Λόγια του Βαρδάρη

  • Ούτε ένα ούτε δύο αλλά... τρία φλουριά έτυχαν στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης
    30/01/2023 20:10

    Ούτε ένα ούτε δύο αλλά... τρία φλουριά έτυχαν στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης

    Στην αντιπολιτευόμενη δημοτική παράταξη «Θεσσαλονίκη Μαζί» έτυχε το φλουρί της πρωτοχρονιάτικης πίτας η οποία κόπηκε σήμερα το απόγευμα, Δευτέρα, πριν την έναρξη της τακτικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης.

    Ο πρόεδρος του Σώματος, Πέτρος Λεκάκης, που έκοψε και την πίτα, ευχήθηκε «καλή χρονιά με υγεία». Τα δώρα της παράταξης παρέλαβε η δημοτική σύμβουλος, Γλυκερία Καλφακάκου.

    Έπειτα κόπηκε και δεύτερη πίτα για να... χωρέσουν όλοι οι αιρετοί και το φλουρί κέρδισαν... μισό-μισό ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης Δημοτικών Κοινοτήτων και Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών, Χάρης Αηδονόπουλος και οι δημοσιογράφοι. Αλλά οι κοπές δεν τελείωσαν εκεί. Μοιράστηκαν και ατομικές βασιλόπιτες, μία εκ των οποίων είχε φλουρί και... έλαχε στον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο Δρόσο Τσαβλή.

    Στα αξιοσημείωτα της διαδικασίας η ερώτηση του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα», Βασίλη Γάκη, προς τον κ. Λεκάκη αν... σταύρωσε την πρώτη πίτα. Εκεί παρενέβη ο δήμαρχος, Κωνσταντίνος Ζέρβας, σημειώνοντας αστειευόμενος ότι τη σταύρωσε ο ίδιος, καθώς φέτος οι «σταυροί» είναι πολύτιμοι, ένεκα των επερχόμενων δημοτικών εκλογών το φθινόπωρο του 2023.