακροδεξιές κορόνες συνεχίζονται στο προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα» για το οποίο η ανακοίνωση κατηγορεί την εκκλησία ότι «δεν είναι απλά αδιάφορη απέναντι στις συνθήκες διαβίωσης, τα καθημερινά δυστυχήματα και τις αυτοκτονίες στα άθλια κέντρα κράτησης. Κάτι τέτοιο απλά θα επιβεβαίωνε την επιλεκτική φιλανθρωπική δράση της που καμία έκπληξη δεν προκαλεί ότι εξαιρεί τους “αλλόθρησκους”. Όμως δε μένει εκεί. Επικαλούμενοι την «ισλαμοποίηση της πατρίδας» κάθε λογής κληρικοί και θρησκόληπτοι δίνουν τον τόνο για πογκρόμ κατά προσφύγων και μεταναστών. Αποκαλούν λαθραίους, ανθρώπους που έχουν δεχθεί ήδη τη βία των ισχυρότερων κρατών του πλανήτη, είτε μέσω στρατιωτικών ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, είτε μέσω της επέκτασης της οικονομικής κυριαρχίας των μεγάλων δυνάμεων».

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Τι κοινό μπορεί να έχουν η συμφωνία των Πρεσπών, η «λαθρομετανάστευση», και το «δημογραφικό»; Κατ’ αρχήν, αποτελούν τα θέματα της εκδήλωσης με τίτλο «Εμείς δε συμφωνήσαμε», η οποία διοργανώνεται από 22 χριστιανικά σωματεία στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Οι παραπάνω άξονες συγκροτούν τη βασική ιδεολογική ατζέντα του συντηρητικού και ακροδεξιού τόξου. Επί του παρόντος, η συγκεκριμένη ατζέντα προωθείται από κυβέρνηση, εκκλησία, θρησκευτικές και παραθρησκευτικές ομάδες, φασιστικές οργανώσεις και αστικά κόμματα της δεξιάς και της άκρας δεξιάς. Από τις εξαγγελίες της υπουργού παιδείας περί απόκτησης “εθνικής συνείδησης” στο σχολείο και τους υποχρεωτικούς εκκλησιασμούς, τη στέρηση βασικών ανθρώπινων “αστικών δικαιωμάτων” από πρόσφυγες και μετανάστες, μέχρι τις εκδηλώσεις με την ευλογία της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης, τις σκοταδιστικές αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου για την άμβλωση, την στοχοποίηση των γυναικών που την επιλέγουν, κράτος και εκκλησία επιχειρούν χέρι-χέρι να προωθήσουν τη συντηρητικοποίηση και τον εκφασισμό της κοινωνίας. Από αυτό δεν ωφελούνται μόνο αυτοί οι κύκλοι αλλά σχεδόν το σύνολο της κυριαρχίας, καθώς η εξάπλωση του εθνικιστικού δηλητηρίου κατακερματίζει την κοινωνική βάση και την αποπροσανατολίζει από τα πραγματικά της προβλήματα και συμφέροντα, ειδικά σε περιόδους καπιταλιστικής κρίσης.

Η συμφωνία των Πρεσπών αρχικά έδωσε το πάτημα σε όλον αυτόν τον ακροδεξιό συρφετό, για να ανέλθει στον «αφρό» της δημόσιας σφαίρας. Ένωσε την τότε αντιπολίτευση της ΝΔ με αρχιεπισκόπους, πατριωτικές ενώσεις και φασιστικά τάγματα εφόδου. Με μπροστάρηδες τους τελευταίους κατέλαβαν δημόσιο λόγο και χώρο, καλλιέργησαν το μίσος προς τους γειτονικούς μας λαούς και επιτέθηκαν σε κοινωνικούς χώρους και καταλήψεις. Απαίτησή τους να έχουν τον πρώτο λόγο στην ονομασία ενός άλλου έθνους-κράτους. Το ελληνικό κράτος, κοντά σε αυτή τη λογική, προσπαθεί για δεκαετίες να επεκτείνει την κυριαρχία του στα Βαλκάνια και την ανατολική Μεσόγειο. Έτσι, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε σε αυτήν τη συμφωνία με τις ευλογίες της ΕΕ, που θέλει να εντάξει τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, πλέον, στους κόλπους της και του ΝΑΤΟ, που επεκτείνει τη σφαίρα επιρροής του στα Βαλκάνια. Ο εθνικισμός και στις δύο πλευρές των συνόρων πήρε τα πάνω του. Στην Ελλάδα κομβικό ρόλο έπαιξε η εκκλησία (όχι που δε θα έπαιζε), θυμίζοντας στους ακόλουθούς της να διαδηλώσουν, ναυλώνοντας πούλμαν για τα εθνικιστικά πανηγύρια και αναπαράγοντας καθημερινά κραυγές εθνικής υπερηφάνειας.

