ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Πανσερραϊκός: Τα «λιοντάρια» ήρθαν για να μείνουν (βίντεο)

Ο πρόεδρος Τάσος Καζίας, ο προπονητής Παύλος Δερμιτζάκης και ο πολύπειρος αμυντικός Αριστοτέλης Καρασαλίδης εξηγούν πώς εκπληρώθηκε ο μεγάλος στόχος της επιστροφής στη Super League μετά από 12 χρόνια

 27/05/2023 15:30

Πανσερραϊκός: Τα «λιοντάρια» ήρθαν για να μείνουν (βίντεο)

Βασίλης Μόσχου

Δώδεκα χρόνια μακριά από τη Super League ήταν πολλά αλλά, έστω και με πολυετή καθυστέρηση, ο Πανσερραϊκός επέστρεψε στην ελίτ του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Το πέτυχε μάλιστα με απολύτως πειστικό τρόπο, κυριαρχώντας πλήρως στο πρωτάθλημα της Super League 2 και η εξασφάλιση της ανόδου πέντε αγωνιστικές πριν το τέλος της σεζόν είναι ενδεικτική της αγωνιστικής υπεροχής της ομάδας του Παύλου Δερμιτζάκη.

Η «Μακεδονία της Κυριακής» ζήτησε τη γνώμη των πρωταγωνιστών της εξαιρετικής αυτής πορείας που επανέφερε τα «λιοντάρια» στο κλαμπ των «μεγάλων». Ο πρόεδρος, Τάσος Καζίας, ο προπονητής, Παύλος Δερμιτζάκης και ο πολύπειρος αμυντικός της ομάδας, Αριστοτέλης Καρασαλίδης εξηγούν πώς ήρθε η άνοδος, που έβγαλε μία ολόκληρη πόλη στον δρόμο.

tasos-kazias.jpg

Καζίας: «Η ομάδα προετοιμαζόταν από το 2018»

Ο επικεφαλής της ΠΑΕ, Τάσος Καζίας, τονίζει πως η άνοδος αποτελεί επιστέγασμα μίας μεγάλης προσπάθειας που ξεκίνησε το 2018.

«Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από την πορεία της ομάδας, που έφερε την εκπλήρωση του μεγάλου μας στόχου. Μετά από πολλά χρόνια, ο Πανσερραϊκός επιστρέφει εκεί που ανήκει, στη μεγάλη κατηγορία. Η ομάδα προετοιμαζόταν από το 2018, από την ώρα δηλαδή που την αναλάβαμε και τώρα ήρθε η ώρα να το ζήσουμε.

Ήταν μια δύσκολη χρονιά, όπως συμβαίνει σε όλες τις χαμηλές κατηγορίες αλλά είχαμε προετοιμαστεί κατάλληλα και πετύχαμε τον στόχο μας. Λειτουργώντας μεθοδικά, πήραμε τους καλύτερους παίκτες της αγοράς. Έλληνες που έχουν κατακτήσει τίτλους και ξένους με ποιότητα που έκαναν την διαφορά και γνώριζαν την ελληνική πραγματικότητα. Η εμπειρία του προπονητή μας, σε συνθήκες πρωταθλητισμού, βοήθησε αρκετά, ώστε πριν τελειώσει η σεζόν να είμαστε πρωταθλητές.

Ο Πανσερραϊκός είναι ένα κλαμπ, που θέλει να λειτουργεί σε σύγχρονα πρότυπα και αυτό κάνουμε πέντε χρόνια τώρα. Από την πρώτη μέρα, δουλεύουμε σαν να ήταν πάντα η ομάδα στη Super League και σταθερά, βήμα-βήμα φτάσαμε μέχρι την άνοδο.

Αν δει κανείς τι είχε ο Πανσερραϊκος πριν το 2018 και τι έχει τώρα, σε επίπεδο εγκαταστάσεων και υποδομών θα εντυπωσιαστεί. Ας κάνουμε λίγη υπομονή και σύντομα θα έχουμε στην διάθεσή μας ένα προπονητικό κέντρο υψηλών προδιαγραφών. Ιδιαίτερη σημασία δίνουμε και στις ακαδημίες μας και οι μικρές μας ομάδες παρουσιάζουν ταλαντούχες φουρνιές που αξιοποιούνται από ικανότατους προπονητές».

