Μονόλογοι

Ο Πιερρακάκης που πήγε παντού αλλά... ξέχασε (;) τη Cisco, η «κομματική» διά της πλαγίας υποψηφιότητα Καϊτεζίδη και η... μετακόμιση Μάρδα

12/07/2022 20:24

Πλούσιο το πρόγραμμα του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη στη Θεσσαλονίκη. Επισκέφτηκε το δημαρχείο, την Περιφέρεια, το Διοικητήριο, το Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας της Pfizer, το TELECOM IT HUB του Ομίλου Deutsche Telecom, τα δημαρχεία Ευόσμου- Κορδελιού και Αμπελοκήπων-Μενεμένης, μίλησε σε κομματική εκδήλωση της ΝΔ στο Καραπάντσειο Πολιτιστικό Κέντρο Αμπελοκήπων. Έψαξα να βρω εάν πήγε στις εγκαταστάσεις της Cisco τα οποία είχε εγκαινιάσει τον Οκτώβριο του 2021, αλλά δεν βρήκα τίποτα.

Τα εγκαίνια είχαν πραγματοποιηθεί εν χορδαίς και οργάνοις. Σημειώνουμε πως ο χώρος έχει παραχωρηθεί δωρεάν στην εταιρία.

Ίσως, λέμε ίσως, οι συνεργάτες του και ο ίδιος να το ξανασκέφτηκαν μιας και όπως είναι γνωστό η... «επένδυση» της Cisco στην πόλη δεν έχει καμία σχέση με τις αντίστοιχες της Pfizer και της Deutsche Telecom σε ό,τι αφορά τη δημιουργία θέσεων εργασίας.


Οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ αναφέρουν πως η Cisco δεν προχώρησε σε καμία επένδυση σε ανθρώπινο δυναμικό στην πόλη (κάποιοι ισχυρίζονται ότι δεν έχει γίνει ούτε μια πρόσληψη) αλλά ανέθεσε την προώθηση των προϊόντων της σε ενδιάμεσες εταιρείες στις οποίες- αν είναι δυνατόν- παρέδωσε και τα κλειδιά των εγκαταστάσεων που παραχωρήθηκαν εντελώς δωρεάν από τον δήμο Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο μιας… προγραμματικής σύμβασης.

Κάπως έτσι εξηγείται το γεγονός πως το κτίριο, ανοίγει μια φορά στους δυο μήνες για καμιά εκδήλωση…


Μου λένε οι πηγές μου, πως μόνο τυχαία δεν πρέπει να θεωρείται η τοποθέτηση του προέδρου της ΠΕΔΚΜ και δημάρχου Πυλαίας Χορτιάτη Ιγνάτιου Καϊτεζίδη σε θέση αναπληρωτή γραμματέα Αυτοδιοίκησης του κόμματος με υπογραφή Μητσοτάκη. Όπως ισχυρίζονται, η τοποθέτησή του εκεί φανερώνει πως η υποψηφιότητά του για το δήμο ενόψει 2023 είναι κατά κάποιο τρόπο κομματική. Ίσως ορισμένοι να θέλουν να προλάβουν τυχόν διαρροές σε άλλα ψηφοδέλτια.


Περισσότερα από 70 φίλοι συμμετείχαν πρόσφατα σε μάζωξη που πραγματοποίησε ο Δημήτρης Μάρδας, όπου επανέλαβε την πρόθεσή του να κατέβει υποψήφιος βουλευτής στην Α’ Θεσσαλονίκης και όχι στη Β’ όπου είχε εκλεγεί στο παρελθόν. Ζήτησε τη στήριξη των μελών του κόμματος μέσα και από τις διαδικασίες που έχει ορίσει με εγκύκλιό του ο ΣΥΡΙΖΑ για την πρόταση υποψηφιοτήτων.



O… ανθηρόστομος