Λόγια του Βαρδάρη

  • Οι ατάκες του Έλληνα Επιτρόπου
    03/03/2019 16:28

    Οι ατάκες του Έλληνα Επιτρόπου

    Ομιλητής στην τελετή απονομής βραβείων ευποιίας των ροταριανών ομίλων Θεσσαλονίκης ήταν σήμερα ο Δημήτρης Αβραμόπουλος και τα λόγια του επεφύλαξαν μικροεκπλήξεις.

    Η πρώτη προήλθε όταν αναφέρθηκε στη Θεσσαλονίκη και τις προοπτικές ανάπτυξής της, που είναι -όπως είπε ο Έλληνας επίτροπος στην ΕΕ- πολλές και ιδιαίτερα ελπιδοφόρες. «Αν δεν ήμουν εδώ που είμαι σήμερα θα ήθελα να είμαι δήμαρχος Θεσσαλονίκης», σημείωσε με νόημα ο Έλληνας επίτροπος που ως γνωστόν ξέρει από τοπική αυτοδιοίκηση μια και έχει διατελέσει επί μια οκταετία δήμαρχος Αθηναίων.

    Μάλιστα η ατάκα προκάλεσε πολλά χαμόγελα στους γαλάζιους που ήταν στην αίθουσα και είχαν και αυτοί εμπειρία από τα δημοτικά. Δηλαδή τον Κώστα Γκιουλέκα και το Σταύρο Καλαφάτη που ήταν υποψήφιοι δήμαρχοι Θεσσαλονίκης το 2010 και το 2014 αντίστοιχα, τον Γιώργο Ορφανό που είναι σήμερα υποψήφιος δήμαρχος, αλλά και τον Στράτο Σιμόπουλο, το όνομα του οποίου είχε ακουστεί στο πρόσφατο παρελθόν για τον κεντρικό δήμο.

    Η δεύτερη έκπληξη αφορούσε στην αποστροφή του λόγου του όταν απευθύνθηκε προς τους παρευρισκόμενους βουλευτές, κάνοντας λόγο για «παλιούς, αλλά ίσως και μελλοντικούς συναδέλφους». Μια φράση που έκανε πολλούς να αναρωτηθούν για το που πάει ο Αβραμόπουλος…