Ο πρόεδρος του Πανσερραϊκού εκφράζει πάντως και ένα παράπονο.

«Το μόνο παράπονό μας έχει να κάνει με το γηπεδικό. Εδώ και έναν χρόνο υπάρχει ένα εκατομμύριο ευρώ στα ταμεία του δήμου, από το υπουργείο υποδομών και δεν έχει γίνει η παραμικρή εργασία. Υπάρχει λοιπόν ο κίνδυνος να μην αγωνιστούμε στην έδρα μας στο ξεκίνημα της επόμενης σεζόν. Είναι ευθύνη όλων των αιρετών στην πόλη να βοηθήσουν, ώστε το γήπεδο να εκσυγχρονιστεί αμέσως και να αδειοδοτηθεί για τη νέα σεζόν.

Η επόμενη μέρα απαιτεί σκληρή δουλειά και νέο στρατηγικό πλάνο. Είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε για ρόστερ αλλά το σίγουρο είναι ότι θα γίνουν καλές μεταγραφές και ήδη το αρμόδιο τμήμα ασχολείται με το θέμα. Θέλουμε τον κόσμο δίπλα σε ό,τι κάνουμε γιατί είναι η δύναμή μας».

pavlos-dermitzakis.jpg

Δερμιτζάκης: «Η ομάδα έχει κορμό και δεν χρειάζεται θεαματικές αλλαγές»

Ο Παύλος Δερμιτζάκης ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ομάδας τον Νοέμβριο και μολονότι δεν είχε δουλέψει με τους παίκτες από την καλοκαιρινή προετοιμασία, ήταν βέβαιος για τις δυνατότητές τους.

«Αν και δεν ξεκίνησα τη σεζόν μαζί με τα παιδιά, όταν δέχτηκα την πρόταση της διοίκησης ήμουν βέβαιος πως ο Πανσερραϊκός είχε τις δυνατότητες να εξασφαλίσει την άνοδο. Είχα σχηματίσει άλλωστε άποψη για την ποιότητα του ρόστερ, μέσα από την εμπειρία που απέκτησα ως αντίπαλος του Πανσερραϊκού, πριν έρθει η ώρα να αναλάβω την τεχνική του ηγεσία. Ήμουν λοιπόν σίγουρος για τη δυναμική αυτής της ομάδας και όπως αποδείχθηκε δεν έκανα λάθος».

Ο τεχνικός των «λιονταριών» πιστεύει πως τρεις ήταν οι βασικοί παράγοντες που οδήγησαν στην εκπλήρωση του στόχου. «Η άνοδος στη μεγάλη κατηγορία δεν είναι ποτέ εύκολη, όσο ποιοτική κι αν είναι η ομάδα που τη διεκδικεί. Εμείς όμως την κάναμε να φαίνεται εύκολη, βασιζόμενοι σε τρεις βασικούς άξονες.

Ο πρώτος είναι ότι καταφέραμε να φτιάξουμε μία ομάδα με σαφή αγωνιστική ταυτότητα. Όταν ανέλαβα συζήτησα με τα παιδιά και συμφωνήσαμε πως πρέπει να βρούμε γρήγορα το ποιοι είμαστε, πού θέλουμε να φτάσουμε και τι πρέπει να κάνουμε για να το πετύχουμε. Δουλέψαμε πολύ και αποκτήσαμε γρήγορα τη φιλοσοφία που μας οδήγησε στην κορυφή.

Η δεύτερη παράμετρος στην οποία θέλω να σταθώ είναι οι 13 διαδοχικές νίκες. Κάνοντας αυτό το φοβερό σερί αποκτήσαμε αυτοπεποίθηση και ταυτόχρονα ένα μαξιλάρι ασφαλείας ώστε να έχουμε λιγότερο άγχος.

Το τρίτο στοιχείο που εκτιμώ ότι έπαιξε καθοριστικό ρόλο είναι η αμυντική μας συμπεριφορά. Φτιάξαμε μία άμυνα που πολύ δύσκολα έτρωγε γκολ. Μία γραμμή που δεν επέτρεπε καν στον αντίπαλο να πατήσει την περιοχή μας».

Ο Παύλος Δερμιτζάκης έχει πλήρη επίγνωση των δυσκολιών που θα συναντήσει η ομάδα στη Super League αλλά είναι αισιόδοξος για το μέλλον της.

«Ξέρουμε πολύ καλά πως ο πήχυς θα ανέβει απότομα. Το επίπεδο θα είναι πολύ υψηλότερο. Εμείς όμως πιστεύουμε πως θα μπορέσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί. Η ομάδα έχει κορμό και δεν χρειάζεται θεαματικές αλλαγές, αλλά λίγες απολύτως στοχευμένες κινήσεις, που θα την καταστήσουν πιο δυνατή.

Εγώ θα προτιμούσα ο Πανσερραϊκός να στηρίζεται κυρίως σε Έλληνες παίκτες, που έχουν άλλο δέσιμο με τον κόσμο και την ομάδα. Ξέρω ότι δεν είναι πάντα εύκολο να βρεις καλούς Έλληνες χωρίς να υπερβείς το μπάτζετ που ορίζει η διοίκηση, αλλά μακροπρόθεσμα θα το καταφέρουμε, αξιοποιώντας και τις ακαδημίες μας.

Ο Πανσερραϊκός πρέπει να αναδεικνύει παίκτες, να αξιοποιεί το ταλέντο τους και όταν έρθει η ώρα, να τους παραχωρεί στα μεγάλα κλαμπ, εξασφαλίζοντας και την αντίστοιχη οικονομική υπεραξία. Κατά τη γνώμη μου, το μοντέλο του ΠΑΣ Γιάννινα είναι ένα παράδειγμα προς μίμηση. Είμαι βέβαιος ότι η διοίκηση, που συνέβαλε καθοριστικά στην άνοδο, θα κάνει ό,τι χρειάζεται για εδραιώσει την ομάδα στην πρώτη κατηγορία.

Θέλουμε να παρουσιάσουμε έναν Πανσερραϊκό που δεν θα κινδυνεύσει και θα πετύχει τον στόχο της παραμονής στη Super League παίζοντας ελκυστικό ποδόσφαιρο. Είμαι βέβαιος ότι μπορούμε να συνδυάσουμε το καλό ποδόσφαιρο με την εκπλήρωση του στόχου και αυτή θα είναι η φιλοσοφία μας στο νέο πρωτάθλημα.

Μέχρι να φτάσουμε όμως στο καλοκαίρι, πρέπει να τιμήσουμε το όνομα του συλλόγου αλλά και τους ίδιους μας τους εαυτούς, κάνοντας το καλύτερο δυνατό στα ματς που απομένουν.

Μπορεί να έχουμε κερδίσει την άνοδο, αλλά η σεζόν δεν τελείωσε και θα κάνουμε το καθήκον μας. Αυτό απαιτεί άλλωστε και ο κόσμος, που είναι πάντα στο πλευρό μας και που πιστεύω ότι του χρόνου θα γεμίζει το γήπεδο σε όλους τους εντός έδρας αγώνες.

Παράλληλα, βέβαια, μπορεί να ξεκινήσει με ηρεμία και ο σχεδιασμός για την επόμενη μέρα. Αυτή είναι η πολυτέλεια που μας προσφέρει το γεγονός ότι εξασφαλίσαμε την άνοδο πέντε αγωνιστικές πριν το τέλος».

telis-karasalidis.jpg

Καρασαλίδης: «Δεν μπορώ να ξεχάσω την υποδοχή μετά το ματς με την Καρδίτσα»

Ένας από τους κορυφαίους παίκτες της ομάδας είναι ο Αριστοτέλης Καρασαλίδης, ο οποίος πίστευε εξαρχής ότι η ομάδα μπορούσε να κάνει πρωταθλητισμό.

«Η άνοδος στη μεγάλη κατηγορία ήταν εξαρχής ο στόχος αυτής της ομάδας. Δεν ήταν κάτι που προέκυψε στην πορεία. Το ρόστερ διαμορφώθηκε γρήγορα και η ομάδα είχε τον χρόνο να προετοιμαστεί. Νομίζω ότι η πειθαρχία και η απόλυτη προσήλωση στον στόχο μας ήταν τα κλειδιά της επιτυχίας».

