ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Philoxenia και Hotelia: Το δίδυμο του Τουρισμού επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη

Αυξημένη η τουριστική κίνηση από Βουλγαρία, κατά 41,2%, το 2023 - Τα plus events της διοργάνωσης

 08/11/2023 13:42

Philoxenia και Hotelia: Το δίδυμο του Τουρισμού επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη

Άννη Καρολίδου

To τριήμερο 10-12 Νοεμβρίου, ο ελληνικός τουρισμός έχει την τιμητική του στη Θεσσαλονίκη, με την 38η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia και την “αδελφή” της κλαδική έκθεση Hotelia.

Η φετινή Philoxenia, που πραγματοποιείται μετά από μία πολύ καλή σεζόν για τον ελληνικό τουρισμό, έχει ως τιμώμενη χώρα τη Βουλγαρία , καθώς πυκνώνουν οι πρωτοβουλίες συνεργασίες Ελλάδας - Βουλγαρίας στο χώρο του τουρισμού, με 1,250 εκατ. Βούλγαρους τουρίστες, αυξημένους κατά 41,2%, να έχουν επισκεφθεί την Ελλάδα το 2023  , ενώ 670.000 Έλληνες επισκέφθηκαν τη γειτονική χώρα, ως τώρα.

Όπως είπε ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ Ηelexpo Κυριάκος Ποζρικίδης, η Philoxenia είναι το περιφερειακό εκθεσιακό γεγονός για “να γίνουνε δουλειές”, με τους εκθέτες της Philoxenia να φτάνουν τους 300+1, περισσότεροι κατά 30% από την προηγούμενη διοργάνωση, ενώ πιο μεγάλη και δυναμική, με περισσότερους κατά 22% εκθέτες- είναι και Hotelia.

Όπως είπαν ο πρόεδρος της Εταιρείας, Τάσος Τζήκας και ο κ. Ποζρικίδης, η φετινή Τουριστική- Ξενοδοχειακή εκθεσιακή διοργάνωση, έχει όλους τους κρίκους της τουριστικής βιομηχανίας, με συμμετοχές από τους κλάδους της Ναυτιλίας και των Αερομεταφορών, ενώ παρούσα είναι και η Τεχνολογία στην υπηρεσία του Τουρισμού, μέσω της συμμετοχής καινοτόμων start ups. Στο πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης, θα πραγματοποιηθεί και το συνέδριο - έκθεση Real Estate Expo North, καθώς η τουριστική βιομηχανία αναπτύσσεται χέρι- χέρι με την αγορά ακινήτων.

Τα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης

Η φετινή διοργάνωση, βρίσκει την τουριστική κίνηση στη Θεσσαλονίκη, σε ανοδική τροχιά, καθώς στο 10μηνο του 2023, οι διανυκτερεύσεις αυξήθηκαν κατά 9% σε σύγκριση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, αν και η αυξημένη κινητικότητα, δεν μπόρεσε να δώσει τις επιδόσεις του 2019 (-5%).

Όπως είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, Ανδρέας Μανδρίνος, οι επιχειρηματίες του κλάδου θέλουν να ελπίζουν ότι ως το Μάϊο θα έχει υποχωρήσει ο πόλεμος μεταξύ Ισραήλ- Χαμάς, ώστε να μην επηρεαστεί η θερινή σεζον του 2024.

Η ταυτότητα της διοργάνωσης

Ειδικότερα στη Philoxenia οι άμεσες συμμετοχές εκθετών είναι 211 και οι έμμεσες 90, με το σύνολο να αθροίζεται σε 301 εκθέτες στα περίπτερα 13 και 15 (αύξηση περίπου 30% στον αριθμό εκθετών).

Στη Hotelia οι εκθέτες ανέρχονται σε 130 (περίπτερα 8, 9 και 10), με άμεση ξένη συμμετοχή από την Τουρκία και έμμεσες από 17 χώρες (αύξηση εκθετών 22% σε σχέση με πέρσι).

