Λόγια του Βαρδάρη

  • Περιοδεία υποψηφίου ευρωβουλευτή σε ΗΠΑ και Μεγάλη Βρετανία
    25/04/2024 15:37

    Περιοδεία υποψηφίου ευρωβουλευτή σε ΗΠΑ και Μεγάλη Βρετανία

    Μπορεί οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές όλων των κομμάτων να έχουν ξεκινήσει περιοδείες σε όλη την Ελλάδα διεκδικώντας έναν σταυρό από τους εκλογές, καθώς όλη η επικράτεια είναι μια περιφέρεια, ο σύμβουλος του προέδρου του ΣΥΡΙΑΖ- ΠΣ για ευρωπαϊκά ζητήματα και υποψήφιος ευρωβουλευτής με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Νικόλας Φαραντούρης ξεκίνησε περιοδείες και στο εξωτερικού. Εξάλλου σε αυτές τις εκλογές, όπως άλλωστε και στις εθνικές συμμετείχαν οι Έλληνες της ομογένειας με την διαφορά ότι στις 9 Ιουνίου θα μπορέσουν να ψηφίσουν και επιστολικά. 

    Έτσι, ο καθηγητής ετοίμασε βαλίτσες και βρίσκεται στις ΗΠΑ και την Αγγλία πραγματοποιώντας περιοδεία υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, ο κ. Φαραντούρης δηλώνει... "κοντά στην ελληνική ομογένεια". Συγκεκριμένα, από χθες βρίσκεται στις ΗΠΑ και το Σάββατο θα βρίσκεται στο Λονδίνο. 

    Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στις ΗΠΑ θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με μέλη του Κογκρέσου και της Γερουσίας, μέλη ομογενειακών οργανώσεων και επιστημονικών ενώσεων σε Ουάσιγκτον και Τέξας, ενώ θα συμμετάσχει σε ομάδες εργασίας για τις διεθνείς ενεργειακές εξελίξεις στο Χιούστον, την "ενεργειακή πρωτεύουσα" των ΗΠΑ, σε μία κρίσιμη περίοδο για την ενεργειακή ασφάλεια και το ενεργειακό κόστος στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Μεταξύ άλλων, θα πραγματοποιήσει ομιλία στο Χιούστον προσκεκλημένος του Hellenic Professional Society of Texas με θέμα τις εξελίξεις σε Ευρώπη, Ελλάδα και Αμερική μετά τις Ευρωπαϊκές εκλογές της 9ης Ιουνίου.

    Το Σάββατο 27 Απριλίου θα μεταβεί στο Λονδίνο όπου θα μιλήσει στο Coway Hall για τη σημασία των επικείμενων ευρωεκλογών, προσκεκλημένος της οργάνωσης μελών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ηνωμένου Βασιλείου.

    image001.jpg