Restaurants

Όλυμπος Νάουσα: Η επιτυχία της αναβίωσης ενός ιστορικού εστιατορίου, της αστικής Θεσσαλονικιώτικης κουζίνας

Ξαναζώντας το τότε, μέσα από συνταγές που μας φέρνουν στο σήμερα

 15/04/2024 19:30

Όλυμπος Νάουσα: Η επιτυχία της αναβίωσης ενός ιστορικού εστιατορίου, της αστικής Θεσσαλονικιώτικης κουζίνας

Όταν άνοιξε ξανά το «Όλυμπος Νάουσα», μέσα στο 2022, στο εντυπωσιακό διατηρητέο κτήριο όπου και λειτουργούσε εξ’ αρχής - στο νούμερο 5 της Λεωφόρου Νίκης, με θέα στα νερά του Θερμαϊκού - άνοιγε τις πόρτες του ξανά, μετά από 28 ολόκληρα χρόνια. Σήμερα, στον εκλεπτυσμένο και σεβόμενο την ιστορία χώρο, όπου αναβιώνεται η λάμψη μιας άλλης εποχής, συχνάζουν νέοι πελάτες της πόλης κι άλλων περιοχών της Ελλάδας και του εξωτερικού, αλλά και κάποιοι από τους παλιούς εκείνους πελάτες, που το τιμούσαν σταθερά στα χρόνια της δόξας του – χρόνια κατά τα οποία υποδέχθηκε προσωπικότητες που έγραψαν ιστορία - κι αρκετοί, που μπορεί να το επισκέφθηκαν έστω μία φορά και που τώρα, ξαναζούν την ανάμνηση.

olimpos-naoysa2.jpg

Μέσα από το μενού του, έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τόσο παλιές συνταγές φερμένες στο σήμερα, όσο και νέες προτάσεις του διακεκριμένου Executive Chef, Δημήτρη Τασιούλα, που καλύπτουν όλη τη γκάμα της αστικής κουζίνας της Θεσσαλονίκης. Ο ίδιος, με τις ρίζες της κουζίνας του να απλώνονται στις κουζίνες των Εβραίων, των Σλάβων, των Οθωμανών, των Σμυρνιών και του Πόντου, φιλοδοξεί στο να «αποδομεί και να επανασυνθέτει» τη γαστρονομική παράδοση του τόπου, σε μία σύγχρονη πρόταση. Με τα υλικά και τις τεχνικές του, ένα κομμάτι της ιστορίας του μέλλοντος, έρχεται στις επιθυμίες του σήμερα, με τα ελληνικά προϊόντα να βρίσκονται στο επίκεντρο.

olimpos-naoysa3.jpg

Από το 1926, μέχρι το 2024

Η ιστορία του αρχικού «Όλυμπος Νάουσα» ξεκινά το 1926, με το χτίσιμο του κτηρίου και η έναρξή της λειτουργίας του σηματοδοτείται το 1927, χρονολογία από την οποία και λειτούργησε αδιάλειπτα, έως το 1994, οπότε κι έκλεισε. Όσο λειτουργούσε, βρισκόταν στο επίκεντρο της κοσμικής Θεσσαλονίκης επί δεκαετίες κι αποτέλεσε το αγαπημένο στέκι επιφανών προσωπικοτήτων και πολιτικών, όπως ο Γεώργιος Παπανδρέου, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο Ζισκάρ ντ’ Εστέν και πολλοί άλλοι.

olimpos-naoysa4.jpg

Πριν από δύο χρόνια, επέστρεψε στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Το νέο εστιατόριο έχει διαμορφωθεί με σεβασμό στο παρελθόν κι αποτελεί, πλέον, κομμάτι ενός συνόλου παροχών: του πολυτελούς πεντάστερου boutique ξενοδοχείου «On Residence», που εκτείνεται στους ορόφους, του cocktail bar «The Tiger Loop», αλλά και του όμορφα διαμορφωμένου κήπου στο βάθος, που σχεδιάστηκε και διαμορφώθηκε από τους αρχιτέκτονες Πρόδρομο Νικηφορίδη και Bernard Cuomo – ενός σημείου ιδανικού για γευσιγνωσίες όσο ο καιρός είναι καλός, αλλά και για τους λάτρεις των cocktails, που μπορούν να ζήσουν μία πραγματικά μοναδική εμπειρία.

