Λόγια του Βαρδάρη

  • Οδικώς έρχονται κι αργότερα… ελέγχονται
    12/06/2020 19:59

    Οδικώς έρχονται κι αργότερα… ελέγχονται

    «Κανένας έλεγχος στα σύνορα για covid19…» λέει στο makthes.gr ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) Μιχάλης Γιαννακός. 

    «Έρχονται τουρίστες ή Έλληνες, μέσω Βουλγαρίας, από χώρες υψηλού κινδύνου διασποράς και μετάδοσης του νέου κορονοιού, όπως η Αγγλία, και οι αστυνομικές αρχές στα σύνορα κρατούν απλώς τα στοιχεία τους για να τα προωθήσουν στα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα των περιοχών όπου θα διαμείνουν για να τους ελέγξουν επί… επτά ημέρες» είπε ο κ. Γιαννακός προσθέτοντας: «Το πρόσφατο κρούσμα που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Καβάλας ήρθε ακριβώς μ΄αυτό τον τρόπο». Επίσης επεσήμανε ότι «οι υγειονομικοί των νοσοκομείων της βόρειας Ελλάδας ανησυχούν για την υφιστάμενη κατάσταση η οποία όπως εκτιμούν θα χειροτερέψει». Σε ερώτηση αν κάποιος συνάδελφος του -μέλος της ΠΟΕΔΗΝ- γιατρός ή νοσηλευτής έχει αποσπασθεί για το καλοκαίρι σε σύνορα της Μακεδονίας ή Θράκης απάντησε αρνητικά υποστηρίζοντας ότι «δεν γίνονται ούτε θερμομετρήσεις στα σύνορα…». 

    Να θυμίσουμε ότι ο επικεφαλής του Κέντρου Αναφοράς covid19 και αν. καθηγητής παθολογίας-λοιμωξιολογίας Συμεών Μεταλλίδης μιλώντας στο makthes.gr λίγο μετά την άρση της καραντίνας τόνισε ότι ανησυχεί κυρίως για τα εισαγόμενα κρούσματα και ευελπιστεί ότι μέχρι τον Σεπτέμβριο θα δημιουργηθούν δομές και υποδομές στο ΕΣΥ ώστε να αντιμετωπιστούν άμεσα μαζί με τις άλλες ασθένειες που συνεχίζουν επίσης να υπάρχουν. 

    Μελ. Καρ.