Στη Philoxenia μετέχουν 101 μεμονωμένους ξένους εμπορικούς επισκέπτες (Hosted Buyers) από 34 χώρες, ενώ στη Hotelia έχουμε 13 μεμονωμένους Hosted Buyers από Ελλάδα, Κύπρο και Σερβία. Επιπλέον, μία επιχειρηματική αποστολή 50 ατόμων από τη Βόρεια Μακεδονία, καθώς και αποστολές από τη Βουλγαρία, θα επισκεφθούν τις δύο εκθέσεις. Τα προγραμματισμένα ραντεβού των hosted buyers με τους εκθέτες της Philoxenia και της Hotelia θα ξεπεράσουν τα 3.000.

Στους εκθέτες των Philoxenia και Hotelia περιλαμβάνονται το Υπουργείο Τουρισμού, ο ΕΟΤ (που έχει υπό την αιγίδα του τις δύο εκθέσεις), τουριστικοί προορισμοί, ξενοδοχεία, αεροπορικές και ναυτιλιακές εταιρίες, τουριστικά γραφεία, επιχειρήσεις δόμησης, τεχνολογίας, επίπλων, κατασκευών, εξοπλισμού και ανακαίνισης, που απευθύνονται στον κλάδο του τουρισμού από όλες τις Περιφέρειες της χώρας, οι σημαντικότεροι θεσμικοί φορείς ΞΕΕ, ΣΕΤΕ, ΗΑΤΤΑ, ΠΟΞ, HAPCO (υπό την αιγίδα των οποίων βρίσκεται η έκθεση) κ.αλ.

Οι “μεγάλοι” και οι “εναλλακτικοί”

Στους μεγάλους των εκθετών συμπεριλαμβάνονται η SKYEXPRESS, για πρώτη φορά, η SEAJETS, η GRECOTEL που είναι και η μεγαλύτερη αλυσίδα ξενοδοχείων στην Ελλάδα, η Easy Hotelier και 12 από τις 13 Περιφέρειες της χώρας, καθώς και δήμοι από το σύνολο των τουριστικών περιοχών. Επίσης ισχυρό παρόν στην έκθεση δίνουν αρκετά γραφεία εναλλακτικού τουρισμού και λέσχες υπαίθριων δραστηριοτήτων (ορειβασία, ποδηλασία, περιηγήσεις κτλ.), ενώ παράλληλα θα αναδειχθεί ιδιαίτερα η ηπειρωτική Ελλάδα ως χειμερινός προορισμός μέσω ομαδικής συμμετοχής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων στο περίπτερο 13 με την παρουσίαση του concept MAINLAND GREECE.

Στη Philoxenia παρουσιάζεται επίσης το Innovative Design Cluster, το οποίο αποτελεί τον πρώτο, στην Ελλάδα, Συνεργατικό Σχηματισμό καινοτομίας, ο οποίος συγκροτείται από εταιρείες και άλλους φορείς, που δραστηριοποιούνται ή ενσωματώνουν στις δραστηριότητές τους τον δημιουργικό σχεδιασμό.

Ακόμη, στο επίπεδο της καινοτομίας σύγχρονες τεχνολογικές λύσεις τουρισμού, που έχουν δημιουργήσει οι 13 startups του CapsuleT Travel & Hospitality Accelerator – μια πρωτοβουλία του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, θα παρουσιαστούν στο περίπτερό του.

Συνεργασία Ελλάδας- Βουλγαρίας- Νέα Συμφωνία

Η καθ.Mariela Modeva, σύμβουλος της Υπουργού Τουρισμού της Βουλγαρίας, επισήμανε ότι ο χειμερινός τουρισμός όπως και ο θρησκευτικός - πολιτιστικός, έχουν μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης, κάτι που αναμένεται να επιβεβαιωθεί με τα ταξίδια που θα πραγματοποιηθούν την περίοδο των γιορτών Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, ενώ συμπλήρωσε ότι στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Philoxenia θα υπογραφεί, νέα Διακρατική Συμφωνία Συνεργασίας στον Τουρισμό για την περίοδο 2024-2026, που θα περιλαμβάνει δράσεις που θα ενισχυθούν από το πρόγραμμα Interreg.