Αναβιώνοντας έναν «θρύλο»

Στο «Όλυμπος Νάουσα», το ρετρό πλακάκι εποχής, τα παλ χρώματα στους τοίχους, που «μεγαλώνουν» ακόμη περισσότερο το ψηλοτάβανο σαλόνι, η μίνιμαλ σχετικά διακόσμηση, τα τραπεζοκαθίσματα με την επένδυση που παραπέμπει σε προηγούμενες δεκαετίες, ακόμη και οι κουρτίνες που επιλέχθηκαν, συστήνουν τους θαμώνες του εστιατορίου εκ νέου, σε έναν χώρο που, για πολλές δεκαετίες, λειτουργούσε ως ένα από τα καλύτερα εστιατόρια στον κόσμο. Ενός χώρου που το 1961 βραβεύθηκε από τη διεθνή γαστρονομική εταιρεία «Dreicers De Luxe Dining League» και που, το 1968, η «Daily Telegraph» ανέφερε σε άρθρο με τίτλο «Το καλύτερο φαγητό στην Ελλάδα».

Ο κομψός εσωτερικός χώρος, «μπλέκει» με τον πιο όμορφο τρόπο, διακοσμητικά στοιχεία από το παρελθόν του εστιατορίου με ευρωπαϊκά μπιστρό, φιλτράροντάς τα με μια σύγχρονη, αστική αισθητική. Πέρα από το εκλεπτυσμένο περιβάλλον στο εσωτερικό του εστιατορίου, ο επισκέπτης καλείται να ανακαλύψει και τη μοναδική, «κρυφή» καταπράσινη αυλή, μία σπάνια όαση χαλάρωσης στο κέντρο της πόλης.

olimpos-naoysa5.jpg
olimpos-naoysa6.jpg

Ως concept, το εστιατόριο ήρθε για να θυμίσει τη σπουδαιότητα της υψηλής γαστρονομίας και την άμεση σχέση της με την παράδοση και την εξαιρετική πρώτη ύλη, παντρεύοντας πολιτισμούς μέσα από γαστριμαργικές συναντήσεις, εμπνευσμένες από τα ιστορικά δρώμενα της Θεσσαλονίκης. Το μενού προσεγγίζει τη γαστρονομία μέσα από το πρίσμα του πολιτισμού και ιστοριών από την Ελλάδα, τα Βαλκάνια και τον κόσμο, συνθέτοντας μια γαστριμαργική πανδαισία στη γευστική σκηνή της πόλης.

olimpos-naoysa7.jpg

Επανέρχεται το… κυριακάτικο τραπέζι

Σήμερα, δύο χρόνια μετά την επαναλειτουργία του, το εντυπωσιακό εστιατόριο έχει βρει, πλέον και πάλι το σταθερό κοινό του και την επαναλαμβανόμενη πελατεία του, ενώ επιλέγεται σε πολύ μεγάλο βαθμό, για επαγγελματικά δείπνα κάθε είδους, από κατοίκους κι επισκέπτες της πόλης για το κυριακάτικο τραπέζι τους –και όχι μόνο- και ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, από τους πελάτες του ξενοδοχείου «On Residence». Πολλοί από τους παλαιότερους πελάτες, αναγνωρίζουν στο χώρο του την αίγλη του παλιού εστιατορίου αλλά και την κοινωνική εμπειρία, καθώς η φιλοσοφία ότι το φαγητό συνδυάζεται με το κέφι, φαίνεται να επιστρέφει.

olimpos-naoysa8.jpg

Το βασικό concept του, παραμένει η ελληνική αστική κουζίνα και δη η… θεσσαλονικιώτικη. Με πιάτα που βασίζονται σε συνταγές ελληνικές, παραδοσιακές μεν, εκτελεσμένες και παρουσιασμένες με πιο μοντέρνες τεχνικές, δε, στη λογική της αναβίωσης ενός παλιού εστιατορίου, προσαρμοσμένου στη σύγχρονη εποχή και τα σύγχρονα γούστα.

