Μονόλογοι

Ο... μυστικός αντικαταστάτης του γ.γ. του Ζέρβα, η "γαλάζια" που ρίχτηκε στη μάχη για τις κάλπες, ο πολιτευτής που έψαχνε μια σέλφι με τον Βαρθολομαίο και ο Ανδρουλάκης στη Θεσσαλονίκη

31/05/2022 13:32

Χαμός έγινε με το δημοσίευμα του makthes.gr μαθαίνω, αναφορικά με την αντικατάσταση του σημερινού Γενικού Γραμματέα του δήμου Θεσσαλονίκης, Μίμη Φωτόπουλου. Τηλέφωνα έσπασαν, μηνύματα εστάλησαν, όχι μόνο από τα στελέχη της διοίκησης αλλά και της αντιπολίτευσης.

Βλέπετε, ο Κωνσταντίνος Ζέρβας κρατά επτασφράγιστο μυστικό το όνομα του νέου Γραμματέα, και αυτό γιατί εάν το πει σε παραπάνω από έναν άνθρωπο, παύει να είναι... μυστικό. Ούτε οι στενοί του συνεργάτες το γνωρίζουν. Έτσι μου λένε...


Κυριακή κοντή γιορτή που λένε όμως στο χωριό μου, καθώς οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν με τον πλέον επίσημο τρόπο εντός των επομένων εικοσιτετραώρων. Πάντως, η συνάντηση Φωτόπουλου-Ζέρβα όπου και αποφασίστηκε σχεδόν από κοινού η λύση του... αρραβώνα έγινε σε καλό κλίμα, με πληροφορούν οι ίδιες πηγές.

Ο νέος γραμματέας θα είναι τεχνοκράτης και επιστήμονας, αλλά θα έχει πολιτικό background ακούω ότι λέγεται στον τρίτο όροφο του δημαρχείου. Μου έρχονται κανά δυο ονόματα στο μυαλό, αλλά λέω να μην το πάρει το ποτάμι. Να περιμένω κι εγώ τις... εκπλήξεις.


Πλην της αντικατάστασης του Γενικού Γραμματέα στις προθέσεις του δημάρχου Θεσσαλονίκης είναι κι ένας μίνι ανασχηματισμός, προκειμένου να καλυφθεί το κενό που δημιούργησε η παραίτηση του Γιώργου Αβαρλή τόσο στην αντιδημαρχία όσο και στην επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Εδώ όμως υπάρχει ένα ζήτημα, καθώς ο Αβαρλής ήταν άμισθος αντιδήμαρχος επομένως ή θα πρέπει να ανακατευθεί ξανά η τράπουλα ή να επιλεγεί κάποιος που να υιοθετεί το «την δόξα πολλοί εμίσησαν, τη δόξα ουδείς».

Οι όποιες αλλαγές και... φτιασιδώματα στο σχήμα διοίκησης θα ανακοινωθούν κι αυτές σύντομα. Ίσως και μετά την ανακοίνωση του αντικαταστάτη του Φωτόπουλου. Ήδη αντιδήμαρχοι έχουν χάσει τον ύπνο τους, καθώς των ανακοινώσεων θα προηγηθεί ένας απολογισμός του έργου που ο καθένας έκανε. Και οι απολογισμοί πάνε πακέτο με τις... αξιολογήσεις.


Χθες, άνοιξε κι ατύπως η προεκλογική περίοδος στη Θεσσαλονίκη. Η «γαλάζια» βουλευτίνα Άννα Ευθυμίου συνάντησε δημοσιογράφους σε εστιατόριο της πόλης, έκανε έναν απολογισμό του μέχρι σήμερα έργου της και προανήγγειλε τις επόμενες ενέργειές της. Δήλωσε επίσης ότι «στην πολιτική ήρθα για να μείνω» και πως δεν είναι περαστική. Λέτε η καμπάνα να χτυπά για συγκεκριμένους... περαστικούς, με συγχωρείτε, φημολογούμενους υποψηφίους με το «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο στην Α’ Περιφέρεια;


Πάντως η Ευθυμίου έχει επιλέξει στρατόπεδο. Το πρώην Καρατάσιου για την ανέγερση του νέου Ογκολογικού Νοσοκομείου που έχει εξαγγείλει ο πρωθυπουργός και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Η επιλογή της αυτή, να ταχθεί στο πλευρό του δημάρχου Παύλου Μελά που έχει κάνει σχετική πρόταση την φέρνει απέναντι στον Παντελή Τσακίρη του δήμου Ωραιοκάστρου που επίσης διεκδικεί το συγκεκριμένο νοσοκομείο. Θα μου πείτε Α’ περιφέρεια ο δήμος Παύλου Μελά, Β’ ο δήμος Ωραιοκάστρου. Λογικό.


Αληθεύει πως συγκεκριμένος πολιτευτής... στριμωχνόταν για να μπορέσει να βρεθεί πλάι στον Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο για μια αναμνηστική φωτογραφία; Κάτι μου λέει, πως αυτή η φωτογραφία θα φιγουράρει στο προεκλογικό του φυλλάδιο...


Στη Θεσσαλονίκη ανηφορίζει τη Δευτέρα ο Νίκος Ανδρουλάκης καθώς θα μιλήσει στην πρώτη ανοιχτή εκδήλωση που διοργανώνει το Ιδεολογικό Δίκτυο Ελλήνων Ευρωπαίων Σοσιαλιστών (Ι.Δ.Ε.Ε.Ε.Σ). Εκτός του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 7 το απόγευμα στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης με θέμα «Οι αγορές, οι κρίσεις και η απάντηση της σοσιαλδημοκρατίας» θα μιλήσουν ο Χάρης Καστανίδης και ο Φίλιππος Σαχινίδης.


- ωτό -

O… ανθηρόστομος