Μονόλογοι

Οι υποψήφιοι δήμαρχοι σε αγώνα δρόμου, ο Ανδρουλάκης ανακατεύει την... τράπουλα στη Θεσσαλονίκη και οι ψίθυροι για τη Θρασκιά

04/05/2023 09:21

Τρέχουν να... προλάβουν τις εθνικές εκλογές οι υποψήφιοι δήμαρχοι Θεσσαλονίκης. Όπως είναι λογικό όσο πλησιάζουμε στις κάλπες της 21ης Μαΐου τα βλέμματα και το ενδιαφέρον στρέφονται στις εθνικές κάλπες και οι εκλογές στην αυτοδιοίκηση περνούν σε δεύτερη μοίρα.
Για να κερδίσουν έδαφος λοιπόν οι υποψήφιοι δήμαρχοι Θεσσαλονίκης επιδίδονται το τελευταίο διάστημα σε... εξωστρέφεια.

Τρεις νέους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους ανακοίνωσε ο Ζέρβας, 16 ανακοίνωσε ο Αγγελούδης και πενήντα μαθαίνω πως θα ανακοινώσει το Σάββατο σε εκδήλωση σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης ο πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης που διεκδικεί τον δημαρχιακό θώκο, Δρόσος Τσαβλής. Έχουν προηγηθεί οι ανακοινώσεις του Σπύρου Πέγκα, ο οποίος μαθαίνει ο «ανθηρόστομος» ότι τις επόμενες ημέρες θα δώσει στη δημοσιότητα νέα λίστα με ονόματα προσωπικοτήτων που στηρίζουν την υποψηφιότητά του για το δήμο Θεσσαλονίκης.


Μην συνωστίζεστε! Ένας, ένας να προλάβουμε!

Θα μου πείτε βέβαια πως ο καθένας τραβά το δικό του ζόρι. Θέλει να γίνει δήμαρχος κι όσο ορισμένοι βλέπουν ότι οι άλλοι κινούνται, τόσο... βιάζονται. Όποιος βιάζεται όμως σκοντάφτει.


Όπως για παράδειγμα, μαθαίνω ότι συγκεκριμένη υποψήφια της Θεσσαλονίκης έχει μαλώσει ήδη με το μισό ψηφοδέλτιο του κόμματός της, με θεσμικούς φορείς και εκπροσώπους. Μάλιστα, μου λένε ότι τα «γαλλικά» πηγαίνουν κι έρχονται!


Έχουν θορυβηθεί ακούω ορισμένοι από την έλευση Ανδρουλάκη στην Α’ Θεσσαλονίκης. Πρόσφατα έγινε γνωστό ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής θα «κατέβει» υποψήφιος και στην πόλη μας. Υπενθυμίζεται πως έχει το δικαίωμα να επιλέξει τρεις εκλογικές περιφέρειες. Και θα με ρωτήσετε. Γιατί στην Α’ και όχι στην Β’; Γιατί έφτασαν στα αυτιά του μου λένε διάφορα που σχετίζονται με τον τρόπο που κινούνται συγκεκριμένοι υποψήφιοι και θέλει να έρθει για να ενισχύσει τα ποσοστά του κόμματος και να επαναφέρει την τάξη. Στη Β’ Περιφέρεια τα... συντροφικά μαχαιρώματα καλά κρατούν οπότε δεν χρειάζονται κι άλλα.


Πάντως ο Ανδρουλάκης θα μιλήσει στις 15 Μαΐου σε εκδήλωση στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης με την κινητοποίηση να έχει ξεκινήσει από σήμερα. Η εκδήλωση Ανδρουλάκη εκείνη την ημέρα έκανε άνω κάτω τον σχεδιασμό του Χάρη Καστανίδη ο οποίος είχε προαναγγείλει εδώ και καιρό για τις 15 Μαΐου την κεντρική προεκλογική του ομιλία στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» στις 20:00. Τελικά άλλαξε μέρος, μέρα και ώρα. Δίνει ραντεβού την ερχόμενη Κυριακή 7 Μαΐου στις 11:00 στο «Ολυμπιακό Μουσείο» Θεσσαλονίκης.


Ακούω επίσης πως στο ΣΥΡΙΖΑ δεν είδαν θετικά την απουσία της Ράνιας Θρασκιά, υποψήφιας της Α’ Περιφέρειας από την πρόσφατη εκδήλωση παρουσίασης του ψηφοδελτίου στον πολυχώρο WE. Η ίδια έλειπε λόγω υποχρεώσεων, ωστόσο κάποιοι σχολίαζαν διάφορα. Φαντάζομαι τα σχόλια έχουν να κάνουν με την παρουσία της στο ψηφοδέλτιο και όχι την απουσία της από την εκδήλωση.


O… ανθηρόστομος