Μονόλογοι

Ο Τσίπρας που... καλοβλέπει τη Θεσσαλονίκη, η Σαλονικιά τραγουδοποιός που μπορεί να του «φάει την έδρα» και οι «πράσινοι» που ψάχνουν και δε βρίσκουν

23/11/2022 07:00

Έντονη κινητικότητα αυτές τις ημέρες στη Θεσσαλονίκη από τον ΣΥΡΙΖΑ.


Έχουμε και λέμε. Την ερχόμενη Παρασκευή θα μιλήσουν σε εκδήλωση στο θέατρο «Χρήστος Τσακίρης» στη Σταυρούπολη, επί της οδού Λαγκαδά 221 στις 18:30 ο Γιάννης Αμανατίδης και ο αναπληρωτής τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και βουλευτής Αττικής Γιώργος Τσίπρας.

Λίγες ημέρες μετά, την Δευτέρα 28.11.2022 στο κλειστό Δημοτικό Θέατρο Συκεών θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με ομιλητές την Θεανώ Φωτίου και τον Χρήστο Σπίρτζη.

Η κ. Φωτίου θα μιλήσεις επίσης και την επομένη στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης, στις 19:00 σε εκδήλωση με θέμα «Δικαίωμα στη στέγη και στεγαστική κρίση».


Την περασμένη Παρασκευή στην πόλη επίσης βρέθηκε η πρώην περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου.

Στη μάχη των επόμενων εκλογών πρωτοκλασάτα στελέχη του κόμματος ανηφορίζουν για να ενισχύσουν τα ποσοστά της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην πόλη.

Δεν αποκλείεται να ανέβει και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας για την ημερίδα του κόμματος που προγραμματίζεται στις αρχές Δεκεμβρίου.


Βέβαια στο δρόμο προς τις επόμενες εθνικές κάλπες θα γίνονται πιο έντονες οι κόντρες που έχουν προκύψει μεταξύ των ήδη εκλεγμένων βουλευτών της πόλης. Τα αυτιά του «ανθηρόστομου» κάτι πήραν. Και δεν ήταν λίγα εκείνα που έσουρνε το κορυφαίο τοπικό στέλεχος σε εν ενεργεία εκπρόσωπο του λαού...


Πάντως, σε ό,τι αφορά την ονοματολογία για τα ψηφοδέλτια της Α’ Περιφέρειας έρχεται να προστεθεί και το όνομα του Αλέξη Τσίπρα. Ακούγεται ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενδεχομένως να επιλέξει η Α’ Θεσσαλονίκης να είναι μια από τις περιφέρειες στις οποίες θα είναι υποψήφιος.

Ακούγεται ακόμα και το όνομα γνωστής τραγουδοποιού.


Και μιας και ο «ανθηρόστομος» ασχολείται σήμερα με την Κεντροαριστερά, ας σας πω τι μαθαίνω και για το ΠΑΣΟΚ. Εκεί... κόλλησαν. Ψάχνουν, ψάχνουν αλλά δεν βρίσκουν πρόσωπα- εκπλήξεις που θα μπορούσαν να συμπεριληφθούν στο ψηφοδέλτιο της Α’ Θεσσαλονίκης.


Για παράδειγμα, μαθαίνω πως η γνωστή δικηγόρος και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής , Γιάννα Παναγοπούλου αρνήθηκε την συμμετοχή της στις εθνικές εκλογές στο συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο. Προσέξτε, χρησιμοποιώ λέξεις που προσδιορίζουν ακριβώς όσα γίνονται. Συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο.


Τελευταία, ακούω και γκρίνιες από συγκεκριμένο πολιτικό γραφείο για τους «πράσινους» θεσμικούς της περιοχής. Θα επανέλθω.


Σε ό,τι αφορά τα του δήμου Θεσσαλονίκης μαθαίνω ότι λίαν συντόμως θα ανακοινωθεί από την παράταξη Ζέρβα, «ΝΑΙ στη Θεσσαλονίκη» το όνομα ενός γνωστού προσώπου ο οποίος έδωσε τα χέρια με τον δήμαρχο και θα είναι υποψήφιος με τον συνδυασμό του στις εκλογές του Οκτωβρίου 2023.


Έκανα μια βόλτα στα δυτικά του νομού. Στο Ωραιόκαστρο, ο Τσακίρης που θα διεκδικήσει ξανά τον δημαρχιακό θώκο είναι στα κάγκελα με πρώην υποψήφιά του. Από την άλλη ο Μανδαλιανός του Ευόσμου με υποψήφια δήμαρχο της περιοχής. 

Και να φανταστείτε ακόμα δεν ξεκινήσαμε...


O… ανθηρόστομος