Λόγια του Βαρδάρη

  • Όταν ο Καραμανλής έπεσε επάνω σε κυνηγούς….
    22/12/2019 11:28

    Όταν ο Καραμανλής έπεσε επάνω σε κυνηγούς….

    Ήθελε καιρό να επισκεφθεί τον Σοχό ο Κώστας Καραμανλής και το έκανε την Παρασκευή το απόγευμα. Με τη βοήθεια του βουλευτή Σάββα Αναστασιάδη διοργανώθηκε μια σύντομη αλλά ενδιαφέρουσα εξόρμηση στην περιοχή που περιείχε περπάτημα, διαδρομή στην ιστορία, συζήτηση και ένα καλό φαγητό.

    Η εξόρμηση ξεκίνησε από την ορεινή Αυγή, όπου ο πρώην πρωθυπουργός περπάτησε για πολύ ώρα. Στη συνέχεια έγιναν δύο στάσεις. Η μία στο Ράκοβο, όπου η ομήγυρη επισκέφτηκε και την Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου που είναι κτισμένη από το 1750 και η δεύτερη στη Νέα Σεβάστεια όπου το χωριό περιμένει τη ζωή από το 1970, καθώς από τότε είναι εγκαταλελειμμένο. Μάλιστα εκεί η ομήγυρη έπεσε επάνω και σε μια ομάδα κυνηγών που ετοιμάζονταν να βγουν για κυνήγι και απόλαυσαν για λίγο μαζί τους τη ζεστασιά του τζακιού στο χωριό. Ο τέταρτος σταθμός ήταν στο Σοχό, όπου επισκέφτηκε το Λαογραφικό Μουσείο, ενώ η ημέρα τελείωσε παραδοσιακά καραμανλικά: με δείπνο στην ταβέρνα «Το Πατάλι».

    Από παρουσίες κρατείστε αυτές του βουλευτή Σάββα Αναστασιάδη, που διοργάνωσε και την όλη εξόρμηση, του δημάρχου Λαγκαδά Γιάννη Ταχματζίδη, του παλιού δημάρχου Σοχού Παναγιώτη Καρακόλη, του φαρμακοποιού Βάκη Φραντζή, του υποψηφίου βουλευτή Φάνη Παπά, που έχει καταγωγή από την περιοχή, αλλά και του βουλευτή Σταύρου Καλαφάτη.