Οι ακροδεξιές κορόνες συνεχίζονται στο προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα. Ένα ακόμα ζήτημα στο οποίο η νέα κυβέρνηση δεν μπόρεσε να ικανοποιήσει το ακροδεξιό της κοινό, παρ΄ όλη την προσπάθεια που καταβάλλει καθημερινά. Η εκκλησία δεν είναι απλά αδιάφορη απέναντι στις συνθήκες διαβίωσης, τα καθημερινά δυστυχήματα και τις αυτοκτονίες στα άθλια κέντρα κράτησης. Κάτι τέτοιο απλά θα επιβεβαίωνε την επιλεκτική φιλανθρωπική δράση της που καμία έκπληξη δεν προκαλεί ότι εξαιρεί τους “αλλόθρησκους”. Όμως δε μένει εκεί. Επικαλούμενοι την «ισλαμοποίηση της πατρίδας» κάθε λογής κληρικοί και θρησκόληπτοι δίνουν τον τόνο για πογκρόμ κατά προσφύγων και μεταναστών. Αποκαλούν λαθραίους, ανθρώπους που έχουν δεχθεί ήδη τη βία των ισχυρότερων κρατών του πλανήτη, είτε μέσω στρατιωτικών ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, είτε μέσω της επέκτασης της οικονομικής κυριαρχίας των μεγάλων δυνάμεων. Αποκαλούν “βιαστές” και “τρομοκράτες” πρόσφυγες και μετανάστες που έρχονται στην χώρα μας, αδιαφορώντας φυσικά που απολύτως κανένα στοιχείο και καμία πραγματικότητα δε στηρίζει την αντίληψη τους αυτή (αντίληψη που -μη γελιόμαστε- πηγάζει αποκλειστικά και μόνο από τα ξενοφοβικά και ρατσιστικά τους συναισθήματα), κάτι που τους καθιστά ηθικούς αυτουργούς καθημερινών ρατσιστικών επιθέσεων. Έχουν άλλωστε αυτό που θέλουν. Την επιρροή στις πολιτικές του ελληνικού κράτους και τη διαρκή αύξηση της.

Και ενώ κάποιος θα μπορούσε να φανταστεί πως η κατάσταση των προηγούμενων ετών με την εκκλησία να έχει άποψη στο ποιος θα μπαινοβγαίνει στη χώρα ή πως θα λέγεται ένα γειτονικό κράτος ήταν ήδη αδιανόητα κωμικοτραγική για ένα υποτιθέμενο κοσμικό κράτος, τους τελευταίους μήνες βλέπουμε την εκκλησία να ξαναβγαίνει στο προσκήνιο, αυτή την φορά με την άποψη της για τον έλεγχο των γεννήσεων και των σωμάτων των γυναικών! Η Ιερά Σύνοδος, η οποία μάλλον δεν πολύ-ενδιαφέρεται για επιστήμες, βιολογίες και άλλα τέτοια “δευτερεύοντα” (!), πρόσφατα χαρακτήρισε το έμβρυο ως “άνθρωπο” και την έκτρωση ως “δολοφονία”. Αρχιεπίσκοποι, ιερείς και χριστιανικά σωματεία που έχουν σχέση με την εγκυμοσύνη και τη μητρότητα όσο με την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη, δηλαδή απολύτως καμία, θέλουν να απαγορεύσουν τις εκτρώσεις. Με πρόσχημα τον επερχόμενο… “αφανισμό του ελληνικού έθνους” δικάζουν καθημερινά τις γυναίκες που κάνουν το αυτονόητο, δηλαδή επιλέγουν οι ίδιες τι θα κάνουν με το σώμα τους.

Όλα αυτά, από την πλευρά της εκκλησίας είναι απολύτως λογικά. Θέλουν να γυρίσουν το χρόνο πίσω, να επιβάλλουν το σκοταδισμό, θέλουν και πάλι να διευρύνουν τη σφαίρα ελέγχου τους. Προσπαθούν να μη χάνουν έδαφος όσο το δόγμα τους ξεγυμνώνεται κάθε μέρα κι από λίγο, να διαμορφώσουν μια άκρως συντηρητική κοινωνία, περήφανη και καθαρή για την πίστη και την καταγωγή της.

ΔΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ. Φτάνει πια με τις παρεμβάσεις της εκκλησίας στις ζωές και τα σώματά μας. Είναι καιρός να σωπάσουν! Είναι καιρός να εμποδίσουμε την προσπάθειά τους να επιβάλλουν το σκοταδισμό και τον εθνικισμό, να διεκδικήσουμε επιτέλους το αυτονόητο, την αυτοδιάθεση των σωμάτων μας, την κυριότητα των εαυτών μας, την ελευθερία μας.

ΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΥΤΕ ΜΗΧΑΝΕΣ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ, ΟΥΤΕ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΝΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΩΝ ΤΟΥΣ

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΕΣ/ ΟΛΟΥΣ

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟΥΣ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΟΙ ΚΥΡΙΑΡΧΟΙ ΝΑ ΑΝΤΙΤΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΑΞΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΗ ΑΝΤΙΚΡΑΤΙΚΗ-ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΑΛΗ

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟ:

Κυριακή 16/2, 16:00, Ναυαρίνου με Τσιμισκή

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης (μέλος της Αναρχικής Ομοσπονδίας)

lib_thess@hotmail.com

libertasalonica.wordpress.com», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθεί η αφίσα της εκδήλωσης:

diadilosi-enantia-ston-ethnikismo.jpg

ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία