Λόγια του Βαρδάρη

  • Οι λίστες και οι υποψηφιότητες του Κυριάκου Μητσοτάκη
    14/01/2023 13:38

    Οι λίστες και οι υποψηφιότητες του Κυριάκου Μητσοτάκη

     Ο Έβρος θα είναι μια από τις τρεις εκλογικές περιφέρειες που θα είναι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

    Αυτό γνωστοποίησε σήμερα ο πρωθυπουργός κατά της διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στην Αλεξανδρούπολη στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Θράκη και την ανατολική Μακεδονία. Ξεκαθαρίζοντας εν μέρει το τοπίο για το που θα είναι υποψήφιος. «Προσωπικά θα είμαι υποψήφιος στην εκλογική περιφέρεια Έβρου. Για λόγους συμβολικούς, αλλά και ουσιαστικούς. 

    Ο Έβρος βρέθηκε στην πρώτη γραμμή όχι μόνο των μεγάλων εθνικών προκλήσεων που αντιμετωπίσαμε τα τελευταία τρία χρόνια, αλλά βρίσκεται και στην πρώτη γραμμή των αναπτυξιακών προκλήσεων και των αναπτυξιακών ευκαιριών που ξετυλίγονται μπροστά μας. Κατά συνέπεια, η υποψηφιότητά μου στον Έβρο έχει τη δική της ξεχωριστή σημασία, αλλά είναι και ενδεικτική της προσοχής που προσωπικά αποδίδω σε ολόκληρη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, αλλά θα έλεγα ειδικά στον ακριτικό Έβρο», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης. 

    Να θυμίσουμε ότι το 2019 ο κ. Μητσοτάκης ήταν υποψήφιος στον δυτικό τομέα Αθηνών, στη Β’ Πειραιά και στην Αχαΐα. 

    Όσο για τις εκλογές του 2023 και το που θα είναι αλλού υποψήφιος ο πρωθυπουργός, ένα σενάριο τον θέλει υποψήφιο στην Α’ Θεσσαλονίκης, αν ο Κώστας Καραμανλής δεν θέσει εκ νέου υποψηφιότητα. 

    Ταυτόχρονα παραμένει ισχυρό και το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος -όπως και το 2019- σε Αχαΐα και Β’ Πειραιά, δηλαδή σε εκλογικές περιφέρειες που έχουν κομβικό ενδιαφέρον για τη ΝΔ. 

    Όσο για τα ψηφοδέλτια και τη διαδικασία κατάρτισης των ψηφοδελτίων ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι η διαδικασία γίνεται με πολλή προσοχή. «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε πολλούς ενδιαφερόμενους, οι οποίοι θέλουν να συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια της παράταξής μας και αυτό είναι κάτι το οποίο είναι αισιόδοξο και ενθαρρυντικό. Χρέος μας, της εκλογικής Επιτροπής αλλά και εμού προσωπικά, είναι να κάνουμε την καλύτερη δυνατή αξιολόγηση ώστε τα ψηφοδέλτιά μας να είναι ανταγωνιστικά, αλλά και οι υποψήφιοι να πληρούν τις υψηλές προϋποθέσεις τις οποίες θέτουμε πάντα για όποιον επιθυμεί να πολιτευτεί με την παράταξή μας» σχολίασε.