olimpos-naoysa9.jpg

Πιάτα… «κοσμήματα»

Ζητώντας μας να δούμε τα πιάτα που σερβίρονται ως… «κοσμήματα μέσα σε κοσμηματοπωλείο», το μενού επαναπροσδιορίζει τις τοπικές γεύσεις, τα αρώματα και τις παραδοσιακές συνταγές, μαζί και με τη ζυθοποιία, μέσα από τοπικές μπύρες, συνοδευόμενες από αποκλειστικά τάπας - μεζέδες με τοπικές γεύσεις.

Από το «Κουτί των Αναμνήσεων», ξεπηδά το προζυμένιο ψωμί αργής ωρίμανσης.

olimpos-naoysa10.jpg

Στις σούπες θα βρείτε ψαρόσουπα – κακαβιά και βελουτέ σούπα με υλικά εποχής, ενώ στις σαλάτες, πέρα από τη χωριάτικη, που παρουσιάζεται με πέπλο φέτας, αγγούρι, ελιά καλαμών και λάδι ρίγανης, συστήνονται κι άλλες όπως η «πιεμόντε», η «Βάλια Κάλντα» ή ο «Μπαχτσές στα Κάρβουνα», που ανανεώνονται ανάλογα με την εποχή.

olimpos-naoysa11.jpg

Στα ορεκτικά θα βρείτε «μεσογειακά αρώματα» με ταμπουλέ κινόα, λαβράκι καρπάτσιο, μανταρίνι beurre blanc κι αβγά χελιδονόψαρου, το κλασσικό, ιστορικό πιάτο του «Όλυμπος Νάουσα» (1967 – 2022), που δεν είναι άλλο από το σνίτσελ Hoffman, σερβιρισμένο, πλέον, σε μπραντάδα κοτόπουλου, με κρέμα καπνιστού τσένταρ και προσούτο Ευρυτανίας, τον πολίτικο ντολμά, το χταπόδι Ανατολής (ξυδάτο στο τηγάνι), τραγανή χορτόπιτα με φρέσκα χόρτα και μους από καλαθάκι Λήμνου, αλλά και το «Μεζέ της Θεσσαλονίκης», σκουμπρί καπνισμένο σε κέδρο και θυμάρι, με μπουρέκι αγκνάρας, αρακά και χαβιάρι.

olimpos-naoysa12.jpg

Στα ζυμαρικά, λαχταριστό πολίτικο μαντί (ραβιόλι με μανιτάρι), κόκορας ραγού με χειροποίητο λαζάνι και παλαιωμένη παρμεζάνα Μετσόβου, τραχανότο με γλυκάδια και γιουβέτσι θαλασσινών, προσφέρουν μία ολοκληρωμένη γευστική γκάμα.

olimpos-naoysa13.jpg

Το χουνκιάρ μπεγιεντί με μοσχαρίσια μάγουλα κοκκινιστά και φυσικά ο μουσακάς - που μαγειρεύεται με black angus rib eye, σάλτσα κοκκινιστού, πατάτα, μελιτζάνα, κολοκυθάκι και μπεσαμέλ – που αποτελούν δύο από τα παλιά πιάτα του «Όλυμπος Νάουσα», που συνεχίζουν να τιμούν σταθερά το παλιό μενού. Μαζί και το μακεδονίτικο χοιρινό πρασοσέλινο, με μαύρο χοίρο Iberico και κρέμα σελινόριζας, γεύση που δεν έχετε ξαναδοκιμάσει.

olimpos-naoysa14.jpg

Θα βρείτε, φυσικά και προτάσεις στα κάρβουνα, όπως αρνίσια παϊδάκια και κεμπάπ, μοσχαρίσιο φιλέτο black Angus, μπριζόλα Black Angus, αστακό στα θαλασσινά και λαβράκι στα ψάρια.

olimpos-naoysa15.jpg
olimpos-naoysa16.jpg

Μην παραλείψετε τον Αγιορείτικο μπακαλιάρο, με κρέμα από καρδιές αγκινάρας, βουτυράτη σάλτσα από τα μάγουλά του και φρέσκια τρούφα.

olimpos-naoysa17.jpg

Για γλυκό κλείσιμο, μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ «πανδαισίας σοκολάτας», μία πρόταση με πολλές πτυχές, κιουνεφέ με παγωτό, μπακλαβά και πάστα νουγκατίνα, ενώ τα γλυκά αλλάζουν, επίσης, ανάλογα με τις εποχές και τα υλικά τους.

