Μονόλογοι

Ο Τζιτζικώστας ψάχνει και... ψάχνεται με ποιους θα πορευτεί, ο βορειοελλαδίτης που... αυτολογοκρίθηκε στα σόσιαλ και η πρώτη της Σβίγκου στη Θεσσαλονίκη

30/06/2022 15:22

Και οι προεκλογικοί ρυθμοί καλά κρατούν! Όχι μόνο ενόψει των εθνικών εκλογών που θα γίνουν, όπως όλοι λένε (κυβερνητικοί, αντιπολιτευόμενοι, υποψήφιοι με τη βούλα και φερόμενοι ως υποψήφιοι) όταν το αποφασίσει ο Μητσοτάκης, που είναι αποκλειστικό του προνόμιο, όπως λένε και ξανά λένε.

Σε ρυθμούς εκλογών ενόψει της κάλπης που θα «στηθεί» το 2023 κινούνται Περιφερειάρχης και δήμαρχοι.

Μαθαίνω λοιπόν, πως ο Απόστολος Τζιτζικώστας έχει κάνει ήδη συζητήσεις με τους εν ενεργεία αντιπεριφερειάρχες του για να «κόψει» κλίμα γιατί πολλοί από αυτούς ράβονται για τη Βουλή.

Αφού τους βολιδοσκόπησε και έλαβε απαντήσεις, κάλεσε αυτούς που ακόμα δεν έχουν αποφασίσει να το κάνουν γρήγορα διαφορετικά τους ζήτησε ευγενικά να του... αδειάσουν τη γωνιά.


Λογικό. Αν σκοπεύουν να εγκαταλείψουν την Βίλα Αλλατίνη θα πρέπει να το ξεκαθαρίσουν τόσο στον Περιφερειάρχη όσο και στους ψηφοφόρους του/τους. Μου είπαν μάλιστα, ότι ο Τζιτζικώστας τους ζήτησε να προχωρήσουν σε δηλώσεις σχετικές στα ΜΜΕ. Ότι δηλαδή συνεχίζουν μαζί του. Όσοι συνεχίσουν...

Πάντως, ένας από τους αντιπεριφερειάρχες ακόμα πατάει σε δυο βάρκες. Μυρίζομαι εξελίξεις. Μην πείτε μετά ότι η στήλη δεν σας ενημέρωσε.


Οι κακές γλώσσες λένε ότι Βορειοελλαδίτης πολιτευτής αναγκάστηκε κακείν κακώς μετά το κράξιμο που έφαγε στα social media να «κατεβάσει» πρόσφατη ανάρτησή του. Να με συγχωράτε αλλά δεν μπόρεσα να τσεκάρω εάν το κατέβασε ο ίδιος ή το... story εξαφανίστηκε λόγω παρέλευσης... ωραρίου. Βέβαια, οι γλώσσες που μου το μετέφεραν ήταν πολλές και όχι μια, δυο. Έτσι θα είναι.


Ποιος Βορειοελλαδίτης είπε πρόσφατα στον αρχηγό του κόμματός του ότι ο τρόπος με τον οποίο σκέφτεται θυμίζει... Σημίτη; Κι όμως δεν ανήκει στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Για σκεφτείτε λίγο...


Πρόσφατα, ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Α’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Θοδωρής Μητράκας είπε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ότι στη «γαλάζια» λίστα της πρώτης περιφέρειας θα υπάρξει μεγάλη ανανέωση και νέα πρόσωπα. Άρα αδίκως ράβονται οι παλιοί... υποψήφιοι;


Αύριο, Παρασκευή έρχεται στη Θεσσαλονίκη για πρώτη φορά μετά την εκλογή της η νέα γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Ράνια Σβίγκου. Το μενού περιλαμβάνει συναντήσεις με πανεπιστημιακούς, εργαζόμενους και διευρυμένη Συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής. Αν περισσέψει χρόνος μπορεί να κάνει και καμιά βόλτα στην πόλη.


O… ανθηρόστομος