Μονόλογοι

Οι πρώην της ΝΔ που θέλουν να γίνουν επόμενοι, η εκτός τόπου και... πολέμου Θεσσαλονικιά και η επένδυση του... κεφτέ

05/05/2022 15:15

Εκατόν τόσα άτομα προσήλθαν στην εκδήλωση των… πρώην για την οποία σας έγραφα χθες. Ούτε πολλοί και μεγάλης εμβέλειας για να το πάρουν πάνω τους, ούτε λίγοι και ασήμαντοι για να απογοητευτούν.

Πέραν της ουσίας των όσων ειπώθηκαν σχετικά με το θέμα της εκδήλωσης- ελευθερία του Τύπου- οι παριστάμενοι φανέρωσαν την επιλογή τους να προχωρήσουν τις διεργασίες τους με σκοπό την δημιουργία κόμματος ή εκλογικού σχήματος στο χώρο της «λαϊκής δεξιάς» που θα διεκδικήσει την ψήφο των ψηφοφόρων.

Ξεχώρισα τις παρουσίες των πρώην υπουργών και υφυπουργών Σάββα Τσιτουρίδη, Πάνου Παναγιωτόπουλου, Θανάση Γιαννόπουλου, Θανάση Σκορδά, Νίκου Νικολόπουλου, ενώ παρόντες ήταν ο πρώην βουλευτής των ΑΝΕΛ Βασίλης Καπερνάρος και ο πρώην Γραμματέας Πολιτικού σχεδιασμού της ΝΔ επί Καραμανλή Νίκος Καραχάλιος, που εμφανίστηκε με μερικά κιλά παραπάνω και κοτσίδα.

Στην εκδήλωση εθεάθη ο... πολλαπλά πρώην Παναγιώτης Ψωμιάδης (πρώην περιφερειάρχης, νομάρχης, βουλευτής, δημοτικός σύμβουλος, υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ, αρχηγός κόμματος, υποψήφιος δήμαρχος), ο καθηγητής Φαρμακολογίας (γνωστός πολέμιος της εμβολιαστικής πολιτικής του υπουργείου Υγείας) Δημήτρης Κούβελας- συνοδευόμενος από τον συνεργάτη του και πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Άρη Μουσιώνη, ο… καναλάρχης Ρήγας Φεραίος, ο Γιώργος Αδαμούλης και άλλοι.

Η σημερινή ΝΔ πάντως έμεινε μακριά από την εκδήλωση: κανένας εν ενεργεία γαλάζιος θεσμικός δεν εμφανίστηκε στον χώρο. Γραπτά... χαιρετίσματα για την επιτυχία της προσπάθειας πάντως έστειλαν οι πρώην βουλευτές επί Κώστα Καραμανλή Μιχάλης Χαλκίδης (Ημαθίας), Κώστας Τσιπλάκος (Σερρών) και Σταύρος Παπαδόπουλος (Δράμας).

Ενδεικτικό πάντως του καλού κλίματος ανάμεσα στους παριστάμενους πρώην και όσους παρακολούθησαν την εκδήλωση, ήταν το κέφι και η καλή διάθεση των 40 περίπου από αυτούς που συνέχισαν την κουβέντα στο λαϊκό φαγάδικο «Λευκός Πύργος» στην πλατεία Τσιρογιάννη.

Να κλείσω με μια πρόβλεψη: αν τα καταφέρουν και φτάσουν ενωμένοι ως τις εκλογές υποψήφιος βουλευτής στην Α’ Θεσσαλονίκης θα είναι ο Σάββας Τσιτουρίδης, εκ των πρωτεργατών του εγχειρήματος.



Κυρία επικεφαλής μουσείου της Θεσσαλονίκης, πολύ «κακότροπη», όπως λένε, με τους συνεργάτες της, την ώρα που ο κόσμος καιγόταν, εκείνη... χτενιζόταν. Τις μέρες λοιπόν που ο πόλεμος στη Ουκρανία μαινόταν και τα ρωσικά στρατεύματα εισβολής έγραφαν σελίδες ντροπής στην παγκόσμια ιστορία, θεώρησε σκόπιμο να ανεβάσει έκθεση στο διαδίκτυο με φωτοτυπίες από τα πρωτοσέλιδα των ρωσικών εφημερίδων για την Επανάσταση του 1821. Οι φρικαλεότητες που συνέβαιναν φαίνεται δεν την απασχολούσαν ή δεν έκανε καν τους λογικούς συνειρμούς. Όλο αυτό βέβαια κράτησε για λίγα 24ωρα αφού σύντομα φαίνεται ότι κατάλαβε την... γκάφα και κατέβασε την έκθεση κακήν κακώς... Κάτι είναι κι αυτό!



Μεγάλη πολυεθνική εταιρεία που δραστηριοποιείται στο χώρο της επίπλωσης, αλλά και των... κεφτέδων, ψάχνει έκταση στη δυτική Θεσσαλονίκη για να ανοίξει ένα ακόμη κατάστημα. Ήδη συνομιλεί με τοπικούς φορείς για να εντοπιστεί ο κατάλληλος χώρος.

Αν προχωρήσει στην επένδυση θα σημαίνει και την αναβάθμιση μιας περιοχής που παραμένει στάσιμη για πολλά χρόνια άνωθεν του περιφερειακού.


O… ανθηρόστομος