Ένα κοσμοπολίτικο μωσαϊκό γεύσεων

Στο χώρο του «Όλυμπος Νάουσα», η τοπική κουζίνα της Θεσσαλονίκης παρουσιάζεται όσο ποτέ άλλοτε, συστήνοντας το κοσμοπολίτικο μωσαϊκό γεύσεων της, σε ντόπιους και ταξιδιώτες.

Πρόκειται για ένα εστιατόριο – διαχρονικό θρύλο, με πραγματικά αληθινό, δημιουργικό φαγητό, που θα σας εισάγει, σε έναν κόσμο μοναδικής γαστρονομίας!

Με τον καιρό, μάλιστα, να ανοίγει, θα ξανανοίξει κι ο κήπος του κτηρίου, προορισμός ιδανικός, για γεύματα και ποτό σε ένα όμορφο περιβάλλον. Σας το προτείνουμε, ανεπιφύλακτα!

olimpos-naoysa18.jpg
olimpos-naoysa19.jpg

Tip 1: Το πρωινό στο «Όλυμπος Νάουσα» σερβίρεται από 07.00 έως 11.00 και το a la carte μενού μεταξύ 13.00 – 23.00 (τελευταία παραγγελία). Το εστιατόριο παραμένει ανοιχτό, όλη την εβδομάδα.

Tip 2: Μπορείτε να κάνετε κράτηση για το «Όλυμπος Νάουσα» στο 2310 275715, στο email info@olymposnaoussa.gr και διαδικτυακά, εδώ.

Tip 3: Μέσω της ιστοσελίδας του εστιατορίου, έχετε τη δυνατότητα να κάνετε δώρο ένα γεύμα, σε ένα αγαπημένο σας πρόσωπο.


Διεύθυνση: Λεωφόρος Νίκης 5, Κέντρο

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2314 404040, 2310 275715

Website

Facebook

Instagram

Όταν άνοιξε ξανά το «Όλυμπος Νάουσα», μέσα στο 2022, στο εντυπωσιακό διατηρητέο κτήριο όπου και λειτουργούσε εξ’ αρχής - στο νούμερο 5 της Λεωφόρου Νίκης, με θέα στα νερά του Θερμαϊκού - άνοιγε τις πόρτες του ξανά, μετά από 28 ολόκληρα χρόνια. Σήμερα, στον εκλεπτυσμένο και σεβόμενο την ιστορία χώρο, όπου αναβιώνεται η λάμψη μιας άλλης εποχής, συχνάζουν νέοι πελάτες της πόλης κι άλλων περιοχών της Ελλάδας και του εξωτερικού, αλλά και κάποιοι από τους παλιούς εκείνους πελάτες, που το τιμούσαν σταθερά στα χρόνια της δόξας του – χρόνια κατά τα οποία υποδέχθηκε προσωπικότητες που έγραψαν ιστορία - κι αρκετοί, που μπορεί να το επισκέφθηκαν έστω μία φορά και που τώρα, ξαναζούν την ανάμνηση.

olimpos-naoysa2.jpg

Μέσα από το μενού του, έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τόσο παλιές συνταγές φερμένες στο σήμερα, όσο και νέες προτάσεις του διακεκριμένου Executive Chef, Δημήτρη Τασιούλα, που καλύπτουν όλη τη γκάμα της αστικής κουζίνας της Θεσσαλονίκης. Ο ίδιος, με τις ρίζες της κουζίνας του να απλώνονται στις κουζίνες των Εβραίων, των Σλάβων, των Οθωμανών, των Σμυρνιών και του Πόντου, φιλοδοξεί στο να «αποδομεί και να επανασυνθέτει» τη γαστρονομική παράδοση του τόπου, σε μία σύγχρονη πρόταση. Με τα υλικά και τις τεχνικές του, ένα κομμάτι της ιστορίας του μέλλοντος, έρχεται στις επιθυμίες του σήμερα, με τα ελληνικά προϊόντα να βρίσκονται στο επίκεντρο.