Οι εθνικές συμμετοχές, πέραν της Βουλγαρίας (με απευθείας συμμετοχή του Υπουργείου Τουρισμού και επικεφαλής της αποστολής την Υπουργό Τουρισμού, κα. Zaritza Dinkova και με συμμετοχές από τη Βάρνα, Μπάνσκο, Σόφια και Βέλικο Τάρνοβο), είναι : της Κύπρου (4 εταιρείες), της Γεωργίας (6 τουριστικά γραφεία), της Σερβίας (με συμμετοχές από Βελιγράδι, Σοκομπάνια και Σερβική Δημοκρατία της Βοσνίας), της Τουρκίας ( συμμετοχή από το Δήμο και το Εμπορικό Επιμελητήριο της Σμύρνης) και της Αλβανίας (συμμετοχή της περιοχής Kοrce).

Συνολικά οι χώρες των εκθετών στη Philoxenia είναι 17: Ελλάδα, Κύπρος, Βουλγαρία, Τουρκία, Σερβία, Αλβανία, Αρμενία, Βοσνία, Πολωνία, Σλοβακία, Πορτογαλία, Ιράν, Γεωργία, Ιορδανία, Λουξεμβούργο, Φιλιππίνες και Κόσοβο.

Η Philoxenia ενσωματώνει πλούσιες παράλληλες εκδηλώσεις με θεματικές παρουσιάσεις, ημερίδες και δράσεις και ουσιαστικά είναι η καλύτερη ευκαιρία για τους επαγγελματίες του κλάδου να προβάλλουν τις επιχειρήσεις τους, αλλά και για την αυτοδιοίκηση να παρουσιάσει τις ομορφιές των ελληνικών προορισμών.

Πόλος έλξης της Philoxenia είναι αναμφίβολα το PHILOXENIA FORUM 2023, το οποίο στις 11 Νοεμβρίου (Περίπτερο 14), υπό την αιγίδα του Τμήματος Διοίκησης Οργανισμών, Marketing & Τουρισμού του ΔΙ.ΠΑ.Ε. και με Χορηγό την Fraport Greece θα εντρυφήσει στα πλέον επίκαιρα ζητήματα του τουρισμού διεθνώς με θέμα: “Αναζητώντας την ισορροπία: «υπερ-τουρισμός» - κυκλική οικονομία – κλιματική αλλαγή”. Το FORUM θα τιμήσουν με την παρουσία τους η Υπουργός Τουρισμού της Βουλγαρίας, κα. Zaritsa Dinkova, η Υφυπουργός Τουρισμού, κα. Έλενα Ράπτη και η Πρόεδρος του ΕΟΤ, κα. Άντζελα Γκερέκου.

Μεταξύ των πολλών παράλληλων εκδηλώσεων ξεχωρίζει το μουσικό αφιέρωμα με τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη σε ποίηση Τάσου Λειβαδίτη και Νίκου Γκάτσου, με τον Παναγιώτη Καραδημήτρη, τη Ζωή Τσινιάρη και τριμελή ορχήστρα, που θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι επισκέπτες της Philoxenia και της Hotelia, το Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2023 στις 7 μ.μ., στο Open Stage, στο περίπτερο 13. Το μουσικό αφιέρωμα, οργανώνουν το Μουσείο Μίκη Θεοδωράκη Ζάτουνας, η ΔΕΘ-HELEXPO και ο Δήμος Γορτυνίας, με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου και Χορηγούς τις εταιρίες EDIL, ΗΕΝGAZ και TILEMATIKI.

Πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων έχει και η Hotelia, όπου η μοναδικότητα και οι ιδιαιτερότητες των ελληνικών τροφίμων, καθώς και η τέχνη της παρασκευής και της παρουσίασης του καφέ, φιλοτεχνούν το δημιουργικό προφίλ των ενοτήτων All About Gastronomy και All About Cafe.

Και Φεστιβάλ Εργασίας

Ακόμη στο Σ.Κ. Ι. Βελλίδης διεξάγεται το μεγαλύτερο φεστιβάλ εργασίας από τη Skywalker, όπου θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις και συνεντεύξεις πρόσληψης προσωπικού με τουριστικές και όχι μόνο επιχειρήσεις από όλη τη χώρα.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, τοποθετήθηκαν η Αντιπεριφερειάρχης  Θεσσαλονίκης και πρόεδρος του ΟΤΘ Βούλα Πατουλίδου, ο πρόεδρος του TCB Mάκης Μοναστηρίδης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Μεσιτών Θεσσαλονίκης Κώστας Τζάρος, όπως και ο ταμίας της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας Θράκης, Κωνσταντίνος Κουράκος, η απερχόμενη αντιδήμαρχος Τουρισμού Θεσσαλονίκης , Μαρία Καραγιάννη και ο αναπλ. γενικός διευθυντής της ΔΕΘ- Helexpo.


