Picanha Meat and More: Ο απόλυτος προορισμός για αυθεντικές βραζιλιάνικες γεύσεις
12/04/2024 17:40
12/04/2024 17:40
Αν θες να ταξιδέψεις μέχρι τη Βραζιλία για μία ζουμερή πικάνια συνοδεία αυθεντικής caipirinha δεν χρειάζεται να κάνεις πολλά χιλιόμετρα. Αρκεί μία βόλτα μέχρι το γραφικό στενάκι της Αιγύπτου, στα Λαδάδικα, όπου θα βρεις το «Picanha Meat and More», με την ομάδα του έτοιμη να σε… ταξιδέψει σε μοναδικούς γαστρονομικούς προορισμούς.
Η Βραζιλία άλλωστε φημίζεται άλλωστε για τον πλούσιο πολιτισμό που διαθέτει. Ένα από αυτά που την κάνει να ξεχωρίζει είναι το φαγητό της. Και ποιος τρόπος θα ήταν καλύτερος για να γνωρίσει κανείς την κουλτούρα μιας χώρας από το να γευτεί την παραδοσιακή, καθημερινή κουζίνα της; Μια γευστική βουτιά στις παραδοσιακές γεύσεις της Βραζιλίας θα σας φέρει πιο κοντά στον γαστρονομικό της πολιτισμό με τον πιο σύντομο και συνάμα νόστιμο τρόπο.
Πόσο μάλλον όταν πίσω από το μαγειρικό αυτό εγχείρημα, που σήμερα αποτελεί διαχρονική αξία στην πόλη της Θεσσαλονίκης, κρύβεται ένας Βραζιλιάνος. Όταν λοιπόν, ο δικός μας Μπρούνο Καρντόσο, αποφάσισε να αφήσει τα ποδοσφαιρικά γήπεδα, άρχισε να… παίζει μπάλα στην κουζίνα του και μάλιστα με την ίδια επιτυχία.
Ο πρώην ποδοσφαιριστής Μπρούνο Καρντόσο αγαπούσε πάντα τη μαγειρική και ήταν θα λέγαμε «εραστής» της κουζίνας, ένας γνήσιος ερασιτέχνης, προτού αποφασίσει να δημιουργήσει το δικό του μαγαζί. Έτσι λοιπόν, το καλοκαίρι του 2018 αποφάσισε να κάνει την αγάπη του για την μαγειρική επάγγελμα και να συστήσει στη Θεσσαλονίκη την αυθεντική βραζιλιάνικη κουζίνα.
Ολοκληρώνοντας την καριέρα του στο ποδόσφαιρο, ο Μπρούνο επέστρεψε για ένα διάστημα στην πατρίδα του, το Ρίο ντε Τζανέιρο, όπου παρακολούθησε σπουδές σχετικές με τη μαγειρική, με εξειδίκευση στο μοσχαρίσιο κρέας και τις διάφορες κοπές του.
Επιστρέφοντας στη Θεσσαλονίκη, αποφάσισε να δημιουργήσει το πρώτο «καθαρόαιμο» βραζιλιάνικο εστιατόριο στην πόλη και συγκεκριμένα στα Λαδάδικα με το όνομα «Picanha Meat and More».
Σκοπός του Μπρούνο ήταν να συστήσει στο κοινό της Θεσσαλονίκης το καθημερινό, σπιτικό φαγητό της Βραζιλίας και να ταξιδέψει τους επισκέπτες τους εστιατορίου γευστικά αλλά και νοερά στο μέρος που γεννήθηκε.
Στο «Picanha Meat and More» λοιπόν, θα γευτείτε αυθεντικές γεύσεις που οι Βραζιλιάνοι απολαμβάνουν καθημερινά στο τραπέζι τους και σας παρασύρουν σε ένα γαστρονομικό ταξίδι σε κάθε γωνιά της Λατινικής Αμερικής.