olimpos-naoysa3.jpg

Από το 1926, μέχρι το 2024

Η ιστορία του αρχικού «Όλυμπος Νάουσα» ξεκινά το 1926, με το χτίσιμο του κτηρίου και η έναρξή της λειτουργίας του σηματοδοτείται το 1927, χρονολογία από την οποία και λειτούργησε αδιάλειπτα, έως το 1994, οπότε κι έκλεισε. Όσο λειτουργούσε, βρισκόταν στο επίκεντρο της κοσμικής Θεσσαλονίκης επί δεκαετίες κι αποτέλεσε το αγαπημένο στέκι επιφανών προσωπικοτήτων και πολιτικών, όπως ο Γεώργιος Παπανδρέου, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο Ζισκάρ ντ’ Εστέν και πολλοί άλλοι.

olimpos-naoysa4.jpg

Πριν από δύο χρόνια, επέστρεψε στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Το νέο εστιατόριο έχει διαμορφωθεί με σεβασμό στο παρελθόν κι αποτελεί, πλέον, κομμάτι ενός συνόλου παροχών: του πολυτελούς πεντάστερου boutique ξενοδοχείου «On Residence», που εκτείνεται στους ορόφους, του cocktail bar «The Tiger Loop», αλλά και του όμορφα διαμορφωμένου κήπου στο βάθος, που σχεδιάστηκε και διαμορφώθηκε από τους αρχιτέκτονες Πρόδρομο Νικηφορίδη και Bernard Cuomo – ενός σημείου ιδανικού για γευσιγνωσίες όσο ο καιρός είναι καλός, αλλά και για τους λάτρεις των cocktails, που μπορούν να ζήσουν μία πραγματικά μοναδική εμπειρία.

Αναβιώνοντας έναν «θρύλο»

Στο «Όλυμπος Νάουσα», το ρετρό πλακάκι εποχής, τα παλ χρώματα στους τοίχους, που «μεγαλώνουν» ακόμη περισσότερο το ψηλοτάβανο σαλόνι, η μίνιμαλ σχετικά διακόσμηση, τα τραπεζοκαθίσματα με την επένδυση που παραπέμπει σε προηγούμενες δεκαετίες, ακόμη και οι κουρτίνες που επιλέχθηκαν, συστήνουν τους θαμώνες του εστιατορίου εκ νέου, σε έναν χώρο που, για πολλές δεκαετίες, λειτουργούσε ως ένα από τα καλύτερα εστιατόρια στον κόσμο. Ενός χώρου που το 1961 βραβεύθηκε από τη διεθνή γαστρονομική εταιρεία «Dreicers De Luxe Dining League» και που, το 1968, η «Daily Telegraph» ανέφερε σε άρθρο με τίτλο «Το καλύτερο φαγητό στην Ελλάδα».

Ο κομψός εσωτερικός χώρος, «μπλέκει» με τον πιο όμορφο τρόπο, διακοσμητικά στοιχεία από το παρελθόν του εστιατορίου με ευρωπαϊκά μπιστρό, φιλτράροντάς τα με μια σύγχρονη, αστική αισθητική. Πέρα από το εκλεπτυσμένο περιβάλλον στο εσωτερικό του εστιατορίου, ο επισκέπτης καλείται να ανακαλύψει και τη μοναδική, «κρυφή» καταπράσινη αυλή, μία σπάνια όαση χαλάρωσης στο κέντρο της πόλης.

olimpos-naoysa5.jpg
olimpos-naoysa6.jpg

Ως concept, το εστιατόριο ήρθε για να θυμίσει τη σπουδαιότητα της υψηλής γαστρονομίας και την άμεση σχέση της με την παράδοση και την εξαιρετική πρώτη ύλη, παντρεύοντας πολιτισμούς μέσα από γαστριμαργικές συναντήσεις, εμπνευσμένες από τα ιστορικά δρώμενα της Θεσσαλονίκης. Το μενού προσεγγίζει τη γαστρονομία μέσα από το πρίσμα του πολιτισμού και ιστοριών από την Ελλάδα, τα Βαλκάνια και τον κόσμο, συνθέτοντας μια γαστριμαργική πανδαισία στη γευστική σκηνή της πόλης.

