ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Οι 100 καλύτερες συνταγές του Downton Abbey σε βιβλίο

Η ιστορικός τροφίμων, Άννι Γκρέι δίνει μια πλούσια και συναρπαστική εικόνα των πιάτων που ήταν δημοφιλή μεταξύ 1912 και 1926

 25/10/2019 22:30

Οι 100 καλύτερες συνταγές του Downton Abbey σε βιβλίο
Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η δημοφιλής βρετανική τηλεοπτική δραματική σειρά εποχής “ Downton Abbey” μεταφέρθηκε πρόσφατα στη μεγάλη οθόνη με ιδιαίτερα θετικές κριτικές και ταυτόχρονα αποτέλεσε έμπνευση για ένα βιβλίο συνταγών.

Στο βιβλίο The Official Downton Abbey Cookbook (εκδ. Weldon Owen) συγκεντρώθηκαν πάνω από 100 συνταγές που προβάλλουν τη μαγειρική και τα έθιμα της αριστοκρατικής βρετανικής οικογένειας Κρόουλι αλλά και τις γαστρονομικές επιλογές του υπηρετικού προσωπικού της.

Η ιστορικός τροφίμων, Άννι Γκρέι (Annie Gray) δίνει μια πλούσια και συναρπαστική εικόνα των πιάτων που ήταν δημοφιλή μεταξύ 1912 και 1926, χρονική περίοδος που εξελίσσεται η ιστορία στον “Πύργο του Ντάουντον" ( Downton Abbey)- μια εποχή τεράστιων αλλαγών και συγκρούσεων, καθώς και ανάπτυξης της τέχνης της μαγειρικής, αναφέρεται στην περίληψη του βιβλίου.

Οι συνταγές είναι προσαρμοσμένες από τις πρωτότυπες της εποχής ή αναπαράγονται όπως παρουσιάζονται στην οθόνη και, όλες αντανακλούν τις επιρροές που βρέθηκαν στα τραπέζια του Downton Abbey.

Το φαγητό διαδραματίζει μεγάλο ρόλο στη σειρά. Πολλά από τα δράματα του κάτω ορόφου εκτυλίσσονται στην κουζίνα όπου η μαγείρισσα κ. Πάτμορ και η βοηθός της Ντέιζι εργάζονται σκληρά προετοιμάζοντας γεύματα για την οικογένεια Κρόουλι και το προσωπικό.

ΑΠΕ/ΜΠΕ

Η δημοφιλής βρετανική τηλεοπτική δραματική σειρά εποχής “ Downton Abbey” μεταφέρθηκε πρόσφατα στη μεγάλη οθόνη με ιδιαίτερα θετικές κριτικές και ταυτόχρονα αποτέλεσε έμπνευση για ένα βιβλίο συνταγών.

Στο βιβλίο The Official Downton Abbey Cookbook (εκδ. Weldon Owen) συγκεντρώθηκαν πάνω από 100 συνταγές που προβάλλουν τη μαγειρική και τα έθιμα της αριστοκρατικής βρετανικής οικογένειας Κρόουλι αλλά και τις γαστρονομικές επιλογές του υπηρετικού προσωπικού της.

Η ιστορικός τροφίμων, Άννι Γκρέι (Annie Gray) δίνει μια πλούσια και συναρπαστική εικόνα των πιάτων που ήταν δημοφιλή μεταξύ 1912 και 1926, χρονική περίοδος που εξελίσσεται η ιστορία στον “Πύργο του Ντάουντον" ( Downton Abbey)- μια εποχή τεράστιων αλλαγών και συγκρούσεων, καθώς και ανάπτυξης της τέχνης της μαγειρικής, αναφέρεται στην περίληψη του βιβλίου.

Οι συνταγές είναι προσαρμοσμένες από τις πρωτότυπες της εποχής ή αναπαράγονται όπως παρουσιάζονται στην οθόνη και, όλες αντανακλούν τις επιρροές που βρέθηκαν στα τραπέζια του Downton Abbey.

Το φαγητό διαδραματίζει μεγάλο ρόλο στη σειρά. Πολλά από τα δράματα του κάτω ορόφου εκτυλίσσονται στην κουζίνα όπου η μαγείρισσα κ. Πάτμορ και η βοηθός της Ντέιζι εργάζονται σκληρά προετοιμάζοντας γεύματα για την οικογένεια Κρόουλι και το προσωπικό.

ΑΠΕ/ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επιλέξτε Κατηγορία