Ο 32χρονος αμυντικός παραδέχεται πάντως πως υπήρξε ένα σημείο καμπής στη σεζόν. «Όπως είπα είχαμε εξαρχής θέσει ως στόχο την άνοδο, αλλά η στιγμή που καταλάβαμε πως είμαστε πολύ κοντά, ότι τα πράγματα είχαν πάρει τον δρόμο τους, ήταν το ματς με τον Μακεδονικό. Η νίκη αυτή στο τελευταίο λεπτό, ο τρόπος δηλαδή με τον οποίο ήρθε, μάς έκανε να πιστέψουμε πως ήμασταν πια κοντά στην εκπλήρωση του στόχου. Το πρωτάθλημα ήταν πάντως ανταγωνιστικό, καθώς υπήρχαν σοβαροί αντίπαλοι με την ίδια φιλοδοξία, όπως η Λάρισα, η Νίκη και η Καρδίτσα».

Ο Αριστοτέλης Καρασαλίδης έχει σαφή άποψη για το τι πρέπει να γίνει την επόμενη μέρα. «Είναι αλήθεια ότι τώρα αρχίζουν τα δύσκολα, αφού το επίπεδο στη μεγάλη κατηγορία είναι πολύ υψηλότερο. Η προοπτική όμως της αναμέτρησης με τις μεγάλες ομάδες είναι κάτι που μας εξιτάρει. Η ομάδα έχει κορμό και δεν χρειάζεται ριζικές αλλαγές στο ρόστερ, αλλά ποιοτικές προσθήκες που θα ανεβάσουν το επίπεδό της, ώστε να αντεπεξέλθει στις δυσκολίες της Super League.

Πρέπει μάλιστα αυτές οι κινήσεις να γίνουν το συντομότερο, ώστε η ομάδα να αποκτήσει γρήγορα ομοιογένεια. Ποντάρουμε πολύ και στη στήριξη του κόσμου, που είναι πάντα δίπλα μας. Δεν μπορώ να ξεχάσω την υποδοχή μετά το ματς με την Καρδίτσα. Την επόμενη σεζόν πιστεύουμε πως η παρουσία των φιλάθλων στο γήπεδο θα είναι ακόμη πιο μαζική. Ο κόσμος των Σερρών έχει αποδείξει ότι αγαπά την ομάδα της πόλης του».

* Δημοσιεύτηκε στη «Μακεδονία της Κυριακής» στις 21/5/2023




Δώδεκα χρόνια μακριά από τη Super League ήταν πολλά αλλά, έστω και με πολυετή καθυστέρηση, ο Πανσερραϊκός επέστρεψε στην ελίτ του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Το πέτυχε μάλιστα με απολύτως πειστικό τρόπο, κυριαρχώντας πλήρως στο πρωτάθλημα της Super League 2 και η εξασφάλιση της ανόδου πέντε αγωνιστικές πριν το τέλος της σεζόν είναι ενδεικτική της αγωνιστικής υπεροχής της ομάδας του Παύλου Δερμιτζάκη.

Η «Μακεδονία της Κυριακής» ζήτησε τη γνώμη των πρωταγωνιστών της εξαιρετικής αυτής πορείας που επανέφερε τα «λιοντάρια» στο κλαμπ των «μεγάλων». Ο πρόεδρος, Τάσος Καζίας, ο προπονητής, Παύλος Δερμιτζάκης και ο πολύπειρος αμυντικός της ομάδας, Αριστοτέλης Καρασαλίδης εξηγούν πώς ήρθε η άνοδος, που έβγαλε μία ολόκληρη πόλη στον δρόμο.

tasos-kazias.jpg

Καζίας: «Η ομάδα προετοιμαζόταν από το 2018»

Ο επικεφαλής της ΠΑΕ, Τάσος Καζίας, τονίζει πως η άνοδος αποτελεί επιστέγασμα μίας μεγάλης προσπάθειας που ξεκίνησε το 2018.

«Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από την πορεία της ομάδας, που έφερε την εκπλήρωση του μεγάλου μας στόχου. Μετά από πολλά χρόνια, ο Πανσερραϊκός επιστρέφει εκεί που ανήκει, στη μεγάλη κατηγορία. Η ομάδα προετοιμαζόταν από το 2018, από την ώρα δηλαδή που την αναλάβαμε και τώρα ήρθε η ώρα να το ζήσουμε.

