Λόγια του Βαρδάρη

  • Ποιον είδε στο Μανχάταν ο Σάββας Αναστασιάδης;
    04/06/2022 15:02

    Ποιον είδε στο Μανχάταν ο Σάββας Αναστασιάδης;

    Mε τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο συναντήθηκε σήμερα ο πρόεδρος της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς, βουλευτής της ΝΔ Β’ Θεσσαλονίκης Σάββας Αναστασιάδης, σε συνάντηση που είχαν στα κεντρικά γραφεία της Αρχιεπισκοπής στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης.

    Ο βουλευτής της ΝΔ βρίσκεται στην αμερικανική μεγαλούπολη ως επικεφαλής του προεδρείου της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς μετά από πρόσκληση της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, ενώ εκπροσωπεί το ελληνικό κοινοβούλιο στις επετειακές εκδηλώσεις, οι οποίες κορυφώνονται αύριο, Κυριακή, με τη μεγάλη παρέλαση στην 5η Λεωφόρο στο Μανχάταν.

    Οι δύο άνδρες συζήτησαν θέματα της ορθοδοξίας και της ελληνικής ομογένειας στις ΗΠΑ, ενώ κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Αναστασιάδης απηύθυνε επίσημη πρόσκληση στον Αρχιεπίσκοπο να παραστεί σε ειδική συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς στο ελληνικό κοινοβούλιο και να ενημερώσει τα μέλη της για το πολυδιάστατο έργο της Αρχιεπισκοπής.

    Στη συνέχεια παρακολούθησαν και την έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων για την Ελληνική Παλιγγενεσία που γίνεται με την έπαρση της ελληνικής σημαίας στο ιστορικό Bowling Green στο Μανχάταν.