Μια αυθεντική caipirinha κατευθείαν από τις ακτές της Copa Cabana ή ένα Cabernet Sauvignon από τα καλύτερα οινοποιεία της Colchagua Valley στη Χιλή θα κερδίσουν τον ουρανίσκο ακόμα και του πιο διστακτικού «ταξιδιώτη».
Μερικά από τα παραδοσιακά πιάτα πού πρέπει κανείς να δοκιμάσει είναι η mandioca, μία ρίζα που αναπτύσσεται μόνο σε τροπικές περιοχές και δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι των Βραζιλιάνων. Κροκέτες και τηγανητές χειροποίητες πίτες γεμιστές με τυρί ή κιμά, μαύρα φασόλια σε συνδυασμό με το αυθεντικό βραζιλιάνικο ρύζι, farofa, που είναι το τηγανητό αλεύρι από mandioca, μαγειρεμένο με κρεμμύδι και μπέικον, το περιβόητο σκορδόψωμο που αποτελεί μυστική συνταγή της οικογένειας Καρντόσο και φυσικά πληθώρα από δροσερές σαλάτες, με προσθήκη τροπικών φρούτων.
Η Βραζιλία βέβαια, φημίζεται για τα εξαιρετικής ποιότητας κρεατικά, τις ιδιαίτερες κοπές τους και τις φοβερές τεχνικές ψησίματος. Το μοσχάρι δε, αποτελεί πρωταγωνιστή της κουζίνας τους. Δεν πρέπει λοιπόν να παραλείψετε κάποια από τις κοπές που υπάρχουν στο μενού του «Picanha Meat and More». Το κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό μπορεί να σας εξηγήσει και να σας κατατοπίσει, έτσι ώστε να επιλέξετε τις κοπές που είναι πιο κοντά στις προτιμήσεις σας.
Κόντρα φιλέτο, trip tip, μοσχαρίσια παϊδάκια, rib eye, tomahawk και φυσικά η βασίλισσα της βραζιλιάνικης κουζίνας, η πικάνια, είναι μερικές μόνο προτάσεις πού σίγουρα θα σας ενθουσιάσουν. Υπάρχουν περισσότερες από δέκα διαφορετικές κοπές, που μπορείς να επιλέξεις, κάποιες με κόκκαλο, κάποιες χωρίς και άλλες κομμένες ταλιάτα.
Μία ωραία ιδέα είναι και οι προτάσεις κρεατικών για δύο άτομα. Το εξαιρετικής ποιότητας black angus πού θα γευτείτε, όπως και τα περισσότερα κρέατα, προέρχονται από επιλεγμένες φάρμες της Βραζιλίας και της Αμερικής.
Όλα τα παραπάνω θα τα απολαύσετε σε ένα όμορφο και ζεστό περιβάλλον, με έντονο το βραζιλιάνικο στοιχείο και φυσικά με φιλική εξυπηρέτηση και διάθεση να σας εξηγήσουν πώς μπορείτε να ευχαριστηθείτε ιδανικά ένα πλήρες βραζιλιάνικο μενού.
Προτείνουμε ανεπιφύλακτα να συνοδεύσετε το φαγητό σας με την αυθεντική caipirinha, πού γνωρίζουν πολύ καλά να φτιάχνουν οι άνθρωποι του «Picanha Meat and More».
Τις μοναδικές γεύσεις του εστιατορίου, πού λειτουργεί από Δευτέρα έως και Κυριακή από τη 1 το μεσημέρι έως τις 12 το βράδυ, μπορείτε να απολαύσετε και στο χώρο σας με ένα τηλεφώνημα ή παραγγέλνοντας online από τις γνωστές πλατφόρμες delivery.
Μπορείτε επίσης να ρίξετε μία ματιά στην ανανεωμένη ιστοσελίδα του εστιατορίου, όπου θα βρείτε αναλυτικά όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε, όπως για παράδειγμα το μενού και φυσικά, μπορείτε να κάνετε την κράτησή σας.
Tip: Καλό θα ήταν να κάνετε κράτηση για τις ημέρες από Πέμπτη έως Κυριακή.