Ήταν μια δύσκολη χρονιά, όπως συμβαίνει σε όλες τις χαμηλές κατηγορίες αλλά είχαμε προετοιμαστεί κατάλληλα και πετύχαμε τον στόχο μας. Λειτουργώντας μεθοδικά, πήραμε τους καλύτερους παίκτες της αγοράς. Έλληνες που έχουν κατακτήσει τίτλους και ξένους με ποιότητα που έκαναν την διαφορά και γνώριζαν την ελληνική πραγματικότητα. Η εμπειρία του προπονητή μας, σε συνθήκες πρωταθλητισμού, βοήθησε αρκετά, ώστε πριν τελειώσει η σεζόν να είμαστε πρωταθλητές.

Ο Πανσερραϊκός είναι ένα κλαμπ, που θέλει να λειτουργεί σε σύγχρονα πρότυπα και αυτό κάνουμε πέντε χρόνια τώρα. Από την πρώτη μέρα, δουλεύουμε σαν να ήταν πάντα η ομάδα στη Super League και σταθερά, βήμα-βήμα φτάσαμε μέχρι την άνοδο.

Αν δει κανείς τι είχε ο Πανσερραϊκος πριν το 2018 και τι έχει τώρα, σε επίπεδο εγκαταστάσεων και υποδομών θα εντυπωσιαστεί. Ας κάνουμε λίγη υπομονή και σύντομα θα έχουμε στην διάθεσή μας ένα προπονητικό κέντρο υψηλών προδιαγραφών. Ιδιαίτερη σημασία δίνουμε και στις ακαδημίες μας και οι μικρές μας ομάδες παρουσιάζουν ταλαντούχες φουρνιές που αξιοποιούνται από ικανότατους προπονητές».

Ο πρόεδρος του Πανσερραϊκού εκφράζει πάντως και ένα παράπονο.

«Το μόνο παράπονό μας έχει να κάνει με το γηπεδικό. Εδώ και έναν χρόνο υπάρχει ένα εκατομμύριο ευρώ στα ταμεία του δήμου, από το υπουργείο υποδομών και δεν έχει γίνει η παραμικρή εργασία. Υπάρχει λοιπόν ο κίνδυνος να μην αγωνιστούμε στην έδρα μας στο ξεκίνημα της επόμενης σεζόν. Είναι ευθύνη όλων των αιρετών στην πόλη να βοηθήσουν, ώστε το γήπεδο να εκσυγχρονιστεί αμέσως και να αδειοδοτηθεί για τη νέα σεζόν.

Η επόμενη μέρα απαιτεί σκληρή δουλειά και νέο στρατηγικό πλάνο. Είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε για ρόστερ αλλά το σίγουρο είναι ότι θα γίνουν καλές μεταγραφές και ήδη το αρμόδιο τμήμα ασχολείται με το θέμα. Θέλουμε τον κόσμο δίπλα σε ό,τι κάνουμε γιατί είναι η δύναμή μας».

pavlos-dermitzakis.jpg

Δερμιτζάκης: «Η ομάδα έχει κορμό και δεν χρειάζεται θεαματικές αλλαγές»

Ο Παύλος Δερμιτζάκης ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ομάδας τον Νοέμβριο και μολονότι δεν είχε δουλέψει με τους παίκτες από την καλοκαιρινή προετοιμασία, ήταν βέβαιος για τις δυνατότητές τους.

«Αν και δεν ξεκίνησα τη σεζόν μαζί με τα παιδιά, όταν δέχτηκα την πρόταση της διοίκησης ήμουν βέβαιος πως ο Πανσερραϊκός είχε τις δυνατότητες να εξασφαλίσει την άνοδο. Είχα σχηματίσει άλλωστε άποψη για την ποιότητα του ρόστερ, μέσα από την εμπειρία που απέκτησα ως αντίπαλος του Πανσερραϊκού, πριν έρθει η ώρα να αναλάβω την τεχνική του ηγεσία. Ήμουν λοιπόν σίγουρος για τη δυναμική αυτής της ομάδας και όπως αποδείχθηκε δεν έκανα λάθος».