olimpos-naoysa7.jpg

Επανέρχεται το… κυριακάτικο τραπέζι

Σήμερα, δύο χρόνια μετά την επαναλειτουργία του, το εντυπωσιακό εστιατόριο έχει βρει, πλέον και πάλι το σταθερό κοινό του και την επαναλαμβανόμενη πελατεία του, ενώ επιλέγεται σε πολύ μεγάλο βαθμό, για επαγγελματικά δείπνα κάθε είδους, από κατοίκους κι επισκέπτες της πόλης για το κυριακάτικο τραπέζι τους –και όχι μόνο- και ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, από τους πελάτες του ξενοδοχείου «On Residence». Πολλοί από τους παλαιότερους πελάτες, αναγνωρίζουν στο χώρο του την αίγλη του παλιού εστιατορίου αλλά και την κοινωνική εμπειρία, καθώς η φιλοσοφία ότι το φαγητό συνδυάζεται με το κέφι, φαίνεται να επιστρέφει.

olimpos-naoysa8.jpg

Το βασικό concept του, παραμένει η ελληνική αστική κουζίνα και δη η… θεσσαλονικιώτικη. Με πιάτα που βασίζονται σε συνταγές ελληνικές, παραδοσιακές μεν, εκτελεσμένες και παρουσιασμένες με πιο μοντέρνες τεχνικές, δε, στη λογική της αναβίωσης ενός παλιού εστιατορίου, προσαρμοσμένου στη σύγχρονη εποχή και τα σύγχρονα γούστα.

olimpos-naoysa9.jpg

Πιάτα… «κοσμήματα»

Ζητώντας μας να δούμε τα πιάτα που σερβίρονται ως… «κοσμήματα μέσα σε κοσμηματοπωλείο», το μενού επαναπροσδιορίζει τις τοπικές γεύσεις, τα αρώματα και τις παραδοσιακές συνταγές, μαζί και με τη ζυθοποιία, μέσα από τοπικές μπύρες, συνοδευόμενες από αποκλειστικά τάπας - μεζέδες με τοπικές γεύσεις.

Από το «Κουτί των Αναμνήσεων», ξεπηδά το προζυμένιο ψωμί αργής ωρίμανσης.

olimpos-naoysa10.jpg

Στις σούπες θα βρείτε ψαρόσουπα – κακαβιά και βελουτέ σούπα με υλικά εποχής, ενώ στις σαλάτες, πέρα από τη χωριάτικη, που παρουσιάζεται με πέπλο φέτας, αγγούρι, ελιά καλαμών και λάδι ρίγανης, συστήνονται κι άλλες όπως η «πιεμόντε», η «Βάλια Κάλντα» ή ο «Μπαχτσές στα Κάρβουνα», που ανανεώνονται ανάλογα με την εποχή.

olimpos-naoysa11.jpg

Στα ορεκτικά θα βρείτε «μεσογειακά αρώματα» με ταμπουλέ κινόα, λαβράκι καρπάτσιο, μανταρίνι beurre blanc κι αβγά χελιδονόψαρου, το κλασσικό, ιστορικό πιάτο του «Όλυμπος Νάουσα» (1967 – 2022), που δεν είναι άλλο από το σνίτσελ Hoffman, σερβιρισμένο, πλέον, σε μπραντάδα κοτόπουλου, με κρέμα καπνιστού τσένταρ και προσούτο Ευρυτανίας, τον πολίτικο ντολμά, το χταπόδι Ανατολής (ξυδάτο στο τηγάνι), τραγανή χορτόπιτα με φρέσκα χόρτα και μους από καλαθάκι Λήμνου, αλλά και το «Μεζέ της Θεσσαλονίκης», σκουμπρί καπνισμένο σε κέδρο και θυμάρι, με μπουρέκι αγκνάρας, αρακά και χαβιάρι.

