Μονόλογοι

Οι "γαλάζιοι" που μπήκαν στον προεκλογικό χορό, οι "χρυσές" ξαπλώστρες στη Χαλκιδική και τα πάρτι των Συριζαίων σε Α' και Β' Θεσσαλονίκης

15/06/2022 13:46

Μπορεί ο Μητσοτάκης να έχει διαμηνύσει ότι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, προσδιορίζοντάς τις τον Μάιο 2023, ωστόσο οι «γαλάζιοι» βουλευτές ξεκίνησαν περιοδείες στις λαϊκές. Κι όταν ξεκινούν οι πολιτικοί τις λαϊκές, οι κάλπες έρχονται. Πρόσφατα μπροστά σε ζαρζαβατικά είδαμε τον Δημήτρη Κούβελα και τον Στράτο Σιμόπουλο, ενώ βέβαιο είναι ότι το παράδειγμά τους θα ακολουθήσουν κι άλλοι..

Τα σπασμένα της... χρονιάς που χάθηκε πέρσι και πρόπερσι προσπαθούν να βγάλουν στα εστιατόρια και τα μπιτσόμπαρα της Χαλκιδικής, παρά τις κρατικές επιδοτήσεις που δόθηκαν. Έλεγε αναγνώστης της στήλης πως η ταρίφα για ξαπλώστρες στο πρώτο πόδι είναι 15-20 ευρώ το κεφάλι, ενώ όσοι δεν ακολουθούν τέτοια πολιτική και τις παρέχουν δωρεάν, αξιώνουν ελάχιστη κατανάλωση 25 ευρώ το άτομο. Βέβαια, δεν είναι δύσκολο να φτάσει κάποιος αυτό το ποσό αν υπολογίσουμε ότι ο πληροφοριοδότης μας έδωσε επτά ευρώ για έναν καφέ κι ένα νεράκι.


Μια... ανάσα από την καθημερινότητα και το πρόγραμμά τους πήραν και οι πολιτικοί της Θεσσαλονίκης το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Μαθαίνω, ότι ο πρώην υπουργός και βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης Θεόδωρος Καράογλου επέλεξε το εξοχικό του στο Ποσείδι Χαλκιδικής, ενώ ανήμερα της γιορτής περαστικοί τον είδαν να κάνει βόλτα στην παραλία με την σύζυγό του Γιώτα και το σκυλάκι τους. Άδραξαν την ευκαιρία που λέτε γιατί σε λίγο, μαζί με τα μπάνια του λαού μπορεί να ζητήσουν και την ψήφο του!



Με θέμα την υποδοχή των νέων μελών του κόμματος πραγματοποιήθηκε εχθές, Τρίτη, το απόγευμα διαδικτυακή σύσκεψη στην Νομαρχιακή Επιτροπή Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος της συνάντησης ήταν να τεθεί ένα συγκροτημένο πλαίσιο για τον τρόπο με τον οποίο θα υποδεχθεί η κάθε Οργάνωση Μελών τα μέλη που προσήλθαν στις κάλπες εκλογής προέδρου στις 15 του Μάη. Όπως ανέφερε στέλεχος που συμμετείχε στη συνάντηση, θέλουμε να κρατήσουμε ένα χαλαρό κλίμα, αλλά να μη χαθεί και το πολιτικό περιεχόμενο της κάθε εκδήλωσης υποδοχής των νέων μελών. Στη συνάντηση συμμετείχαν τα μέλη της γραμματείας της Νομαρχιακής, του οργανωτικού γραφείου, καθώς και το σύνολο των συντονιστών των Οργανώσεων Μελών.



Αρνητικό προηγούμενο αποτελεί, σύμφωνα με πολλούς, η εκδήλωση που οργανώθηκε από την Οργάνωση Μελών Τούμπας, η οποία έμοιαζε περισσότερο με γλέντι γενεθλίων παρά με συνάντηση μελών κόμματος. Αντίστοιχο κλίμα διασκέδασης έχει επικρατήσει και στις συναντήσεις που μέχρι σήμερα έχουν γίνει στις Οργανώσεις Μελών της Β’ Θεσσαλονίκης. Όλα αυτά έχουν συζητηθεί στα κομματικά πηγαδάκια και έχουν δημιουργήσει τις αναμενόμενες συντροφικές εντάσεις.



Αρκετά είναι τα στελέχη που φοβούνται οι εν λόγω εκδηλώσεις υποδοχής εξελίσσονται σε χοροεσπερίδες-πασαρέλες για τους βουλευτές της Α’ Θεσσαλονίκης, με ομιλίες και φωτογραφήσεις τους. Και αυτό διότι κάτι αντίστοιχο με εκείνους στην Τούμπα (Νοτοπούλου, Γιαννούλης, Αμανατίδης) έχει παρατηρηθεί με τους δύο βουλευτές της Β’ Θεσσαλονίκης. Τις τελευταίες εβδομάδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η Δώρα Αυγέρη και ο Σωκράτης Φάμελλος δημοσίευσαν δεκάδες φωτογραφίες από τις αντίστοιχες συναντήσεις υποδοχής των νέων μελών στην Νομαρχιακή Επιτροπή Β’ Θεσσαλονίκης.


Εξόριστοι από τα κομματικά γραφεία της Εγνατίας 76 παραμένουν στελέχη και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στο γειτονικό παρατημένο κτίριο πριν από λίγες εβδομάδες. Παρά το γεγονός ότι τα τριώροφα γραφεία απολυμάνθηκαν, οι καπνοί, οι στάχτες και οι αναθυμιάσεις από το γειτονικό κτίριο είναι τόσο έντονες που είναι μέχρι και σήμερα αδύνατον να πραγματοποιηθούν συνεδριάσεις και συναντήσεις στα γραφεία του κόμματος.


O… ανθηρόστομος