Διεύθυνση: Αιγύπτου 3, Λαδάδικα
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 555458
Αν θες να ταξιδέψεις μέχρι τη Βραζιλία για μία ζουμερή πικάνια συνοδεία αυθεντικής caipirinha δεν χρειάζεται να κάνεις πολλά χιλιόμετρα. Αρκεί μία βόλτα μέχρι το γραφικό στενάκι της Αιγύπτου, στα Λαδάδικα, όπου θα βρεις το «Picanha Meat and More», με την ομάδα του έτοιμη να σε… ταξιδέψει σε μοναδικούς γαστρονομικούς προορισμούς.
Η Βραζιλία άλλωστε φημίζεται άλλωστε για τον πλούσιο πολιτισμό που διαθέτει. Ένα από αυτά που την κάνει να ξεχωρίζει είναι το φαγητό της. Και ποιος τρόπος θα ήταν καλύτερος για να γνωρίσει κανείς την κουλτούρα μιας χώρας από το να γευτεί την παραδοσιακή, καθημερινή κουζίνα της; Μια γευστική βουτιά στις παραδοσιακές γεύσεις της Βραζιλίας θα σας φέρει πιο κοντά στον γαστρονομικό της πολιτισμό με τον πιο σύντομο και συνάμα νόστιμο τρόπο.
Πόσο μάλλον όταν πίσω από το μαγειρικό αυτό εγχείρημα, που σήμερα αποτελεί διαχρονική αξία στην πόλη της Θεσσαλονίκης, κρύβεται ένας Βραζιλιάνος. Όταν λοιπόν, ο δικός μας Μπρούνο Καρντόσο, αποφάσισε να αφήσει τα ποδοσφαιρικά γήπεδα, άρχισε να… παίζει μπάλα στην κουζίνα του και μάλιστα με την ίδια επιτυχία.
Ο πρώην ποδοσφαιριστής Μπρούνο Καρντόσο αγαπούσε πάντα τη μαγειρική και ήταν θα λέγαμε «εραστής» της κουζίνας, ένας γνήσιος ερασιτέχνης, προτού αποφασίσει να δημιουργήσει το δικό του μαγαζί. Έτσι λοιπόν, το καλοκαίρι του 2018 αποφάσισε να κάνει την αγάπη του για την μαγειρική επάγγελμα και να συστήσει στη Θεσσαλονίκη την αυθεντική βραζιλιάνικη κουζίνα.
Ολοκληρώνοντας την καριέρα του στο ποδόσφαιρο, ο Μπρούνο επέστρεψε για ένα διάστημα στην πατρίδα του, το Ρίο ντε Τζανέιρο, όπου παρακολούθησε σπουδές σχετικές με τη μαγειρική, με εξειδίκευση στο μοσχαρίσιο κρέας και τις διάφορες κοπές του.
Επιστρέφοντας στη Θεσσαλονίκη, αποφάσισε να δημιουργήσει το πρώτο «καθαρόαιμο» βραζιλιάνικο εστιατόριο στην πόλη και συγκεκριμένα στα Λαδάδικα με το όνομα «Picanha Meat and More».
Σκοπός του Μπρούνο ήταν να συστήσει στο κοινό της Θεσσαλονίκης το καθημερινό, σπιτικό φαγητό της Βραζιλίας και να ταξιδέψει τους επισκέπτες τους εστιατορίου γευστικά αλλά και νοερά στο μέρος που γεννήθηκε.
Στο «Picanha Meat and More» λοιπόν, θα γευτείτε αυθεντικές γεύσεις που οι Βραζιλιάνοι απολαμβάνουν καθημερινά στο τραπέζι τους και σας παρασύρουν σε ένα γαστρονομικό ταξίδι σε κάθε γωνιά της Λατινικής Αμερικής.
Μια αυθεντική caipirinha κατευθείαν από τις ακτές της Copa Cabana ή ένα Cabernet Sauvignon από τα καλύτερα οινοποιεία της Colchagua Valley στη Χιλή θα κερδίσουν τον ουρανίσκο ακόμα και του πιο διστακτικού «ταξιδιώτη».
Μερικά από τα παραδοσιακά πιάτα πού πρέπει κανείς να δοκιμάσει είναι η mandioca, μία ρίζα που αναπτύσσεται μόνο σε τροπικές περιοχές και δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι των Βραζιλιάνων. Κροκέτες και τηγανητές χειροποίητες πίτες γεμιστές με τυρί ή κιμά, μαύρα φασόλια σε συνδυασμό με το αυθεντικό βραζιλιάνικο ρύζι, farofa, που είναι το τηγανητό αλεύρι από mandioca, μαγειρεμένο με κρεμμύδι και μπέικον, το περιβόητο σκορδόψωμο που αποτελεί μυστική συνταγή της οικογένειας Καρντόσο και φυσικά πληθώρα από δροσερές σαλάτες, με προσθήκη τροπικών φρούτων.
Η Βραζιλία βέβαια, φημίζεται για τα εξαιρετικής ποιότητας κρεατικά, τις ιδιαίτερες κοπές τους και τις φοβερές τεχνικές ψησίματος. Το μοσχάρι δε, αποτελεί πρωταγωνιστή της κουζίνας τους. Δεν πρέπει λοιπόν να παραλείψετε κάποια από τις κοπές που υπάρχουν στο μενού του «Picanha Meat and More». Το κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό μπορεί να σας εξηγήσει και να σας κατατοπίσει, έτσι ώστε να επιλέξετε τις κοπές που είναι πιο κοντά στις προτιμήσεις σας.
Κόντρα φιλέτο, trip tip, μοσχαρίσια παϊδάκια, rib eye, tomahawk και φυσικά η βασίλισσα της βραζιλιάνικης κουζίνας, η πικάνια, είναι μερικές μόνο προτάσεις πού σίγουρα θα σας ενθουσιάσουν. Υπάρχουν περισσότερες από δέκα διαφορετικές κοπές, που μπορείς να επιλέξεις, κάποιες με κόκκαλο, κάποιες χωρίς και άλλες κομμένες ταλιάτα.
Μία ωραία ιδέα είναι και οι προτάσεις κρεατικών για δύο άτομα. Το εξαιρετικής ποιότητας black angus πού θα γευτείτε, όπως και τα περισσότερα κρέατα, προέρχονται από επιλεγμένες φάρμες της Βραζιλίας και της Αμερικής.
Όλα τα παραπάνω θα τα απολαύσετε σε ένα όμορφο και ζεστό περιβάλλον, με έντονο το βραζιλιάνικο στοιχείο και φυσικά με φιλική εξυπηρέτηση και διάθεση να σας εξηγήσουν πώς μπορείτε να ευχαριστηθείτε ιδανικά ένα πλήρες βραζιλιάνικο μενού.
Προτείνουμε ανεπιφύλακτα να συνοδεύσετε το φαγητό σας με την αυθεντική caipirinha, πού γνωρίζουν πολύ καλά να φτιάχνουν οι άνθρωποι του «Picanha Meat and More».
Τις μοναδικές γεύσεις του εστιατορίου, πού λειτουργεί από Δευτέρα έως και Κυριακή από τη 1 το μεσημέρι έως τις 12 το βράδυ, μπορείτε να απολαύσετε και στο χώρο σας με ένα τηλεφώνημα ή παραγγέλνοντας online από τις γνωστές πλατφόρμες delivery.
Μπορείτε επίσης να ρίξετε μία ματιά στην ανανεωμένη ιστοσελίδα του εστιατορίου, όπου θα βρείτε αναλυτικά όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε, όπως για παράδειγμα το μενού και φυσικά, μπορείτε να κάνετε την κράτησή σας.
Tip: Καλό θα ήταν να κάνετε κράτηση για τις ημέρες από Πέμπτη έως Κυριακή.
Διεύθυνση: Αιγύπτου 3, Λαδάδικα
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 555458
ΣΧΟΛΙΑ