Μονόλογοι

Οι γλεντζέδες και οι... μαζεμένοι της ΔΕΘ, ο ανασχηματισμός του Ζέρβα και ο χαμός... υποψηφίων στην Καλαμαριά

22/09/2022 12:41

ΔΕΘ ήταν και πέρασε. Η πόλη γιόρτασε και... ταλαιπωρήθηκε παράλληλα λόγω των μέτρων, τη διακοπή της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων.

Υπάρχουν και τα θετικά. «Δούλεψαν» εστιατόρια, μπαράκια και μπουζούκια. Τα τελευταία δε... παραδούλεψαν, αφού όπως αποδείχτηκε από τους λογαριασμούς σε ποτά και λουλούδια «λεφτά υπάρχουν».


Η αλήθεια είναι πως με την ψυχή τους γλέντησαν στην ερωτική πόλη οι Νεοδημοκράτες και οι ΠΑΣΟΚοι. Οι ΣΥΡΙΖΑίοι ήταν πιο μαζεμένοι. Μάλιστα, μαθαίνω πως υπήρξε και εσωτερική οδηγία από την Κουμουνδούρου οι εμφανίσεις στους χώρους διασκέδασης και ψυχαγωγίας να είναι μετρημένες και... πως απαγορεύονται τα μπουζούκια.


Μαθαίνω ότι το προσεχές διάστημα θα ανακοινωθεί το νέο σχήμα διοίκησης του δήμου Θεσσαλονίκης. Ακόμα ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας δεν έχει ολοκληρώσει τις σκέψεις του, μου λένε, σβήνει και γράφει αλλά θα είναι έτοιμος την επόμενη εβδομάδα, πιθανότητα μετά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης.


Μετά την φετινή ΔΕΘ, η οποία ήταν και τυπικά η έναρξη μιας μακράς και πολύμηνης προεκλογικής περιόδου ανοίγει η αυλαία και για τις περιφερειακές εκλογές. Έντονη κινητικότητα στο δήμο Παύλου Μελά και την Καλαμαριά. Στον μεν πρώτο δήμο της Δυτικής Θεσσαλονίκης ήδη ο Δημήτρης Ασλανίδης έχει ανακοινώσει την υποψηφιότητά του, ενώ έχει προχωρήσει και σε ανακοινώσεις υποψηφίων του. Ο πρώην αντιπεριφερειάρχης του Απόστολου Τζιτζικώστα στις 9 Οκτωβρίου προχωρά σε... αποκαλυπτήρια σε εκδήλωση στο «Χρήστος Τσακίρης». Ο άλλος υποψήφιος είναι ο Γιώργος Λίλτσης ο οποίος στις εκλογές του 2019 έφτασε στην πηγή αλλά δεν ήπιε νερό για κάποιες δεκάδες ψήφων. Κινείται, κάνει συναντήσεις και είναι έτοιμος, μαθαίνουμε, να ανακοινώσει ένα μεγάλο μέρος του ψηφοδελτίου του. Ο νυν Δήμαρχος Δημήτρης Δεμουρτζίδης θεωρείται βέβαιο ότι θα είναι ξανά υποψήφιος διεκδικώντας μιας τρίτη θητεία.


Στην Καλαμαριά πάλι και ειδικότερα στο ΠΑΣΟΚ Καλαμαριάς η κατάσταση θυμίζει... καζάνι που βράζει. Ο Βάρδας από τη μία ανακοίνωσε υποψηφιότητα και δεν κάνει πίσω. Ο Μπακογλίδης φαίνεται πως αποχωρεί και προκρίνει την υποψηφιότητα του Γιώργου Τελίδη, ενώ ο προ πρώην, ο Χριστόδουλος Οικονομίδης δήλωσε τη στήριξή του στον Βάρδα. Υπάρχει και ο Ματθαίος Αμπατζίδης, πάλι από το χώρο του ΠΑΣΟΚ που έχει πει ότι θα είναι κι αυτός υποψήφιος δήμαρχος. Βέβαια, ο ανθηρόστομος πληροφορείται ότι υπάρχουν κι άλλες δυο περιπτώσεις που εξετάζονται. Η μια αφορά «πράσινη» προσωπικότητα και η άλλη μια που... ροζίζει. Εν καιρώ όμως...


Πάντως ο Χρήστος Βάρδας σήμερα ανακοίνωσε την ένταξη στο στελεχιακό δυναμικό της Παράταξης του εκείνη της πρώην Αντιδημάρχου και Προέδρου της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Κοινωνικής Πρόνοιας και Αρωγής Καλαμαριάς κ. Ελεονώρας Παπαδοπούλου.


Και σήμερα θέλω να κλείσω αυτές τις σκέψεις με τον αιρετό, ναι είναι γνωστός και... κεντρικός, που συχνά μας προσφέρει απίστευτες στιγμές γέλιου... χορηγούμενες φυσικά στο Facebook. Πήρε πληκτρολόγιο και πάλι έγραψε, έγραψε και τι δεν έγραψε. Φιλική συμβουλή, να ρίχνει καμιά ματιά στα κείμενά του και κανένας άλλος.


O… ανθηρόστομος