Μονόλογοι

Οι... αργοπορημένοι νομαρχιακοί του ΚΙΝΑΛ, ο "πράσινος ήλιος" της Θεσσαλονίκης, τα γενέθλια του Ζέρβα και η γκρίνια για τον Τσίπρα στην Πολίχνη

10/05/2022 14:43

Μπορεί οι εκλογές στο ΚΙΝΑΛ να ολοκληρώθηκαν την Κυριακή, ωστόσο μαθαίνω πως η σχετική εγκύκλιος για την συγκρότηση των νέων νομαρχιακών και δημοτικών οργανώσεων δεν έχει εκδοθεί και θα… καθυστερήσει. Οι «πράσινες» πηγές μου, λένε πως πιθανότατα η συγκρότηση σε σώμα, με την εκλογή γραμματέα και την κατανομή αρμοδιοτήτων και τομέων ευθύνης στα μέλη, θα γίνει μετά το συνέδριο το οποίο θα διεξαχθεί στις 20-22 Μαΐου. Εκεί θα εκλεγεί η νέα Κεντρική Επιτροπή του κόμματος που στην πρώτη συνεδρίαση της θα εκλέξει και τον διάδοχο του Μανώλη Χριστοδουλάκη στη θέση του γραμματέα, θέση για την οποία έχει «κλειδώσει» ο εξ’ απορρήτων του Ανδρουλάκη, Ανδρέας Σπυρόπουλος.

Η εγκύκλιος αυτή λοιπόν, μάλλον θα είναι η πρώτη που θα υπογράψει ο Σπυρόπουλος. Υπενθυμίζουμε πως τις πρόσφατες για την διεξαγωγή των εκλογών τις υπέγραψε όχι ο Χριστοδουλάκης αλλά ο βουλευτής Πάνας, επικεφαλής της «Αυτό-οργάνωσης» κι αυτό γιατί, όπως μαθαίνουμε, κάτι τέτοιο δεν ζητήθηκε από τον πρώτο.

Πάντως, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που μίλησαν για «αντικαταστατικές διαδικασίες» που φέρουν την υπογραφή του Βορειοελλαδίτη πολιτικού και που οδήγησαν σε παραίτηση δυο από τα μέλη της επιτροπής τήρησης καταστατικού.



Και μιας που μιλάμε για το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, μια θέση στον… «πράσινο» Ήλιο θέλησε να διεκδικήσει ένα τοπικό στέλεχος που στο παρελθόν ήταν γραμματέας. Κατέθεσε που λέτε υποψηφιότητα για την νέα νομαρχιακή επιτροπή, στη συνέχεια την απέσυρε και λίγο πριν τυπωθούν τα ψηφοδέλτια αποφάσισε να αποσύρει την… ανάκληση. Τελικά δεν ρίχτηκε στη μάχη του σταυρού.


Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε είπε ο πρόεδρος Ανδρουλάκης. Στην Θεσσαλονίκη βέβαια δεν έφυγε ποτέ. Τουλάχιστον η μαρκίζα, η οποία εξακολουθεί να βρίσκεται στο κτίριο όπου προηγουμένως στεγάζονταν τα γραφεία του κόμματος επί της οδού Β. Ηρακλείου. Τα γραφεία έφυγαν προς μικρότερο χώρο, αλλά η ταμπέλα έμεινε γερά καρφωμένη εκεί απέναντι από τα θρυλικά «Bομβίδια», όπου στήνονταν γλέντια στα όρθια με ρετσίνα και πηγαδάκια. Τώρα που… επέστρεψε ο «πράσινος» ήλιος, μήπως επιστρέψουν και οι «σύντροφοι» στην έδρα τους; Μια ιδέα ρίχνουμε.


Και κλείνω με τα νέα της… «πράσινης ντουντούκας». Αύριο μου υποσχέθηκαν μια είδηση που δεν θα έρχεται από την Χαριλάου Τρικούπη αλλά θα αφορά το κόμμα του Νίκου Ανδρουλάκη. Εν αναμονή λοιπόν…


Ακούω, ότι το επόμενο διάστημα αναμένονται αλλαγές σε γνωστό Οργανισμό της Θεσσαλονίκης που μας έχει απασχολήσει πολύ. Όπως μου λένε οι πηγές μου οι αρμόδιοι πολιτικοί παράγοντες του υπουργείου που εποπτεύει τον συγκεκριμένο Οργανισμό αναμένεται να δώσουν σε άλλον το… τιμόνι. Περισσότερα επ' αυτού στην "Μακεδονία" της ερχόμενης Κυριακής.


Κεράσματα, μαθαίνω πως πηγαινοέρχονται σήμερα στον τρίτο όροφο του δημαρχείου. Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας έχει γενέθλια και δέχεται ευχές από νωρίς το πρωί. Κλείνει τα 58. Χθες το βράδυ λοιπόν οι στενοί του συνεργάτες του έκαναν έκπληξη την ώρα που βρισκόταν σε συνεδρίαση το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης και του έβγαλαν τούρτα έκπληξη. Βέβαια, κι ενώ εκείνος γλυκαίνει σήμερα όσους σπεύδουν να του ευχηθούν Happy Birthday Mister Mayor.

zervas.jpg


Άλλοι, τα μέλη της παράταξής του φρόντισαν να τον πικράνουν μιας και απουσίαζαν από την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου και δεν ήταν εκεί για να υπερψηφίσουν την πρόταση της διοίκησης για το επιχειρησιακό σχεδιασμό με κίνδυνο να καταψηφιστεί και να πανηγυρίζει η αντιπολίτευση. Τελικά η πρόταση «πέρασε» με την διπλή ψήφο του προέδρου Λεκάκη.



Γκρίνιες ακούω ότι υπήρξαν για την επιλογή της Πολίχνης
ως επίκεντρο της περιοδείας του Αλέξη Τσίπρα την Τετάρτη. Ορισμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη ζήτησαν ο πρόεδρος του κόμματος να βρεθεί στην αγορά στο κέντρο της πόλης για δύο λόγους. Πρώτον γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο μέχρι και την Κυριακή και οι επισκέψεις σε κεντρικά σημεία της κάθε πόλης είναι παραδοσιακά στην ατζέντα των αρχηγών. Και δεύτερον γιατί όπως λένε και οι επαγγελματίες του κέντρου είναι ένα βήμα πριν το λουκέτο λόγω της ακρίβειας και των λογαριασμών της ΔΕΗ, και όχι μόνο οι επαγγελματίες στις γειτονιές της Θεσσαλονίκης. Η στοχοπροσήλωση Τσίπρα για τις δυτικές συνοικίες της πόλης όμως φαίνεται πως υπερίσχυσε.


O… ανθηρόστομος