Ο τεχνικός των «λιονταριών» πιστεύει πως τρεις ήταν οι βασικοί παράγοντες που οδήγησαν στην εκπλήρωση του στόχου. «Η άνοδος στη μεγάλη κατηγορία δεν είναι ποτέ εύκολη, όσο ποιοτική κι αν είναι η ομάδα που τη διεκδικεί. Εμείς όμως την κάναμε να φαίνεται εύκολη, βασιζόμενοι σε τρεις βασικούς άξονες.

Ο πρώτος είναι ότι καταφέραμε να φτιάξουμε μία ομάδα με σαφή αγωνιστική ταυτότητα. Όταν ανέλαβα συζήτησα με τα παιδιά και συμφωνήσαμε πως πρέπει να βρούμε γρήγορα το ποιοι είμαστε, πού θέλουμε να φτάσουμε και τι πρέπει να κάνουμε για να το πετύχουμε. Δουλέψαμε πολύ και αποκτήσαμε γρήγορα τη φιλοσοφία που μας οδήγησε στην κορυφή.

Η δεύτερη παράμετρος στην οποία θέλω να σταθώ είναι οι 13 διαδοχικές νίκες. Κάνοντας αυτό το φοβερό σερί αποκτήσαμε αυτοπεποίθηση και ταυτόχρονα ένα μαξιλάρι ασφαλείας ώστε να έχουμε λιγότερο άγχος.

Το τρίτο στοιχείο που εκτιμώ ότι έπαιξε καθοριστικό ρόλο είναι η αμυντική μας συμπεριφορά. Φτιάξαμε μία άμυνα που πολύ δύσκολα έτρωγε γκολ. Μία γραμμή που δεν επέτρεπε καν στον αντίπαλο να πατήσει την περιοχή μας».

Ο Παύλος Δερμιτζάκης έχει πλήρη επίγνωση των δυσκολιών που θα συναντήσει η ομάδα στη Super League αλλά είναι αισιόδοξος για το μέλλον της.

«Ξέρουμε πολύ καλά πως ο πήχυς θα ανέβει απότομα. Το επίπεδο θα είναι πολύ υψηλότερο. Εμείς όμως πιστεύουμε πως θα μπορέσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί. Η ομάδα έχει κορμό και δεν χρειάζεται θεαματικές αλλαγές, αλλά λίγες απολύτως στοχευμένες κινήσεις, που θα την καταστήσουν πιο δυνατή.

Εγώ θα προτιμούσα ο Πανσερραϊκός να στηρίζεται κυρίως σε Έλληνες παίκτες, που έχουν άλλο δέσιμο με τον κόσμο και την ομάδα. Ξέρω ότι δεν είναι πάντα εύκολο να βρεις καλούς Έλληνες χωρίς να υπερβείς το μπάτζετ που ορίζει η διοίκηση, αλλά μακροπρόθεσμα θα το καταφέρουμε, αξιοποιώντας και τις ακαδημίες μας.

Ο Πανσερραϊκός πρέπει να αναδεικνύει παίκτες, να αξιοποιεί το ταλέντο τους και όταν έρθει η ώρα, να τους παραχωρεί στα μεγάλα κλαμπ, εξασφαλίζοντας και την αντίστοιχη οικονομική υπεραξία. Κατά τη γνώμη μου, το μοντέλο του ΠΑΣ Γιάννινα είναι ένα παράδειγμα προς μίμηση. Είμαι βέβαιος ότι η διοίκηση, που συνέβαλε καθοριστικά στην άνοδο, θα κάνει ό,τι χρειάζεται για εδραιώσει την ομάδα στην πρώτη κατηγορία.

Θέλουμε να παρουσιάσουμε έναν Πανσερραϊκό που δεν θα κινδυνεύσει και θα πετύχει τον στόχο της παραμονής στη Super League παίζοντας ελκυστικό ποδόσφαιρο. Είμαι βέβαιος ότι μπορούμε να συνδυάσουμε το καλό ποδόσφαιρο με την εκπλήρωση του στόχου και αυτή θα είναι η φιλοσοφία μας στο νέο πρωτάθλημα.

Μέχρι να φτάσουμε όμως στο καλοκαίρι, πρέπει να τιμήσουμε το όνομα του συλλόγου αλλά και τους ίδιους μας τους εαυτούς, κάνοντας το καλύτερο δυνατό στα ματς που απομένουν.

Μπορεί να έχουμε κερδίσει την άνοδο, αλλά η σεζόν δεν τελείωσε και θα κάνουμε το καθήκον μας. Αυτό απαιτεί άλλωστε και ο κόσμος, που είναι πάντα στο πλευρό μας και που πιστεύω ότι του χρόνου θα γεμίζει το γήπεδο σε όλους τους εντός έδρας αγώνες.

Παράλληλα, βέβαια, μπορεί να ξεκινήσει με ηρεμία και ο σχεδιασμός για την επόμενη μέρα. Αυτή είναι η πολυτέλεια που μας προσφέρει το γεγονός ότι εξασφαλίσαμε την άνοδο πέντε αγωνιστικές πριν το τέλος».

telis-karasalidis.jpg

Καρασαλίδης: «Δεν μπορώ να ξεχάσω την υποδοχή μετά το ματς με την Καρδίτσα»

Ένας από τους κορυφαίους παίκτες της ομάδας είναι ο Αριστοτέλης Καρασαλίδης, ο οποίος πίστευε εξαρχής ότι η ομάδα μπορούσε να κάνει πρωταθλητισμό.

«Η άνοδος στη μεγάλη κατηγορία ήταν εξαρχής ο στόχος αυτής της ομάδας. Δεν ήταν κάτι που προέκυψε στην πορεία. Το ρόστερ διαμορφώθηκε γρήγορα και η ομάδα είχε τον χρόνο να προετοιμαστεί. Νομίζω ότι η πειθαρχία και η απόλυτη προσήλωση στον στόχο μας ήταν τα κλειδιά της επιτυχίας».

Ο 32χρονος αμυντικός παραδέχεται πάντως πως υπήρξε ένα σημείο καμπής στη σεζόν. «Όπως είπα είχαμε εξαρχής θέσει ως στόχο την άνοδο, αλλά η στιγμή που καταλάβαμε πως είμαστε πολύ κοντά, ότι τα πράγματα είχαν πάρει τον δρόμο τους, ήταν το ματς με τον Μακεδονικό. Η νίκη αυτή στο τελευταίο λεπτό, ο τρόπος δηλαδή με τον οποίο ήρθε, μάς έκανε να πιστέψουμε πως ήμασταν πια κοντά στην εκπλήρωση του στόχου. Το πρωτάθλημα ήταν πάντως ανταγωνιστικό, καθώς υπήρχαν σοβαροί αντίπαλοι με την ίδια φιλοδοξία, όπως η Λάρισα, η Νίκη και η Καρδίτσα».

Ο Αριστοτέλης Καρασαλίδης έχει σαφή άποψη για το τι πρέπει να γίνει την επόμενη μέρα. «Είναι αλήθεια ότι τώρα αρχίζουν τα δύσκολα, αφού το επίπεδο στη μεγάλη κατηγορία είναι πολύ υψηλότερο. Η προοπτική όμως της αναμέτρησης με τις μεγάλες ομάδες είναι κάτι που μας εξιτάρει. Η ομάδα έχει κορμό και δεν χρειάζεται ριζικές αλλαγές στο ρόστερ, αλλά ποιοτικές προσθήκες που θα ανεβάσουν το επίπεδό της, ώστε να αντεπεξέλθει στις δυσκολίες της Super League.

Πρέπει μάλιστα αυτές οι κινήσεις να γίνουν το συντομότερο, ώστε η ομάδα να αποκτήσει γρήγορα ομοιογένεια. Ποντάρουμε πολύ και στη στήριξη του κόσμου, που είναι πάντα δίπλα μας. Δεν μπορώ να ξεχάσω την υποδοχή μετά το ματς με την Καρδίτσα. Την επόμενη σεζόν πιστεύουμε πως η παρουσία των φιλάθλων στο γήπεδο θα είναι ακόμη πιο μαζική. Ο κόσμος των Σερρών έχει αποδείξει ότι αγαπά την ομάδα της πόλης του».

* Δημοσιεύτηκε στη «Μακεδονία της Κυριακής» στις 21/5/2023




ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία