Λόγια του Βαρδάρη

  • Παραίτηση δημοτικής συμβούλου από το δ.σ. του δημοτικού βρεφοκομείου «Άγιος Στυλιανός»
    28/11/2022 19:47

    Παραίτηση δημοτικής συμβούλου από το δ.σ. του δημοτικού βρεφοκομείου «Άγιος Στυλιανός»

    Την παραίτησή της από το διοικητικό συμβούλιο του δημοτικού βρεφοκομείου “Άγιος Στυλιανός” υπέβαλε η δημοτική σύμβουλος Νέλλη Αηδονά. Στην επιστολή της την οποία απέστειλε και προς τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Πέτρο Λεκάκη εξηγεί τους λόγους για τους οποίους παραιτείται. Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι “τα πρόσφατα γεγονότα σε δομές προστασίας ευάλωτων ατόμων απέδειξαν περίτρανα ότι τα συμβούλια που διοικούν αυτές τις δομές αποτελούνται ως επί το πλείστον από φίλους και φίλα προσκείμενους προς τους κυβερνώντες και διοικούντες και αυτό ίσως να είναι και το κύριο κριτήριο επιλογής τους για αυτές τις θέσεις”. Επισημαίνει επίσης πως “το διοικητικό μας συμβούλιο με τρεις προέδρους τα τελευταία χρόνια δεν κατάφερε να δώσει λύσεις σε αρκετές δυσλειτουργίες που αφορούν την περιουσιακή αξιοποίηση, τα προβλήματα ορισμένων εργαζομένων, την παραμονή σε ένα παλιό κτήριο με ετοιμόρροπη σκεπή και επισκέψεις τρωκτικών, με ένα τεράστιο μηνιαίο ενοίκιο που πληρώνεται στους ιδιοκτήτες από την εποχή της προηγούμενης διοίκησης, από τις συγκρούσεις που προέκυπταν συνεχώς μεταξύ του προηγούμενου παιδιάτρου και των βρεφοκόμων, από άτομα που παρεισέφρησαν στους κόλπους των εθελοντριών, ευτυχώς μεμονωμένες περιπτώσεις, που όμως έβλαψαν τους προστατευόμενους τροφίμους μας”.

    Το πλήρες κείμενο της επιστολής παραίτησης της κας Αηδονά είναι το ακόλουθο:

    “Με αυτή την επιστολή μου υποβάλω την παραίτησή μου από μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Δημοτικού Βρεφοκομείου Θεσσαλονίκης «ο Άγιος Στυλιανός».

    Τα πρόσφατα γεγονότα σε δομές προστασίας ευάλωτων ατόμων απέδειξαν περίτρανα ότι τα συμβούλια που διοικούν αυτές τις δομές αποτελούνται ως επί το πλείστον από φίλους και φίλα προσκείμενους προς τους κυβερνώντες και διοικούντες και αυτό ίσως να είναι και το κύριο κριτήριο επιλογής τους για αυτές τις θέσεις. Χωρίς να πληρούν τις προϋποθέσεις για να ανταποκριθούν στις τόσο απαιτητικές συνθήκες που επικρατούν σε αυτές τις δομές, χωρίς κατάλληλη κατάρτιση και χωρίς ελεγκτικούς μηχανισμούς αποδεικνύονται ανεπαρκείς, ακόμη κι αν είναι καλών προθέσεων, να εξασφαλίσουν την εύρυθμη λειτουργία, τη χρηστή διαχείριση και κυρίως την προάσπιση των δικαιωμάτων των ωφελουμένων, ευάλωτων τροφίμων τους.

    Το διοικητικό μας συμβούλιο με τρεις προέδρους τα τελευταία χρόνια δεν κατάφερε να δώσει λύσεις σε αρκετές δυσλειτουργίες που αφορούν την περιουσιακή αξιοποίηση, τα προβλήματα ορισμένων εργαζομένων, την παραμονή σε ένα παλιό κτήριο με ετοιμόρροπη σκεπή και επισκέψεις τρωκτικών, με ένα τεράστιο μηνιαίο ενοίκιο που πληρώνεται στους ιδιοκτήτες από την εποχή της προηγούμενης διοίκησης, από τις συγκρούσεις που προέκυπταν συνεχώς μεταξύ του προηγούμενου παιδιάτρου και των βρεφοκόμων, από άτομα που παρεισέφρησαν στους κόλπους των εθελοντριών, ευτυχώς μεμονωμένες περιπτώσεις, που όμως έβλαψαν τους προστατευόμενους τροφίμους μας.

    Σε παλαιότερες ανακοινώσεις μου μέσα στο δημοτικό συμβούλιο ανέφερα ακροθιγώς και με διακριτικότητα αυτά που δεν λειτουργούσαν σωστά, πολύ πιο ανοιχτά, βεβαίως, τα ανέφερα μέσα στο διοικητικό συμβούλιο του ιδρύματος.

    Για όλους τους παραπάνω λόγους με λύπη μου παραιτούμαι από το ίδρυμα, το οποίο υπηρέτησα είτε ως απλό μέλος, είτε ως πρόεδρος οκτώ χρόνια σε παλιές μου θητείες ως δημοτική σύμβουλος και τρία χρόνια στην τρέχουσα θητεία μου, πάντα με γνώμονα το καλό και το συμφέρον των παιδιών που το ίδρυμα έχει αναλάβει να προστατεύει στη θέση των γονέων που προσωρινά ή μόνιμα δεν έχουν τη δυνατότητα να ασκήσουν τα γονεϊκά τους καθήκοντα.

    Ελπίζω το άτομο που θα με αντικαταστήσει αλλά κυρίως η επόμενη διοίκηση να προσεγγίσουν τα ζητήματα του Αγίου Στυλιανού με την προσήκουσα σοβαρότητα και ευαισθησία.

    Με τιμή

    Αηδονά Δέσποινα Νέλλη

    Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Θεσσαλονίκης”