Λόγια του Βαρδάρη

  • ΟΑΣΘ: Λάμβανε επίδομα διευθυντή ενώ δεν ήταν... διευθυντής
    11/05/2021 21:25

    ΟΑΣΘ: Λάμβανε επίδομα διευθυντή ενώ δεν ήταν... διευθυντής

    Στο μικροσκόπιο της Επιτροπής που πραγματοποιεί τον δημοσιονομικό έλεγχο στον ΟΑΣΘ που βρίσκεται υπό το καθεστώς εκκαθάρισης έχουν μπει οι συμβάσεις των εργαζομένων του Οργανισμού. 

      Ο έλεγχος που πραγματοποιείται έχει βγάλει... λαβράκια. 

    Όπως πληροφορείται η στήλη υπάρχουν συνδικαλιστές του Οργανισμού οι οποίοι αν και απουσίαζαν από την υπηρεσία λόγω συνδικαλιστικής άδεια που δικαιούνταν εξακολουθούσαν να λαμβάνουν νυχτερινά, εξαιρέσιμα και επιδόματα αργίας παρά το γεγονός ότι δεν εργάζονταν. Όπως αναφέρει στο makthes.gr υπάλληλος του Οργανισμού οι συγκεκριμένοι συνάδελφοί του είχαν ζητήσει να εργάζονται βράδι και να πληρώνονται τα επιπλέον επιδόματα. Όταν όμως εκλέγονταν σε θέσεις εκπροσώπων εργαζομένων και λάμβαναν συνδικαλιστική άδεια απουσιάζοντας από την υπηρεσία εξακολουθούσαν να λαμβάνουν όλα τα έξτρα.

      Η στήλη μάλιστα πληροφορείται για έναν άλλο υπάλληλο, οποίος κατείχε τη θέση διευθυντή και εξακολουθούσε να λαμβάνει μέχρι τον περασμένο Ιανουάριο το επίδομα του διευθυντού, ενώ είχε αντικατασταθεί από τον Μάϊο του 2020. 

      Μαθαίνουμε ότι ο δημοσιονομικός έλεγχος που βρίσκεται σε εξέλιξη θα βγάλει κι άλλα πολλά! Επίσης πληροφορούμαστε πως τα χρήματα αυτά θα πρέπει να επιστραφούν άμεσα... 

      Σημειώνεται πως η εκκαθάριση του Οργανισμού ξεκίνησε επί προηγούμενης διοίκησης ΟΑΣΘ επί εποχής ΣΥΡΙΖΑ, και όλα όσα παραπάνω περιγράφονται μαθαίνουμε ότι ήταν σε γνώση και της τότε διοίκησης.