Λόγια του Βαρδάρη

  • Οι «μπροστινοί» και το «φρένο» του Χατζηδάκη
    01/10/2023 17:20

    Οι «μπροστινοί» και το «φρένο» του Χατζηδάκη

    Ιδιαίτερα αισιόδοξος, αλλά και απόλυτα προσηλωμένος σε ότι, αφορά στη σοβαρότητα και τους στόχους που πρέπει να επιτυγχάνουμε διαρκώς εμφανίστηκε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης στη Θεσσαλονίκη τόσο στην ομιλία του όσο και στη συζήτηση που επακολούθησε στο πάνελ κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του ΣΒΕ.

    Το πρόγραμμα ήταν βαρύ πρόγραμμα στη μονοήμερη επίσκεψη του στη Θεσσαλονίκη, όπου -όπως είπε και ο ίδιος- έχει γίνει σπίτι του. «Έχω γίνει σχεδόν Θεσσαλονικιός. Είναι η τρίτη φορά που έρχομαι μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα και η γυναίκα μου είναι Θεσσαλονικιά», ήταν τα λόγια του στην αρχή της παρέμβασής του, εννοώντας την ομιλία του στον Εconomist, τις συναντήσεις εργασίας που έκανε με εκπροσώπους φορέων, την πολύωρη επίσκεψη και συνεργασία με υπηρεσιακά στελέχη στο Ελεγκτικό Κέντρο της ΑΑΔΕ και την… σύζυγό του Πόπη Καλαϊτζή.

    Ο «τσάρος της οικονομίας» ήταν ιδιαίτερα καυστικός για τα θέματα της φοροδιαφυγής και αναφέρθηκε με λεπτομέρειες ακόμη και στους περιβόητους «μπροστινούς», στέλνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα σε εκείνες τις επιχειρήσεις από σημαντικούς κλάδους της οικονομίας, όπως της εστίασης, της ψυχαγωγίας, του χονδρεμπορίου, αλλά και της μεταποίησης που χρησιμοποιούν τρίτα πρόσωπα αδιάφορα ως προς τις ποινικές ή αστικές ευθύνες ως εκπροσώπους και με διαρκείς μεταβιβάσεις προβαίνουν σε συστηματική κλοπή σημαντικών πόρων από τα δημόσια ταμεία.

    Επίσης με ιδιαίτερα φλεγματικό τρόπο προσδιόρισε τον ρόλο του υπουργού Εθνικής Οικονομίας ως τον άνθρωπο που χειρίζεται το «φρένο» στο σκάφος της οικονομίας για να παραμείνει η ελληνική οικονομία μας σε ασφαλή και σταθερή πορεία στον δρόμο της σταθερότητας και της ανάπτυξης.