Μονόλογοι

Οι Αθηναίοι που βλέπουν... άλλη Θεσσαλονίκη, το «γαλάζιο» σφιχταγκάλιασμα σε Ζέρβα και Δαρδαμανέλη και η Χρύσα Αράπογλου που ήρθε να ταράξει τα νερά

30/11/2022 17:15

Πάλι καλά δηλαδή που έρχονται οι Αθηναίοι και μας ενημερώνουν τους Θεσσαλονικείς για την βελτίωση της ποιότητας ζωής μας και της καθημερινότητάς μας. Πες, πες, πες κάτι θα μείνει.

Γιατί η αλήθεια είναι, αυτά που λένε ότι βλέπουν οι κομματικοί και οι κυβερνητικοί παράγοντες όταν επισκέπτονται τη Θεσσαλονίκη, ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα και με τη ζωή των πολιτών.

Η Θεσσαλονίκη μοιάζει με πόλη υπό εγκατάλειψη. Καθημερινά μποτιλιαρίσματα, χάος και κομφούζιο στους δρόμους, χωρίς αξιόπιστη αστική συγκοινωνία, με λεωφορεία γεμάτα κόσμο σαν παστές σαρδέλες, βρώμικους δρόμους. Και άλλα πολλά.

Αυτά βέβαια, δεν τα βλέπουν οι επισκέπτες εξ Αθηνών. Ή κάνουν πως δεν τα βλέπουν.


Αλλά, κύριοι της Νέας Δημοκρατίας πριν ανηφορίσετε πάρτε κανένα τηλέφωνο και μιλήστε με κανέναν άνθρωπο που πατά καλά στη γη και δεν... πετά στα σύννεφα. Αν πάλι, δεν θέλετε να μιλήσετε στο τηλέφωνο διαβάστε καμία δημοσκόπηση και ενημερωθείτε πριν προχωρήσετε σε βαρύγδουπες δηλώσεις. Για να μην σας κολλήσουν τη ρετσινιά δηλαδή ότι είστε «εκτός τόπου και χρόνου».


Ο «ανθηρόστομος» γίνεται συγκεκριμένος. «Γαλάζια» παρέλαση που λέτε χθες στην Καλαμαριά. Ήρθαν οι: Παύλος Μαρινάκης, Γιάννης Οικονόμου, Νίκος Ρωμανός, Αλεξάνδρα Σδούκου στο περιθώριο της πραγματοποίησης εκδήλωσης «γαλάζιας» πολιτικής ακαδημίας.

Ο Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας λοιπόν εξήρε το έργο του δημάρχου Γιάννη Δαρδαμανέλη λέγοντας ότι προέρχεται «από τη ΝΔ και είναι ένας από εμάς».


Πλην του Δαρδαμανέλη που είναι «γαλάζιος» έδωσε στήριξη και στον Κωνσταντίνο Ζέρβα λέγοντας ότι η πόλη κάθε μήνα ομορφαίνει. «Η αλήθεια είναι πως αν και ερχόμαστε κάθε μήνα σχεδόν στη Θεσσαλονίκη ομορφαίνει όλο και περισσότερο, αναπτύσσεται. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε εσένα και στην ομάδα που επίσης διευρύνεται στον δήμο Θεσσαλονίκης. Η Θεσσαλονίκη ακολουθεί το παράδειγμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, βλέπει μπροστά, ενώνει, αγκαλιάζει όλο και περισσότερες προσπάθειες» είπε ο Μαρινάκης.


Από ό,τι μου είπαν, όταν τα έλεγε αυτά ο Γραμματέας της ΝΔ στα πίσω καθίσματα εκεί στο Θεατράκι της Χηλής άρχισαν να κοιτούν ο ένας τον άλλον με απορία και αναρωτιόντουσαν εάν δεν άκουσαν καλά τον κομματικό παράγοντα. Ο «ανθηρόστομος» άκουσε μάλιστα κορυφαίο τοπικό στέλεχος να παραμιλά «έλα να ζήσεις κανά μήνα στη Θεσσαλονίκη και μίλα μετά».


Καλό θα ήταν, λέει ο «ανθηρόστομος» καλοπροαίρετα πριν προχωρήσει κάποιος σε... μεγαλοστομίες να βγαίνει από το γραφείο του και να... περπατά, για να λαμβάνει στο σφυγμό της κοινωνίας.


Τα εύσημα στον Ζέρβα όμως από ό,τι πήρε το μάτι μου δεν έδωσε μόνο ο Μαρινάκης αλλά και ο διευθυντής του γραφείου τύπου της ΝΔ, Νίκος Ρωμανός που μάλιστα «ανέβασε» και σχετική φωτογραφία στο Instagram με τον δήμαρχο.

Πάντως, αναρωτιέμαι αν οι Δαρδαμανέλης και Ζέρβας μετά το «γαλάζιο» σφιχταγκάλιασμα θα δηλώνουν πως είναι... ανεξάρτητοι υποψήφιοι στις εκλογές του 2023.


Και αφού είμαι στην Καλαμαριά, ας μείνω στην περιοχή. Θορύβησε πολλούς η απόφαση της πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Χρύσας Αράπογλου να διεκδικήσει το δημαρχιακό θώκο της Καλαμαριάς στις εκλογές του 2023. Την είδηση έκανε γνωστή πρωί πρωί με την δροσούλα το makthes.gr. Με την τσίμπλα στο μάτι λοιπόν άρχισαν να χτυπούν τα τηλέφωνα και να παίζουν το παιχνίδι των πέντε ερωτήσεων «ποιος, που, πότε, γιατί, πως»;

Η υποψηφιότητα Αράπογλου ταράζει τα νερά και δημιουργεί νέα δεδομένα με την αναμέτρηση να είναι σκληρή και αμφίρροπη.

Ήδη πάντως η Αράπογλου ξεκίνησε συναντήσεις και επαφές και πρόθεσή της είναι να συγκροτήσει ένα «δυνατό» ψηφοδέλτιο.


Και στην κυβέρνηση και στην διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης τα χώνει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αρμόδια Τομεάρχης Τουρισμού, Κατερίνα Νοτοπούλου με αφορμή την διακοπή της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Θεσσαλονίκης- Σμύρνης. Και εδώ που τα λέμε και λίγα λέει. Η σύνδεση είναι πολυδιαφημιστεί, ωστόσο με το ζόρι ολοκληρώθηκαν δρομολόγια μετρημένα στα δάχτυλα.

«Αντί για μόνιμες και σταθερές αναπτυξιακές πολιτικές, επιδίδονται σε επικοινωνιακά πυροτεχνήματα για τη δημιουργία πρόσκαιρων εντυπώσεων. Η ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης Σμύρνης μπορεί να αποδώσει πολλαπλά οφέλη μακροπρόθεσμα, αν συνοδευτεί με ένα συνολικό σχέδιο ανάπτυξης οικονομικών, εμπορικών , πολιτιστικών και τουριστικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών και των δύο πόλεων. Τέτοιο σχέδιο δυστυχώς δε διαθέτει ούτε η κυβέρνηση, ούτε η Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης. Ευτυχώς οι μέρες και των δύο σύντομα τελειώνουν» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η κ. Νοτοπούλου.


O… ανθηρόστομος