olimpos-naoysa12.jpg

Στα ζυμαρικά, λαχταριστό πολίτικο μαντί (ραβιόλι με μανιτάρι), κόκορας ραγού με χειροποίητο λαζάνι και παλαιωμένη παρμεζάνα Μετσόβου, τραχανότο με γλυκάδια και γιουβέτσι θαλασσινών, προσφέρουν μία ολοκληρωμένη γευστική γκάμα.

olimpos-naoysa13.jpg

Το χουνκιάρ μπεγιεντί με μοσχαρίσια μάγουλα κοκκινιστά και φυσικά ο μουσακάς - που μαγειρεύεται με black angus rib eye, σάλτσα κοκκινιστού, πατάτα, μελιτζάνα, κολοκυθάκι και μπεσαμέλ – που αποτελούν δύο από τα παλιά πιάτα του «Όλυμπος Νάουσα», που συνεχίζουν να τιμούν σταθερά το παλιό μενού. Μαζί και το μακεδονίτικο χοιρινό πρασοσέλινο, με μαύρο χοίρο Iberico και κρέμα σελινόριζας, γεύση που δεν έχετε ξαναδοκιμάσει.

olimpos-naoysa14.jpg

Θα βρείτε, φυσικά και προτάσεις στα κάρβουνα, όπως αρνίσια παϊδάκια και κεμπάπ, μοσχαρίσιο φιλέτο black Angus, μπριζόλα Black Angus, αστακό στα θαλασσινά και λαβράκι στα ψάρια.

olimpos-naoysa15.jpg
olimpos-naoysa16.jpg

Μην παραλείψετε τον Αγιορείτικο μπακαλιάρο, με κρέμα από καρδιές αγκινάρας, βουτυράτη σάλτσα από τα μάγουλά του και φρέσκια τρούφα.

olimpos-naoysa17.jpg

Για γλυκό κλείσιμο, μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ «πανδαισίας σοκολάτας», μία πρόταση με πολλές πτυχές, κιουνεφέ με παγωτό, μπακλαβά και πάστα νουγκατίνα, ενώ τα γλυκά αλλάζουν, επίσης, ανάλογα με τις εποχές και τα υλικά τους.

Ένα κοσμοπολίτικο μωσαϊκό γεύσεων

Στο χώρο του «Όλυμπος Νάουσα», η τοπική κουζίνα της Θεσσαλονίκης παρουσιάζεται όσο ποτέ άλλοτε, συστήνοντας το κοσμοπολίτικο μωσαϊκό γεύσεων της, σε ντόπιους και ταξιδιώτες.

Πρόκειται για ένα εστιατόριο – διαχρονικό θρύλο, με πραγματικά αληθινό, δημιουργικό φαγητό, που θα σας εισάγει, σε έναν κόσμο μοναδικής γαστρονομίας!

Με τον καιρό, μάλιστα, να ανοίγει, θα ξανανοίξει κι ο κήπος του κτηρίου, προορισμός ιδανικός, για γεύματα και ποτό σε ένα όμορφο περιβάλλον. Σας το προτείνουμε, ανεπιφύλακτα!

olimpos-naoysa18.jpg
olimpos-naoysa19.jpg

Tip 1: Το πρωινό στο «Όλυμπος Νάουσα» σερβίρεται από 07.00 έως 11.00 και το a la carte μενού μεταξύ 13.00 – 23.00 (τελευταία παραγγελία). Το εστιατόριο παραμένει ανοιχτό, όλη την εβδομάδα.

Tip 2: Μπορείτε να κάνετε κράτηση για το «Όλυμπος Νάουσα» στο 2310 275715, στο email info@olymposnaoussa.gr και διαδικτυακά, εδώ.

Tip 3: Μέσω της ιστοσελίδας του εστιατορίου, έχετε τη δυνατότητα να κάνετε δώρο ένα γεύμα, σε ένα αγαπημένο σας πρόσωπο.


Διεύθυνση: Λεωφόρος Νίκης 5, Κέντρο

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2314 404040, 2310 275715

Website

Facebook

Instagram

ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία