Μονόλογοι

Οι υποψήφιοι βουλευτές στο κυνήγι της φωτογραφίας, τα κενά στις λίστες της Θεσσαλονίκης και η αναγκαστική «αφωνία» στους δήμους

29/03/2023 10:52

Ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός ότι οι εκλογές θα γίνουν στις 21 Μαΐου και σήκωσαν μανίκια οι υποψήφιοι. Από χθες μέχρι σήμερα δεν σταμάτησα να χαζεύω στο facebook μηνύματα των υποψηφίων βουλευτών συνοδευόμενα και από τις σχετικές αναμνηστικές φωτογραφίες με τον αρχηγό του κόμματος από το οποίο προέρχονται. Καλή η επικοινωνία και οι φωτογραφίες δεν μπορώ να πω, αλλά ο κόσμος θέλει να ακούσει προτάσεις και λύσεις για τα προβλήματα που τον απασχολούν.

Μεταξύ άλλων, διάβασα και την ανάρτηση της Μαρία Σπυράκη στο facebook η οποία προέτρεψε τους διαδικτυακούς της φίλους να ψηφίσουν Νέα Δημοκρατία στις εκλογές της 21ης Μαΐου. Η ίδια από ότι μου λένε οι πηγές μου δεν θα είναι υποψήφια στην Α’ Θεσσαλονίκης, καθώς η ιδιότητά της ως μέλος της ΝΔ εξακολουθεί να είναι «παγωμένη» μέχρις ότου «κλείσει» το θέμα της με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.


Την τιμητική τους πάντως δεν έχουν μόνο οι υποψήφιοι βουλευτές των επικείμενων εθνικών εκλογών αλλά και οι υποψήφιοι δήμαρχοι, οι οποίοι τρέχουν να προλάβουν μέχρι το Πάσχα γιατί μετά θα τους φάει η... αφωνία. Λογικό. Αφού οι εθνικές εκλογές προηγούνται, οι κινήσεις και οι προτάσεις των ενδιαφερόμενων για τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα περάσουν σε δεύτερη μοίρα.


Διάβασα κάπου ότι η υποψήφια δήμαρχος Δέλτα, Γερακίνα Μπισμπινά έσπευσε να πάρει την ευχή του Μητροπολίτη Βαρνάβα ενόψει της μάχης που δίνει στην περιοχή. Μάλιστα δημοσίευσε και σχετική φωτογραφία στο facebook. Την ευχή του Σεβασμιότατου την πήρε, του Τζιτζικώστα την πήρε; Γιατί μαθαίνω ότι ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας δεν χάρηκε ιδιαίτερα όταν η πρόσφατα παραιτηθείσα πρόεδρος της Μητροπολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης και περιφερειακή σύμβουλος της παράταξής του, του ανακοίνωσε τις προθέσεις της.


Πήρα κανα δυο τηλέφωνα να μάθω τι γίνεται με τις λίστες των κομμάτων στην Α’ Θεσσαλονίκης και τα κενά των ψηφοδελτίων. Από το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής ακούω ότι ψάχνουν υποψήφιους βουλευτές για τις θέσεις που παραμένουν ανοικτές, οπότε φαντάζομαι ότι δεν θα υπάρχουν... εκπλήξεις αλλά... μπαλώματα.


Για τον ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία ακούω ότι η Τάνια Τσανακλίδου δεν θα είναι υποψήφια βουλευτής στην Α’ Θεσσαλονίκης, ενώ και η υποψηφιότητα της συζύγου του αδικοχαμένου Αλέξανδρου Νικολαΐδη, Δώρας Τσαμπάζη φαίνεται πως δεν προχωρά. Εκτός απροόπτου φυσικά! Αυτά αλλάζουν ανά ώρα.


Το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής Α’ Θεσσαλονίκης διοργανώνει θεματικές συζητήσεις με υποψήφιους βουλευτές της πρώτης περιφέρειας. Η πρώτη έγινε στην Καλαμαριά, η δεύτερη στους Αμπελόκηπους και η τρίτη αναμένεται να γίνει στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης. Στην τελευταία θα μιλήσουν οι Χάρης Καστανίδης, Γιάννης Μαγκριώτης και Αντώνης Σαουλίδης.


O… ανθηρόστομος