To τριήμερο 10-12 Νοεμβρίου, ο ελληνικός τουρισμός έχει την τιμητική του στη Θεσσαλονίκη, με την 38η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia και την “αδελφή” της κλαδική έκθεση Hotelia.

Η φετινή Philoxenia, που πραγματοποιείται μετά από μία πολύ καλή σεζόν για τον ελληνικό τουρισμό, έχει ως τιμώμενη χώρα τη Βουλγαρία , καθώς πυκνώνουν οι πρωτοβουλίες συνεργασίες Ελλάδας - Βουλγαρίας στο χώρο του τουρισμού, με 1,250 εκατ. Βούλγαρους τουρίστες, αυξημένους κατά 41,2%, να έχουν επισκεφθεί την Ελλάδα το 2023  , ενώ 670.000 Έλληνες επισκέφθηκαν τη γειτονική χώρα, ως τώρα.

Όπως είπε ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ Ηelexpo Κυριάκος Ποζρικίδης, η Philoxenia είναι το περιφερειακό εκθεσιακό γεγονός για “να γίνουνε δουλειές”, με τους εκθέτες της Philoxenia να φτάνουν τους 300+1, περισσότεροι κατά 30% από την προηγούμενη διοργάνωση, ενώ πιο μεγάλη και δυναμική, με περισσότερους κατά 22% εκθέτες- είναι και Hotelia.

Όπως είπαν ο πρόεδρος της Εταιρείας, Τάσος Τζήκας και ο κ. Ποζρικίδης, η φετινή Τουριστική- Ξενοδοχειακή εκθεσιακή διοργάνωση, έχει όλους τους κρίκους της τουριστικής βιομηχανίας, με συμμετοχές από τους κλάδους της Ναυτιλίας και των Αερομεταφορών, ενώ παρούσα είναι και η Τεχνολογία στην υπηρεσία του Τουρισμού, μέσω της συμμετοχής καινοτόμων start ups. Στο πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης, θα πραγματοποιηθεί και το συνέδριο - έκθεση Real Estate Expo North, καθώς η τουριστική βιομηχανία αναπτύσσεται χέρι- χέρι με την αγορά ακινήτων.

Τα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης

Η φετινή διοργάνωση, βρίσκει την τουριστική κίνηση στη Θεσσαλονίκη, σε ανοδική τροχιά, καθώς στο 10μηνο του 2023, οι διανυκτερεύσεις αυξήθηκαν κατά 9% σε σύγκριση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, αν και η αυξημένη κινητικότητα, δεν μπόρεσε να δώσει τις επιδόσεις του 2019 (-5%).

Όπως είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, Ανδρέας Μανδρίνος, οι επιχειρηματίες του κλάδου θέλουν να ελπίζουν ότι ως το Μάϊο θα έχει υποχωρήσει ο πόλεμος μεταξύ Ισραήλ- Χαμάς, ώστε να μην επηρεαστεί η θερινή σεζον του 2024.

Η ταυτότητα της διοργάνωσης

Ειδικότερα στη Philoxenia οι άμεσες συμμετοχές εκθετών είναι 211 και οι έμμεσες 90, με το σύνολο να αθροίζεται σε 301 εκθέτες στα περίπτερα 13 και 15 (αύξηση περίπου 30% στον αριθμό εκθετών).

Στη Hotelia οι εκθέτες ανέρχονται σε 130 (περίπτερα 8, 9 και 10), με άμεση ξένη συμμετοχή από την Τουρκία και έμμεσες από 17 χώρες (αύξηση εκθετών 22% σε σχέση με πέρσι).

Στη Philoxenia μετέχουν 101 μεμονωμένους ξένους εμπορικούς επισκέπτες (Hosted Buyers) από 34 χώρες, ενώ στη Hotelia έχουμε 13 μεμονωμένους Hosted Buyers από Ελλάδα, Κύπρο και Σερβία. Επιπλέον, μία επιχειρηματική αποστολή 50 ατόμων από τη Βόρεια Μακεδονία, καθώς και αποστολές από τη Βουλγαρία, θα επισκεφθούν τις δύο εκθέσεις. Τα προγραμματισμένα ραντεβού των hosted buyers με τους εκθέτες της Philoxenia και της Hotelia θα ξεπεράσουν τα 3.000.

Στους εκθέτες των Philoxenia και Hotelia περιλαμβάνονται το Υπουργείο Τουρισμού, ο ΕΟΤ (που έχει υπό την αιγίδα του τις δύο εκθέσεις), τουριστικοί προορισμοί, ξενοδοχεία, αεροπορικές και ναυτιλιακές εταιρίες, τουριστικά γραφεία, επιχειρήσεις δόμησης, τεχνολογίας, επίπλων, κατασκευών, εξοπλισμού και ανακαίνισης, που απευθύνονται στον κλάδο του τουρισμού από όλες τις Περιφέρειες της χώρας, οι σημαντικότεροι θεσμικοί φορείς ΞΕΕ, ΣΕΤΕ, ΗΑΤΤΑ, ΠΟΞ, HAPCO (υπό την αιγίδα των οποίων βρίσκεται η έκθεση) κ.αλ.

Οι “μεγάλοι” και οι “εναλλακτικοί”

Στους μεγάλους των εκθετών συμπεριλαμβάνονται η SKYEXPRESS, για πρώτη φορά, η SEAJETS, η GRECOTEL που είναι και η μεγαλύτερη αλυσίδα ξενοδοχείων στην Ελλάδα, η Easy Hotelier και 12 από τις 13 Περιφέρειες της χώρας, καθώς και δήμοι από το σύνολο των τουριστικών περιοχών. Επίσης ισχυρό παρόν στην έκθεση δίνουν αρκετά γραφεία εναλλακτικού τουρισμού και λέσχες υπαίθριων δραστηριοτήτων (ορειβασία, ποδηλασία, περιηγήσεις κτλ.), ενώ παράλληλα θα αναδειχθεί ιδιαίτερα η ηπειρωτική Ελλάδα ως χειμερινός προορισμός μέσω ομαδικής συμμετοχής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων στο περίπτερο 13 με την παρουσίαση του concept MAINLAND GREECE.

Στη Philoxenia παρουσιάζεται επίσης το Innovative Design Cluster, το οποίο αποτελεί τον πρώτο, στην Ελλάδα, Συνεργατικό Σχηματισμό καινοτομίας, ο οποίος συγκροτείται από εταιρείες και άλλους φορείς, που δραστηριοποιούνται ή ενσωματώνουν στις δραστηριότητές τους τον δημιουργικό σχεδιασμό.

Ακόμη, στο επίπεδο της καινοτομίας σύγχρονες τεχνολογικές λύσεις τουρισμού, που έχουν δημιουργήσει οι 13 startups του CapsuleT Travel & Hospitality Accelerator – μια πρωτοβουλία του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, θα παρουσιαστούν στο περίπτερό του.

Συνεργασία Ελλάδας- Βουλγαρίας- Νέα Συμφωνία

Η καθ.Mariela Modeva, σύμβουλος της Υπουργού Τουρισμού της Βουλγαρίας, επισήμανε ότι ο χειμερινός τουρισμός όπως και ο θρησκευτικός - πολιτιστικός, έχουν μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης, κάτι που αναμένεται να επιβεβαιωθεί με τα ταξίδια που θα πραγματοποιηθούν την περίοδο των γιορτών Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, ενώ συμπλήρωσε ότι στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Philoxenia θα υπογραφεί, νέα Διακρατική Συμφωνία Συνεργασίας στον Τουρισμό για την περίοδο 2024-2026, που θα περιλαμβάνει δράσεις που θα ενισχυθούν από το πρόγραμμα Interreg.

Οι εθνικές συμμετοχές, πέραν της Βουλγαρίας (με απευθείας συμμετοχή του Υπουργείου Τουρισμού και επικεφαλής της αποστολής την Υπουργό Τουρισμού, κα. Zaritza Dinkova και με συμμετοχές από τη Βάρνα, Μπάνσκο, Σόφια και Βέλικο Τάρνοβο), είναι : της Κύπρου (4 εταιρείες), της Γεωργίας (6 τουριστικά γραφεία), της Σερβίας (με συμμετοχές από Βελιγράδι, Σοκομπάνια και Σερβική Δημοκρατία της Βοσνίας), της Τουρκίας ( συμμετοχή από το Δήμο και το Εμπορικό Επιμελητήριο της Σμύρνης) και της Αλβανίας (συμμετοχή της περιοχής Kοrce).

Συνολικά οι χώρες των εκθετών στη Philoxenia είναι 17: Ελλάδα, Κύπρος, Βουλγαρία, Τουρκία, Σερβία, Αλβανία, Αρμενία, Βοσνία, Πολωνία, Σλοβακία, Πορτογαλία, Ιράν, Γεωργία, Ιορδανία, Λουξεμβούργο, Φιλιππίνες και Κόσοβο.

Η Philoxenia ενσωματώνει πλούσιες παράλληλες εκδηλώσεις με θεματικές παρουσιάσεις, ημερίδες και δράσεις και ουσιαστικά είναι η καλύτερη ευκαιρία για τους επαγγελματίες του κλάδου να προβάλλουν τις επιχειρήσεις τους, αλλά και για την αυτοδιοίκηση να παρουσιάσει τις ομορφιές των ελληνικών προορισμών.

Πόλος έλξης της Philoxenia είναι αναμφίβολα το PHILOXENIA FORUM 2023, το οποίο στις 11 Νοεμβρίου (Περίπτερο 14), υπό την αιγίδα του Τμήματος Διοίκησης Οργανισμών, Marketing & Τουρισμού του ΔΙ.ΠΑ.Ε. και με Χορηγό την Fraport Greece θα εντρυφήσει στα πλέον επίκαιρα ζητήματα του τουρισμού διεθνώς με θέμα: “Αναζητώντας την ισορροπία: «υπερ-τουρισμός» - κυκλική οικονομία – κλιματική αλλαγή”. Το FORUM θα τιμήσουν με την παρουσία τους η Υπουργός Τουρισμού της Βουλγαρίας, κα. Zaritsa Dinkova, η Υφυπουργός Τουρισμού, κα. Έλενα Ράπτη και η Πρόεδρος του ΕΟΤ, κα. Άντζελα Γκερέκου.

Μεταξύ των πολλών παράλληλων εκδηλώσεων ξεχωρίζει το μουσικό αφιέρωμα με τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη σε ποίηση Τάσου Λειβαδίτη και Νίκου Γκάτσου, με τον Παναγιώτη Καραδημήτρη, τη Ζωή Τσινιάρη και τριμελή ορχήστρα, που θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι επισκέπτες της Philoxenia και της Hotelia, το Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2023 στις 7 μ.μ., στο Open Stage, στο περίπτερο 13. Το μουσικό αφιέρωμα, οργανώνουν το Μουσείο Μίκη Θεοδωράκη Ζάτουνας, η ΔΕΘ-HELEXPO και ο Δήμος Γορτυνίας, με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου και Χορηγούς τις εταιρίες EDIL, ΗΕΝGAZ και TILEMATIKI.

Πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων έχει και η Hotelia, όπου η μοναδικότητα και οι ιδιαιτερότητες των ελληνικών τροφίμων, καθώς και η τέχνη της παρασκευής και της παρουσίασης του καφέ, φιλοτεχνούν το δημιουργικό προφίλ των ενοτήτων All About Gastronomy και All About Cafe.

Και Φεστιβάλ Εργασίας

Ακόμη στο Σ.Κ. Ι. Βελλίδης διεξάγεται το μεγαλύτερο φεστιβάλ εργασίας από τη Skywalker, όπου θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις και συνεντεύξεις πρόσληψης προσωπικού με τουριστικές και όχι μόνο επιχειρήσεις από όλη τη χώρα.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, τοποθετήθηκαν η Αντιπεριφερειάρχης  Θεσσαλονίκης και πρόεδρος του ΟΤΘ Βούλα Πατουλίδου, ο πρόεδρος του TCB Mάκης Μοναστηρίδης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Μεσιτών Θεσσαλονίκης Κώστας Τζάρος, όπως και ο ταμίας της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας Θράκης, Κωνσταντίνος Κουράκος, η απερχόμενη αντιδήμαρχος Τουρισμού Θεσσαλονίκης , Μαρία Καραγιάννη και ο αναπλ. γενικός διευθυντής της ΔΕΘ- Helexpo.


ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία