Λόγια του Βαρδάρη

 • Περί Σ.Ε.Β. και Σ.Β.Β.Ε.
  01/12/2018 11:41

  Περί Σ.Ε.Β. και Σ.Β.Β.Ε.

  H «επίθεση φιλίας» προς τους βιομηχάνους της βόρειας Ελλάδας που έκανε ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών δημιούργησε ποικίλα σχόλια στα «πηγαδάκια» που σχηματίστηκαν στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργανώθηκε χθες, Παρασκευή 30/11, στη Θεσσαλονίκη.
  «Τι πάει να κάνει ο Σ.Ε.Β; Ψαρεύει μέλη από τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βόρειου Ελλάδος;» ήταν το βασικό ερώτημα που κρυφακούσαμε και μεταφέρουμε.
  Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βόρειας Ελλάδας, αναβαθμίστηκε σε ισότιμο κοινωνικό εταίρο από πλευράς εργοδοτών (σ.σ. μαζί με τους Σ.Ε.Β, Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε, Ε.Σ.Ε.Ε. και Σ.Ε.Τ.Ε. ) στη διαδικασία των συλλογικών διαπραγματεύσεων με τα συνδικάτα (ΓΣΕΕ). Είναι δε ο μόνος περιφερειακός σύνδεσμος που έχει αυτό το ρόλο. Η αναβάθμισή του Σ.Β.Β.Ε. ενόχλησε τον αθηναϊκό Σύνδεσμο Επιχειρήσεων-Βιομηχανιών, που προσπαθεί με κάθε τρόπο να υποβαθμίσει τη δυναμική του.

  Βέβαια, όσοι παρακολούθησαν με προσοχή την ομιλία του αντιπροέδρου του Σ.Ε.Β. στους επιχειρηματίες της Θεσσαλονίκης, διαπίστωσαν ότι ο Ευάγγελος Μυτιληναίος λησμόνησε να πει ότι ο αθηναϊκός σύνδεσμος:
  -Έδωσε και δίνει καθημερνά μάχες για να καταργηθούν οι περιφερειακές ενισχύσεις που ωφελούν κυρίως τις επιχειρήσεις της περιφέρειας και η πολιτική του στοχεύει στην αντικατάστασή τους με οριζόντια φορολογικά κίνητρα που ευνοούν κυρίως τις κερδοφόρες επιχειρήσεις της Αττικής.
  -Ότι ουδέποτε στήριξε πολιτικές αποκέντρωσης διατηρώντας ομήρους τους επιχειρηματίες της περιφέρειας από την κεντρική εξουσία στην οποία έχει άμεση πρόσβαση.
  -Ότι στηρίζει διαχρονικά τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρήσεων στις προμήθειες του ελληνικού δημοσίου δημιουργώντας συνεχώς προσκόμματα στις επιχειρήσεις της περιφέρειας.

  Έτσι γιατί εκτός από το τερπνό, υπάρχει και το ωφέλιμο.


Δείτε ακόμα