Μονόλογοι

Οι απευθείας αναθέσεις δήμου της Θεσσαλονίκης ακόμα και για τις ζωοτροφές και ο αντιδήμαρχος που παίρνει... χαρτζιλίκια

19/12/2022 07:00

Ποιος είπε ότι τα αδέσποτα σκυλάκια δε μιλάνε;

Για παράδειγμα χθες το πρωί περνώντας από την πλατεία Ναυαρίνου με τις κυριακάτικες εφημερίδες υπό μάλης, με πλησίασε ένας αδέσποτος γίγαντας με μεγάλα εκφραστικά μάτια και μου είπε:

«Συγγνώμη άνθρωπε. Πρέπει να έχεις σχέση με εφημερίδες εσύ, ε;»

«Ναι», του αποκρίθηκα με απορία για το πού το πήγαινε.

    «Μπορείς να ψάξεις σε παρακαλώ, μου είπε, τι τρέχει και τις ζωοτροφές με τις οποίες μας ταΐζουν, τις αγοράζει πάντα ο δήμος από τον ίδιο προμηθευτή και μάλιστα με απευθείας ανάθεση;»

    Του υποσχέθηκα πως θα το ψάξω, αλλά του είπα αν μου επιτρέπει να το κάνω μετά τις γιορτές γιατί χρειάζομαι κάποιες μέρες ξεκούρασης.

    «Σιγά την καθυστέρηση», μου είπε. «Και αν τελειώσει η τρέχουσα ανάθεση, θα έρθει η επόμενη. Πάλι απευθείας.»



    «Κύριε αντιδήμαρχε, ο κάδος μπροστά από το κατάστημά μου είναι σπασμένος με αποτέλεσμα τα σκουπίδια να μυρίζουν πολύ και να χαλούν όλη την εικόνα. Θα μπορούσατε να τον αντικαταστήσετε;»

      Την παράκληση αυτήν απηύθυνε γνωστός μου επιχειρηματίας της εστίασης, στον υπεύθυνο για την καθαριότητα αντιδήμαρχο Δήμου του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης.

      «Δεν είναι εύκολο, αλλά θα προσπαθήσω να το κάνω», του απάντησε ο αντιδήμαρχος, συμπληρώνοντας ότι οι δημοτικοί υπάλληλοι για να κάνουν τη δουλειά θα πρέπει να αποζημιωθούν. «Όχι πολλά, με ένα κατοσταρικάκι, θα πάρουν αυτόν και θα σου φέρουν καινούργιο…»


        Δεν αναφέρω τον Δήμο στον οποίο έγινε το σκηνικό για ευνόητους λόγους. Επειδή όμως γνωρίζω πως στα χέρια του δημάρχου έχουν φτάσει καταγγελίες για τον χαρτζιλικωμένο αντιδήμαρχό του, περιμένω να του κόψει τον αέρα, προειδοποιώντας πως αν δεν το κάνει αυτός κι αν επαναληφθεί, δεν θα διστάσω να το κάνω.


        O… ανθηρόστομος