Λόγια του Βαρδάρη

  • Όταν το Μουντιάλ κυριαρχεί της πολιτικής
    11/12/2022 12:22

    Όταν το Μουντιάλ κυριαρχεί της πολιτικής

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι γνωστός ποδοσφαιρόφιλος. Το ίδιο ισχύει και για πολλούς ηγέτες ξένων χωρών, που αγαπούν την μπάλα, όπως ο Εμανουέλ Μακρόν. 

    Έτσι, την Παρασκευή το απόγευμα στα διαλλείματα της Συνόδου Κορυφής των μεσογειακών χωρών που διεξάγονταν στην ισπανική Αλικάντε, τα βλέμματα όλων έπεφταν στις οθόνες των κινητών για να δουν την εξέλιξη του προημιτελικού του Μουντιάλ μεταξύ Βραζίλιας-Κροατίας που διεξάγονταν εκείνη την ώρα. Μάλιστα το γεγονός ότι στη Σύνοδο συμμετείχε και ο πρωθυπουργός της Κροατίας Αντρέι Πλένκοβιτς μεγάλωσε την αγωνία, αλλά και το ενδιαφέρον της ομήγυρης που παρακολουθούσε τη διαδικασία των πέναλτι. Οπως φαίνεται και στη φωτογραφία ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ και ο Κροάτης πρωθυπουργός κοιτούν στο κινητό απόλυτα αφοσιωμένοι στο ματς και έχοντας ξεχάσει την πολιτική…

    Φυσικά ο Κροάτης πρωθυπουργός δεν έκρυβε τη χαρά του, αφού η χώρα του νίκησε το φαβορί Βραζιλία και σχολίασε στη Συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε ότι «το συναίσθημα ήταν φανταστικό» και ότι «αυτή ήταν σίγουρα η πιο συναρπαστική συνάντηση της χρονιάς, αν όχι όλων των χρόνων, με ένα ιδιαίτερα ευτυχές τέλος». Εισπράττοντας το χειροκρότημα και των οκτώ ηγετών που στέκονταν δίπλα του.