Λόγια του Βαρδάρη

  • Ο Σίμος μπορεί χωρίς την ΚΕΔΕ… αλλά δεν μπορεί εκείνη
    11/02/2020 18:38

    Ο Σίμος μπορεί χωρίς την ΚΕΔΕ… αλλά δεν μπορεί εκείνη

    Είναι γεγονός πως η μη εκλογή του στο νέο διοικητικό συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) ήταν κάτι που δεν περίμενε ο δήμαρχος Νεάπολης - Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, καθώς ήταν για πάνω από είκοσι χρόνια ταυτισμένος με το ανώτατο συλλογικό όργανο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

    Ωστόσο ο Σίμος μάλλον είναι αναντικατάστατος σε κάποια αυτοδιοικητικά πράγματα και όπως αποδείχθηκε η ΚΕΔΕ δεν μπορεί να… κάνει χωρίς αυτόν. Και αυτό, καθώς το νέο Δ.Σ του οργάνου αποφάσισε ομόφωνα την τοποθέτηση του στην Επιτροπή Κοινωνικής Πολιτικής, στη θέση του προέδρου, την οποία υπηρέτησε για πολλά χρόνια.

    Τόσο η νέα ηγεσία της ΚΕΔΕ, όσο και συνάδελφοι του αναγνωρίζουν τη μακρά διαδρομή του κ. Δανιηλίδη, κυρίως όμως την άριστη γνώση του αντικειμένου της Κοινωνικής Πολιτικής, που αποτελεί βασικό πυλώνα για τους δήμους όλης της χώρας.

    Όλα αυτά τα χρόνια ο δήμαρχος Νεάπολης –Συκεών, με μαθηματική ακρίβεια ενημερώνει επισταμένα τους δημάρχους, όλης της χώρας και ειδικά της Κεντρικής Μακεδονίας για όλα τα κοινωνικοπρονοιακά ζητήματα, από το «Βοήθεια στο Σπίτι», τις δομές παιδικής προστασίας, όπως οι παιδικοί σταθμοί, μέχρι τα ΚΗΦΗ κ.α, ενώ δεν αρνήθηκε ποτέ, παρά τις υποχρεώσεις του, να βοηθήσει τους συναδέλφους του δημάρχους, ακόμη και αν έπρεπε να μεταβεί εκτός Θεσσαλονίκης.