Μονόλογοι

Οι καταγγελίες Τσαβλή κατά Ζέρβα για περίεργες αμισθίες και κουμπαριές και η φωτογραφία που... στενοχωρεί το δήμαρχο Θεσσαλονίκης (φωτ.)

01/12/2022 18:53

Χαμός έγινε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, μετά τις καταγγελίες του πρώην προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Δρόσου Τσαβλή και τα ερωτήματα που έθεσε προς την διοίκηση Ζέρβα.

Το πρώτο σχετίζεται με την άμισθη αντιδημαρχία Τεχνικών Έργων. Είπε ο κ. Τσαβλής ότι δημιουργούνται διάφοροι συνειρμοί από αυτή την αμισθία. «Άμισθος ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων κύριοι συνάδελφοι; Και με τόσες σοβαρές υποχρεώσεις στο Δήμο Θεσσαλονίκης, με ελάχιστο προσωπικό χρόνο, όπως έχει ο ίδιος δηλώσει κατ’ επανάληψη, πώς ασκεί το δικηγορικό λειτούργημα για να βιοποριστεί;» αναρωτήθηκε ο κ. Τσάβλης.


Ο «ανθηρόστομος» εδώ και βδομάδες είχε ενημερώσει τους αναγνώστες για τις αντιδημαρχίες και τις... αμισθίες. Όσοι με παρακολουθείτε, το γνωρίζετε. Όσοι δεν με παρακολουθείτε, κακό του κεφαλιού σας.

Αναμένουμε λοιπόν από τον αντιδήμαρχο να απαντήσει σε όσα αναρωτήθηκε δημοσίως ο Δρόσος Τσαβλής. Για να μην μένουν σκιές...


Επίσης, ο Τσαβλής αναφέρθηκε σε... κουμπαριές. Και ξέρετε οι κουμπαριές στη Θεσσαλονίκη είναι... περίεργες. Είπε, που λέτε, ο Τσαβλής πως κουμπάρος συγκεκριμένου αντιδημάρχου, δεν τον ονομάτισε δημόσια τουλάχιστον, ενώ την περίοδο της πανδημίας έπαιρνε δουλειές και διαγωνισμούς με απευθείας αναθέσεις την περίοδο της πανδημίας δραστηριοποιούνταν στον τομέα των απολυμάνσεων σχολικών κτιρίων και αυλών και τώρα ο ίδιος κουμπάρος παίρνει απευθείας αναθέσεις για να... κόβει δέντρα. «Ο άνθρωπος θέλει να ζήσει, όπως όμως και πολλοί άλλοι εκεί έξω στο στίβο της ζωής. Το κακό είναι ότι είναι άσχετος με τις κοπές δένδρων, η δουλειά του δεν είναι αυτή, αλλά ξαφνικά έγινε ειδικός ξυλοκόπος για να παίρνει τις δουλειές» είπε κατά λέξη ο Τσαβλής.


Από καθάρισμα σε... καθάρισμα, δηλαδή. « Δεν είναι πολύ κακό που δίνετε αναθέσεις. Είναι νόμιμο άλλωστε μέχρι ένα σημείο. Το αν είναι ηθικό να τις παίρνει ο κουμπάρος του αντιδημάρχου θα έπρεπε να σας απασχολεί..» είπε ο πρώην πρόεδρος. Πάντως, αυτό που υπαινίσσεται, εγώ ο «ανθηρόστομος» το λέω «δια βίου μάθηση» ενώ ο θυμόσοφος λαός... «των φρονίμων τα παιδιά, πριν πεινάσουν μαγειρεύουν».


Θέλω ν’ αγιάσω που λέτε και δεν με αφήνουν. Και ο Ζέρβας το ίδιο. Μα είναι φωτογραφία αυτή που ανέβηκε στο facebook; Για προφανής λόγους ο «ανθηρόστομος» κράτησε τους δυο εκ των τεσσάρων που φωτογραφήθηκαν, δηλαδή τον Σταύρο Καλαφάτη και τον Μίμη Φωτόπουλο. 

Οι σχέσεις του Ζέρβα με τον τελευταίο πλέον είναι κακές, μαθαίνω ενώ ο πρώην Γενικός Γραμματέας του δήμου Θεσσαλονίκης όπου σταθεί κι όπου βρεθεί αρχίζει τα... γαλλικά. Αν είπε κάτι στον υφυπουργό Καλαφάτη δεν το γνωρίζουμε, αλλά η παρακάτω φωτογραφία είναι αρκετή για να δημιουργήσει... γκρίνιες.

kalafatis-fotopoulos.jpg



O… ανθηρόστομος