Μονόλογοι

Οι κάρτες που δεν πρόλαβαν να τυπωθούν και αυτοί που... έκλαιγαν και προσπαθούσαν να το κρύψουν στον ΟΑΣΘ

01/09/2022 07:08

Σκόδρας έφυγε, Ταγγίρης ήρθε και με τη... βούλα, λοιπόν. Στον έκτο όροφο του ΟΑΣΘ, στην Παπαναστασίου, είχαν γιορτές. Καλά, όχι για όλους. Ορισμένοι... έκλαιγαν, ακόμα και αν επιχείρησαν να το κρύψουν. Και δεν αναφέρομαι στα προφανή.


Ο Σκόδρας έκανε τον απολογισμό του, υπεραμύνθηκε των επιλογών του, δήλωσε ότι επί δικής του τριετίας ήρθαν στην πόλη πάνω από 300 λεωφορεία, που τόσα δεν έχουν έρθει τα τελευταία τριάντα χρόνια.

Ο Ταγγίρης κάλεσε εργαζόμενους και στελέχη του Οργανισμού να συνεργαστούν και να συμμαχήσουν για το κοινό καλό. Είχε και λίγο άγχος, όπως καταλαβαίνετε σε αυτή την επίσημη πρώτη εμφάνισή του στα ΜΜΕ.


Ο Σκόδρας πάντως αφού έκλεισαν οι κάμερες έφυγε βιαστικά. Ο Ταγγίρης από την άλλη, δεν απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων γιατί αυτές δεν έγιναν. Συνεργάτες του είχαν ζητήσει πριν την έναρξη της τελετής παράδοσης - παραλαβής να τον αφήσουν να ενημερωθεί και μετά θα απαντήσει σε όλες τις απορίες.

Το επιβεβαίωσε και στο πεντάλεπτο σουαρέ που έκανε με τους εκπροσώπους των ΜΜΕ, to know us better, όπως λένε και στο χωριό μου... Τους έδωσε το κινητό του τηλέφωνο μιας και δεν πρόλαβαν να τυπωθούν ούτε κάρτες από το βιαστικό της υπόθεσης.


Μαθαίνω πως στην συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου που ακολούθησε δεν συζητήθηκαν πολλά πράγματα. Άλλωστε και ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας που συμμετέχει στο δ.σ. έπρεπε να αποχωρήσει γιατί είχε συναντήσεις με κυβερνητικούς στο δημαρχείο ενόψει επίσκεψης Μητσοτάκη και ΔΕΘ. «Η Θεσσαλονίκη μετράει επιτυχίες. Η πόλη μας κάθε χρόνο βρίσκεται πιο μπροστά» είπε ο δήμαρχος μετά τις επαφές του. «Πιο μπροστά σε σχέση με τον εαυτό της, πιο πίσω σε σχέση με άλλες πόλεις» θα συμπληρώσω εγώ. Μην με πείτε κακοπροαίρετο. Πείτε μου ένα μεγάλο έργο του Ταμείου Ανάκαμψης στην πόλη και θα σταματήσω να γκρινιάζω.


Πάντως έχω να πω ότι προσωπικά χαίρομαι τις ημέρες πριν την ΔΕΘ. Φτιάχνουν τα φανάρια, καθαρίζουν τους κάδους, βάφουν την οδοσήμανση. Αφήνει και κάτι θετικό αυτή η... αναστάτωση. Επιστρέφω στον ΟΑΣΘ. Η ιδέα να πάρει ο Μητσοτάκης τον ΟΑΣΘ τις επόμενες ημέρες που είχε «πέσει» στο τραπέζι φαντάζομαι εγκαταλείπεται λόγω αναβρασμού των εργαζομένων.


O… ανθηρόστομος